- 19 Avg 2007, 15:49
Jako mi je zao sto ljudi reaguju kao da smo mi, KOJE su napali, krivi za to...
Da li ja slusam ovu ili onu muziku ili mesam li dupetom ili ne, ne menja stvar, jer nismo morali uopste da izadjemo u Flojd, mogli smo na primer da idemo se vidimo sa nekim u istom...mogli smo da budemo str8 i da prodjemo slucajno tuda i opet bismo mogli da nagrabusimo.
Rezoni "ovo je Srbija" i "ovde tako MORA" jednostavno nisu nesto na sta sam zeleo da skrenem paznju, niti zelim da pricam o mentalitetu ljudi, korupciji i anarhiji...vec samo zelim da upozorim ljude. Kada cujem takve izjave, jasnije su mi neke stvari, na zalost.
Jer mi nismo bili, niti jesmo inace, u bilo kom obliku transparentni, ponasali se "tetkasto" ili se "bilo kako ponasali suprotno svojoj koristi", jednostavno oni nisu ni mnogo gledali ko smo mi uopste.Sto samo govori da je to mogao biti bilo ko, ko se nasao u blizini.Automobili su prolazili pored,ali ni to ni cinjenica da je ulica Kneza Milosa ipak relativno prometna cak i oko 5h ujutru i to sto je puna policije njih nije sprecila.Park sam naveo samo kao neki orijentir odakle su dosli, mi se nismo kretali kroz isti.
Ne bih zeleo da iko iskusi ono sto mi jesmo i upravo iz tog razloga ja jesam napravio ovaj post; jer ni ja nisam mozda toliko ozbiljno shvatio opasnost od ovoga dok nam ovi likovi nisu omogucili da osetimo 30.jun 2001. na kratko ali UZIVO...ne preko YouTube-a...
Ma koje vestine da poznajes, kada ugledas cetvoricu uzjarenih volova i starijih i vecih od sebe:)) kako su na par metara od tebe, jedino sto ti padne na pamet jeste da bezis do obliznje "kucice" sa policijom, to svima preporucujem,jer da nije bilo tako,posledice bi bile mnogo gore.
2001. ja sam jos uvek bio u osnovnoj skoli, previse mlad i izgubljen u vremenu i prostoru da bi mi se to urezalo dovoljno duboko u podsvesti, da bih mogao da primenim ono "uci na tudjim greskama" vec sam ocigledno primenio ono "to meni ne moze da se desi", zato se vi potrudite da naucite na NASOJ gresci ili ako ne, onda pozovite Super-Madonu ili vec nekoga sa playliste iz "Alijanse" u pomoc, posto ove sisulje koje slusamo u FLOJDU, Ceca i JK, nisu od velike koristi kao sto kaze "DELETE"...
Jasno mi je da moramo biti obazrivi, ali mi vec pet meseci odlazimo tamo i uvek smo pazili, ali jednostavno nikada nisi dovoljno pripremljen za ovakve stvari.
Pritom, bilo je jos nekoliko faktora koju su odmogli situaciji, a na koje mozes ili ne mozes uopste da utices...a uglavnom ne mozes...because, shit happens.
Nas plan i jeste bio da uzmemo taksi, ali smo morali da se popnemo uz onaj spust koji vodi iz Flojda da bismo mogli da dodjemo do taksija...jer nam se nije ulazilo nesto u taksi koji stoji ispred samog kluba, upravo bezbednosti radi, jer ljudi znaju sta je FLOJD i nismo hteli da rizikujemo da je taksista unfriendly takodje...