Smatram da je Lynch ovim filmom nadmasio i samog sebe. Mozda to govorim zbog svezine gledanja te mi se misterija cini apsolutno neresivom, ali postepeno uveravam sebe da ni sam Lynch ponekad nema odgovore na svoja dela. Zvucace krajnje smesno, ali ga ja zbog toga jos vise cenim!
Glupo je otkrivati tematiku filma, jer onda buduci gledaoci nece osecati uzbudjenje dok film tece. Neka zive u neznanju, bas kao i mi, i reci cu samo da je rec o "A Woman in Trouble". Inace, to je film unutar samog filma!
Sramota je ponovo na strani Akademije. Laura Dern je zasluzila nominaciju vise nego Kate Winslet prosle godine. Jednostavno te obuzme osecaj melanholije dok je gledas kako glumi/pogledom docarava radnju filma. Prerasta u jednu velicanstvenu glumicu!
P.S. Preporucujem svim filmskim sladokuscima da odvoje tri sata slaganja mozaika. Premda, postoji sansa da neke delove mozaika nikada i ne pronadju, savetujem im da se ne nerviraju, jer je to samo slatka zabava za intelektualce; i za ljubitelje interesantnih misterija.
P.P.S.

Stvarno mi je interesantno da cujem da neko ne voli Lynch-a. No, dobro. Razliciti su ukusi.