Mislim da se ne mogu sloziti sa vecinom stvari koje si ovde navela. Obrazlozicu naravno uz napomenu da ovo sto pisem pisem polazeci samo i iskljucivo od sebe. Elem, osecanje mrznje i prezira ne mogu, a na kraju niti hocu da razvijam naspram osobe koja me je prevarila jer naprosto to je osoba koju volim. Osecacu bes, koliko dugo ne znam...Znam da cu biti ljuta i razaocarana iznad svega, a to nece trajati zauvek.Tada, tek tada, kad bes i ljutnja popuste, do tada smo verujem rascistili sa tim zelimo li ili ne imati ista dublje sa tom osobom, nastaje mogucnost za uspostavljanje ove fine, kulturne, civilizovane komunikacije. O idealizovanju nema ni govora, u tom slucaju moras biti zaista slep toliko da ne vidis prst pred okom, ja verujem da treba gledati vise unapred zbog svega onog sto bi skoro po pravilu, necu da generalizujem jer uvek ima izuzetaka, usledilo, a to je prebacivanje, osuda ili sta god vec..i nikada ne bi prestalo. Osoba koja te je prevarila osecala bi prezir i gnusanje prema tebi samo ukoliko je progonis sopstvenom patetikom, ukoliko to ne cinis nece osecati ni sazaljenje,ni ravnodusnost..sazaljenje pogotovo..to bi tek bila uvreda nad uvredama i ja licno to ne bih podnela..stoga se nikada necu ni dovesti u takvu situaciju. Zasto nisam za radikalne poteze tipa raskrstiti? Zato sto smatram da ako provedes, koliko god to vremena bilo, sa nekom osobom i sa istom delis svoje najdublje emocije , veceru ili krevet ne smes nikako dozvoliti, ne zbog nje, nego sebe radi, da sutra prodjete ulicom jedna pored druge, a da se i ne javite ili jos gore, tek kazete zdravo. To je, ogradjujem se jer je to moje duboko uverenje, nepostovanje prema samom sebi. To sto se, kako vreme prolazi, zaboravaljaju ruzne stvari i ostaju one lepe vise nije nista do prijatno secanje i zasto se u nekom trenutku uz kafu ne bi smejali necemu od toga..
Moje je duboko uverenje da su prezir ili mrznja gori od billo cega drugog. Zasto? Zato sto su to takodje uzasno snazne emocije koje drze i znaju da te citav zivot zadrze u tome. Ja, dakle, tako da zivim ne zelim.. Ali to je, fakat, sasvim individualno.. Ja mozda ne znam uvek sta hocu, ali jasno znam sta necu