Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Paki
Ne bih bio tako uvredljiv... Zašto misliš da svaka jedinka teži jednoj od dve većinski prihvatljive rodne krajnosti, pa se onda oseća jadno i pogubljeno kad "ne može da se odluči gde će"? Ja se čak, recimo, uopšte rodno ne definišem (ni kao queer) i super mi je...
Pa možda sam to malo nespretno formulisao. U principu sam personifikovao pojam, nisam mislio konkretno na ljude koji se tako definišu. Tj. nije zamišljeno kao uvreda.
Treba ti jedan kursić o rodu i polu... :giggle:
He he, znam i ja tu ponešto /manje od tebe svakako, s tim mogu da se složim/, s tom razlikom što ja tu mnogo pojednostavljujem stvari. KAo što si video u mom postu :D Ali to radim namerno, ne volim kad se stvarni nepotrebno komplikuju da bi se nešto objasnilo i kada se uvode i granaju novi pojmovi da bi sve obuhvatili. Matematika ima mnogo elegantnija rešenja. Daj nekoliko elemanata i jednačinu i to je to :D
By polarlicht4.1
Originally posted by Kiborg
Znači između muškarca i žene stoji svašta, a kao centar oblasti nedefinisanog stoji QUEER! Kao nešto što stoji na granici gde se muškost preliva u ženstvenost, ne znajući jadno gde će.
Ne, ne stoji ništa između "muškarca" i "žene" (ovde samo još velika početna slova nedostaju pa da krenemo u diskusiju o Platonovim Idejama) jer su to puki konstrukti. Ako ih postavimo kao tačke oko, između i pomoću kojih se definiše rod i pol, tehnički gledano nismo ništa uradili jer se i dalje zadržava heteronormativni način mišljenja. Queer transcendira, da upotrebim taj nesretni termin, svaku binarnost i nije "između" te dve (fiktivne) tačke. Bar ja tako mislim, feel free to disagree :)
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by polarlicht4.1
... Queer transcendira, da upotrebim taj nesretni termin, svaku binarnost i nije "između" te dve (fiktivne) tačke. Bar ja tako mislim, feel free to disagree :)
Može i tako, a može da bude i "između" te dve (fiktivne) tačke, sve zavisi kako jedinka to doživljava, tj. kako i gde sebe "smešta", pozicionira..... ako uopšte ima potrebu za tim... :)
Korisnikov avatar
By Paki
... ja tu mnogo pojednostavljujem stvari. KAo što si video u mom postu :D Ali to radim namerno, ne volim kad se stvarni nepotrebno komplikuju da bi se nešto objasnilo i kada se uvode i granaju novi pojmovi da bi sve obuhvatili. Matematika ima mnogo elegantnija rešenja. Daj nekoliko elemanata i jednačinu i to je to :D
Pa ok, mada tako verovatnije oponašaš slona u staklarskoj radnji... Ponekad se čak (za jedinku) jednostavan doživljaj sebe ne može tako lako opisati na jednostavan način..... Lično imam problema da to pojasnim ljudima, mada najčešće ne... (bivšem sam čak morao i da crtam, trajalo je to objašnjavanje dobrih sat i po :zid: )
By polarlicht4.1
Može i tako, a može da bude i "između" te dve (fiktivne) tačke, sve zavisi kako jedinka to doživljava, tj. kako i gde sebe "smešta", pozicionira..... ako uopšte ima potrebu za tim... :)
Naravno. Međutim, izbor "pozicione tačke" nije nimalo naivan ukoliko se uključi u razmatranje širi teorijski (problem identiteta, npr.) i političko-aktivistički (radikalni prekid sa heteronormativom vs. prilagođavanje i kohabitacija) diskurs.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ppšto me sad mrzi da detaljišem, samo da navedem jedan primer.
Uzmimo tačku A, sa dekartovim koordinatama (2,3) i uzmimo tačku B sa koordinatama (3.6;56.3 stepena) u polarnom koordinatnom sistemu.
Prostim proračunom dođe se do zaključka da su obe tačke identične, odnosno A je isto što i B.
Odnosno, promena koordinatnog sistema nije nikako promenila poziciju tačke, već samo način kodiranja te pozicije, dalje, transformacija koordinata ne bi poremetila ni međusobne odnose elemenata.
E isto vam je sa heteronormativnim i homonormativnim koordinatnim sistemom, tu muško i dalje ostaje muško, tu žensko i dalje ostaje žensko, queer je negde između (ne transcedira, o tom kasnije, kad me ne bude mrzelo, mada nije dugačko) i njihove međusobne relacije se ne menjaju ni najmanje. Samo je terminologija prilagođena hetero, odnosno homo-populaciji, kao što su i različiti koordinatni sistemi u matematici uvedeni da bi se olakšali neki proračuni.
Korisnikov avatar
By Paki
Naravno. Međutim, izbor "pozicione tačke" nije nimalo naivan ukoliko se uključi u razmatranje širi teorijski (problem identiteta, npr.) i političko-aktivistički (radikalni prekid sa heteronormativom vs. prilagođavanje i kohabitacija) diskurs.
Primer za poslednje?

Moje iskustvo nije takvo. Niti je bilo radikalnog prekida (mogu potvrditi ljudi koji me jako dugo poznaju), niti vremenski korespondira sa mojim pol.-aktivist. stažom... Treba pročitati moj prvi post ovde.
By polarlicht4.1
Nisam nužno mislio na lična iskustva, već na opštu teoriju/politiku LGBTIQ "pokreta". Hoće li se insistirati na potpunoj razlici LGBTIQ iskustva od heteroseksualnog (koji će se radikalno negirati kao represivan - Deleuze i Guattari su dosta pisali o tome, pored ostalih), ili će se pak nalaziti načini za približavanje LGBTIQ iskustva heteroseksualnom u vidu što veće vidljivosti, odn. prihvaćenosti? Kao primer za ovo poslednje može poslužiti zatvaranje sauna u nekim zemljama (zaustavljanje slobodnog toka želje?) i insistiranje na monogamiji unutar same LGBTIQ zajednice - potrudiću se da iskopam članke o tome ako nekog više zanima.
Korisnikov avatar
By Paki
Ok, ok, kapiram... :)
Hajde postavi linkove ako si u mogućnosti...
By polarlicht4.1
Pronađoh članke na koje sam mislio ali nisu dostupni online svakom. Mogu ti poslati na mail ako želiš. Inače, članci u pitanju su:

Castiglia, C., "Sex Panics, Sex Publics, Sex Memories", u boundary 2; Summer2000, Vol. 27 Issue 2;

Clarke, E. O., "The citizen's sexual shadow", u boundary 2; Summer99, Vol. 26 Issue 2.
By polarlicht4.1
i batelite queer teoruju, od nje leba nema :D
Nemoj Duda da te čuje, umrećeš za primer! :lol:
Korisnikov avatar
By Allkey
ROdjen kao mushkarac i da, to sam ja i niko to ne mozhe da ospori, jebi ga.

Jasno mi je da sam isfeminiziran (ok, u granicama normale), ali opet ne podnosim kada mi se obracjaju neumesnim vredjajucjim zhenskim imenima i uopshte zhenskim imenima koje nemaju neko dublje (iole interesantno) znachenje...

Ja sam mushko (polno i rodno) i dozhivljavaj me tako.

Definiciju ''mushkog'' ne mogu da postavim, jer ih morao da ulazim u dublje razmishljanje o tome, a nije kao da mi je bash stalo... A i ima par mudrih rechi vecj ispisano...

Enough.
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
A jesam li ja musko i dalje ako hocu da postanem lezbejka?
Korisnikov avatar
By Paki
A što to pitaš bilo koga?
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Originally posted by A.F.K.A.OB
A jesam li ja musko i dalje ako hocu da postanem lezbejka?
Ne, ti si onda :carica:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
@Paki

Pa kad vec vidim da se diskutuje i da se razvijaju velike filozofije na tu temu, pa me zanima i to.
Po mojoj teoriji mogu, zato sto mislim da ne moras da budes zensko da bi bio lezbejka.

@Zaljubljena

Hvala :D
By Çâðê_DUP
evo, primer iz svakodnevice Srbije. razgovaraju vrlo visoke administrativne cinovnice, mislim da je jedna od njih sudija, al nisam sigurna..dakle, ocekuje se da imaju nesto skole, pa da im je i diskurs malo probitacniji.

-mogu svakakva da budem, ali da me neko stalno provocira, to ne trpim! :aleluja:
-ja sam glupa, ja ne umem tako!
-i ja sam bila glupa, ali sad sam na fin nacin, sto je najbolje, dosla do nekih ideja
-ja 22-3 godine svoga zivota nista apsolutno komentarisala nisam, postena sam bila i zivela sam tako godinama, godinama, godinama, a onda sam poludela

i zavrsavaju pricu o muzevima na sledeci nacin:

-meni MUSKO da ide iza mene da nesto briska, ja to ne volim, ali neka mi barem katkad prospe djubre

toliko o queer teoriji na srpskim prostorima:palacinke:
By polarlicht4.1
@Paki

Pa kad vec vidim da se diskutuje i da se razvijaju velike filozofije na tu temu, pa me zanima i to.
:hypno:
Korisnikov avatar
By Paki
@ A.F.K.A.OB ....... Ma možeš ti da pitaš, ali valjda je to stvar tvog ličnog osećaja, a ne nečije dozvole ili amina ... :B
Ima par forumaša koji se osećaju kao lezbejke, tako da... OPOOSHTENO, SESTRO ! :lezkiss:
@Paki

:hypno:
:lol:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Evo dakle rešenja na zagonetku koju sam postavio -- šta znači biti muško!

Odgovore je: meni ne znači ama baš ništa...:astral2:
By polarlicht4.1
Evo jednog zanimljivog tekstića o tome kako je "nastao" pol...

Otkriće polova
Tomas Laker
http://www.zenskestudie.edu.yu/pages/ze ... lakar.html

BTW, imam njegovu knjigu, u stvari knjižurinu, "Solitary Sex: A Cultural History of Masturbation", i odlična je. Već neko vreme nameravam da kupim i ovu prethodnu o polu i mislim da ću to i učiniti pošto mi deluje vrlo zanimljivo po ovom što je prevedeno. :cita:
Korisnikov avatar
By Daliborka
Pa, biti musko, rekla bih, ima veze sa pojmom BITI COVEK !!!!
Nikako ne znaci biti bahat, prost, problematican i zarozan, kako se to kod nas na Balkanu najcesce smatra.
Korisnikov avatar
By stefan19
Ja nisam musko, ja sam muskarcina... :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!