Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Dakle, plašim se da mi se kompjuter ne pregreje. Što je toplije, on jače zuji, pa razmišljam da ga držim isključenog za vreme sredine dana (ali počeo je da malo zuji već sada). Sa druge strane, kada je isključen, ventilator mu ne radi (ništa se ne čuje iz kutije) tako da je jedino što ga kao hladi ovaj veliki sobni ventilator, pa onda ne verujem da je delovima unutra baš mnogo hladnije nego kada kompjuter radi a i unutrašnji ventilator radi. Dakle, ne znam šta da radim, da li da ga isključujem i kada? Help.
Korisnikov avatar
By Skyen
imas program MSI PC Alert - on radi sledece

· monitor CPU & system temperatures
· monitor fan speed(s)
· monitor system voltage
· monitor chassis intrusion

http://www.majorgeeks.com/MSI_PC_Alert_d4903.html

znaci pratis koliko ti je racunar pregrejan i kada dostigne gornju granicu, program automatski gasi racunar. To je sto se tice programa

Ako hoces trajnije resenje, odnesi racunar u neki servis da ti pogledaju cooler iliti ventilator i procene da li da ugradjujes jaci ili tvoj treba samo da se ocisti. To je najsigurnije resenje. Ali i pored toga skini ovaj program, pomaze i zimi :)
Korisnikov avatar
By ns.happy
skyen, ja imam laptop fujitsu siemens, i instalirao sam taj program. kada ga pokrenem izbaci mi ''no hardver found'' . sta nije u redu? ima li neki program za moj komp?
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
za svaki tehnički proizvod postoji opseg radne i temperature skladištenja. ova druga je npr. od -30 do +50, a prva tipa od +10 do +40. dakle, ova prva je uvek dosta šira od radne.

to znači da tvoj komp dok je ugašen može da bude skladišten na relativno visokoj temperaturi. hlađenje mu je neophodno samo dok radi, pa je samim tim i logično da ventilator napajanja ne radi dok je komp isključen.

ako se i pregreje u radu jer je u sobi +40, verovatnoća da će se nešto trajno pokvariti je relativno mala. uglavnom se računar blokira i tad jedino pomaže restart. ako je i dalje jako toplo, počeće da blokira na svakih par minuta i to ti je gotovo siguran znak da treba da ga ostaviš da se ohladi.

eventualno što možeš da preduzmeš na duži rok je ili da ugradiš bolji sistem za hlađenje ili da razmisliš o klimatizaciji stana.

inače softveri za dijagnostiku nisu potpuno pouzdani, jer se oslanjaju na hardverske senzore, a većina starijih računara te senzore ili uopšte nema ili ne daju dobre podatke.
Korisnikov avatar
By LittleRed
ma ne brini previse :)
moj CPU i zimi greje preko 60, a jos uvek funkcionise ;)
Korisnikov avatar
By andjela
koji procesor?

hladjenje procesora i tisina zajedno nije jeftino :)
By fazza
Kad se bude pregrejao znacesh. :lol:

Znaci su obichno ,,zakucavanje" kompa, plavi ekrani (BSOD) i uopshte nemogucnost bilo kakvog rada na kompu.

Ono shto ti ja preporuchujem je da otvorish kucishte sa jedne strane, prijace mu. :) Jeste da ce biti malo vishe prashine... Kad otvorish kucishte ochisti ga od prashine i cevkom od usisivacha usisaj kuler od procesora, razlika ce biti velika. Josh kad bi imao kompresor, pa da ga izduvash k'o chovek... :)
Korisnikov avatar
By Skyen
@ns - zaista nisam sigurna sta je problem
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!