Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

TREBA LI OSTVARITI 'UTOPIJU'?

No progress there
4
24%
No need for any more progress there
1
6%
Neizvodljivo
9
53%
Pojma ne'am
3
18%
Korisnikov avatar
By svejedno
DakleM, vrlo jednostavno - u ovu temu necu da se mesam (jednostavno je logican nastavak prethodne) samo me interesuju vasi odgovori.

...

Mislim da anketa dovoljno objasnjava pitanje - treba li da postoji savrseno, tolerantno, socijalno & individualno apsolutno svesno drustvo.
..

And da li uopste smatrate to mogucim, da li smatrate to zaustavljanjem ili pak potpunim ostvarenjem evolucije.
Korisnikov avatar
By Rei
Treba, al' nece to da bude ni kod jedne zhivotinje sa mozgom i/ili instinktom, pa ni kod ljudi, jer ce self preservation uvek raditi, na ovaj ili onaj nachin.
Korisnikov avatar
By jukie
Pa evolucija nema zacrtan pravac, zato neki oblik društva i ne može da bude potpuno ostvarenje evolucije. U evoluciji nema hepienda, samo se ide dalje, a čim nešto traje duže vremena, nagomilavaju se problemi koji mogu da se reše samo promenom.
Npr. kod afričkih divljih pasa nema međusobnog klanja oko već "posluženog" plena kao kod npr. vukova i lavova (tj. niko ne jurne na nekog drugog u pola zalogaja i ne ujede ga kako bi mu pokazao da treba da sačeka dok se ovaj prvi najede), ali opet se samo alfa ženka i alfa mužjak razmnožavaju (i deca dobijaju hranu pre svih ostalih). Kod hijena se tačno zna ko je gde u hijerarhiji, ali onaj poslednji u nizu može da umre od gladi ukoliko hrane nema za sve. Pčele dele sve na jednake delove, tako da nijedna nije gladna, meda ima za sve, ali su im slobode praktično nikakve, kao da su živi roboti.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Utopija je savršenstvo. Savršenstvo je život bez cilja. Život bez cilja, je kraj čovečanstva. Utopija je kraj čovečanstva.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by kal zakath
Utopija je savršenstvo. Savršenstvo je život bez cilja. Život bez cilja, je kraj čovečanstva. Utopija je kraj čovečanstva.
Pa?

..

Lm, nisi glasao.
Korisnikov avatar
By Adenim
Covek je proklet, utopija je nemoguca.
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by svejedno

Pa?

..

Lm, nisi glasao.

Šta?

(ako se ovo oko glasanja odnosi na mene; pojma nemam šta predstavljaju prva dva odgovora)
Korisnikov avatar
By Pauceti
Been there, done that... Nope neizvodljivo. Covek uvek skrene s puta, a ako ne skrene onda ce skrenuti ili u glavi ili ce ga neko pregaziti.

A i cemu Utopija, tamo mora da je dosadno. :shtap:
Korisnikov avatar
By TotalControl
Čovjek nije savršeno biće, pa sobzirom na to on ne može da stvori ništa savršeno - kao što je utopija!

A kad bi čovjek na neki način uspio da stvori utopiju, po mom mišljenju to bi bio pravi užas!
Bilo bi fino prvih nekoliko dana ili nekoliko mjeseci, a onda bi postalo dosadno............

Na kraju krajeva, "Kako možeš znati šta je sreća, ako ne znaš šta je nesreća???"
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Lm, nisi glasao.
Šta?

(ako se ovo oko glasanja odnosi na mene; pojma nemam šta predstavljaju prva dva odgovora)
1.tuuu neeema napretka.
2.tuuu nema potrebe za tim...
(valjda)

Glasah za drugu opciju, svidja mi se kako zvuci u teoriji. Dobra, dobra teorija. ;)

Uzivam u putu. Bez cilja (Bez obzira na cilj).
Savrseno: utopija.
Moguce na individualnom nivou.
Drugacije? Jos uvek ne. Ali ja verujem da moze biti. Jednom. Mozda.
Originally posted by jukie
Pa evolucija nema zacrtan pravac, zato neki oblik društva i ne može da bude potpuno ostvarenje evolucije. U evoluciji nema hepienda, samo se ide dalje, a čim nešto traje duže vremena, nagomilavaju se problemi koji mogu da se reše samo promenom.
Mozda si u pravu. A mozda, samo, jos uvek, nismo spremni?
[Npr. kod afričkih divljih pasa nema međusobnog klanja oko već "posluženog" plena kao kod npr. vukova i lavova (tj. niko ne jurne na nekog drugog u pola zalogaja i ne ujede ga kako bi mu pokazao da treba da sačeka dok se ovaj prvi najede), ali opet se samo alfa ženka i alfa mužjak razmnožavaju (i deca dobijaju hranu pre svih ostalih). Kod hijena se tačno zna ko je gde u hijerarhiji, ali onaj poslednji u nizu može da umre od gladi ukoliko hrane nema za sve. Pčele dele sve na jednake delove, tako da nijedna nije gladna, meda ima za sve, ali su im slobode praktično nikakve, kao da su živi roboti.
Ljudi su 'prejebali' druge zivotinje. Odavno. Vreme je da se osvestimo /kolektivno=k'o vrsta, man;)/.

:) :) :)
Korisnikov avatar
By Hys.
evolucija se uvek nastavlja. nista ne stoji.sve se menja.ne postoji ideal sem zamisli ideala.
tol'ko.
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Naravno,moram se sloziti sa ovim.Utopija je po meni kranji cilj coveka.Ali uvek cilj nikad,kraj.Naime,mislim da ce covek kroz vekove dostici stabilnost ekstrema.I kao super-covek,doziveti utopiju.Medjutim tu lezi problem.Pitanje jeste,koliko ce onda super-covek imati veze sa danasnjim covekom.A posto sve u realnosti ima cenu.Kolliko velika ce biti cena koju ce morati danasnji covek da plati.
Zapravo nas humanisticki dozivljaj sveta je vezan za super-coveka(savrsenstvo) i zivotinjsko u nama.Ta "zlatna sredina" jeste ono sto cini coveka,dok je utopija je ekstrem.I mislim da ona ponistava modernog coveka.Ali to samo po sebi ne mora da bude lose.Mozda je to nasa svrha kroz evoluciju.

:sveca:
Korisnikov avatar
By horus.
Sta je ustvari utpopija?
Svaki covek na svetu ima svoj subjektivni dojam savrsenstva i idealnog, pa je tesko polemisati na ovu temu.
Meni su imperativ neke stvari, koje su drugim ljudima periferne.
Mislim da je pravo pitanje "Sta je vasa utopija?".
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Originally posted by horus.
Sta je ustvari utpopija?
Svaki covek na svetu ima svoj subjektivni dojam savrsenstva i idealnog, pa je tesko polemisati na ovu temu.
Potpuno razumem o cemu govoris.Ali, mislim da se ovde zapravo prica o nekim generalnim stvarim drustvenog balansa i generalnog blazenstva svih prisutnih u istom.
Individualna utopija ..hmmm....o tome nisam nikad razmisljao.Cim "stvorim" neko misljenje ,rado cu odgovoriti. :D :D :D
Korisnikov avatar
By Manon
sama rec Utopija po definiciji znaci da je Nesto idealno zamisljeno ali neostvarivo u praksi, Tu nema mnogo polemike
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Manon
sama rec Utopija po definiciji znaci da je Nesto idealno zamisljeno ali neostvarivo u praksi, Tu nema mnogo polemike
Lingvisticki. ...Vujaklijski.

DA. ..No..

Pitanje nije lingvisticko, no je sustinsko.
......

1. POstoji li mogucnost savrsenog ljudskog drutsva?
..

2. Da li bi to bio KRAJ/PREKID evolucije?
...

3. Da li bi to bilo OSTVARENJE evolucije?
...

4. Da li je to nepotrebno, da li je evolucija neprestana neophodnost?

..

(btw, ovo je bio nastavak neke druge teme, ne secam se gde je bila, jbg..)

LM, TO su pitanja.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by horus.
Sta je ustvari utpopija?

Smisleno.

Sta je savrseno drustvo?
Pojma ne'am..
..

No, imam neke ideje..

Pravo na zivot, razlicitost, lOodost & sve vrste excentricnosti, sve dok ne ulaze (nasilno) u zivot drugoga.
..

Sva covekova prava se zavrsavaju SAMO pred pravima drugoga.

Sva ostala prava pojedinac poseduje.
By Çâðê_DUP
Niche.
Kao sto je majmun sramota za choveka, tako je chovek sramota za nadchoveka.
I iznad nadchoveka.
I dalje..i dalje...u eone vremena.
Naravno da je izvodljiva, samo ne znam na sta ce to liciti.
U svakom slucaju, bice to afirmacija zivota.
Utopija je pocetak.
Nechega.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Angelina777
Utopija je pocetak.
Nechega.
Haha.
..

U know I love u ;)
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Originally posted by Manon
Lingvisticki. ...Vujaklijski.

DA. ..No..

Pitanje nije lingvisticko, no je sustinsko.
......

1. POstoji li mogucnost savrsenog ljudskog drutsva?
..

2. Da li bi to bio KRAJ/PREKID evolucije?
...

3. Da li bi to bilo OSTVARENJE evolucije?
...

4. Da li je to nepotrebno, da li je evolucija neprestana neophodnost?

..

(btw, ovo je bio nastavak neke druge teme, ne secam se gde je bila, jbg..)

LM, TO su pitanja.
A zato je generalno prihvaceno misljenje da je evolucija neprekidna i beskrajna? Mozda je svrha evolucije covek koji napusta svoju planetu i nastavlja (seje seme) na nekoj drugoj.Mozda je evolucija zapravo pokusaj prirode da bude beskonacna,kroz nas.A zasto mi zelimo da budemo beskonacni?
Zapravo problem meni lezi u tome sto je evolucija jos uvek na klimavim nogama....tj.po meni ona je jos teorija,koja ima neke pokazatelje u praksi (tj.prirodi)....
By Çâðê_DUP
ili Tomas Mor

birajte ;)
By Çâðê_DUP
ja sam sigurna da horde vanzemaljaca vriste od smeha slusajuci ova nasa razglabanja :giggle:

skoro je otkrivena u nekoj dalekoj galaksiji planeta koja je, kazu, identicna Zemlji.

ko zna koliko ziliona takvih planeta postoji.

majmuni smo.
eto sta smo.
Korisnikov avatar
By svejedno
Mor, Darvin, Platon.. ..cak i Orvel..

Bira se medju mnogima ;)
..

LM, rekoh da se necu mesati u ovu temu, ovo je dovoljno/previse, a i Oneroi me zove u svoj svet..
..

Lepo sanjajte.
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Originally posted by Angelina777
Niche.
Kao sto je majmun sramota za choveka, tako je chovek sramota za nadchoveka.
I iznad nadchoveka.
I dalje..i dalje...u eone vremena.
Naravno da je izvodljiva, samo ne znam na sta ce to liciti.
U svakom slucaju, bice to afirmacija zivota.
Utopija je pocetak.
Nechega.
Man is a rope, tied between beast and over man--a rope over an abyss. A dangerous across, a dangerous on-the-way, a dangerous looking-back,a dangerous shuddering and stopping.
What is great in man is that he is a bridge and not an end, what can be loved in man is that he is an overture and a going under. I love those who do not know how to live, for they are those who cross over.

:up:
By Çâðê_DUP
"I love those who do not know to live, for they are those who cross over."

Lepo :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Glasah za NEIZVODLJIVO.

Ljudi, budimo realni... dok god postoji covek nece postojati ni mir ni jednakost ni blagostanje, a kamoli sve to objedinjeno u jedno...

Slozio bih se da je covecanstvo prokleto...
Nije uopste pitanje da li cemo ili necemo zavrsiti slavno... to je ocigledno... a to je neslavno.
Jedino sto jos nije poznato, to je kada ce se taj kraj dogoditi...
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Originally posted by Dirrty19g
Glasah za NEIZVODLJIVO.

Ljudi, budimo realni... dok god postoji covek nece postojati ni mir ni jednakost ni blagostanje, a kamoli sve to objedinjeno u jedno...

Nije uopste pitanje da li cemo ili necemo zavrsiti slavno... to je ocigledno... a to je neslavno.
Zasto tako sigurno kazes?Zasto toliko pesimisticki zvuci tvoj post?
Moguce je i da ce propasti,a moguce je da ce "zavrsiti slavno",ili nekako drugacije....Open your mind! :njanja:
Korisnikov avatar
By Sutekh
Utopija...

Da, kad se raznorazni fanatici poubijaju izmedju sebe :muva:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Originally posted by Deity Marduk
Originally posted by Dirrty19g
Glasah za NEIZVODLJIVO.

Zasto tako sigurno kazes?Zasto toliko pesimisticki zvuci tvoj post?
Moguce je i da ce propasti,a moguce je da ce "zavrsiti slavno",ili nekako drugacije....Open your mind! :njanja:
My mind is opened... ali to nema veze sa realnim stanjem stvari... ona su kakva jesu i ja ih tako dozivljavam, a verujem da i velika vecina...

Zelis da kazes da covecanstvo ima neku svetlu buducnost?
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Pa znas kako realnost je vezana za ugao gledanja,onako kako ja gledan na svet tesko da mozes i ti.Ali zasto da ne?Mozda jednog dana ljudi osim reci pocnu da dele i misli pomocu tehnologije,praveci jedan korak dalje ka super coveku.

Pa mislim da ako covecanstvo bude stajalo u mestu,sigurno nece doziveti tu svetlu buducnost. :drama:

Koeljo je bas imao interesantan deo u Petoj Gori ,kad vec pricamo o tome.U kome bog tera coveka da se mrdne,da ne prihvata stagnaciju i da srusi zidove oko sebe.Jer jedino tako moze da vidi svet koji se menja iza njih.(Znam da ce me popljuvati ovde zbog njega,ali mislim da je to tako vazna prica,koju ljudi moraju da imaju u vidu.I pored toga sto ne vole tog pisca.) :setnja:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!