Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Kuda i s kim, kako, kada...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Sutekh
Pored toga davno pre grka i vavilonaca npr piramide su napravljene od spoljnih dimenzija do grobne odaje po principima zlatnog preseka ili mozda poznatiji kao termin 'fibonacijev niz' koji je kasnije upotrebljavan kao matematicki obrazac za pre svega estetsku harmoniju u umetnosti i arhitekturi pa kasnije i u druge svrhe!
:up:

Egipat jeste, kako si se izrazio, zora ljudske civilizacije, mada, ne bi trebalo da zapostavimo i Sumere. Vezano za temu da je hrishcjanstvo pozajmilo mnogo toga od Egipcana o tome bih mogao da pricham do sutra..

Neverujem da sam fasciniran Egiptom zato shto sam peder.. Fasciniran sam sa Misirskom civilizacijom josh pre pre puberteta.. I dan danas nosim Ankh.. Prvi sam dobio negde kad sam imao 10-11 godina od pokojne majke. Imam i neke skarabejchicje od kojih cju da napravim narukvicu, but I cant be arsed at the moment. Ok, kapiram ja da se mnogo idealizuje kad se pricha o njemu/njima, ali neka dostignuca do kojih su doshli su ipak fascinantna (uostalom, kao i ona do kojih su doshli Maje, Asteci i ostali, chija su znanja bila daleko advanced u poredjenju sa vremenom u kom su zhiveli: kalendari, astrologija, umetnost, one gotivne optichke varke i slichno).

Mnoshtvo starih civilizacija je zaista fascinantno. Samo njigovo shvatanje kosmologije i univerzuma je takodje fascinanto.. Meni barem. Imao sam priliku da vidim stonehenge kad sam bio u engleskoj i energija mesta je... neverovatna. Po prirodi sam senzitivan shto se osecanja energije tiche (scorpio/pisces) i uopshte mi nije bilo dobro.. Bio sam bled i altruistichan od one siline energije..

Evo neshto shto sam fotkao.. Nadam se da ce vam se dopasti.

Slika
Holy Shit!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moram da odem tamo!

Radio bih ja svashta.. Ne bih samo klopao.. Mislim da bi i druga chula bila stimulisana pod takvim pogledom, woof

:tehno:
Originally posted by Sixto
Sad nadjoh, znao sam da imam bolji plan Karnaka, samo sam ga negde zaturio!

Slika
Ne odgovorih na ovo.

Moja imaginacija nije u stanju da predochi sliku o konkretnoj gradjevini na osnovu nekog tamo plana.. Mrzim svaku vrstu planova, rachunica i ostalog (a to mi je buduca struka, u neku ruku), moj mozak ne mozhe da sazhvaka tu informaciju sa razumevanjem.

Ali zato ove slike... AAAAA! :fuckbed: :fuckbed: :fuckbed:

Jednog dana.. otici cu tamo..

Kachi josh slika, please!
Evo slicica koje obecah jos pre Hrista :lol:

Slika

Amfiteatar za mene sluzi za vecernji light show gde se na blokovima ispred Sfinge svetlosnim efektima projektuje prica o egipatskoj istoriji dok za to vreme glas koji predstavlja glas Sfinge prica pricu koja prati sliku!
Lepa stvar, mnogi odu i gledaju Titov apartman u nekom delux hotelu koji ima restoran sa pogledom na piramide, al mislim da je korisnije pogledati upravo ovo!

Inace blizu se nalaze ostaci nekadasnjeg pristanista na koje su dopremani blokovi za gradnju!
Predivno izgleda.

Zashto bi, iko, u Egiptu, gledao Tiletov apartman? Bozhe gospode. Tri piramidice koje gledaju direktno na Orion; Keopsova, Kefrenova i Mikerinova :zastava:

Znam kako sam se osecjao kad sam bio kod Stonehenga.. Prebledeo sam i izgubio sam mocj govora od siline energije mesta.. Mogu da zamislim kakav cju biti kad budem doputovao u Egypt jednog dana :)
Pa znas kako, mi smo imali Tita, oni su imali Nasera!
Sve sto su takli moralo je biti kraljevsko!
Evo da vidis sta je Naser sebi napravio, vilu sa tornjem po ugledu na firentinski Duomo na poluostrvu sa divljim rastinjem okolo da ne mora da putuje radi lova!

Slika
Covek je pokojni vec decenijama! :lol:

Secenje vena samo javno! lol

Sto se tice imanja, fascinira koliko oni imaju volje da navodnjavaju i uredjuju zemljiste. Ono sto nije navodnjavano to je sparusena trava i prasina, a ono sto dobije iole kap vode postaje bozja basta, kao taj vrt oko vile, ili mozda bolja ilustracija glavni trg u Alexandriji!
Da sednes i gledas ko tele u sarena vrata!

Slika

Slika

A mi, s obzirom u kakvom podneblju zivimo, smo ugursuzi da nas sve treba pobiti, sistematski, redom, temeljno, da ne utekne ni jedan!
Aj ovo je poslednja za veceras! I da se malo vratimo religiji!

Slika

Kairski Muzej

Ideju za gradnju je dao sam Ogist Marijet koji je i sakupio pocetnu kolekciju za muzej! Osnovna ideja je bila da se spreci dalji odliv umetnina u zemlje Evrope gladne egipatske umetnosti!
Danas je postao premali za ono sto Egipat ima da ponudi, tako da Egipcani prave nov, najveci i najmoderniji na svetu na platou Gize 2km ispod Piramida! O njemu u drugoj temi! Autor, JA! :D

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... #pid484686

http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Egyptian_Museum
Meni je tako krivo shto su mi neki jako lepi papirusi ostali u Londonu (oni koji se vide na onoj fotografiji gde sedim na klupi. bu huu).

Pa da, stvarno je i bio red da odrade neshto tog tipa.. Pola zemlje im iznenoshe. Ne secjam se u koju je Katarina De Medici piramidu ushla i naravno pouzimala je sve zhivo...

Mozhemo o religiji da prichamo do sutra.. Ajde predlozhi neku temu..
BTW Kad je Katarina de Medici, ako je uopste isla u Egipat, bila tamo vec su piramide bile prazne!
Pokradene su jos u faraonsko doba!

A ja sad odo da spavam!

Nastavak u sledecoj epizodi....
Znas kako, tesko mi je da pomislim da bi se Katarina Medici otisnula na put u islamski Kairo jer je to tad jos uvek bio neistrazem deo sveta!
Daleko od tog da nije bio poznat, jer su trgovci raznih profila iz Italije i Francuske otkrivali novo poglavlje svetske politike i trgovine!
Problem je u tome sto je Egipat postao poznat i gro onoga sto danas znamo o njemu je postalo od Napoleonove expedicije na Egipat 1798-99, sto je citavih 210 godina posle njene smrti!

Do tad je svet o Egiptu znao samo ono sto se dalo videti iz nesto malo gravira i govorkanja ljudi koji su imali petlju da se otisnu u avanturu!
Ona kao igrac na svetskoj politickoj sceni je znala ko i sta su mameluci i islamska pretnja trgovini, ali sve je to jos bilo daleko od putovanja i zelje za istim!
Sixto mora da je neki profa undercover :deda:

Da, to ima savrshenog smisla. Pa dobro, kao shto navedoh, valjda je chinjenica da je verovala u mocj amajlija itd; pa je neki dokon lik na nekom sajtu vezan za teoriju zavere napisao tako neshto, a ja preneo :roll:
Evo malo jos piramida kad smo kod njih, tj na pocetku putesestvija po Egiptu!

Ovo je Kefrenova, srednja, koja jedina jos ima pri vrhu krecnjacke ravne oplate koja je prekrivala sve strane piramida!
Mozda ne odaje utisak velicine, ali svaki od tih malecnih blokova koji izgledaju kao kockice je velik kao do necijeg struka, pa navise!

Slika
hehee imam, al to su fotke za koje se gubi par sati vremena za privodjenje i ostaje bez aparata ili telefona!

Ovo su ti slike velike galerije sa visokom tavanicom, ona je imala dovoljno svetla, a ja debil nisam namestio vecu rezoluciju na telefonu!
Odaja sa sarkofagom je dosta mracna i slika je maltene crna!

Sacuvaj ih jer je tesko slikati, mada imas na netu mnogo bolje slike, proguglaj samo!

SlikaSlika
Ja nisam usla u unutrasnjost piramide jer mi je pozlilo, mada sam vec bila kupila kartu. Ali kazu da nema nista posebno da se vidi... Inace lepe su slike ali mislim da nijedna slika ne moze da prikaze piramide kako zaista izgledaju :love:
E ko ode u Kairo i ne ode u muzej mislim da nije video nista!

Ceo gornji sprat izuzev sale sa kraljevskim mumijama i jos par stvari je posvecen artefaktima iz njegove grobnice!
Sala sa zlatom je sa staklenim zidom i resetkama preko!
Okrecena je u teget plavo sa malo halogene rasvete koja baca oskudno svetlo na vitrine sa zlatom!
U sredini sale pod Vitrinom u visini ociju je cuvena posmrtna maska!
Pogledati je uzivo je stvarno dozivljaj, fantasticna je!

RAY nemo' da srljas jos smo u donjem egiptu, do tebanske nekropole nismo jos stigli! ;)
Sixto, jel znash mozhda kakva je temperatura tamo zimi? Mozhda odemo u Egipat na "zimovanje"..

Video sam masku (mozhda je bio i sarkofag, ne secjam se,) Tutankamona dok sam bio u New Yorku, ali to beshe bash davno.. A ovo kad sam bio u Londonu.. Ne znam da li je tamo trajno locirana ili ne, ali bejashe impresivna.

Elem, jedino tog tipa, sem tog muzeja u USA shto sam video je britanski muzej :up: ogroman je i ima gomila stvari unutra (3h sam bio tamo, solo naravno i nisam video sve do kraja).

Slike nazhalost nemam :( Drugarica ima mekintosh i nisam uspeo da nadjem drajvere za digitalac :(

Shto je nedozvoljeno slikanje unutar piramida?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!