Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

By slobodnistrelac80
@Loni
pa bilo je bas tako na suv je stavio kondom, suv je usao i posle pola min suv izasao kad je video krv,skinuo kondom posle toga i sebi izdrkao na stomak posto ja nisam hteo da mi svrsi u usta.
By Simor
Pa, pobogu, obzirom da njegova presemena ili semena tečnost nije došla u kontakt sa tvojom krvlju, kako onda misliš da je postojao rizik od zaraze?

Opusti se, jer ja zaista ne vidim nikakav rizik od zaraze, a ako si zaista jako uznemiren, idi do lekara pa se konsultuj.
By slobodnistrelac80
Ma prvi mi je put sa deckom a to znaci i prvi put UOPSTE!
I ne bi ni pristao bez kondoma na sex, ali ipak nisam toliko bio upicen u
sve pa me kopkalo, te sam se zbog toga i obratio ovde na forumu.
By Simor
Ok je, naravno.

Mislim, prirodni su to strahovi, ali mislim da zaista u ovom slučaju nema rizika. Tvoja krv je došla u kontakt sa kondomom, a ne direktno sa njegovim penisom, što znači da nije moglo da dođe do kontakta dve telesne tečnosti i nema šanse da si se zarazio (naravno, mi ovde pričamo kao da je tvoj seksualni partner zaražen HIV virusom).
By slobodnistrelac80
@Simor
kao sto kazes strah je prirodan da se javi,sta cu kad je jace od mene
bilo pa sam morao da pitam
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by slobodnistrelac80

Posle minut dva sam se naguzio, on me je podmazao sa kremom.
Stavio je kondom i poceo da me j...
Krema ili lubrikant?

Kreme ostecuju kondome.
Korisnikov avatar
By Loni
Daj, Seamane nemoj ga plašiti bezveze.

Nije bilo nikakvog svršavanja, mogli su i 3 sata da se jebu bez ikakvog kondoma, ništa se ne bi promenilo.

Ovde je samo rizično bilo aktivnom dečku jer je samo pasivan na njega puštao tečnost (krv) dok aktivan na njega nije puštao ništa.
Dakle mali ne treba da se brine.

A pošto kaže da je njemu to prvi seks, ne treba da se brine ni dečko.
By slobodnistrelac80
Prvi sex u zivotu mi je bio.On je sam sebi na kraju svrsio na stomak
Korisnikov avatar
By Paki
Nema plašenja, Loni, razložno se diskutuje. Seaman je u pravu. Nije nebitno jesu li koristili bilo kakvu kremu ili samo neku na bazi vode, a tek nije nebitno jesu li imali seks sa ili bez kondoma (ti bi trebalo sve to da znaš)...

Kreme na bazi ulja, tj. bilo kakvo sredstvo "za podmazivanje" koje za osnovu ima neku uljanu supstancu oštećuje kondom. Pored toga, u toku seksa se luči presemena tečnost koja takođe sadrži HIV čestice (ako je dečko HIV+)... Ako naš novajlija sabere dva i dva, shvatiće da bi bilo dobro da ode i testira se na HIV... :)
By slobodnistrelac80
Ici cu da se testiram svakako nego sam hteo da cujem misljenja ljudi koji znaju vise od mene.
Inace kad je skinuo kondom i legao na ledja i poceo da ga drka bio mu je suv
Korisnikov avatar
By Paki
Ma ok, ali znaj za ubuduće.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
procena rizika se ne može raditi na forumu. veoma je neodgovorno od vas dvojice, Simore i Loni, da pišete da "nema šanse" i dajete bilo kakve apsolutne procene. rizik zaista jeste mali, ali zar će iko da preuzme odgovornost na sebe tvrdeći da se "mali" "tripuje" ili šta ti ja znam? dečko je očigledno uplašen za svoje zdravlje i ništa neće škoditi da ode i da se konsultuje sa lekarom i eventualno uradi test.

Loni, svršavanje nije neophodno za prenošenje virusa. virus može da se prenese i mnogo ranije u toku odnosa, a coitus interruptus je knjiški primer izuzetno nepouzdane kontracepcije/prevencije.
By slobodnistrelac80
2Q2Bstr8 gde je najbolje da se obratim,
mozda u Studentskoj poliklinici?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
da, oni rade dobrovoljno i poverljivo savetovanje i testiranje. ja ti mogu preporučiti i Crvenu liniju. oni su iz NS, ali rade i telefonsku podršku (gde sam i sam volontirao), pa možeš da popričaš sa njihovim volonterima i rešiš eventualne nedoumice. oni će te najbolje posavetovati i u vezi sa testiranjem. broj je 021 6360 299 ili 065 360 2999.
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
DA NE POSTAVLJAM TEMU,MORAM DA PITAM KOLIKO VREMENA OD SEKSUALNOG ODNOSA TREBA DA PRODJE DA BI SE MOGAO URADITI TEST?
IZVINAJAVAM SE AKO JE OFFTOPIC
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Claires_Horrors
DA NE POSTAVLJAM TEMU,MORAM DA PITAM KOLIKO VREMENA OD SEKSUALNOG ODNOSA TREBA DA PRODJE DA BI SE MOGAO URADITI TEST?
IZVINAJAVAM SE AKO JE OFFTOPIC
Pročitaj prvo ovo:
http://www.med.nyu.edu/hivis/hivbasics/ ... index.html

Ako nešto nije jasno iz teksta pitaj :)

Ovo je najznačajnije, a u vezi sa tvojim pitanjem:

A negative result on an HIV antibody test means that most likely you are not infected with HIV. However, it can take 3 to 6 weeks, and sometimes up to 3 months (and in few cases up to 6 months) before HIV antibodies show up on a standard test.

Znači minimalno posle 3 nedelje od seksualnog odnosa možeš da uradiš ELISA test, ali neki ljudi ne razviju antitela na HIV do 3. meseca. Zato je značajno redovno testiranje. Ukoliko je taj prvi test bio negativan, preporučuje se da se uradi još jedan test posle 3 meseca od rizičnog seksualnog odnosa.

PCR može da detektuje HIV posle nedelju dana, ali je skup ko đavo.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nema na čemu.

potrebno je da prođe tri meseca. pogledaj i druge teme o testiranju u ovom folderu.
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Hm kontam da je slichna fora s pirsingom.Nisu mi dali da dobrovljno dam krv pre par godina jer mi je pirs bio star menje od tri meseca
Hvala za link i odgovor :)
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by slobodnistrelac80
2Q2Bstr8 gde je najbolje da se obratim,
mozda u Studentskoj poliklinici?
Mozes i u Gradski zavod za zastitu zdravlja (mislim da se tako zove). Ja sam tu radila test na HIV i besplatan je, jako su ljubazne i lekarka i sestra i postavljaju jako malo pitanja, samo nesto osnovno.
Korisnikov avatar
By Seaman
Originally posted by Loni
Daj, Seamane nemoj ga plašiti bezveze.

Nije bilo nikakvog svršavanja, mogli su i 3 sata da se jebu bez ikakvog kondoma, ništa se ne bi promenilo.

Ovde je samo rizično bilo aktivnom dečku jer je samo pasivan na njega puštao tečnost (krv) dok aktivan na njega nije puštao ništa.
Dakle mali ne treba da se brine.

A pošto kaže da je njemu to prvi seks, ne treba da se brine ni dečko.
Loni,

nisam ja izmislio da kreme ostecuju kondome.To je tacno, zato i postoje lubrikanti.

Ne plasim ga, nego savjetujem da sledeci put ne koristi kreme.

SIDA NIJE ZEZANJE!
Korisnikov avatar
By stefan19
Jao novajlija, podsecas me na mene pre nekih 2-3 meseca... Samo ja sam bio potpuno izgubljen u paranoji i vec sam sebi potpisao da sam definitivno zarazen. Idi, testiraj se i najverovatnije ce biti sve OK. Moja tri dana dok sam cekao na rezultate su mi DEFINITIVNO bila tri najgora u zivotu, ali sam naucio lekciju i vise NIKAD nikakvu vrstu sexa bez zastite!
By slobodnistrelac80
@Stefan 19
Sta da radim jace od mene.I ja sam sav nikakav ovih dana zbog brige.
Inace bio je sex sa kondomom ali opet mi nije svejedno
Korisnikov avatar
By Nisam_Ja
A sta je sa sluzju?! :cekam: Kapiram da i ona prenosi sve i svasta...

Ne znam... ti problematicni detalji su chudo...

Mada, kapiram da se nista nije desilo i da te krvi nije bilo do kolena vec se po koja kap prolila... i onda stadoshe...

O sledecem nije rec, ali... ja nikada nisam prokrvario :diplomac:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja gledala malo po GS kad ono imaju i adrese gde se testirati

Gde se testirati?

BEOGRAD:

Gradski zavod za zastitu zdravlja
29 novembra 54a Beograd
011/323 00 38

Institut za infektivne i tropske bolesti - Centar za AIDS
Bulevar JNA 16 Beograd
011/683 366

Zavod za zdravstvenu zastitu studenata
Proleterskih brigada 57 Beograd
011/444 34 42

a i druge stvari oko toga

http://www.gay-serbia.com/zdravlje/std-hiv-testiranje/
By No Eating
Pozdrav svima

Moram ovo s nekim da podelim

U pitanju je sex koji sam imao pre nedelju dana

E ovako:Imali smo oralni sex bez kondoma-ja sam njemu,zatim smo imali analni sex sa kondomom-to me ne brine ali i analni sex bez kondoma u trajanju od jednog minuta.Nije bilo ranica(ni krvi) i nije svrshio u mene..

E sad moje pitanje je koliko je ovaj odnos bio rizichan?

Jako sam zabrinut,pogotovo zato shto su mi zlezde na vratu malo otekle,a to je,koliko znam,jedan od znakova
By RACABG
jeste bio je rizicniji od sexa sa kondomom.
za tri meseca na testiranje.
zlezde na vratu bi trebale da iskoce 7dana od infekcije hiv virusom to je prvi odgovor organizma na hiv infekciju , ali nemoj sad da se uspanicish ovo je samo teorija.
zlezde navratu hoce da iskoce zbog raznih stvari od upale grla pa na dalje, pogledaj da li su ti zlezde osecaju na preponama i ispod pazuha .
Korisnikov avatar
By V25
Koji je ovo po redu IDENTIČAN text u poslednje tri nedelje?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!