- 22 Avg 2007, 03:03
Sretali ste se s tim: neko vam kaže da je str8 looking ili acting (i da traži sličnog)... Nikada do kraja nisam shvatao šta to znači -- jer znam mnoge strejtere koji se vrlo različito ponašaju i izgledaju -- a onda sam shvatio da mnogi pod tim podrazumevaju klasičan muški stereotip ponašanja/izgleda.
E sad vas ja pitam: da li vam je to zaista bitno? Da li se palite na to, ma šta to značilo? Da li mislite da je str8 acting poza ili je stvar "autentična"?
I koliko sami vidite sebe takvim?
I konačno: da li je to odraz represivne homofobične kulture, u kojoj gay acting/looking postaje manje poželjno i da li je, u tom kontekstu, politički oportun fetiš, de facto uzrokovan diskriminacijom?
E sad vas ja pitam: da li vam je to zaista bitno? Da li se palite na to, ma šta to značilo? Da li mislite da je str8 acting poza ili je stvar "autentična"?
I koliko sami vidite sebe takvim?
I konačno: da li je to odraz represivne homofobične kulture, u kojoj gay acting/looking postaje manje poželjno i da li je, u tom kontekstu, politički oportun fetiš, de facto uzrokovan diskriminacijom?