Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By vanillapuff
Evo kako se ja trudim da se hranim sto zdravije: da se razumemo, nisam opsednuta svakim zalogajem koji cu staviti u usta, ali mi je itekako bitno da bar veci deo onog sto jedem bude zdravo, lako i ispravno.

Posto sam vegetarijanac, svi oni mesni specijaliteti nisu mi izazov. Od svega ovog ostalog jedem sve, a sto se voca i povrca tice, jedem ih presne (Sutekh, odlicne su one poslastice iz poruke gore!) ili kuvane sa malo ili sasvim bez maslinovog ulja. Mlecne proizvode jedem sa manje od 2% masnoce, a od jaja jedem samo belance - cisti protein!

Eh, ali slatkisi su mi porok... Narocito sladoled... Sto i nije tako losa varijanta... Ja se nekako tesim, posto je sve ono napred pobrojano kalorijski prilicno siromasno (nisam neki ljubitelj hleba, to zaboravih da dodam, a kad ga jedem, preferiram integralni), ja se nadam da taman slatkisi pokriju tu "rupu"...

A tek termini za obroke! Eksperimentisala sam puno puta sa onim "doruckuj kao car...itd" ali ne vredi... Jednostavno mi najvise prija ritam - lagani dorucak, lagani rucak, velika vecera i nesto slatko pred spavanje (a inace sam nocni tip - nocu sam fizicki i psihicki aktivnija!). Sto se metabolizma tice, za sada radi kao sat i hvala mu na tome i na istoj kilazi vec 7 godina.... Izgleda da sam mu prepoznala ritam....

A sve ovo(osim vegetarijanstva) pada u vodu kada odem na teren radi istrazivanja.. Elem, fakultet i buduci posao su mi takvi da periodicno idem po malim mestima i seocima u Srbiji, pa tamo i spavamo i tako.. Pa kad krenu slaninice i kajmaci, zavisi vec gde i u kom kraju se nadjemo.. Muke moje dok im objasnim sta jedem a sta ne i zasto.... Ali to je vec neka druga prica....
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by bojandjo
heh sušeni ananas i sušene banane mi nikako ne prijaju, ali recimo kajsije i smokve obožavljem :mljac: :roll:

a volite li sushi?
Obozhavam sushi!!

Sushi + "litar" soja sosa........... mmmmmmm!!!

Sushene kajsije i smokve, suve shljive i ananas.. Mnjac...

Shvester i ja smo bash prichali o tome da li cju i kada cju da se kompletno prebacim na ovaj rezhim ishrane. Pretpostavljam da cje to biti negde u toku sredine sledecje godine, jer treba da se preselim u centar, a u samoj zgradi ima jedna odlichna prodavnica zdrave hrane :D
Korisnikov avatar
By Oziris
U poslednje vreme sve vise insistiram na zdravoj hrani... Na dijeti sam, i posle 20-ak dana mucenja, takav rezim ishrane poceo je da mi zaista prija... Sve vise uzivam u barenom povrcu, soji, svezem vocu...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by _Osiris_
U poslednje vreme sve vise insistiram na zdravoj hrani... Na dijeti sam, i posle 20-ak dana mucenja, takav rezim ishrane poceo je da mi zaista prija... Sve vise uzivam u barenom povrcu, soji, svezem vocu...
Ja trenutno ne mogu da izvedem dijetu... jer mi draga porodica kupuje samo namirnice koje mi ne odgovaraju... npr mesnati paradajz koji ima sasvim pogrešan ukus i teksturu... zatim su kupile desetak teglica džema jer ga navodno mnogo jedemo??? ne se?am se da smo zimus uopšte jeli džem???... onda su od tog džema pravile pitu... onda sam jeo pitu jer su u frižideru bili još samo pašteta i kikiriki puter i mleko koje je po?elo da gor?i... :uplasen:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile
Ovih dana sam se zainatila, pa doruchkujem pahuljice sa suvim grozdjem i babanom strpanom u nih i prija mi bash bash. E sad ce vegetarijanci da me pojedu (ups nece ima mesa a i slaninice tu i tamo kmeee), vishe mi se smuchilo da mi zvocaju da Fe necu popraviti ako ne jedem meso, pa sad rucham svaki dan veeeliko parche junetine sa povrcem..sve dinstano, sa vrrrlo malo ulja, u shto kracem vremenskom periodu.
Inache.mleko, sve od mleka...na tome bih zivela.
Slatkishi..uh..mogu da ih ne jedem ali ih SANJAM i budim se nocu sa zeljom da orobim babine napolitanke i tako...:placko:
Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by 2kune
Jedite ribu. Zdrava je i radioaktivna :D I ne zaboravite jednu žlicu vegete... ;)
mozze i zachin c....

inache uopshte se ne trudim da se zdravo hranim. to zahteva suvishe truda. jedem kad sam gladan ono shto imam u frizzideru ili eventualno naruchim home delivery

:kuvar: :palacinke: :njami:
By Çâðê_DUP
Ja se trudim da se hranim zdravo,
uz postovanje osnovnog principa-
raznovrsno i umereno.
Medjutim, dzaba meni sav trud, kad
onda procitam u novinama priznanje! da
crni/integralni hleb u stvari to i nije...
Jer oni samo stavljaju neku przenu mesavinu,
kojom se dobija tamnija boja hleba; a u stvari
se pravi od belog brasna.
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Povrce,voce,med,mlecni proizvodi,integralne pahuljice.Hleb skoro da i ne koristim,slatkisi NO,mast,secer,belo brasno,so NO!Voda,instant kafa bez mleka,boravak na otvorenom.Nepusac:skola:
Korisnikov avatar
By Escobar
U dnu srca zelim da se hranim zdravo ali me TOOOOLIKO mrzi da u supermarkestu posegnem za vocem ili cerealijama..... :nope:

Za sada se moja zdrava ishrana svodi na pomfrit, masna jela, majonez, cigarete....

Dok ne zavrsim na :rentgen:
Korisnikov avatar
By blenta
svuda bih sebe uzspeo ogranichiti
ali u hrani

dozvoli , bez imalo shanse
Korisnikov avatar
By Dirrty
Poslednjih par meseci sam dosta poboljsao svoju ishranu.
I ranije sam se hranio prilicno zdravo, koliko je moguce u ovom vremenu i ovoj zemlji.

Praktikujem svaki dan sledecu rutinu:
Ujutru kad ustanem skuvam 2 solje chaja sa medom, i limunom kada imam (po izboru mesham 2 vrste)
Zatim posle chaja pojedem najmanje 2 vocke (takodje po izboru)
Za 2-3 sata posle toga jedem nesto konkretnije... obicno neki razani hleb ili nesto poput toga (beli hleb nikako) i jogurt uz to obicno.
Za rucak jedem supu obavezno, a posle zavisi... nekad kuvano jelo, a nekad i ne.
Uglavnom ne podnosim previse meso od kad znam za sebe.
Ne stvara mi nikakve stomacne tegobe ali jednostavno nisam ljubitelj toga. Najvise jedem piletje i to belo ali nista u preteranim kolicinama. Obavezno uz rucak i neku salatu.
I posle rucka najcesce jedem neki slatkish :mljac: za svoju dushu... tu nesto ne pazim... mada se trudim da uzmem nesto sto u sebi ima makar jednu korisnu stvar... obicno je to neka cokoladica sa nekim zhitaricama... ili tako nesto, naravno prelivena cokoladom.
Za veceru najmanje pazim sta jedem... a i nesto nema pravila sta uvece jedem... mada praktikujem uz sve suvo sto jedem, jogurt i izbegavam punomasni jogurt... obicno Vivu pijem. Ponekad umesto jogurta mleko.

P.S. Kolicinski se ne ogranicavam previse... ali naucio sam da jedem onoliko koliko ce me zasititi, bez ikakvog prezderavanja i trpanja hrane dok vise nista ne moze da stane. Izuzetak su slave!
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by Escobar
U dnu srca zelim da se hranim zdravo ali me TOOOOLIKO mrzi da u supermarkestu posegnem za vocem ili cerealijama..... :nope:

Za sada se moja zdrava ishrana svodi na pomfrit, masna jela, majonez, cigarete....

Dok ne zavrsim na :rentgen:
isto....ili se prezderavam tim stvarima ili ne jedem nista.
Korisnikov avatar
By muzika86
ovog vikenda sam se totalno opustio.... ali ide nova sedmica, nove radne akcije, bolja disciplina.
Korisnikov avatar
By Adenim
Ne treba biti rob hrane. Danas je vazno otkrivati hranu bez aditiva. Ima je dosta u prodavnicama zdrave hrane gde se mogu naci kvalitetne baze za ishranu kao sto su hleb i razni namazi (taan, puter od bundeve, soje,....). Ima veliki izbor testenina (jecmenih, razanih, kukuruznih, ...), zacina ( posebno osnovne biljne od kojih mozete sami napraviti nesto poput vegete).
Poenta je da kad se ide u kupovinu ode u neku od tih radnji i ponasati kao u supermarketu.
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Ja sam se navukao na ovsene pahuljice i samo to cepam za dorucak.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by p?elica

Medjutim, dzaba meni sav trud, kad
onda procitam u novinama priznanje! da
crni/integralni hleb u stvari to i nije...
Jer oni samo stavljaju neku przenu mesavinu,
kojom se dobija tamnija boja hleba; a u stvari
se pravi od belog brasna.
istina. ali onda se stvarno potrudis i zamesis sama sebi svoj hleb. :wink2:

nista lepse od mirisa sveze pecenog hleba u kuci! :D

to naravno ako konzumiramo hleb. posto makrobioticari, a nikad nisam bas razumela sta je to, kazu da on urokuje 'kiselost krvi'. valjda je krv bazna sta li... :neznam:

i uzimanje zitarica se ne preporucuje kroz taj oblik. samo kuvane.

jako je tesko izbeci industrijsku hranu, ali nije i nemoguce :srbin:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja pečem sebi hleb svaki dan već par nedelja. :cvece:
Korisnikov avatar
By horus.
Danas sam bio u prodavnici zdrave hrane i dok sam cekao dolazak na red, palo mi je jedno pitanje na pamet "Koliko je zdrava hrana u prodavnicama zdrave hrane ustvari zdrava?".
Svakako da je asortiman robe koja se tu prodaje vecinski makrobioticka, ali da li Milka cokolade, Plazma keks, Petit Bear i drugi slatkisi koji se takodje mogu naci u ovim prodavnicama mogu dobiti prefix "Zdrava"?
Ako sam ja makrobioticar i drzim prodavnicu zdrave hrane, drzim se jedne odredjene filozofije koja se odnosi ne samo na ishranu, vec i na nacin zivljenja... A Milke su svakako na "crnoj listi" makrobioticara...
Sta mislite o tome?
Korisnikov avatar
By Zoe
Ja ne jedem zdravu hranu........a mislim da ima i nekih cokolada dijetalnih, `bem li ga....
Korisnikov avatar
By horus.
Ja volim da se hranim zdravo...
Doduse volim i junk food...
Ali Milke bi trebale da se prodaju u obicnim prodavnicama, a ne u zdravoj hrani i to su je stavili pored Tofu sira... :lol:
Korisnikov avatar
By tintily
Postujem tvoj nacin ishrane ali postoje zdravi slatkisi kojima mislim da je mesto u takvim prodavnicama, a sad milka cokolade i slicne stvari hm...mislim da im tu nije mesto
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Divne jabuke na koje ni gljivice nece dobre su za jelo kao i kurac koji truli.
Korisnikov avatar
By Zoe
Ali ja mislim da ima neka dijetalna Milka bas........
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by horus.

Ako sam ja makrobioticar i drzim prodavnicu zdrave hrane, drzim se jedne odredjene filozofije koja se odnosi ne samo na ishranu, vec i na nacin zivljenja... A Milke su svakako na "crnoj listi" makrobioticara...
Sta mislite o tome?

Mislim da je u tom slucaju verovatniji sledeci scenario:

Nisam makrobioticar, ali drzim prodavnicu zdrave hrane, jer mislim da cu da zaradim na tome.
Ups, nesto mi bas i ne ide...
Daj da stavim koju "Milku" pored tofu sira, dok ne stigne mesni narezak u konzervama...

:katemoss:
Korisnikov avatar
By ns.happy
i ja sam slicnu dilemu imao neki dan. najzdravije ti je da odes do neke bakice na pijaci i tamo kupujes, u ovim bio prodavnicama ima najvise slatkog i sl, sto nikako ne moze biti najveci deo ponude. ni u jednoj prodavnici ''zdrave hrane'' nisam nasao shitaki gljive, alge, niti sta slicno. jedna moja poznanica koja je stvarno pomenila svoju ishranu i postala vegan, je isla u zagreb da kupuje u biospajzu jer kod nas nije nasla ono sto joj treba. u stvari, mozda bi i nasla ali na 1000 mesta, a nije poenta ceo zivot pretvoriti u obilazak tih malih prodavnica u potrazi za jebenom salatom i sojinim sniclama...
By Främling
Danas sam bio u prodavnici zdrave hrane i dok sam cekao dolazak na red, palo mi je jedno pitanje na pamet "Koliko je zdrava hrana u prodavnicama zdrave hrane ustvari zdrava?".
Svakako da je asortiman robe koja se tu prodaje vecinski makrobioticka, ali da li Milka cokolade, Plazma keks, Petit Bear i drugi slatkisi koji se takodje mogu naci u ovim prodavnicama mogu dobiti prefix "Zdrava"?
Sta mislite o tome?
Chocolada je veoma zdrava ako se jede umereno.
By Sixto
Sta mislite o tome?
Ako si preduzetnik u Srbiji drzis se filozofije da ces prodavati sve sto moze da ti donese profit ili neces moci porodicu da prehranis!
Znam im problematiku, ubacuju sve sto se moze prodati, pa i te dzidzabidze za kolace! Posao jako slabo ide po malim radnjama da ne mozes da verujes!
Ne boj se, covek bi drzao samo dijetetske proizvode da moze od njih lepo da radi!
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by ns.happy
i ja sam slicnu dilemu imao neki dan. najzdravije ti je da odes do neke bakice na pijaci i tamo kupujes, u ovim bio prodavnicama ima najvise slatkog i sl, sto nikako ne moze biti najveci deo ponude. ni u jednoj prodavnici ''zdrave hrane'' nisam nasao shitaki gljive, alge, niti sta slicno. jedna moja poznanica koja je stvarno pomenila svoju ishranu i postala vegan, je isla u zagreb da kupuje u biospajzu jer kod nas nije nasla ono sto joj treba. u stvari, mozda bi i nasla ali na 1000 mesta, a nije poenta ceo zivot pretvoriti u obilazak tih malih prodavnica u potrazi za jebenom salatom i sojinim sniclama...

mislim da neka sekta, (da ne kazem, alternativna crkvena organizacija..kako li se to vec PC kaze) ima svoju prodavnickicu u jednoj od pasaza u dunavskoj! to im je deo vere i oni su bas bas bas bas bas striktno takva prodavnica...pokusaj tamo, imali su SVEGA!

e da..to je i prvom, drugom pasazu od Lanterne
Korisnikov avatar
By ns.happy
hlae hvala, videcu, mada da se razumemo, ne bih ja menjao sarmu za algu, nema sanse... ;)
jedna stvar mi nije jasna, imamo toliko hiper marketa, kako to da oni nisu odvojili neko makrobioticarsko cose, cisto da kad neko dodje ima i taj izbor...
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne znam...ma zavij ti sarmu u algu! pa da vidis vojvodjansku makrobiotiku!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!