Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By жњ
Originally posted by Skyen
uporedjujemo babe i zabe, i jedan i drugi su nam ostavili bogatstvo u amanet

totalno se slazem :up:

ajde da si pitao ceca ili jeca, nego ovo... :sigh:
By Sixto
Originally posted by жњ
Originally posted by Skyen
uporedjujemo babe i zabe, i jedan i drugi su nam ostavili bogatstvo u amanet

totalno se slazem :up:

ajde da si pitao ceca ili jeca, nego ovo... :sigh:
Babe ili zabe!? Hmmmmm.. da pitamo Lost i Statija za njih dve pa da vidis pychvajz! :lol:
Korisnikov avatar
By 2kune
E pa danas se naplaćuje i za paljenje svjetla... Ubaciš 50 centi i reflektori se upale na neko relativno kratko vrijeme i onda valja ponovo ubacivati... :flasher:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Sixto

Ipak mi se ta fama oko njegovih dela pomalo zgadila od pocetka Den Braun epohe!
Ah, nikako ne smes dozvoliti Den Braunu da ti to uradi.

;)
By Sixto
Sta znam, dozvoliti ili ne! Mona Liza ma koliko kaz da je slika fantastina je meni potpuno neinteresantna! Zagonetan osmeh? Da nije mozda pre sifilitican pa zato stegnutih vilica!
Ipak Mikelandjelu se divim jer je takva dela napravio ne zato sto je voleo da slika vec sto je to mrzeo iz dna duse i time cinio da ga Da Vinci mrzi jos vise!
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Leonardo je po pitanju univerzalnosti, tj. shirini svojih interesovanja (matematika, fizika, mehanika, anatomija, botanika, balistika, teorija umetnosti) svakako znachajniji ili barem plodniji od Mikelandjela(arhitekta, skulptor, slikar, pesnik).

s druge strane ako posmatramo samo slikarski rad Mikelandjelo jeste plodniji umetnik ali svojim delima pristupa sa skulptorske pozicije i prenaglashava volumen dok Leonardo nudi humaniji prikaz i poetskiju viziju. Takodje odnosi "pobedu" i po broju unetih invencija na slikama.

Ali ipak, da nije mozda Rafaelo taj koji je u ovom periodu najvishe stvarao...bio najcenjeniji...zar upravo na njegovim delima nisu stajale osnove akademizma u naredna tri veka??? da li se zbog toga upravo on moze smatrati najznachajnijim predstavnikom visoke renesanse?
By Sixto
A sto se tice interesovanja, nisu toliko razliciti! Mikelandjelo je prvi upotrebio organske oblike u gradnji utvrda i bedema za tvrdjave!
Sto se tice anatomije tu mu nije bilo ravnog!

Baby ako se malo zagleda covek detaljnije u njegova dela volumen mu je bio na poslednjem mestu, ma koliko to sa stanovista njegove skulptorske vokacije bilo neminovno! Dramaticnost pokreta, snaga izraza, grimase, napetost anatomije odrazavaju unutrasnje stanje a ne pocetke boldibildinga u renesansi! :lol:
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Originally posted by Sixto
Dramaticnost pokreta, snaga izraza, grimase, napetost anatomije odrazavaju unutrasnje stanje a ne pocetke boldibildinga u renesansi! :lol:
:pucaodsmeha: ;)
ma kakvo unutrashnje stanje, shto bi rekla Rahela Ferari - sve same sise i gola dupeta :D
Morao sam da se nashalim...Naravno da ima i toga kad su tezili antichkim idealima lepote. Samo eto, meni su figure na njegovim delima ipak malo preuvelichane. Mnogo su mi lepshi Leonardovi prikazi ili chak i Rafaelovi (sve one buckaste Madone :D )
A kad smo vetj kod lepote mali off - jesu li Italijani toliko tezili istoj da su maltene zanemarili portret ili su ljudi u Italiji bili u tom periodu znatno lepshi od ljudi u Nizozemskoj, Nemachkoj...van Ajk, Bosh, Brojgel, Direr - na njihovim slikama, bile one crkvene ili svetovne, ja josh ne videh lepo cheljade...pa zato pitam...ima li nekih istrazivanja na tom polju, zivo me zanima :D
By Sixto
Nisi videla lepo celjade na italijanskim slikama!? Pa di gledas pobogu?
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
ama chitaj pazljivije bwe ... ne na italijanskim vetj na slikama van Ajka, Bosha, Brojgela, Direra...
By Sixto
Aham, pa malo si ispreturano ispisala pa ne skontah!
Sto jes jes, lep narod, ki upisani! Ko mi bre!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!