Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By M M and I
:vruce:

Tom brzinom bi putovanje od Stockholma do Göteborga trajalo nepunih sat vremena...Danas se leti oko 45-50 minuta...al dok se dovuces do aerodroma...pa check-in, pa boarding...pa pokupis prtljag kad sletis...dosetas do busa ili voza i dovuces se od areodroma do grada...bude tu nekih lepih 2.5 do 3 sata...Vozom ove brzine bi se to sve svelo na sat vremena...i onda naravno niko ne bi isao avionom :)

Ili...putovanje Beograd -> Zagreb za nekih 40-tak minuta :dance:
Korisnikov avatar
By Rei
Ali ovo je obaranje rekorda, verovatno pod idealnim uslovima, kakve verujem da nije moguce svuda obezbediti... Posebno u planinskim predelima. Maglev je buducnost :molise:
Korisnikov avatar
By M M and I
A maglev ono kao ide bolje u planinskim predelima?
Korisnikov avatar
By Rei
nemam pojma :P
Ali ja klasichne shine vidim kao najslabiju tachku u celoj prichi. Jako su podlozhne habanju shto za ove brzine mozhe biti jako opasno. A maglev ih ne koristi, naravno.:meda:
Korisnikov avatar
By Escobar
TGV-ovi imaju specijalne pruge na kojima nema ostrih krivina, tako da one zaista jesu najveca prepreka. A ja licno obozavam francuske vozove, predivno je 'pretrcati' celu zemlju za par sati...:smilegrin:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Escobar
TGV-ovi imaju specijalne pruge na kojima nema ostrih krivina, tako da one zaista jesu najveca prepreka. A ja licno obozavam francuske vozove, predivno je 'pretrcati' celu zemlju za par sati... :smilegrin:
O...da...Obozavam da putujem TGV-om iz Torina za Pariz...Kad napustis Italiju...predjes preko prelaza Frejus...popnes se do Modane-a i odatle spustis na ravnicu...e tad pocinje voznja za uzivanje :)

Svakako su sine najslabija karika u celoj toj prici...Sasvim je jasno da TGV nikad nece brzo kroz Svajcarsku kao kroz francuske ravnice...osim ako celu zemlju ne ispartaju tunelima i od nje naprave "svajcarski sir"...

Ali, kao sto se to vec radi u Francuskoj, prave se posebne pruge za TGV bez ostrih krivina...i onda se dostizu vece brzine.
Ovde prave posebne pruge, pored vec postojecih na relaciji Stockholm -> Jönköping -> Borås -> Göteborg...a trebalo bi i na relacijama Göteborg->Malmö/Kopenhagen i CPH/Malmö->Stockholm...koje ce koristiti samo vozovi koji ce biti TGV-tipa...i drugi teretni i putnicki vozovi nece ici tim prugama...

Danas brzi vozovi dostizu nekih 240 Km/h ... ali to nije dovoljno...
Korisnikov avatar
By Escobar
Jel se nesto skoro otvorila i neka TGV linija Paris-valjda Frankfurt ili neki drugi nemacki grad? Ili sam ja nesto precuo?
Korisnikov avatar
By M M and I
Preleteo sam neki naslov u novinama na tu temu...pre nekog vremena ali ne mogu da se setim o kom se gradu radi...
Korisnikov avatar
By iJazz
The highest recorded speed of a maglev train is 581 km/h (361 mph), achieved in Japan in 2003.
:jazzva:

Maglev is better. And prettier :) .
Korisnikov avatar
By M M and I
Nesto mi je svejedno da li cu se voziti brzinom od 574,7 ili 581 Km/h...Bitno je da je brzo...pa sad bio to TGV ili Maglev...who cares???
Korisnikov avatar
By iJazz
A form of transportation that suspends, guides and propels vehicles (especially trains) using electromagnetic force. This method can be faster than wheeled mass transit systems, potentially reaching velocities comparable to turboprop and jet aircraft (900 km/h, 600 mph).
Well, I do :yes: .
Korisnikov avatar
By M M and I
Well...good for you...keep on caring...:wink2:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
koliko se sećam, maglev tehnologija ima nekih prednosti, baš kad su u pitanju uzbrdice/nizbrdice. mada što se mene tiče bio bih prezadovoljan da se pojavi bilo šta od toga u Srbiji. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by 2Q2Bstr8
koliko se sećam, maglev tehnologija ima nekih prednosti, baš kad su u pitanju uzbrdice/nizbrdice. mada što se mene tiče bio bih prezadovoljan da se pojavi bilo šta od toga u Srbiji. :smilegrin:

That´s my point :up:

I ne samo u Srbiji...jedva cekam da se izgradi ta pruga izmedju Stockholma i Göteborga, jer jako cesto putujem na toj relaciji. A tamo neki se vajkaju pa im ne valja TGV...
Korisnikov avatar
By pazzaz
Jedva cekam da pocene sa radom, ali sam siguran da bas i nece biti ekonomican jer i ovi sadasnji brzi vozovi nisu bas jeftini posebno ako ako zelis da putujes u narednih nedelju dve.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
brze pruge u suštini i jesu namenjene pre svega poslovnim ljudima, zar ne?
Korisnikov avatar
By Escobar
pa svakako su jeftinije od vecine aviokompanija... i lakse je da krenes iz grada nego se vuces do aerodroma i nazad...
Korisnikov avatar
By pazzaz
jeste jefinije ako se kupi dosta unapred ali ako se ti se desi da moras u roku od nedelju dana da ides uopste nije jeftino tj meni su za relaciju Brisel-Pariz su trazili 95 eura u jednom pravcu (naravno druga klasa).
Korisnikov avatar
By Escobar
pa i kad rezervises let samo nedelju dana unapred izadje mnooogo skuplje no da si ga rezervisao ranije. tako je svuda :) i da, znaju da oderu u toj poslednjoj nedelji. meni su jednom na relaciji pariz montpellier trazili 100 eura po pravcu dok je let bio 80. ko ce ga znati... :merlinka:
Korisnikov avatar
By pazzaz
naravno normalno je da karta bude skuplja ali ipak mislim da su cene previsoke
Korisnikov avatar
By Escobar
uostalom, nase je samo da budemo lepe i masemo kreditnim karticama, zar ne? pusti... :merlinka: :lol:
Korisnikov avatar
By pazzaz
ja zam pre za tu akciju ako sam npr na Avenue Montaigne a ne nekoj zeleznickoj stanici :D
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Escobar
pa svakako su jeftinije od vecine aviokompanija... i lakse je da krenes iz grada nego se vuces do aerodroma i nazad...
Pa i nisu uvek...Veoma cesto manje kosta od Milana do Napulja LowCost letovima...ili od Milana do Rima RyanAir-om nego njihovim novim TAV-om (treno ad alta velocitá)...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Super ali ako bude skup kao Nemacki ICE naprimer( 100 eura od Munchena do Hannovera) meni licno to ne bi mnogo koristilo+ takvo nesto u Srbiji recimo po tim cenama ne bi bilo isplativo jer bi retko ko to mogao da plati. :crveni:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
vec ga vidim kroz kanjon morace...hahahahahh.....zezam se, super izgleda...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!