Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

By XanaX
koliko se sjećam, o hinduizmu i budizmu smo već imali jedan thread, di smo lijepo raspravljali i religijskim i filozofskim aspektima tih religija, točnije, raznolikih religijskih koncepta koje obično "upadnu" pod klasifikaciju tih dvaju, prije navedenih pojmova.

da ne bismo Dinu opterećavali daljnjim off Sodomima, mislim da bi trebali - entweder otvoriti novi thread o istočnjačkim religijama - oder nastaviti "jalovu" raspravu o "mudroj" odluci JHVH da sravni Sodomu i ostale gradove...

:)
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Ne bih znao iz kog razloga je bog unistio Sodom.I da li je dotican grad zaista postojao.Ali ono sto mogu da kazem jeste da su milioni pedera izgubili zivote kroz vekove,a sve na konto tvrdnji te price.

:seljache:
Korisnikov avatar
By horus.
Hajde da pojednostavimo temu i da hipoteticki uzmemo da je sve bilo kao sto pise u bibliji.
Zasto je Bog unistio Sodom? Zato sto mu je se moglo! Simple as that.
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Naravno da mozemo da pojednostavnimo celu stvar.Ali zaista mislim da ne bi bilo fer prema onima koji su stradali zbog interpretacije price.Mislim da bas zato homoseksualna nacija :D ,treba da razlaze i analizira tu pricu.I ako je moguce izbaci heteroseksualcima argument iz usta.Ako nista,zarad suzivota te dve grupe.
Korisnikov avatar
By horus.
Da, samo sto mnogi cim im ponestane argumenata postanu nasilni.
Ne treba voditi bitke koje su u startu izgubljene...
Korisnikov avatar
By Tot
Originally posted by Deity Marduk
Ne bih znao iz kog razloga je bog unistio Sodom.I da li je dotican grad zaista postojao.Ali ono sto mogu da kazem jeste da su milioni pedera izgubili zivote kroz vekove,a sve na konto tvrdnji te price.
:seljache:
Bojim se da si u pravu. To je jedan od razloga i zašto, recimo, postoji mržnja prema gej vernicmai. Kad pogledaš svu tu mržnju , jebote, ne možeš a da ne opravdaš animozitet prema tradiciji iz koje je ta priča potekla. Znam ja to jako dobro, iako kolege pederi misle da ne znam.
Naravno da mozemo da pojednostavnimo celu stvar.Ali zaista mislim da ne bi bilo fer prema onima koji su stradali zbog interpretacije price.Mislim da bas zato homoseksualna nacija :D ,treba da razlaze i analizira tu pricu.I ako je moguce izbaci heteroseksualcima argument iz usta.Ako nista,zarad suzivota te dve grupe.
Slažem se s tobom. Treba govoriti o suživotu, a ne ono: 'šta sad ako ste pederi, šta hoćete?' Verujem u pederski identitet iako neke pedere ne mogu smisliti očima. Što više razmišljam o tome, mislim da je istinsko razumevanje teško; treba najpre govoriti u terminima dve grupe koje se razlikuju i međusobno makar ne napadaju.

Sodomija je žig koji nas prati. Tu priču je nemoguće zaobići; uvukla nam se pod kožu i to je deo torture koju trpimo od malih nogu. Dete, recimo, tako raste i onda malo - pomalo shvati, najčešće traumatično, da je obeležen. Zato smo mi drugačiji i zato volim verovati da su gejevi rođeni da budu drugačiji. I volim verovati da je ta različitost nešto vredno iako se svi mi tu i tamo razočaravamo u ljude pa i u pedere.

Što se stradanja tiče, dečko mi je dao film 'Ružičasti trougao'. On na potresan način ilustruje ovo o čemu pričaš. Da, u logorima su ubijani i pederi!
Optimizam prati hrabre,pesimizam ih cuva.
Mudro zboriš Marduk; zbog ovog prosvetljenja kojim si me sada nadahnuo postaješ jedan od mojih najomiljenijih forumaša :)
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Originally posted by Tot

Slažem se s tobom. Treba govoriti o suživotu, a ne ono: 'šta sad ako ste pederi, šta hoćete?' Verujem u pederski identitet iako neke pedere ne mogu smisliti očima. Što više razmišljam o tome, mislim da je istinsko razumevanje teško; treba najpre govoriti u terminima dve grupe koje se razlikuju i međusobno makar ne napadaju.

Sodomija je žig koji nas prati. Tu priču je nemoguće zaobići; uvukla nam se pod kožu i to je deo torture koju trpimo od malih nogu. Dete, recimo, tako raste i onda malo - pomalo shvati, najčešće traumatično, da je obeležen. Zato smo mi drugačiji i zato volim verovati da su gejevi rođeni da budu drugačiji. I volim verovati da je ta različitost nešto vredno iako se svi mi tu i tamo razočaravamo u ljude pa i u pedere.
Da moram se sloziti.Mislim da je gay/pederski identitet vazan deo nas koji mnogi autohomofobicno odbacuju i ismejavaju,umesto da crpe snagu razlike, koja im ipak daje malo siri pogled na svet.Ali mnogo je lakse izabrati put bez poteskoca,povinovati se grupi i njenim pravilima.Ma sta god ko rekao ja mislim da su gay ljudi zapravo dodirnuti od strane boga.Da vide ono sto str8 ljudi nece.Razlicitost ljubavi... :)

Originally posted by Tot
Što se stradanja tiče, dečko mi je dao film 'Ružičasti trougao'. On na potresan način ilustruje ovo o čemu pričaš. Da, u logorima su ubijani i pederi!
Da gledao sam taj film i mislim da svi gayevi treba da ga pogledaju i nauce nesto o hrabrosti i odlucnosti ljubavi.... :molise:

:misli:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!