Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By leobg
Danas sam slucajno izmerio pritisak i secer, bila neka akcija u mesnoj zajednici, pa iz zezancije odlucim da se prekontrolisem. Secer ok u granicama normale, pritisak nisam ni hteo da merim, kao uredu je, kad ono bum. Pita me lekar da li mi je dobro, da li me boli glava i sl. Naime imam pritisak 160/90. :nazalost: Posto sam vec godinu dana u nekom zivotnom ludilu, a poslednjih pet meseci u haosu, raskid duge veze, mamina operacija, brat nasilnik koji je maltretira, gubitak posla,..... Koliko je opasno, jos sam i pusac.
Korisnikov avatar
By Escobar
Jao, mico, pa daj barem prestani da pusis i promeni rezim ishrane za pocetak... (nisam lekar, tako da nemam pojma, ali ovo zdravorazumski, moras da povedes racuna I o sebi)...

@Shishmish-to je normalno za nocna stvorenja :iskusenje:
Korisnikov avatar
By shishmish
@kolega :jezik:

leo... kod lekara...
nije strasno ali se pridrzavaj sta ti kaze...
Korisnikov avatar
By ns.happy
da li ti osecas neke tegobe? pritisak je nesto sto varira od coveka do coveka. mozda je tebi to normalno...
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Krvni pritisak koji ti je izmeren posledica je stanja koje si vec napisao-STRES.To se lako da popraviti ali naravno knjizicu u ruke i kod kardiologa.Sto se pusenja tice ono ce ti svakako uvek biti faktor rizika u nastajanju kardiovaskularne bolesti.Znaci sto pre prestanes bolje za tebe!
Ne boj se!Nije nista opasno samo ti je dat najblazi alarm da preduzmes prvi korak,a to je odlazak kod kardiologa. :bye:
Korisnikov avatar
By leobg
Originally posted by ns.happy
da li ti osecas neke tegobe? pritisak je nesto sto varira od coveka do coveka. mozda je tebi to normalno...
Ne nikakve tegobe. Jesam pod stresom koji traje vec duze vreme.
Korisnikov avatar
By ns.happy
mislim da ne treba da brines, smanji pusenje ako vec ne mozes da ga ostavis, malo povedi racuna o ishrani i to je to. mislim, pritisak sada da izmeris verovatno ti ne bi bio visok, to je jedan jako promenjih faktor koji igra ulogu kada se meri u jednom odredjenom intervalu, npr na svakih sat vremena...
ako si bas bas zabrinut, idi kod lekara, da ti prepise neke anksiolitike, ili sedative, zakazi kod psihologa, nemoj odma' da pocnes nitroglicerin da stavljas pod jezik hehe ;) salim se... bitno da ti nemas tegoba...
nisi napisao da li je tebi oduvek bio toliko visok pritisak?
Korisnikov avatar
By leobg
mislim da ne treba da brines, smanji pusenje ako vec ne mozes da ga ostavis, malo povedi racuna o ishrani i to je to. mislim, pritisak sada da izmeris verovatno ti ne bi bio visok, to je jedan jako promenjih faktor koji igra ulogu kada se meri u jednom odredjenom intervalu, npr na svakih sat vremena...
ako si bas bas zabrinut, idi kod lekara, da ti prepise neke anksiolitike, ili sedative, zakazi kod psihologa, nemoj odma' da pocnes nitroglicerin da stavljas pod jezik hehe ;) salim se... bitno da ti nemas tegoba...
nisi napisao da li je tebi oduvek bio toliko visok pritisak?
Nisam, zadnji put sam merio prosle godine, tada je bio u granicama normale, mislim da je bio 130/80 ili tako nesto.
Korisnikov avatar
By ns.happy
ajd ga ponovo izmeri, pa ces videti da li je i dalje visok... moja mama ima pritisak kao ti ali vec godinama i to je za nju normalno stanje...
Korisnikov avatar
By leobg
da, evo malopre sam izmerio kod komsinice, sad mi je jos veci 165/95
Korisnikov avatar
By ns.happy
onda nista drugo osim da kontaktiras kiborga...
Korisnikov avatar
By shishmish
Originally posted by leobg
da, evo malopre sam izmerio kod komsinice, sad mi je jos veci 165/95
to je zato sto si sad opterecen time i sto se nerviras...
za pocetak prestani da se nerviras oko toga, smanji koliko mozes cigare i izbaci so...
a sutra pravac lekar
Korisnikov avatar
By ns.happy
a sta je tebi lekar na prvom mestu rekao kada ti je izmerio tlak? nije se valjda samo izcudjavao? to je ili samo jedna prolazna faza, ili postoji neki drugi uzrok koji se onda mora pronaci.
Korisnikov avatar
By leobg
a sta je tebi lekar na prvom mestu rekao kada ti je izmerio tlak? nije se valjda samo izcudjavao? to je ili samo jedna prolazna faza, ili postoji neki drugi uzrok koji se onda mora pronaci.
Pitao me je cime se bavim, da li sam se nesto nervirao, da li sam mozda imao neku fizicku aktivnost neposredno pre dolaska, a rekao mi je da za svoje godine u stanju mirovanja imam veci pritisak nego sto je normalan i da se javim svom lekaru u dom zdravlja, da ga kontrolisem (pritisak).
By Swanheart
ajd ga ponovo izmeri, pa ces videti da li je i dalje visok... moja mama ima pritisak kao ti ali vec godinama i to je za nju normalno stanje...
prestani da nervirash mamu

lm Leo ...ostavi se cigareta i malo rekreacije nije na odmet.
Korisnikov avatar
By ns.happy
Pitao me je cime se bavim, da li sam se nesto nervirao, da li sam mozda imao neku fizicku aktivnost neposredno pre dolaska, a rekao mi je da za svoje godine u stanju mirovanja imam veci pritisak nego sto je normalan i da se javim svom lekaru u dom zdravlja, da ga kontrolisem (pritisak).
pa zar to nije on? mislim, sada ce te taj tvoj ''licni lekar'' samo poslati na pretrage, napisati gomilu uputa... u svakom slucaju, krvnu sliku da izradis pa da eventualno ides dalje... mada, ja verujem da ti nije nista, smiri se, neverovatna je moc ljudske psihe i emocija da uticu na organizam...
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Swanheart

prestani da nervirash mamu :P

:lol:
hihihi... kako, kad sam jedinac ;)
Korisnikov avatar
By leobg
Poslednje merenje 172/104
By Swanheart
nemoj toliko razmisljati o tome i opusti se malo...
nemoj svakih 15 minuta meriti pritisak...
pogledaj tv, uzmi procitaj neshto, izadji proshetaj negde, slushaj neku muziku...
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Ja sam ti napisao sta da radis.Ali ti trazis lek izgleda na forumu
By Sixto
Meni je misaona imenica 120/80
on stop 90/60, i spavao bi ceo zivot!
Kazu da je nizak pritisak vesnik dugovecnosti! Ne daj mi boze! :doh:
Korisnikov avatar
By leobg
Bio sam jutros kod svog lekara, izmerio mi je pritisak imao sam 140/100, dao mi je upute za labaratoriju, pa ce posle da me salje dalje. Kuku meni, vec zamisljam sebe kako cekam u cekaonici sa gomilom baba i deda ciji su poslednji prijatelji umrli jos proslog veka. Bice zanimljivo :) )
Korisnikov avatar
By Sunce
Pa šta da ti kažem, meni je bio 190 sa 110. :testerica:
Korisnikov avatar
By Sunce
Bio sam jutros kod svog lekara, izmerio mi je pritisak imao sam 140/100, dao mi je upute za labaratoriju, pa ce posle da me salje dalje. Kuku meni, vec zamisljam sebe kako cekam u cekaonici sa gomilom baba i deda ciji su poslednji prijatelji umrli jos proslog veka. Bice zanimljivo :) )
Samo više šetaj i to lagano. :soping:: A koliko spavaš dnevno?
Korisnikov avatar
By leobg
max pet sati sa prekidima
By Dragonite
Znači, imaš ogroman stres na svim životnim poljima, malo spavaš, ne paziš na ishranu i spavaš svega 5 sati (i to nekvalitetno).

To sve je, u principu, doprinelo da ti pritisak skoči, ali ipak moraš da konsultuješ lekara. E sad, zavisi na koga naletiš... neko smatra da je sve više od 120/80 visok pritisak, a ovi malo moderniji smatraju da je sve preko sistolnog 160 i dijastolnog 90 hipertenzija. Ispod toga je predhipertenzično stanje (barem su tako nas učili). Znači, nemoj odmah da gledaš grobno mesto :shmi: .

A imaš li problema sa mokrenjem i sa bubrezima?
Korisnikov avatar
By leobg
Hvala bogu nemam problema sa mokrenjem i bubrezima, mada ce sutra analize da potvrde ili demantuju. Da i ja smatram da je sve to posledica stresa.
Korisnikov avatar
By Sunce
max pet sati sa prekidima
U tome je štos. Spavaj najmanje 8 sati i sve će biti u redu. Sećam se da sam povišeni pritisak imao upravo zbog toga što sam malo spavao!:vegi:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Mozda ti je genetski... Meni svi imaju u familiji problem sa pritiskom pa i ja...

Nije to strasno, moze da se kontrolise.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!