Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by the1whowishedSad me podseti na onu veliku knjigu bajki koju sam imao kao mali, pa me mama terala da svakom gostu čitam bajke naglas, pa ona raste što njen predškolac čita kao veliki, a oni ne slušaju jer ih to ne zanima, ali ona me tera da i dalje čitam... jedan dan, kada sam već pošao u prvi razred i došao neki čovek, ona krene sa tom idejom, a on kaže da i sva druga deca u prvom razredu umeju da čitaju, što sam zdušno podržao pa me više nikad nije terala da čitam gostima...
Meni su Top 3...
Baba Jaga,
Vasilisa premudra,
Orfej.
Originally posted by REIBilo koje.
Koje mitologije?
Originally posted by the1whowishedPetrović, Srpska mitologija, Prosveta, Niš, 1999, str. 330-364, a?
sad mi je aktuelna slovenska mitologija-mladji jastrebacki panteon itd...
Originally posted by polarlicht4.1Interesovanje za slovensku mitologiju je jos iz pre-petrovicevog perioda.Originally posted by the1whowishedPetrović, Srpska mitologija, Prosveta, Niš, 1999, str. 330-364, a?
sad mi je aktuelna slovenska mitologija-mladji jastrebacki panteon itd...![]()
Meni je ta ideja "jastrebačkog" panteona prilično sumnjiva. Kao i ona onog kruga božanstava i godišnjih doba. Ne kažem da ne izgleda lepo čitava ta zamisao, ali često se poziva na izvore diskutabilnog kredibiliteta, pa se onda pitam da li je sve u redu i sa ostatkom...
Originally posted by the1whowishedAjde shto se slovenske tiche:Originally posted by REIBilo koje.
Koje mitologije?
Vec vidim kako tema sa egipatskom mitologijom ima 3 stranice, slovensku ziva dusa ne spominje, pa tako kapiram da smo svi uz nesto odrasli ili se svi za nesto drugo interesujemo.
Meni je tata pred spavanje citao grcke mitove, a malo kasnije sam se sprzila na ruske bajke, sad mi je aktuelna slovenska mitologija-mladji jastrebacki panteon itd...
Originally posted by the1whowishedMeni je Radenković najzanimljiviji ako uzmemo Petrović-Zečević-Radenković trojac. Ona knjiga o simbolici sveta u narodnoj magiji mi je i dalje fascinantna.
Interesovanje za slovensku mitologiju je jos iz pre-petrovicevog perioda.Licno, vise volim Zeceviceve studije.
Originally posted by the1whowishedSvakako da i to stoji. Pored toga, treba uzeti u obzir i to da se koristi izvorima kao što je "Zlatna grana" a to je odavno prevaziđeno štivo, koliko god delovalo impresivno onako u tvrdom povezu.
Mana sa tom Petrovicevom idejom je cisto rasplinjavanje. Konkretno, u pitanju zmaja (ljubavnika) on je morao da obuhvati i narodnu knjizevnost, i etnologiju, i istoriju. Verovatno se prihvatio prvih stvari koje bi mu dosle pod ruku.
Originally posted by polarlicht4.1Nisam imala priliku da je citam. Hvala na preporuci.
Meni je Radenković najzanimljiviji ako uzmemo Petrović-Zečević-Radenković trojac. Ona knjiga o simbolici sveta u narodnoj magiji mi je i dalje fascinantna.
Originally posted by polarlicht4.1Vise se razumes u sve ovo od mene.
Jednom prilikom sam se zadesio na istoj email grupi kao i Jacqueline Simpson (htedoh da napišem Jessica Simpson!), koje je u svoje vreme bila i uređivač FolkLore časopisa te sam čuo vrlo validne kritike na takav pristup etnologiji i etnografiji. Šta da kažem sem I tend to believe her.![]()
Originally posted by the1whowished
Meni su Top 3...
Baba Jaga,
Vasilisa premudra,
Orfej.
Originally posted by bojandjo
ja sam kao mali bas voleo grcku mitologiju i omiljeni junak mi je bio persej... pojma nemam, valjda zbog tolikih avantura... sad se secam samo da u jednom trenutku ima duel sa meduzom... i nista vise![]()
a mozda i zbog plave suknjice koju je nosio na ilustracijama... verovatno u knjizi o kojoj prica jukie![]()
Originally posted by the1whowishedNisam, nisam, ja sam ti savremeno mitološko biće
@Dragonite: PREKRASNA. Uhvatilo me ono njeno "Jutro je pametnije od veceri" pa sam se zeznula.
Ja sam bas mislila da si ti u zmaj-ljubavnik fazonu.
Originally posted by DragoniteJa se secam da je u prelepoj knjizi s nazivom "Najljepshe Bajke Svijeta" (ili tako neshto) bilo Vasilisa Premudra, a nedavno kada sam bio navratio na Vikipediju o Slovenskoj mitologiji doista pishe Vasilisa Prekrasna....
Vasilisa Prekrasna, ne premudra
![]()
Originally posted by DragoniteMolim!?Originally posted by the1whowished
Meni su Top 3...
Baba Jaga,
Vasilisa premudra,
Orfej.Vasilisa Prekrasna, ne premudra
![]()
Baba Jaga je uvek bila žešći lik, posebno sa kolibom na pilećim nogama.
Baa božanstvo iz Might&Magic VI mi svojevremeno nije davalo da spavam.
Cthulhu Mythos iz Lavkraftovih dela je nešto stvarno bolesno i očaravajuće![]()
Više volim nordijsku mitologiju nego egipatsku. Izvini Sixto, ali Ygdrasil, dark elfovi i rune mi bolje leže nego ceo taj egipatski sistem, ja ne volim toliko ceremonijalne i sistemske religije (mada ih duboko poštujem). Odin rulez.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!