Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Evo piše dole kolika je cena ulaznice:

* * * *

Sajam knjiga napokon bez mirisa roštilja

Na 52. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji se održava od 22. do 27. oktobra, posetioci će moći da se upoznaju sa najnovijim izdanjima 800 stranih i domaćih izdavača, a organizatori obećavaju da ljubitelji knjiga neće biti primorani da prolaze kroz oblake dima od štandova sa roštiljem kao prethodnih godina.

Godinama su se knjige na Sajmu razvlačile između pljeskavica, ispred, i preprodavaca u halama. Ove godine, obećavaju organizatori, samo na dve lokacije će biti dozvoljena prodaja roštilja. Osim toga, zabranjeno je korišćenje ćumura i drva za potpalu. Srušen je jedan objekat ispred Hale 3, a prilaz halama je popločan.
- Pokušavamo da uradimo sve da dokažemo da je naš Sajam knjiga drugi po kvalitetu u Evropi - kaže Anđelko Trpković, direktor Beogradskog sajma.

Trpković garantuje da će ove godine na Sajmu knjiga putokazi za toalete biti vidljivi za posetioce, a toaleti čisti, pristojni i uredni. Ispred Hale 2 biće postavljen inspektorat otvorenog prostora u kojem posetioci mogu da se informišu o parking mestima, a tu će se nalaziti i policija i hitna pomoć.
- Ako posetioce interesuje gde se nalazi neki poseban izdavač, treba da pitaju inspektore koji stoje pored ulaza u hale - kaže Trpković.

Iako su najavljene izvesne promene, najvažniji problem, ventilacija i nedostatak vazduha, biće aktuelan i ove godine.
- Izgradnja sistema za ventilaciju i klima uređaja nije bila predviđena u halama Sajma kada su se gradile. U postupku smo izrade projekta koji će rešiti problem ventilacije, ali za to je potrebno još vremena. Pošto ove godine nemamo opremu koja može da pročišćuje vazduh, veoma je bitno da se svi pridržavaju zabrane pušenja u halama - objašnjava Trpković.

Organizatori očekuju da će za 52. Sajam knjiga biti prodato oko 150.000 karata. Počasni gost biće Italija, a tema Sajma će biti delo Dositeja Obradovića.
Pojedinačne karte će koštati 200, a za ljubitelje knjiga koji dolaze u grupama 120 dinara.

Školski dan će biti 25. oktobra, kada tradicionalno Sajam poseti veliki broj dece iz cele Srbije.

Izvor: 24 sata
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by MajstoriVoland
Pre neki dan sam se prosetao knjizarama i na osnovu nekoliko knjiga sam primetio da su knjige poskupele. Ne znam da li je to zbog Sajma. :zavera:
Video sam i ja, ali nisam siguran da je zbog Sajma. U Merkatoru je takođe poskupela hrana za po dinar-dva.
By Snow_Crystal
Severna svetlost - TRILOGOJA
Prsten pet zmajeva
Potraga zmajeva
Priča o duhovima
Zlatna krv
Vaginini monolozi
Sedam svetskih cuda
JUSTINIJAN
TROJA
ARHANGELSK
Faraon
Kleopatra
Sahara
Hram
IGRA PROKLETSTVA
PESMA BOGINJE KALI
Zvezdana prasina
--------------------------------

SPISAK NIJE KONACAN:rock:
By Sixto
Severnu svetlost uzmi obavezno, odusevices se!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by jukie
Originally posted by MajstoriVoland
Pre neki dan sam se prosetao knjizarama i na osnovu nekoliko knjiga sam primetio da su knjige poskupele. Ne znam da li je to zbog Sajma. :zavera:
Video sam i ja, ali nisam siguran da je zbog Sajma. U Merkatoru je takođe poskupela hrana za po dinar-dva.
evo iz prve ruke mogu reći da pojedini izdavači koriguju cene zbog rasta troškova (pre svega papir), dok su neki opet spustili cene za 5-10% prošlog meseca. meni inače ne deluje logično da cene knjiga skoče pre sajma, kad na sajmu svi daju astronomske popuste.
Korisnikov avatar
By jukie
Da, btw, za posetioce se u ponedeljak sajam otvara u 14 časova (dva poslepodne) iako je zvanično otvaranje u šest (18), tako da ko hoće (ili ima neku pauzu) može da se prošeta i ranije...

warning: prošle godine su IPS štand otvorili tek pošto je sajam zvanično otvoren (oko njega je onaj providni zid, a na vrata su stavili neke kartone) pa se stvorio red koji je čekao na otvaranje.
:nesiguran: Znači zbog njih ne morate da idete ranije, a i njihove cene su iste ili skuplje nego u knjižari, a često izvuku neki, pa recimo, čudan izbor knjiga iz određene oblasti npr. baštovanstva ili kuvanja a ne ono što ste očekivali. I imaju jako malo prostora.

Baš me zanima da li će Plato opet sve one teške enciklopedije da stavi na gornji sprat na koji se penje onim ekstra-strmim stepenicama nedostupnim za sve koji nisu planinari... ja se doduše više plašim kada silazim da se ne strmeknem.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Idem kao i svake godine :yay:

Baj Baj plato moja
Korisnikov avatar
By jukie
Upravo sam pročitao na sajtu b92 da će se ulaznice u ponedeljak PRODAVATI od 14 h, tako da nema ništa od besplatnog ulaza prvog dana (sem ako ste među pozvanim)... mislim da su mogli i ranije da kažu...
inače, baš fino, imam neke druge stvari da odradim u ponedeljak prepodne pa neću morati ceo dan da budem u gradu
By Dragonite
Originally posted by Snow_Crystal
Severna svetlost - TRILOGOJA
Prsten pet zmajeva
Potraga zmajeva
Priča o duhovima
Zlatna krv
Vaginini monolozi
Sedam svetskih cuda
JUSTINIJAN
TROJA
ARHANGELSK
Faraon
Kleopatra
Sahara
Hram
IGRA PROKLETSTVA
PESMA BOGINJE KALI
Zvezdana prasina
--------------------------------

SPISAK NIJE KONACAN:rock:
Oh dear, uzmi me...

Ja sad depresivan. Neću imati para da dođem na sajam, pare mi stižu tek početkom novembra, čak je i keva htela da mi da 4-5 hiljada ali se ispostavilo da ni ona nema. Očaj! Ne bih toliko lamentirao kad bih u gradu imao više od 1 (jedne) knjižare! :kesa:
Korisnikov avatar
By jukie
Nešto baš nema poruka o tome šta ste kupili i kako vam se uopšte svidelo... a čuo sam uglavnom da "nije nešto"
Korisnikov avatar
By Paki
Treba da pazarim neku stručnu literaturu, pa ako mi ostane novca još po nešto van struke ... :cita: :paki:
Korisnikov avatar
By ns.happy
mogu misliti kakva ce guzva biti u subotu kad budem isao... :pas:
By ~ Le Saint X ~
Bio sam juce...

ne znam...
da li zato sto nisam imao para da kupim nista ili smth else...
tek... bilo mi je bzvze totalno...

za manje od sat vremena procunjao...
By Bombina
idem svake godine
tri knjige sam kupila
-zahir-paulo koeljo
-vestice iz portbila
-druga knjiga -bekstvo kupljen u standu laguna
Korisnikov avatar
By Dina
Sad sam dosla. Bila je nevidjena guzva... Isla sam sa Seamanom i Ferdinandom. Ferdinand se unervozio cim smo dosli tako da sam mu rekla da mu je vreme da se zeni (sa muskarcem) :venchanje: Seaman nigde ne zastaje, tako da je ispadalo da samo mene cekaju :doh: Ja od obavezne literature nisam nasla nista samo su mi dali adrese i telefone knjizara i jedan privatni telefon (s obzirom da je rec o onim antikvarnicama) pa cu valjda naci to naknadno... :neznam: Posto su to sve izdanja iz 1979 god i slicno ili crnogorski izdavaci to me nista i ne cudi... dobro je ako uspem nesto naknadno sa tim kontaktima. Ostalo sam slabo sta stigla da kupim jer su me pozurivali :bic: Onako "u letu" uzela sam "Vatre" Margarit Jursenar, par knjiga iz astrologije i po jednu knjigu za partnera, majku i sestru (za oca nista blam me zivi pojeo kad sam mu rekla, ali mislim da bi me Maza i Ferdinand ubili da sam se jos zadrzavala... ).
Korisnikov avatar
By jukie
Dina, ima li šta enciklopedijoliko o životinjama (a da već nemam na polici :shmi: )
Korisnikov avatar
By Dina
Jukie,
cini mi se da sam videla neke enciklopedije o zivotinjama... Ali nista detaljnije ne mogu da ti kazem jer kako sam napisala morala sam da zurim... Ferdinand i Seaman su me stalno i nestrpljivo cekali pored standova...
Korisnikov avatar
By ns.happy
ajme koja guzva... noge mi otpadaju... malopre sam se vratio u moj mirni gradic, i doteglio 3 metra knjiga...
By Simor
Originally posted by jukie
Nešto baš nema poruka o tome šta ste kupili i kako vam se uopšte svidelo... a čuo sam uglavnom da "nije nešto"
Iako sam ja otvorio temu, nemam šta da napišem, jer ove godine nisam bio na sajmu niti ću ići.

Mislim, daleko od toga da sam ja samim sajmom ikada bio oduševljen, obzirom da nisam ljubitelj mirisa roštilja ispred hale i gužvom u hali, mada je apsolutno božanstveno šetati se među svim tim silnim knjigama. Bibliofil sam, šta ću.

:)
Korisnikov avatar
By Dina
Simore,
moj utisak je da je bila veca guzva nego prethodnih godina, a manja ponuda... Svejedno, zao mi je sto nisi isao... ali brzo ce sledeci oktobar :hug:
Korisnikov avatar
By anche
ajoj beogradjani... kakvu ste to kutiju sa glasackim listicima bacili bre? :lol:
By Simor
Jao, pročitao sam - to je, valjda bila glasačka kutija, gde su novinari glasali za najbolju izdavačku kuću i onda ju je neko uzeo i bacio.

Mi i glasanje i organizacija...

:roll:
Korisnikov avatar
By anche
:pucaodsmeha:
jes, jes... debelo izvinjenje novinarima palo. al' nesto sumnjam da ce da uvaze :lol:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Beogradjanin18
i "Mali vodič za ljubavnu sreću"
Bolje da si kupio

Kako muvati online a da Vas ne uhvate!

:D

et toq!
:snob:

ili

Kako postati Viktorija Bekam

:smeh:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by Simor
mada je apsolutno božanstveno šetati se među svim tim silnim knjigama. Bibliofil sam, šta ću.

:)
C'est vrai, mon cher Simor!

et toq!
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Originally posted by Renoir
Bolje da si kupio

et toq!

ili

ili

Itsy Bitsy Spider (caght in his own web):praznoglavi:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by colonia_boy
Originally posted by Renoir
Bolje da si kupio

et toq!

ili

ili

Itsy Bitsy Spider (caght in his own web) :praznoglavi:
JU!
Colonija, bre...zar sam ja tebi rekao sta sam otkrio???

:twilight -zone:

a meni se cini da nikome nisam...

OMG!
Korisnikov avatar
By Sunce
Ove godine sam želeo da kupim "gej romane", ali mi se nije dalo. :(Nisam pronašao knjige: "Kuća na kraju sveta", "Moris", "Nit lepote" i "Bazenska biblioteka". Zapravo, tek na kraju, kada sam ostao dekintiran, pomolila se "Nit lepote" i namignula mi je. I tako ostah negejisan... :(

Ali, i ovaj put Margerit Diras me je pronašla!!! :yay: Tri njena naslova među antikvarnim knjigama bila su dovoljna da kompenzuju nedostatak - "Popodne gospodina Andemasa" iz 1963. godine u izdanju Progresa iz Novog Sada; "Emili L." - iz 1990. godine u izdanju "Književnih novina" i "Stvarni život" iz 1990. godine u izdanju Svjetlost-i Sarajevo. :sunce:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!