Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by Nocturnal

Ne znam da li smem da je gledam u drustvu ...

Aaaaaaaaaa, NE - pod OBAVEZNO u drustvu!!!!!! :lol:
Korisnikov avatar
By Sunce
Dobro, ti pogledaj jos jednom sam, a zajedno cemo da utvrdjujemo gradivo! Iskreno, nisam citao tekstove ispod svake slike. A ti?
Korisnikov avatar
By Nocturnal
vanillapuff
Aaaaaaaaaa, NE - pod OBAVEZNO u drustvu!!!!!! :lol:
Ma ja cu da im javim kad da se nadjemo, pa cu doci 2 sata ranije da sve iscitam i pogledam na miru, pa kad oni dodju ponovo cu. Ne bih se zalio :D .
Sunce
Dobro, ti pogledaj jos jednom sam, a zajedno cemo da utvrdjujemo gradivo! Iskreno, nisam citao tekstove ispod svake slike. A ti?
Ja bih to vrlo rado iscitao da sam stigao, ali moje drustvo nema vreme za te stvari pa samo pice. Pola minuta po slici max. :( ... Ima i onaj text na osnovi na kojoj su postavljene slike... I to deluje interesantno :) .
:saksofon:
NOX
Korisnikov avatar
By Allkey
Ne znam, meni ta izložba jeste lepa i sve to, ali mi je koncept nekako... Bezveze...

Proslavljate fotografa, a samo je posedovao helikopter... I ja bi iz helikoptera iste stvari uhvatio.

To je priroda, kako je uhvatiš, takva će biti prelepa, ne tebaš biti neznakakav profesionalni fotograf da bi fotografisao prirodu. Sunset je sam po sebi lep, tako će i fotografija i slika sunseta biti prelepa...

Ali dobro... Hvala Societe-u za finansiranje, barem se dešava nešto interesantno na Kališu. :)

Najviše mi se dopao Černobil:

Slika
Korisnikov avatar
By Pauceti
Mislim da ova slika moze ovde da se stavi. Very nice
Slika
Korisnikov avatar
By Zonche!
Izlozba je bila SUPER!
Ja i decko (partner - ne forumas :lol: ) smo izasli da je vidimo (on po drugi put zbog mene) i stvarno sam ostao bez reci...

Beogradu treba vise takvih dogadjaja
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Izlozbu "Zemlja vidjena ocima neba" videlo je 100 miliona posetilaca sirom sveta u vise od 100 gradova. I dok se ni u jednom od ovih gradova nije desio incident, u Beogradu je posle samo 11 dana osteceno pet fotografija! Ostecene su fotografije "Ljubavna parada u Berlinu", "Klanica kod Nju Delhija, Indija", "Cetvrt Sindzuku, Tokio", "Ribarske mreze u luci Agadir, Maroko" i "Suma u jesen u oblasti Sarlvoa, Kanada".
U tri fotografije ugasene su cigarete, a dve su ogrebane kljucevima. Posto fotografije nisu unistene, vec samo ostecene, nisu uklonjene sa izlozbe, ali ukoliko se nemar gradjana prema ovim umetnickim delima nastavi, mozemo da se nadjemo u situaciji da budemo jedini grad u svetu gde ce izlozba biti povucena pre vremena.
Postavka je na Kalemegdanu, na Savskom setalistu (ulaz preko puta Francuske ambasade) i bice tu do 1. septembra.
Koordinator projekta Jovana Popovic poziva posetioce da cuvaju umetnicka dela koja su poklon Beogradu i da obrate paznju i reaguju u slucaju da prisustvuju ostecenju fotografija:
"Izlozbu je, po nasim procenama, do sada videlo oko 50.000 posetilaca, koji su preplavljeni pozitivnim utiscima. Kao organizatori zeleli bismo da i onima koji dosad nisu uspeli da posete izlozbu, prikazemo ovu postavku u punom sjaju, sto u novonastalim okolnostima nece biti moguce", porucila je Popoviceva i zahvalila na podrsci.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Beogradjanin18
Ja sam bio u cetvrtak. Zaista je prelepo, ali mi je jedan mali detalj zapao za oko. Na jednoj od fotografija, na kojoj su predstavljeni flamingosi, navedeni su kao FLAMINZI. Da li je moguce da ja toliko ne poznajem svoj jezik ili je u pitanju greska?
Moguće je. Množina, po pravopisnom rečniku koji imam (1960), jeste isključivo FLAMINZI. Možda novi rečnik beleži i FLAMINGOSI, mada svakako da i FLAMNIZI ostaju. Uostalom, "prva verzija" mnogo lepše zvuči.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by vanillapuff
...To sam se i ja zapitala...

Naime, da bi se doticne ptice zvale FLAMINZI kada je mnozina imenice u pitanju, jednina bi trebala da glasi FLAMING.

...Ne secam se da sam se ikada u popularnoj ili naucnoj literaturi, niti u govoru, pa ni u osnovnoj i srednjoj skoli na casovima biologije susrela sa takvim terminom... :puzzle:
Još jedan izraz za flaminga je i "ptica plamenac", što sugeriše da naziv potiče od engleskog FLAMING tj. plamen, vatren. E onda ide ono što ti kažeš, tako da j možda neka "neuobičajena množina"... Ekspert za oblast nisam, čekam nekog pametnijeg da objasni, ali ono što stoji jeste da je množina FLAMINZI.:alexis:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Allkey
Ne znam, meni ta izložba jeste lepa i sve to, ali mi je koncept nekako... Bezveze...

Proslavljate fotografa, a samo je posedovao helikopter... I ja bi iz helikoptera iste stvari uhvatio.

To je priroda, kako je uhvatiš, takva će biti prelepa, ne tebaš biti neznakakav profesionalni fotograf da bi fotografisao prirodu. Sunset je sam po sebi lep, tako će i fotografija i slika sunseta biti prelepa...
Ne slazem se sa tobom!
Korisnikov avatar
By Shmi
Bila i ostala sam bez reci koliko mi se dopalo. Predivno. Samo mi bezveze sto su neke fotografije unistili neke budale. :(
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!