Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Došla jesen, sa' će i oktobar a tu je i Sajam knjiga, again.

Dakle, idete li i ako idete, nameravate li šta da kupite?

Ostalo je još samo mesec dana.

:cita:
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
ja namjeravam da odem, i ukoliko nadjem nesto od Moravije, sto jos uvijek nemam...
By Swanheart
ak` naletim na Fausta mouuuuzda kupim...
mada ko zna na sta cu zanimljivo od knjiga naleteti tak` da je jos uvek rano za pricu...
posle sajma se oglasavam
By Simor
Ja bih da kupim knjigu Tomislava Ketiga "Duga senka svitanja", ali je knjiga toliko bezobrazno skupa (ja ne znam da li oni tako visokim cenama kompenzuju činjenicu da malo ljudi ovde kupuje knjige), pa se nadam da će novosadski "Prometej" imati svoj štand na Sajmu i da će prodavati knjige sa popustom (zato mi je Sajam i pao na pamet mesec dana unapred).

Možda još nekog zainteresuje ;) :

"Duga senka svitanja je istorijski roman čiji je glavni junak Abraham Kertner, Nemac rođen u Koblencu, koji se kao mladić u doba velike jozefinske kolonizacije odselio u Bačku, gde provodi ceo život. Roman obuhvata vremenski period od 1762. do 1849. godine, kada je u celoj Evropi došlo do velikih društvenih promena. To je vreme obeleženo revolucijama, ustancima, sukobima evropskih velesila, posle kojih je karta Evrope radikalno prekrojena. Za Vojvodinu to je vreme formiranja i stabiliziranja multietničke slike kakvu, sa izuzetkom nemačke nacionalne zajednice, imamo i danas. Stoga ne iznenađuje što je glavni junak učesnik i svedok onoga što se u tom vremenu zbivalo unutar poliedra Pariz-Beč-Pešta-Koložvar-Carigrad-Beograd-Zadar-Venecija. Duga senka svitanja obiluje nizom istorijskih ličnosti, kao što su: Karađorđe, knez Aleksandar Karađorđević, carevi Josif Drugi, Leopold Drugi i Franc Drugi, knez Meternih, plemićka porodica Esterhazi i Baćanji, biskup Maksimilijan Vrhovac, grof Janko Drašković, venecijanska porodica Dandolo i mnogi drugi... Obezbeđujući na ovaj način istorijsku verodostojnost, autor romana ukazuje koji su to događaji od sudbonosnog značaja za panonski prostor, stavljajući akcenat na sudar zapadne i istočne civilizacije."
By polarlicht4.1
Ono što želim da kupim i što mi je potrebno za diplomski nije prevedeno na srpski (a izgledi da će ikada biti prevedeno su jednaki nuli), te stoga koristim isključivo internet za kupovinu knjiga. Poenta ovog je da neću ići na sajam jer nema potrebe. Ako nekog zanima sledeće na spisku za shopping su:

Deleuze and music / edited by Ian Buchanan and Marcel Swiboda. -- Edinburgh : Edinburgh University Press, 2004.

PLI, Vol. 16 - Diagrams of Sensation: Deleuze and Aesthetics
Edited by PLI: Warwick Journal of Philosophy.

Art as abstract machine : Ontology and aesthetics in Deleuze and Guattari / Stephen Zepke. -- New York : Routledge, 2005.
Korisnikov avatar
By jukie
Ja kao i obično planiram da odem na otvaranje kada je ulaz besplatan. Prošlih nekoliko godina sam imao ideju da okupim par ljudi pa da idemo od štanda do štanda i zagledamo knjige i govorimo "wow, vidi ovo" ali se to nikada nije materijalizovalo, jer mi jedna drugarica ide običnim danom i ona stvarno kupi pun kofer svačega (a meni ne pada na pamet da em platim kartu em da joj pomažem da vuče), a još nekih dvoje-troje ljudi ne žele da idu na sajam jer znaju da ne mogu da kupe knjige koje vide a dopadaju im se, pa da ne padaju u bedak, a još nekoliko imaju obaveze na taj dan, i na kraju sam do sada u poslednja četiri puta uvek sam išao na otvaranje; naravno tamo uvek sretnem (najčešće razočarane cenama) ljude koje poznajem, pa se malo izrazgovaramo (najčešće u blizini IPS ili Plato štanda), a i kupim uvek neku slikovnicu ili džidžabidžu čisto da se ne vraćam praznih ruku kući.

Do sada sam na Sajmu uspeo da kupim knjige koje sam inače cele godine tražio po knjižarama (Priča o galebu i mačku koji ga je naučio da leti; Čudan događaj sa psom u neko doba noći itd), tako da sada baš i nemam šta da tražim (sem beše one anatomije što mi je neko odavde savetovao, i hteo bih da imam neku konciznu knjižicu/enciklopedijicu o raznovrsnosti namirnica).
By Sixto
Tolkin - Nedovrsene price

a nastavak Stubova zemlje cemo nekom drugom prilikom, kad prevedu konji!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ne planiram, taj sajam nije ništa posebno.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
uh....neceg svasta....

uglavnom neke stvari koje su za diplomski
Korisnikov avatar
By colorado
Ja nikad nisam isao.. a trebao bi mi neki recnik... ali mislim da ce me mrzeti.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
obicicemo celu planetuuuuu....

te tvoje divne nogeee....
Korisnikov avatar
By ns.happy
knjige za fax, duplo su jeftinije na sajmu... ako uzmem u obzir da mi za sajam ni 150 evra nece biti dovoljno, jasno je zasto mu se radujem :)

u ips je neki popust, ima knjiga koje je gre'ota propustiti a ne kupiti
Korisnikov avatar
By jukie
IPS? popust? wow to odavno nije bilo (a u Platou sam kupio neke stvari po popustu). Na šta se odnosi?
By Dragonite
Originally posted by Sixto

:minibounce:

Ja ću pokušati da nađem Silmarilion na engleskom, možda uzmem i neki rečnik, a sigurno ću upotpuniti svoju Pračet kolekciju.

To jest, ako budem mogao da dođen na sajam.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Sixto

Aj me vodis onda sa sobom :D
By Sixto
Iju, Drti, pa de da se drpamo u sred sajamske hale pobogu!
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Kupicu knjige koje volim,ali ih nemam i 'Besudbinstvo' nobelovca po imenu Imre Kertes
By Simor
Nobelovca po imenu Imre Kertes toplo preporučujem. :)

"Kadiš za nerođeno dete" (VEGA media, Novi Sad)
"Besudbinstvo" (STYLOS, Novi Sad)
By Simor
Lepo. :) Ja sam mislio da nisi, pošto pominješ da bi kupio "Besudbinstvo". Meni je, inače, ta knjiga posebno draga, jer ju je prevodio sa mađarskog jezika Aleksandar Tišma.

U to ime, jedan interesantan tekst: Zoran Đerić "U vozovima evropske klase"
Korisnikov avatar
By Draco
Za ovu godinu nemam listing; ili sam smanjila citanje, ili sam kupila preko godine sve sto me je zanimalo, ne znam sta je od ta dva <nadam se ovo drugo>. Svakako cu naleteti na nesto interesantno.
By Snow_Crystal
Planiram da idem kao i svake godine...Na svu srecu curica mi kupila ogroman ranac tako da cu ove godine posteno da se nakupujem...A sto se tice spiska uh zanimaju me stare civilizacije,7 svetskih cuda,videcu sta imaju od tolkina na engleskom,Stiven king, imam ceo spisak....
Korisnikov avatar
By jukie
Ah sećam se kad sam i ja imao spisak... pa sam štiklirao ono što sam kupio... i onda mi je hemijska ostala na nekom štandu (mislim da je to bilo kod Čudan događaj sa psom u neko doba noći) i posle nisam imao rezervnu...
Korisnikov avatar
By Sunce
Verovatno ću kupiti toliko pominjanu knjigu "Kuća na kraju sveta" Majkla Kaningema.

Majkl Kaningem

Kuća na kraju sveta

Narodna knjiga, 2005
prevela sa engleskog Tatjana Medić

"Kaningema je i naša i evropska čitalačka publika zavolela preko romana Sati, koji predstavlja krunu stvaralaštva ovog pisca. Kuća na kraju sveta, baš kao i Meso i krv, porodična je saga, u kojoj je centralna tema propast i destrukcija jedne američke porodice, a samim tim i dovođenje u pitanje samog društva čiji kulturno-istorijski kontekst upravo i rađa sve sukobe i anomalije o kojima piše Kaningem. Kuća na kraju sveta roman je o odnosima roditelja i dece, različitim ljubavnim i prijateljskim iskustvima, heteroseksualnosti, homoseksualnosti, narkomaniji...I u ovom delu Kaningem je studiozni posmatrač, pažljivi narator, majstor britkih dijaloga.
Neka nežna ironija lebdi oko ovog dela, baš kao i oko dela sveta o kome Kaningem piše. Iz romana Kuće na kraju sveta upoznajemo drugu, nepoznatu Ameriku, Ameriku sa margine, američku provinciju, sa svojom grubom poetikom i nepokolebljivim, na momente surovim težnjama da po svaku cenu ostvari "američki san", od koga je malo ostalo u stvarnosti, a mnogo u željama. Čini se da niko drugi osim Kaningema ne piše danas ovako snažne porodične priče, u kojima pisac ne štedi nikoga, a dotiče sve."
Korisnikov avatar
By KiWi
čuo sam da će Oxfodski rečnik imati neku smešnu cenu ali ograničen broj primeraka ... pa idem prvi dan ... Dobija se i disk i serial key za godinu dana ... Sve sam upamtio osim izdavača :giggle:
By ~ Le Saint X ~
Naravno da idem...

Nemam unapred sta cu kupiti...posto sve knjige koje zelim imama
a onu koju nemam mogu kupiti i van sajma jer je ista cena :(
3800 dianra!
:(

nadam se da cu ci i ove godine sa Delete & Abyss...
ili vec nekim drugim forumasem
Korisnikov avatar
By MajstoriVoland
Pre neki dan sam se prosetao knjizarama i na osnovu nekoliko knjiga sam primetio da su knjige poskupele. Ne znam da li je to zbog Sajma. :zavera:
Korisnikov avatar
By ns.happy
zna li se koliko ce biti ulaz na sajam? :saint2: :cookie:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!