Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Sixto
Originally posted by andjela
Originally posted by Sixto
Krivo mi je sto nemaju te HUBove ili vec kako se to zove na SBB da skidam stosta, al bice lakse kad se podupla pa makar i sa istim uploadom!
pa ako si na wirelessu imas li pristup nswireless/bgwireless ?
Aj ti meni objasni lepa moja sta je to i kako to ide!? :D
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
to su ti dve neformalne grupe ljudi iz NS-a i BG-a koji su odlučili da ulože neke svoje novce i podignu wireless mrežu putem koje će se međusobno umrežiti širom grada. dakle, nema pristupa Internetu preko njih (nisu provajderi), nego je fora da svako šeruje što više sa svog diska, pa ako bude dovoljno stvari šerovano, velika je šansa da ćeš baš tu naći gomilu onoga što ti treba i nećeš morati to da skidaš sa Neta. u veoma gruboj aproksimaciji: Internet u malom.

naravno, troškovi su takođe minimalni. treba ti da kupiš opremu za wireless i mislim da se još mesečno skuplja neka kinta za održavanje zajedničke opreme kako bi cela stvar i funkcionisala.

@andjela: dobro, ja imam lovu i bacim link ka Mađarskoj od recimo 150 MBit/s recimo. i putem čije infrastrukture ja onda iznajmljujem taj link trećim licima? da nije neka firma na slovo T možda u pitanju?
By Sixto
2Q2Bstr8 Pa ako oni nisu provajder vec samo mreza korisnika, da li to znaci da me ogranicava brzina koju mi pruza provajder, a ne kao na SBB gde je brzina sa neta jedno a sa huba drugo!?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ne, njih koristiš potpuno nezavisno od tvog Internet provajdera, jer oni nemaju ama baš nikakve zajedničke tačke sa tvojim provajderom. tj. koristi se potpuno odvojena infrastruktura. kako kada biste se ti i komšija umrežili samo bežično. sad zamisli da se umrežiš sa celim komšilukom, blokom ili pak celim gradom. brzina jedino zavisi od opreme koja se koristi.

ova paralela sa SBB-om koju si dao sasvim odgovara što se brzina tiče, s tom razlikom što je kod SBB-a u pitanju jedna ista mreža, dok ovde to nije slučaj. pa ovde nećeš moći istovremeno koristiti obe mreže osim ako ne kupiš još jedan komplet wireless opreme.
Korisnikov avatar
By andjela
Originally posted by 2Q2Bstr8
@andjela: dobro, ja imam lovu i bacim link ka Mađarskoj od recimo 150 MBit/s recimo. i putem čije infrastrukture ja onda iznajmljujem taj link trećim licima? da nije neka firma na slovo T možda u pitanju?
pa 150Mb/s je slab link
a ako imas love onda razvuci kablove i po srbiji :)

po pravilu ni telekom nije vlasnik tih kablova, oni samo odrzavaju, vlasnik je drzava. a telekom se ponasao kao da je to njegovo vlasnistvo.
Korisnikov avatar
By andjela
za NS/BG wireless je pretplata mislim 150 dinara mesecno (ne znam tacno) i kao sto 2kool kaze treba ti jos jedna wireless kartica ili ap za njih ako ne zelis da menjas non stop konekciju (ili da pomeras antenu i ap na koji se kacis)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
izvini, ali piše too cute. ;)

naravno da je 150 slab link, no to nije ni poenta. to sve što pišeš je teoretski potpuno tako, ali na žalost samo teoretski. Telekom se i dalje ponaša kao da poseduju apsolutnu svu infrastrukturu iako je ona zapravo državna. no, i Telekom je još uvek državna firma, pa pretpostavljam da otuda i ta bahatost.

a što se tiče alternativne infrastrukture tu ima više stvari. da neko stvarno i odluči da uloži pare u tako nešto, ne bi stigli ni do prve građevinske dozvole, jer bi to Telekom sve stopirao i pre nego što počne projekat. s druge strane, uvek se ide na to da neka državna agencija poseduje infrastrukturu i kontroliše njenu upotrebu, a ne da neko kopa kanale i polaže svoje kablove. jer je ovo uglavnom prilično besmisleno, tj. užasno skupo, a neisplativo.
Korisnikov avatar
By ns.happy
imam pitanje. na nekom brzinometru mi izracunali da mi je brzina negde oko 400kb/s a trebalo bi da je 512 ili kako vec bese... kod euneta sam... sta da radim? placam nesto sto ne dobijam.
merio sam opet i opet, i nikada nije preslo vise od 440kb/s...
ima li neke koristi da ih zovem ili da se pomirim sa tom brzinom..?
Korisnikov avatar
By nEne
Originally posted by ns.happy
imam pitanje. na nekom brzinometru mi izracunali da mi je brzina negde oko 400kb/s a trebalo bi da je 512 ili kako vec bese... kod euneta sam... sta da radim? placam nesto sto ne dobijam.
haha, bud' srecan, ja na neobeeju ne prelazim 300! :D ne vredi ti nista, jedino da menjas provajdera... i to u TelekomADSL, a tako opet ucestvujes u monopolskoj igri Telekoma Srbija... :tornado:
Korisnikov avatar
By Kittrie
mI neSH videSSmo zA rapid da je zA 1/2 god. 30 eFricja, sHo bi biLLo oko 24oo dinDZi- minDZi.

hmm..
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Kittrie
mI neSH videSSmo zA rapid da je zA 1/2 god. 30 eFricja, sHo bi biLLo oko 24oo dinDZi- minDZi.

hmm..
Ima neka firma iz Zrenjanina mislim koja je zastupnik rapidshare-a za Srbiju.3000 din je za 6 meseci.
Korisnikov avatar
By Rei
Originally posted by demian
Originally posted by ns.happy
haha, bud' srecan, ja na neobeeju ne prelazim 300! :D ne vredi ti nista, jedino da menjas provajdera... i to u TelekomADSL, a tako opet ucestvujes u monopolskoj igri Telekoma Srbija... :tornado:
400kbps iliti 50-ak kb/s je je maksimum koji mozhesh izvuci iz adsl veze koja teoretski ima 512 kbps, na bilo kojem provajderu. 300 sa druge strane je zaista premalo, i treba hitno da ih zivkash da reshe problem ili da ih menjash!
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
da, 300 je stvarno malo. inače, zbog samih tehničkih karakteristika ADSL tehnologije gubitak u performansama od 5-15% je neminovan.
Korisnikov avatar
By Myself
Jbt, vec nedelju dana me zeza adsl! :cupakosu:
Konektujem se bez problema i onda mi puca veza posle par minuta, iako je zeleni trouglic na dnu ekrana. :neznam:
Korisnikov avatar
By ns.happy
hm, pa onda je ovo moje skroz ok...
ni jednom se nije prekinula veza do sada...
:pivce:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
proveri modem, spliter i instalacije. pozovi tehničku podršku tvog provajdera, pa proveri da li su svesni problema i da li možda postoji neki problem na mreži. ako ne pronađeš nikakve probleme, obavesti provajdera, pa gledaj da ti oni to provere i eventualno zamene neispravan modem.
Korisnikov avatar
By Myself
Originally posted by 2Q2Bstr8
proveri modem, spliter i instalacije. pozovi tehničku podršku tvog provajdera, pa proveri da li su svesni problema i da li možda postoji neki problem na mreži. ako ne pronađeš nikakve probleme, obavesti provajdera, pa gledaj da ti oni to provere i eventualno zamene neispravan modem.
Nista. Zvacu tehnicku podrsku. Vidim da drugi Novosadjani nemaju problema. Samo ja.
Hvala.
Korisnikov avatar
By ns.happy
koji provajder? ja sam kod euneta, mislim da je bolji od neobee, na njega se svi zale...
By RACABG
Originally posted by Myself
Jbt, vec nedelju dana me zeza adsl! :cupakosu:
Konektujem se bez problema i onda mi puca veza posle par minuta, iako je zeleni trouglic na dnu ekrana. :neznam:
zovi provajdera i trazi da ti restartuju port .
postoji mogucnost da ti je modem podeshen tako da ako si neaktivan neko vreme se diskonektuje. pogledaj u ocijama modema
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
meni to ipak liči na loše instalacije. možda imaš velik šum ili preslušavanje, pogotovo ako ti se ove stvari dešavaju posle kiša i sl. a možda si ubacio negde još neki telefon skoro, pa malo zeznuo stvar.
Korisnikov avatar
By Zoe
@Lakiboy_ns: da li je istina da kod Neobee-ja za 1350 din. mesecno imas neograniceni protok? Mislim, da skidas neograniceno?
Ja sam kod NSPOINT-a.......
Korisnikov avatar
By nEne
Originally posted by Zoe
@Lakiboy_ns: da li je istina da kod Neobee-ja za 1350 din. mesecno imas neograniceni protok? Mislim, da skidas neograniceno?
hmm... da to je formalna istina, flat 512 kod neobeeja kosta 1350 dinara, ALI neobee ti nikako ne bi preporucio zato sto su... losi (da ne sirim pricu). no, koliko vidim i kod NSPointa flat 512 kosta 1390 dinara, dakle neograniceni paket. tako da mozes da promenis paket kod istog provajdera...

inace, kod TelekomaSrbije moze da se uzme adsl flat 256 za 999 dinara (bez pdv-a). a cenim da je kvalitet pristupa najbolji kod ovog uzasnog, zlog monopoliste...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Originally posted by Zoe
Jeste.Ja sam kod njih vec godinu ipo imam home 256 flat paket (sada je 512) trenutna cena je 1350 i nema ogranicenja u downloadu.
Nisam imao nikakvih problema sa njima cak su mi bez problema besplatno i ljubazno zamenili modem kada mi se pokvario.
Kod svih tkz. adsl flat paketa nema ogranicenja u downloadu koliko mi je poznato.Kvalitet veze je dobar ali istina je da brzina downloada varira nije uvek ista iako bi trebalo ali svejedno se isplati.Skines par albuma ili filmova mesecno i tih 1350 din se isplati.
Korisnikov avatar
By ns.happy
ja kada bih poceo da prodajem sve ovo sto sam skinuo mogao bih da otpltim adsl... :sijalica: eto ideje!
Korisnikov avatar
By Kittrie
Originally posted by Lakiboy_ns
Originally posted by Kittrie

hmm..
Ima neka firma iz Zrenjanina mislim koja je zastupnik rapidshare-a za Srbiju.3000 din je za 6 meseci.
yup.
a ono za 30 EU je viDZeno na oFFicial rapidovom sajtu..

prokleti SRBI, uvIk uZimaju koliKo zele (kad iM se moUze). kmej...

za 3 meseca je valjda 1700, a za godinu 5000... :sigh:
Korisnikov avatar
By Allkey
To je ono shto je verovatno Telekom uradio...

Duplirao downstrweam. A up? :(
By жњ
Cek, cula sam da treba jos jednom da nam dupliraju downstream do nove godine. Jesam li u pravu? :molise:
Korisnikov avatar
By Allkey
Jesi. :)

Taj info sam dobio od sektora za prodaju mog kablovskog operatera.

Ali upstream ostaje isti.
Korisnikov avatar
By ^RAY^
Slika

Radijus Vektor:fancyklap:
jejejejejjejejeejejej :dancing: :pivce:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!