Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Šerpe i lončići, zalogaji i zalogajčići...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

njeno velicanstvo PITA

gibanica
7
18%
spanac
12
32%
krompirusha
8
21%
praziluk
4
11%
vocne
4
11%
s necim drugim
3
8%
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Kiborg
Krompirušu baš odavno nisam jeo, ali sećam se da mi se dopala kad sam je jeo poslednji put, ali ukusa baš i ne mogu da se setim :puzzle:
Doduše ja se ne sećam da sam je ikada (zvanično*) jeo. Sama pomisao na krompir kao punjenje između kora od brašna mi ne zvuči mnogo logično (skrob+skrob?), kao ni punjenje od kuvanog pirinča, na primer. Da li je krompir u obliku maleckih kockica ili u obliku pirea?

*mislim da sam jednom ubedio mamu da proba da napravi vegetarijanski takos ??? što sam video na TV, valjda. Stavili smo mešavinu za rusku salatu (šargarepu, grašak itd + luk) i mislim da su komadići krompira definitivno štrčali kao strano telo
Korisnikov avatar
By Dina
Moja majka pravi i neke varijante pite sa bundevama, sa spanacem, pecurkama i jos kojecim ali ja bojkotujem te pite... :durenje: fuj... Juce sam mislila da je pita sa jabukama, zagrizla kad ono bundeva... uzas...
Korisnikov avatar
By ^RAY^
1.Zeljanica
2.Pita sa visnjama
3.Sve ostale vrste i podvrste
Korisnikov avatar
By gorilica
Od slatkih, neprikosnovena mi je pita sa vishnjama, a nakon nje bi doshla lenja pita sa jabukama, mada ni tikvenik nije za bacanje. :)
Shto se slanih tiche, sa spanacem i zeljem su mi no1, mada ja ni spanac ni zelje u drugim varijantama uopshte ne mogu ni da pomirishem. Sa sirom mi je sasvim ok, ali ukoliko mi se sir ne dopadne, u stanju sam da ga vadim iz pite.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by jukie
[Sama pomisao na krompir kao punjenje između kora od brašna mi ne zvuči mnogo logično (skrob+skrob?), kao ni punjenje od kuvanog pirinča, na primer. Da li je krompir u obliku maleckih kockica ili u obliku pirea?
da. nutricionisticki su krompirusa i pirincara katastrofa, ali sto se ukusa tice uspeva (samo primetiti kako se krompirusha visoko kotira na ovoj nasoj anketi! :wow: ).

ja mislim da je tu, u oba slucaja, zapravo luk (ili crni, ili praziluk - po zelji) 'kriv' jer on dakako daje najvise na ukusu. ali ne sme se ni upotrebljena masnoca zanemariti koja, mislim, doprinosi omiljenosti pita.

krompirushu navijse volim kad se sirov krompir narenda na krupno i blago zagreje na vec proprzenom luku :mljac: slatkasti ukus luka sa naknadno dodatim bibrom proizvodi taj specificni ukus koji krompirusa ima :radosnice:
Korisnikov avatar
By venom
Od slanih obicna pita sa spanacem.Od slatkih lenja ili americka pita sa jabukama ili visnjom
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
eeee... sto ja dobro pravim lenju pitu:mljac:
mozda cu obradovati Saleta ovih dana:D
By RACABG
vidim da je ovde nekima lako da se prehrane koristeci iskljucivo auto produkte ,
malo potkratish i eto pite na trpezi ... divota
By Dragonite
:kuvar: Ovo je stvarno teška anketa.

I ja pravim striktnu razliku između slanih i slatkih pita. Više volim slane. Pita sa krompirom mi je super, ali sam naučio da se čuvam jer je užasno kalorična. Volim pitu sa prazilukom (ukoliko je dobro punjena), te sa pečurkama, spanaćem i sojom.

Pita sa višnjama mi je all time favourite. Mi je pravimo u obe varijante (suve kore vs natopljenih kora). Ne znam koja je lepša :D .

Pita sa tikvama mi je isto ok, ali sa jabukama ne mogu da smislim (ja nešto baš i ne volim jabuke).
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja najvise volim kombinaciju spanac-sir.
Volim i samo sa sirom, ali mi nije nesto sa sirom i jajima.
Odmah iza omiljene ide pita sa jabukama, pa pita sa kiselim kupusom (dobro zabiberena), a krompir i praziluk bas ne volim...
Jedino sto je za pohvalu je da umem da napravim domace testo, ali nije dobro kao mamino (a ona tvrdi da njeno nije dobro kao testo njene tetke)...
Korisnikov avatar
By anche
e vish dragonite, taj tikvenik je cudna stvar - meni.

ranije nikako nisam mogla da smislim, al' kako starim izgleda da pocinjem da cenim prave stvari :wink2:

@mina
umece razvijanja domacih kora za pitu te visoko kotira za veoma pozeljnu zenu za suzivot. kod prakticnog naroda dakako :kafa:
By Dragonite
@Anche

Tikvenik je simpatična pita, lako se pravi, lako se vari :D , ali nije baš glamurozna kao pita sa višnjama (zamisli u nekom hotelu sa 5-6 zvezdica A kategorije na meniju 'Pita od tikve' :lol: ). Valjda je presudna razlika u receptima, kao kod baklave (meni su klasična baklava i ona kisela baklava sa punjenjem skroz u sredini dve potpuno različite stvari), moja baba ima neke svoje metode za poboljšavanje gotovih kora pa se i ne oseti razlika u odnosu na domaće.
Korisnikov avatar
By Momo
Ja biram "s necim drugim" tj sa pecurkama pod 1. a moze i sa kupusom, to pod 2. i trece mesto za plavi patlidzan!
Korisnikov avatar
By Marvin
Sa sirom.

I sa višnjama. E sad, sa višnjama nikako ne uz kupovne kore :hand: Samo domaće, što tanje.

Omiljena koju ja pravim je sa nagužvanim kupovnim korama i jogurtom. Ko god je probao je pohvalio :blush:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!