Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Sta je po vasem misljenju smisao zivota?

Ja ga u poslednje vreme nekako ne vidim.

Zivis na ovoj planeti, ucis, radis, jedes, kreses se, bolujes, lecis se, ... i cemu to vodi?

:drama:
Korisnikov avatar
By mmiki
Originally posted by KissQueen

Zivis na ovoj planeti, ucis, radis, jedes, kreses se, bolujes, lecis se, ... i cemu to vodi?

:drama:
:up: Vodi ka umiranju. :lol:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Naravno da vodi ka umiranju, pitanje je koji je smisao odlaganja tog konacnog ishoda?
Korisnikov avatar
By Shmi
Ispuniti sebe u malim sitnicama koje zivot znaci?
Korisnikov avatar
By shishmish
uzivati u sitnicama koje te ispunjavaju...
By Simor
Pita učenik majstora: "Koji je smisao života?", a ovaj će: "Pitaj ono drvo!"

:zen:
Korisnikov avatar
By mmiki
Pa misim ono... zivot je jedan pa ljudi misle da ce nesto da propuste i nece da dodju u situaciju da se kaju ako ga ne prozive. :lol:

Inace, smisao zivota niko otkrio nije pa necu ni ja da se pravim mnogo pametan. ;)

Recimo da je smisao naseg zivota da produzimo svoju vrstu i sto vise obezbedimo potomstvu. A smisao zivota u najsirem smislu ne bih znao...
Korisnikov avatar
By Rei
d'umresh

other than that, ti mu dajesh smisao.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Da mu ga dajem, ne bih postavila pitanje...
Korisnikov avatar
By Rei
u tom sluchaju smisao tvog zhivota je pronalazhenje smisla zhivota :cita:
By Simor
Da mu ga dajem, ne bih postavila pitanje...
A možda ga daješ?

Možda baš ovaj period besmisla ustvari jeste period kada pronalaziš ono što predstavlja smisao tvog života, a da toga nisi ni svesna?
By Dionysus
Хм...
Не тражим смисао живота... Зашто бих? Ионако је превише кратак да бих нашла времена још и за то...
Иначе, сматраћу да нисам џабе живела уколико у неким позним годинама схватим да сам испунила све своје животне циљеве (или бар већину) и да сам дочекала старост са вољеном особом.
Иначе, никако, али никако се не могу сложити да је основни смисао нашег живота да се размножимо тј. оставимо потомство. Па, основна поентаживота ми је да га проживим срећно са неким кога волим и да остварим своје планове, ако је део тога рађање деце - онда и то, али схватање да ми је обавеза да изродим децу (као што каже нпр. моја кева) и да, џабе ми ако једног дана будме имала докторат, али немам децу, да ништа нисам урадила - такво схватање ми је потпуно бесмислено...
Каменујте ме, али тако мислим.
Korisnikov avatar
By Zoe
To sam se ja uvek pitala KQ i shvatila da ga sami stvaramo....

E, sad, sto se to meni cesto ne radi to je druga stvar.....
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by *PiNkLoVe*

Иначе, сматраћу да нисам џабе живела уколико у неким позним годинама схватим да сам испунила све своје животне циљеве (или бар већину)

Nisam u poznim godinama (valjda se 31 ne kategorise tako :misli: ), ali ne mogu da se setim ni jednog cilja koji do sada nisam ispunila...
By Dionysus
Ниси, то су најбоље године :) )
Испунила си све своје циљеве? То значи да треба да поставиш нове, јер једино кад немам циљ онда се питамо зашто и чеми и сличне ствари, кад имамо неки циљ и жељу онда нас то мотивише, вуче напред и сувише смо заокупљени тиме да бисмо имали времена да се питамо зашто :) ))
Korisnikov avatar
By horus.
LIFE IS A BITCH AND THEN YOU DIE...
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
smisao zivota...
Ah, pa kontam da se to krije u onome "Zivot nisu trenuci koji su prosli, vec oni kojih se sjecamo"...
U svakom slucaju, ja kontam da se ne moze dati univerzalan odgovor na pitanje. Stvar je valjda u tome da ispunjas svaki moguci trenutak stvarima u kojima uzivas, i da sto vedrije docekujes svako naredno jutro, da ispunjeniji lijezes u krevet, ili da ne zalis ako u krevet (bar ne svoj!) nisi lijegao nocima.
Da ti starost donosi mudrost, i da za proslim danima ne zalis, vec ih se rado sjecas.
Da iz svake greske izvuces pouku, i da se ni zbog jedne ne kajes.
Da ni za jedno dobro djelo ne trazis nagradu, nego da budes spreman da ucinis novo ako si u mogucnosti..
Da se smijes iz srca, a ne na silu.
Da se ne plasis, a ako se plasis - da te nije strah da priznas, i potrazis pomoc...

I jos mnogo toga...
Korisnikov avatar
By svejedno

Cesto, malodusnosti ;)
...
Originally posted by bananica
smisao zivota...
Ah, pa kontam da se to krije u onome "Zivot nisu trenuci koji su prosli, vec oni kojih se sjecamo"...
U svakom slucaju, ja kontam da se ne moze dati univerzalan odgovor na pitanje. Stvar je valjda u tome da ispunjas svaki moguci trenutak stvarima u kojima uzivas, i da sto vedrije docekujes svako naredno jutro, da ispunjeniji lijezes u krevet, ili da ne zalis ako u krevet (bar ne svoj!) nisi lijegao nocima.
Da ti starost donosi mudrost, i da za proslim danima ne zalis, vec ih se rado sjecas.
Da iz svake greske izvuces pouku, i da se ni zbog jedne ne kajes.
Da ni za jedno dobro djelo ne trazis nagradu, nego da budes spreman da ucinis novo ako si u mogucnosti..
Da se smijes iz srca, a ne na silu.
Da se ne plasis, a ako se plasis - da te nije strah da priznas, i potrazis pomoc...

I jos mnogo toga...

No, smisao ZIVOTU daju upravo trenutci koji su prijatni, na ovaj ili onaj nacin, isto kao i zakljuchci koje izvlacimo iz perioda koji nisu bili bas prijatni.

Ko sto je bananica i napisao.

..

Inace, onako, svopste..

Zivot nema smisla

;)
Korisnikov avatar
By tintily
Da u nekih 50ak imas vikendicu na planini, veeeliku privatnu biblioteku, poljubac voljene zene za "dobro jutro", hrpu strucnih radova za sobom i sve vreme ovog sveta da se bavis naukom u kojoj uzivas, vodis ljubav, citas i satima sedis u ljuljajucoj fotelji na tremu sa velikim osmehom srecna sto si uradila nesto korisno i konacno dobila zasluzen mir.
Korisnikov avatar
By DarkAngel
tema dusu dala za filozofiranje...drugom prilikom cu da se raspisem
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Simor

Možda baš ovaj period besmisla ustvari jeste period kada pronalaziš ono što predstavlja smisao tvog života, a da toga nisi ni svesna?
Ima nesto u ovome sto Simor kaze :)

Bar nekako tako je bilo kod mene... Ispunjavala sam stalno svoje ciljeve, bar sam tako mislila. Imala sve razloge da budem zadovoljna, a nisam bila. Onda sam napravila jednu promenu, nerealnu i sa strane nepotrebnu ali prema mom davnom snu. Ispunjenje tog sna vuklo je sledece i opet sledece... I na kraju moj zivot nema veze sa onim od pre pet godina, da sam tada mogla da vidim sadasnji trenutak sasvim bih se zapanjila. Mnogo puta sam se zapitala da li je tako moralo, sto nisam mogla da se smirim u onoj tachci... Ali generalno sam zadovoljna, mnogo zadovoljnija nego sto sam bila. Sto se smisla zivota tice, mozda je on u tom putu. Mozda je kod mene dobro sto u smrt kao kraj ne verujem, tako da ja mogu da budem na stalnom putu bez straha da cu nekad stici... ;)

:putnik:
Korisnikov avatar
By Myself
Lepo je Simor rekao - Pita učenik majstora: "Koji je smisao života?", a ovaj će: "Pitaj ono drvo!"

Ni drvo, ni ptice... niko se ne pita sta je svrha njegovog postojanja, osim coveka. Covek se boji smrti i pokusava da izdigne sopstveno postojanje na visi nivo, dajuci mu nekakav 'smisao'.

Zivot nema nikakvu svrhu niti smisao. Jednostavno se zivi.
By Swanheart
ima jos jedan citat...

"A kada se pogleda ovako u noc?Kada se stane, evo ovde, u mrak na vratima? Kada se pogledaju sva polja u mesecini?Sva ona brda u daljini...grad, krovovi...tamo oblaci...sazvezdja...to nebo puno svetlosti?Kad se pred svim tim ucuti?Je li i onda kao da prolazimo bezumno...bez smisla...je li moguce da je sve to jedna bezdana celina?"

Crnjanski "Seobe"
Korisnikov avatar
By blenta
ne postoji smisao niti racionalni razlozi za zhivot jer je sam po sebi jedna besmislena stvar u kojoj ostajemo chisto zarad nekih veza sa ljudima, stvarima chisto afektivne prirode, te mimo malih banalnosti vece lepote i nema... :blentajeuminusfazi:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Da znamo smisao zivota... ne bismo bili obicni smrtnici...

A i posedovanje tog znanja bi dovelo do veceg apsurda mozda...
Ovako se covek makar trudi da necemu tezi... da nesto postigne... necemu se nada... i ne zna sta ga ceka, ni u zivotu, a ni posle smrti.

Ako znas zasto zivis... da li bi uopste ziveo/la ako ti se smisao istog ne dopada?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!