Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by unic0rn
Originally posted by A.F.K.A.OB

S Kosovom sam se oprostio, ali Vojvodinu ne dam.
Kroz jedan post sam proziveo ceo Garijev opus... :sigh:

ot,

Vojvodjani su u poslednje vreme dosadni ko proliv. :drama:
Sve su nesto specijalni, bolji, divni i krasni, a malo malo negde niknu fashisti i ko zna kakvi pozdravljeni s mozgom likovi.. pa cak zavrse kao i gradonacelnici... Sve to podseca na one koji u Hrvatskoj i Sloveniji pokusavaju da pobegnu od Balkana.

Ali verovatno prosecna lalinska glava to promatra kao podlu zaveru Sumadinaca da im uniste raj na Zemlji.

Ja bi najradije da dobiju svoju drzavu ili manje od nezavisnosti vise od autonomije, samo ako ce posle toga prestati smaranja o Vojvodjanskoj toleranciji i izvanrednosti.

Mosh' mislit.
Slazem se sa tobom. Hajd' ziveli :pivce:
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by colorado
Ja se nadam.... Nemam nista protiv Srbijanaca, ali nikad ne idem juznije od BGa a i kao politicki laik ne vidim kakve Vojvodina ima koristi od Srbije.
To se zove ogranicenost! :wtf:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Pejzazi, razlicitost flore i faune, raznovrsnost dijalekata srpskog jezika, susret sa kulturom koja se u dosta navrata istorijski razvijala pod drugacijim uslovima nego vojvodjanska, narodna muzicka i koreoloska praksa, prirodni fenomeni koji na svakom podneblju za nijansu-dve ili vise drugacije izgledaju, boja zemlje, strukturiranost naselja, ulice koje sasvim izmestaju osecaj orijentacije u odnosu na snalazenje u vojvodjanskim mestima, drugaciji ritam koraka ljudi.....

Sve to treba videti. I oslusnuti. I osetiti. Jer za toliko bivamo bogatiji.

A da ne pominjem vec polako komercijalizovane, ali zbog toga nikako manje vredne kulturno-istorijske spomenike.
By Simor
Naravno da Vojvodina neće biti nezavisna! Svaki časni Vojvođanin sanja da Vojvodina ponovo bude (južni) deo Mađarske i da mu glavni grad bude Budimpešta. Kakva nezavisnost, bre?

Lesz, lesz, lesz...

:opacupa:
Korisnikov avatar
By andjela
pa ako kosovo dobije nezavisnost. onda to isto vazi i za ostale pokrajine u svetu, a tu je i vojvodina :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by vanillapuff
Moja struka je takva da sam imala prilike da obidjem razne krajeve Srbije, i svaki od njih nudi osobene vrednosti, istoriju, prirodne lepote i kulturoloski kontekst.

A da samo naucimo malo vise da se postujemo?
upravo tako i ja mislim. zato mi se i ne dopadaju generalizacije o Vojvodini.
By XanaX
Originally posted by 2Q2Bstr8
@unic0rn: Vojvođanska tolerancija jeste realna činjenica, jer nigde drugde u Srbiji nemaš toliku mešavinu stanovništa različitog porekla. koliko ljudi van Vojvodine se npr. školovalo (i odrastalo) zajedno sa Mađarima, Hrvatima, Slovacima i Romima? (da nabrojim samo neke sa kojima sam ja išao u školu svaki dan 12 godina.) i da li uopšte negde i imaš mogućnost da napraviš jedno ovako mešovito odeljenje? a sigurno znaš da sam kontekst u kojem odrastaš prilično utiče na tvoje kasnije životne stavove i vrednosti.
samo glede multijezicnosti: mozda je to vojvodina bila nekada, kako mi je pricao moj onkl djula, koji je kod kuce govorio njemacki i madžarski, a u skoli srpski - a kada su isli Odzacima do skole, jedan bi nesto rekao na njemacki , drugi bi odgovorio srpski, a treci dobacio na madzarskom - i svi su se razumijeli... njegov je onkl pak bio trgovac u banatu, on je znao i rumunjski i jidiš izrazr zakupce zhidove...
sad kad moj onkl djula-baći dodje iz njemacke u bachku, chudi ga sto svi pricaju samo srpski, a skoro nitko ne razumije madzarski, a kamoli rijec njemackog...
Korisnikov avatar
By jukie
Dobro deco, hajdemo sada malo biologije za sedmi razred...
a) globalno zagrevanje postoji i svuda je oko nas
b) kada je toplo, led se topi
c) na Grenlandu i Antarktiku ima mnogo lednika
d) oni će se otopiti
e) kada se lednici otope nastaje voda
f) voda teče naniže i uliva se u more
g) kada u more dodate JOŠ vode, nivo mora raste
h) kada nivo mora poraste, kopno sa nižom nadmorskom visinom biva potopljeno
i) Vojvodina ima malu nadmorsku visinu
j) Vojvodina će biti potopljena
k) ljudi koji žive u Vojvodini će ili migrirati na druga mesta ili će se podaviti
l) dakle od nezavisne Vojvodine nema ništa
Korisnikov avatar
By Herald
Originally posted by XanaX
[

sad kad moj onkl djula-baći dodje iz njemacke u bachku, chudi ga sto svi pricaju samo srpski, a skoro nitko ne razumije madzarski, a kamoli rijec njemackog...
Meni su svi u porodici srbi jedino leg okoshab vadjok! :klap:
Korisnikov avatar
By V25
Mislim da bi čak i Turija trebala da se izbori za nezavisnost.:kolo:
By Simor
Originally posted by jukie
Da li se stvar menja, ako se ispravi istorijska nepravda i Vojvodina ponovo postane deo Mađarske?

:colorado:
Korisnikov avatar
By Marvin
Bi li to bilo najsrećniji dan u životu mom? Da.
Hoće li se to ikada desiti? Ne.
Ja bi najradije da dobiju svoju drzavu ili manje od nezavisnosti vise od autonomije, samo ako ce posle toga prestati smaranja o Vojvodjanskoj toleranciji i izvanrednosti.

Mosh' mislit.
Hvala na željama lepim. :trep:
Uh što te nešto čačnulo, mnogo te čačnulo... Ajde reci nam lepo... će dobiješ kulen jedan. Pravi.
By Simor
Originally posted by Marvin
:kiss:
Hoće li se to ikada desiti? Ne.
Nikad ne reci nikad!

:auto:
Korisnikov avatar
By Herald
U istoriji su područjem Vojvodine vladale mnoge države: Dacija, Rimsko Carstvo, Hunsko Carstvo, Avarski Kanat, Kraljevstvo Gepida, Franačka, Panonska Hrvatska, Velika Moravska, Bizant, Bugarska, Mađarska, Tursko Carstvo, Austrija, Austro-Ugarska, Država Slovenaca, Hrvata i Srba. Od 1918. godine Vojvodina je deo Kraljevstva Srba, Hrvata i Slovenaca.

Vreme je da konacno ne bude nicija vec svoja! :peace:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Jadan mi je taj život ako mu je to najsrećniji dan!:jelka:
Korisnikov avatar
By селпередејз
Slicnosti i razlike izmedju madjarskog fasizma'n'revizionizma i 'ideje LDP-a' (by Super Mario),
mozete naslutiti pomocu ovoga, ovoga i ovoga

Mađarska neće Vojvodinu

Mađarska nema nikakve teritorijalne pretenzije prema Srbiji i ona u potpunosti priznaje postojeće granice u Evropi, izjavio je zamenik mađarskog ambasadora u Beogradu Ištvan Fehervari. „Nema nikakve promene u mađarskoj politici prema Srbiji. Mi priznajemo postojeće granice u Evropi. Takođe, Mađarska nastavlja da u potpunosti podržava integraciju Srbije u evro-atlantske strukture”, rekao je Fehervari, reagujući na izjavu nemačkog ambasadora u kojoj je pitanje Kosova dovedeno u vezu sa Vojvodinom i Sandžakom.
Tanjug

--------------------------------------------------------------------------

LDP nije bio obavešten

Neposredno pre nego što se nemački ambasador izvinio, Liberalno-demokratska partija poslala je medijima „Saopštenje povodom hajke na ambasadora SR Nemačke”.

U njemu se navodi: „LDP se jasno zalaže za dalje evropske integracije i osuđuje manir prljave kampanje kojom se diskredituju neistomišljenici. Smatramo nedopustivim da se ovakvo ponašanje prenese sa unutrašnje i na spoljnu politiku. IZMIŠLjENA izjava ambasadora SR Nemačke Andreasa Cobela iskorišćena je za pravu hajku dostojnu Miloševića i njegove propagandne mašinerije. LDP još jednom poziva demokratsku javnost da se suprotstavi projektu koji Srbiju vodi u novu izolaciju.

Iza navodne odbrane Kosova kriju se konzervativne snage koje u stvari brane svoje interese i izbegavaju odgovornost što su od Srbije napravili najnesrećnije evropsko društvo, u kome se jedino dobro osećaju ratni zločinci, ratni biznismeni i političari koji se u njihovo ime obračunavaju sa ambasadorom Cobelom”.

Samo nekoliko minuta kasnije, pošto je emitovano izvinjenje Andreasa Cobela, informativna služba ove stranke medije je obavestila da povlači saopštenje o hajci na ambasadora.
P. R.
By Simor
Šiškica se bacila u analitičko novinarstvo a la Slobodan Antonić. :smeh:

Lesz, lesz, lesz!

:trampolina:
Korisnikov avatar
By селпередејз
A o autenticnoj potrebi 'da Vojvodina konacno bude svoja' i slobodna, mozete se informisati na ovom fasistickom forumu::

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
A znate kako Vojvodjani misle o Srbijancima? Nikako, pametni ljudi ne misle o glupostima...
MUKA MI JE VISE OD TIH VELIKOSRBA - KRAJISNIKA - BOSANACA - CRNOGORACA - KOJEKAKVIH SAMOPROZVANIH IZBEGLICKIH VLADA - SVE TO TREBA VRATITI ODAKLE JE DOSLO - DA MI LEPO OCISTIMO NASU VOJVODINU OD NAGOMILANOG SMECA I ZAGADJIVACA - DA OPET BUDE SVE KAKO JE I BILO; DA VRATIMO SVE NASE - I PROGNANE - I SVE DRUGE - I NEMCE I MADJARE I SVE DRUGE
OVO VISE OVAKO NE IDE!
NAVUKAO NAM SE JEDAN SLJAM - BAGAZ - I TO NECE MOCI JOS DUGO DA SE TRPI.
TI PREBIJAJU NASE LJUDE - PROMOVISU NEKAKAV FASIZAM...TO TREBA BATINU U RUKE - I TERATI!
TERATI SVE U MATERINU - ODAKLE SU DOSLI!
I upravo poslednji komentar krije pravo objasnjenje parole i zahteva - VOJVODINA - VOJVODJANIMA!

Nije u pitanju samo puko vracanje ingerencija Vojvodini.

MI ZELIMO - I NASTOJIMO - DA OBNOVIMO - VOJVODINU - KAKVA JE UVEK BILA!

Tako da to nije samo parola.

To je POKRET

POKRET ZA OBNOVU VOJVODINE.

A Vojvodina nisu samo pare u svojoj kasi!

To je i nacin zivota - kultura - obicaji - LJUDI!

LJUDI CINE ZEMLJU!

ONI SU I DUSA - I POKRETAC.

Ovaj forum i jeste nastao sa tim ciljem.

Ciljem obnove Vojvodine - kakva je uvek bila.

Deo svega toga su - i Srbi - i Madjari - i Nemci - i Rusini - i Slovaci - i Rumuni - i svi drugi...

Naravno

OSIM RUSITELJA

ZAGADJIVACA

ZAPARLOZNJAKA

NACIONALISTA

KRIMINALACA

Drugim recima - svega onog - sto NE PRIPADA Vojvodini

Sto je u nju - UNESENO

I sto joj je (Silom!) - NAMETNUTO.

I to je pravo znacenje izraza - VOJVODINA - VOJVODJANIMA!

Koristim ovu priliku da pozovem - SVE - NASE - Vojvodjane - da Nam se pridruze u ovoj akciji - u ovom stremljenju - da ovaj nas Pokret jos vise dobije na Snazi i Zamahu.

Jer

Samo takva Vojvodina - SVIMA NAMA - osigurava Buducnost i Perspektivu.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
By superfly
Originally posted by Dušan Maljković
Jadan mi je taj život ako mu je to najsrećniji dan! :jelka:
ne s'vataj sve bukvalno maljkovićka! :shamar:
i meni je to palo na pamet da napišem, ali zvuči prejako pogotovo
za jednog malog izvrnutog dečka kao što je Marvin.

:)
Korisnikov avatar
By Marvin
Jadan mi je taj život ako mu je to najsrećniji dan! :jelka:
:drama:

Pa sad... Maljkoviću Dušane... ako si mi se ti obratio... mnogo je da išta drugo ištem.

:dancingfever:

Ej Dušan! Pa još Maljković!
Ej!
Meni sirotome.
A još sam pride objavljen u Večernjaku... čoveče... pa ne da mi život ide uzlaznom putanjom.... negooooo....
:eya:
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Jebala vas nezavisna Vojvodina, nacoši autonomaški! :wink:

Šta tu izigravate progresivne, fine i tolerantne baje, nekakav multi-kulti i slične pičke metrine, a ovamo pljujete po nesrećnicima prognanim iz Hrvatske kao o nekim nižim bićima, primitivcima koji su uzurpirali vaš uzvišeni kulturni milje? Pa vam onda pobedi radikalka u prestonici, a vi opet udri po bosanskim, hrvatskim i šumadijskim Srbima: oni krivi, mi ne glasalo za Majo! Pa vam smeta "primitivni" ostatak Srbije, ali su mađarski kolaboracinosi super, pa mogu i da drže neo-nacističke skupove uz sve blagoslov "Mađarso"-a, e to je onda tako "evropski". Pa biste nekakav kontinuitet sa sa Autro-Ugraskom, tzv. "tamnicom naroda", pa sa trećerajhovskom Mađarskom, pa biste u Evropu kao posebna regija čija je jedina izrazita osobenost slaninarenje (preko kulena do Brisela!) -- šta je to Vojvodina proizvela u poslednjoj deceniji od velikog značaja za evropksu kulturu? I na kraju, novi političko-nacionalni identitet u koji biste se upisali nije ništa manje nacionalistički i ne donosi ništa manje šovinističke posledice nego ostali nacionalizmi, i već ima svog fantazmatskog Drugog: to je ruralni, primitivni Srbin, sa šumom u srcu, telu i duši, prljav i neotesan, dinarski tip, dakle vaš novi Jevrejin u vašoj maloj, sitnoj irelevatnoj neo-nazi vukojebini koja nema, podsetiću vas, ni jedan metropolis. Čista filozofija palanke -- eto to ste vi, emanacija objekta Konstantinovićeve kritike!
By Simor
Samo ti, Dudo, nas ostavi da se mi zlopatimo u slaninarskoj Vojvodini bez metropolisa, a vi vidite šta ćete i kako ćete sa likovima poput VValterke, pošto je to slika i prilika budućih mladih neduhovitih i bizarnih beogradskih intelektualaca (naravno, ovo "intelektualac" je potpuno uslovno; nema tu ni "i" od intelektualnosti), pa kada se urušenim Beogradom namnože klonovi Ljilja Smajlović, Dušana Reljića i Đorđa Vukadinovića nećete imati vremena da se brinete za "rasističnost" Vojvođana. Otići će metropolis (???) u kurac.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by VValter
Znate, normalni ljudi gledaju na menjanje granica kao na vrlo ozbiljnu stvar.
lol
...
Originally posted by M M & I
Casna pionirska?
Originally posted by A.F.K.A.OB
Draze mi. :lol:
loooooool

:pucaodsmeha:

...
Kroz jedan post sam proziveo ceo Garijev opus..
Indeed, vrati garija.

.....

OT:

Ja hocu da odvojim Beograd od Srbije.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by jukie
Dobro deco, hajdemo sada malo biologije za sedmi razred...
a) globalno zagrevanje postoji i svuda je oko nas
b) kada je toplo, led se topi
c) na Grenlandu i Antarktiku ima mnogo lednika
d) oni će se otopiti
e) kada se lednici otope nastaje voda
f) voda teče naniže i uliva se u more
g) kada u more dodate JOŠ vode, nivo mora raste
h) kada nivo mora poraste, kopno sa nižom nadmorskom visinom biva potopljeno
i) Vojvodina ima malu nadmorsku visinu
j) Vojvodina će biti potopljena
k) ljudi koji žive u Vojvodini će ili migrirati na druga mesta ili će se podaviti
vRh vrhOva.

:lolololololololol:
...

Jukie, ti si genije.
Korisnikov avatar
By Marvin
Jebala vas nezavisna Vojvodina, nacoši autonomaški! :wink:
....
multi-kulti i slične pičke metrine, a ovamo pljujete po nesrećnicima prognanim iz Hrvatske kao o nekim nižim bićima, primitivcima koji su uzurpirali vaš uzvišeni kulturni milje?
...
Pa vam smeta "primitivni" ostatak Srbije, ali su mađarski kolaboracinosi super, pa mogu i da drže neo-nacističke skupove uz sve blagoslov "Mađarso"-a, e to je onda tako "evropski"
...
pa biste u Evropu kao posebna regija čija je jedina izrazita osobenost slaninarenje (preko kulena do Brisela!) --
...
ruralni, primitivni Srbin, sa šumom u srcu, telu i duši, prljav i neotesan, dinarski tip, dakle vaš novi Jevrejin u vašoj maloj, sitnoj irelevatnoj neo-nazi vukojebini koja nema, podsetiću vas, ni jedan metropolis.
Ju besan si ko leptir... Da te ne diramo?

Nego, šta ovo sve gore piše?
Gde je elokventnost ala Vendi?
Gde su verbalne dijareje?

Sramota. Golema. :down:
Korisnikov avatar
By Marvin
Ali vukojebina koja nema ni jedan metropolis!!!!!
Hit! Hit! Hit!

:lol:

Post godine :sesir:
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Dajte, ljudi, sta vam je... Nece se oni nikada odvojiti. Pa kojim onda naglaskom Vojvodjanke da se odusevljavaju za vreme EXITa? :D

Stvarno, mislim da od toga nema nista. U NS sam na vise mesta video "Srbija do Tokija" nego u Zemunu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!