Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By ivanazuh
Mislim da je bilo kada sam imao sedam godina, ali s obzirom na neke stvari, moguce je da se to desilo tek u jedanaestoj...
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by Momo

A najtragicnije je to sto ja sada imam 25 godina, doduse pristalica sam one dobre stare izreke "nikad nije kasno" tako da se time tesim.

Moram da te citiram... :D :hug:

Zivele nam dvadesete!!! :sunce: :giggle:

Elem,
meni se prvi put (a da se mogu setiti) svidela jedna Kata kada sam imala 13 godina... Do duse, to tada nisam uopste primecivala kao nesto sto bi bilo "neobicno"... Mada, evo demonstracije koliko daleko ide nauceni refleks prisilne heteronormativnosti: ja sam, naime, razmisljala na sledeci nacin: Ako se meni Kata svidja, mora nekako biti da je Kata - decko, te sam, na uzas svoje majke, kuci dotrcala uzbudjena i ponosno rekla:
"Mama, sto ima jedan decko u skoli, ali.... Ali.... NJEGA ZOVU KATA!!!" :lol: :smeh:

Mozete li zamisliti izraz lica moje majke (koja je, inace, pre par dana dozivela drugi out od mene, i nije joj lako.. :sigh: ) ? :shocked:

Hahaha, jos onda sam bila little-femme-loving-butches..... :kosa: :sweet: :leviathan:

U medjuvremenu dobih potvrdu da je Kata zensko (sto sam, u sustini, znala od pocetka, ali eto, dadoh sve od sebe da se uklopim u heteronormativ... :doh: :lol: ), i tako...

Dalje se secam nekih fragmenata: osmi razred, nas cetiri drugarice sedimo i pijemo kafu (tada je to bio veliki dogadjaj za nas male) i one sve vreme pricaju o svojim planovima za udaju (vec tada!! :iskolacen: ), decacima koji su im se svidjali... A ja sedim, cutim i razmisljam zasto, o, zasto ja sve vreme mislim o tome kako bih zelela da zivim sa drugaricom koja je sedela preko puta mene, kako bih zelela da imamo stan i puno biljaka i puno macaka.... :puzzle: :sigh:

U srednjoj skoli me je uhvatio jedan introvertan period.

Na prvoj godini fakulteta sam se konacno outovala samoj sebi, kada sam se zaljubila u koleginicu sa studija... Koja mi se, inace, cetiri godine kasnije i sama outovala... :iskolacen: :drama:

Tako je to trajalo do trece godine studija. Ja i moje unutrasnje istrazivanje sopstvenog identiteta...

Na trecoj godini sam se outovala najboljoj drugarici. Pa jos jednoj.

I to je trajalo do pete godine studija.
E, tada sam resila da izadjem na svetlost dana - upoznala sam neke divne ljude koji su me mnogo, mnogo osnazili, i evo me medju vama... :grouphug:

Sada sam presla na outovanje porodici :eviltrep: ;)

I imam 24 godine.

S obzirom na to da se neki ljudi outuju sami sebi tek u cetrdesetim-pedesetim godinama zivota, ja sam mnogo, mnogo srecna sto sam taj period prosla u ranim dvadesetim.... :D

Zato se opet vracam na pocetak - kao sto rece Momo (a ja potvrdjujem! ;) ) - nikad nije kasno, i zivele nam dvadesete!!! :hyper: :hyper: :hyper: :kiss:

Ljubim vas - volite se, ljudi!!! :zastava:
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Originally posted by vanillapuff

"Mama, sto ima jedan decko u skoli, ali.... Ali.... NJEGA ZOVU KATA!!!" :lol: :smeh:
:shocked:

Ljubim vas - volite se, ljudi!!! :zastava:

:pucaodsmeha: :pucaodsmeha:
:pucaodsmeha: ... :pucaodsmeha:
:pucaodsmeha: :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By Pauceti
Originally posted by Nidzo
Ja sam otprilike znao u 14-oj godini sigurno.
Nidzo prvi reply jel tako? Dobrodosao :bouncy:
Korisnikov avatar
By ellena
Josh pre osnovne,sudeci po razishljanjima,ponashanju,interesovanjima...Ali sam do 14-15 godine samu sebe ubedjivala da sam bi...
Korisnikov avatar
By kralj_biranih_reci
Originally posted by Zaljubljena
Originally posted by kralj_biranih_reci
kad sam naucio da govorim pogledao sam se u ogledalo i rekao sebi: KRALJU NISIS CRVENE BENKICE, TI CES BITI DERPE....i tako je i bilo:beba: :beba: :beba:

:lol: :smeh: :pucaodsmeha: :lol: :smeh: :pucaodsmeha:

sta je smesno?:D
Korisnikov avatar
By idiotcide
Pa, s osam godina sam se drpao sa susedom Markom koji je živio prekoputa. Tad sam samo znao da mi se Marko jako sviđa i bio sam ljubomoran na Martinu koja je njega barila. :D

Kasnije sam imao taj čitav proces suočavanja s činjenicama, mada sam oduvijek znao, ali zbilja si nisam htio priznati šta je i kako je jer me bilo strah. Bilo je tu i nekakvih groznih stanja i raspoloženja, grozna depresija and then... I moved to the United States. :P

Kad sam se vratio u Bosnu, već sam se bio sredio i otad je sve bilo jednostavno. Outao sam se svima koji su mi dragi i bliski sa 18 godina, u 20. otišao na prajd i sad kad me guglaš, dobiješ gay.hr ovo, gay.hr ono. :lol:
Korisnikov avatar
By 88
Coming out je ok. Ali ne za mene... ne znam, nije da se "skrivam", mozhda sam jednostavno lijen? :unsure:
Korisnikov avatar
By MeaCulpa
Ja tek prije 2 mjeseca :)
Mada sam svjesna toga odavno.. Ali sam tad konachno prihvatila.
Korisnikov avatar
By Zoe
Oduvek sam "drkala" samo na zene, i kad sam bila sa muskarcima (bi faza), samo zensko telo me moglo napaliti...Odrastala sam u sredini u kojoj niko nije bio gay niti sta slicno (ja sam tako mislila) i ja nisam ni bila u prilici da to istrazim, osim sto sam se ljubila i vatala sa drugaricom, ali to mi bilo normalno nekako, nisam nista definisala....
No, ne mogu reci da mi penis nije fascinantan. Cesto mi zao sto ga ja nemam :( :lol:
I mozda se ja ne bih ni definisala nikako i nikad, jednostavno bih bila to sto jesam i radila to sto zelim, da nije ovih silnih chatova i profila u kojima moras striktno da znas i objasnis drugima ko si, sta `oces i tako dalje :deda:
Cak mi i na kurac ide to.....
No, medjutim, samospoznaje jeste vrlo vazna i sagledavanje sebe, ali ja mislim da cemo svi sagledavati sebe citav zivot, i doci do stvari za koje ni sad ne znamo da su u nama.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Galateja
Sa koliko godina ste se outovali sebi samima i kako ste 'podneli' taj čin?
Dakle, kada sam bio jako mali imao sam neke enciklopedije o životinjama i često sam gledao Opstanak. Onda sam na domaćem na temu "Šta ću biti kad porastem" hteo da napišem da ću snimati Opstanak kao onaj tip iz epizode "Izvor Mzime". E tu mi se potkrala rečenica: "Moraću da živim u Africi jer zanimljive životinje žive u Africi a kod nas ih uopšte nema" na šta je tata negativno reagovao kako to ne sme da se javno kaže jer nije patriotski ili tako nešto, pa sam o tome dalje ćutao i napisao sastav kako želim da budem cvećar.

Onda kada smo išli napolje da se igramo (10-12 god) hvatao sam razne životinje (uglavnom zglavkare) i držao ih u onim malim teglicama. Druga deca su u prvo vreme prihvatala moje interesovanje a kada su malo porasli počeli su da mi se rugaju jer se tako igraju samo mala deca i ludi naučnici. Tako da o tome više nisam pričao sa njima.

Kada je došlo vreme da se upišem u srednju školu onda sam se upisao na prirodni smer kako bih možda, jednog dana, mogao da se upišem na biologiju, a do tada ću razmatrati ostale mogućnosti tipa lekar, advokat, inženjer. Svi su bili zadovoljni jer su mislili da će do tada da me prođe, i održali mi predavanje o tome kako od biologije hleba nema jer ne možeš nikako da se zaposliš.

U srednjoj školi sam pokušavao da razvijam razna druga interesovanja (npr. horoskopi) ali sam na kraju kada je došlo polugodište četvrte godine ustanovio da više nemam vremena za premišljanje i počeo intenzivno da štrebam biologiju za prijemni, iako su mi svi redom još jednom održali isto predavanje da biolozi moraju da budu nezaposleni. Tako sam se i upisao.

Posle dugotrajnog preispitivanja tokom studija uspeo sam da diplomiram. Nekoliko godina sam mrzeo biologiju zbog užasne torture koja je nadamnom sprovođena tih nekoliko godina studiranja. Onda sam se jednog jutra kada sam imao 29-30 godina probudio ujutru i ustanovio da mi je ta mržnja prema biologiji nekako ishlapila i setio sam se lepih trenutaka koje sam sa njom imao u detinjstvu.

Tako sam prihvatio da sam ipak u svojoj esenciji biolog.
Korisnikov avatar
By Zoe
Ti si predivan :love:
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Pa ja se nikad nisam outovao sebi,buduci da sam pred sobom od kad znam za sebe gay,tako da ne bih mogao da kazem.
Mada ako cemo iskreno,svi su manje vise znali ( pricali su o meni ali nikad nisu direktno pitali,pa me je bas bilo briga)

:cut: :zev: :)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
hm.. ajde da kazem, iako nisam bila svesna sta sam,
da sam to uradila sa 4-5 godina.. A svest o tome ko
sam i sta sam gradim citav zivot...
Da se ranije pojavio internet, ranije bih skapirala
da sam trans... a ovako sam vukla po glavi neke
silne gluposti.. Te da sam luda, te da me spopao
duh neke zene.. bla bla bla.

Sad znam i ko sam i sta sam..
Sta vise imam i napismeno od lekara ;)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Xm...

Prvo iskustvo koga se secam je bilo sa mozda 5,6 godina, ali sam tada i dalje bio u dilemi... dopadalo mi se ali nisam jos kapirao kako stoje stvari.

Vec sa 8 godina kada je doslo jos jedno iskustvo, konkretnije... tada sam provalio na sta se ustvari palim... i samim tim mislim da sam se outovao sebi.
Korisnikov avatar
By Sutekh
Originally posted by jukie
Originally posted by Galateja
Sa koliko godina ste se outovali sebi samima i kako ste 'podneli' taj čin?
Dakle, kada sam bio jako mali imao sam neke enciklopedije o životinjama i često sam gledao Opstanak. Onda sam na domaćem na temu "Šta ću biti kad porastem" hteo da napišem da ću snimati Opstanak kao onaj tip iz epizode "Izvor Mzime". E tu mi se potkrala rečenica: "Moraću da živim u Africi jer zanimljive životinje žive u Africi a kod nas ih uopšte nema" na šta je tata negativno reagovao kako to ne sme da se javno kaže jer nije patriotski ili tako nešto, pa sam o tome dalje ćutao i napisao sastav kako želim da budem cvećar.

Onda kada smo išli napolje da se igramo (10-12 god) hvatao sam razne životinje (uglavnom zglavkare) i držao ih u onim malim teglicama. Druga deca su u prvo vreme prihvatala moje interesovanje a kada su malo porasli počeli su da mi se rugaju jer se tako igraju samo mala deca i ludi naučnici. Tako da o tome više nisam pričao sa njima.

Kada je došlo vreme da se upišem u srednju školu onda sam se upisao na prirodni smer kako bih možda, jednog dana, mogao da se upišem na biologiju, a do tada ću razmatrati ostale mogućnosti tipa lekar, advokat, inženjer. Svi su bili zadovoljni jer su mislili da će do tada da me prođe, i održali mi predavanje o tome kako od biologije hleba nema jer ne možeš nikako da se zaposliš.

U srednjoj školi sam pokušavao da razvijam razna druga interesovanja (npr. horoskopi) ali sam na kraju kada je došlo polugodište četvrte godine ustanovio da više nemam vremena za premišljanje i počeo intenzivno da štrebam biologiju za prijemni, iako su mi svi redom još jednom održali isto predavanje da biolozi moraju da budu nezaposleni. Tako sam se i upisao.

Posle dugotrajnog preispitivanja tokom studija uspeo sam da diplomiram. Nekoliko godina sam mrzeo biologiju zbog užasne torture koja je nadamnom sprovođena tih nekoliko godina studiranja. Onda sam se jednog jutra kada sam imao 29-30 godina probudio ujutru i ustanovio da mi je ta mržnja prema biologiji nekako ishlapila i setio sam se lepih trenutaka koje sam sa njom imao u detinjstvu.

Tako sam prihvatio da sam ipak u svojoj esenciji biolog.
Nemam rechi.. Wow. :hail:

A ontopic: Pa, sa jedno... ne znam, mozhda sam imao 6-7 god, kad sam se zaljubio po prvi put u mushkarca :)
Korisnikov avatar
By Minie
Sa 13 ili 14 godina... Ali pre toga, lozila sam se na nastavnicu.. tj. sad shavatam da sam se lozila. :)
Korisnikov avatar
By Egon
jao da .... koliko tih primera imam sa tom "sad shvatam da sam bio zaljubljen ...." recehnicom, da je to brdo ...

zakasnele reakcije, shta cjesh .... :hvala:
Korisnikov avatar
By Myself
Ja sam oduvek znala. Od kada znam za sebe, znam da sam homoseksualka 100% . Nisam imala faze premisljanja niti dvoumljenja. Jednostavno sam se rodila ovakva.
Zivim sa tim 33 godine i kao sto heteroseksualci ne razmisljaju o svojoj heteroseksualnosti, tako ni ja ne razmisljam o svojoj homoseksualnosti.

Prvo iskustvo sa devojkom sam imala u 2 srednje i to bejase jedan divan poljubac. Posle je volela da se ljubi sa mnom.

Prvu 'ozbiljniju' vezu sam imala od 18.

Dalje je islo kako je islo. Eto.
Korisnikov avatar
By horus.
Oduvek sam znao, ali sam se nekako nadao da je to "samo faza" i da ce proci...
Sa 16 god. sam se "pomirio" sa cinjenicom da sam gay i da nema povratka na "str8 way"...
By Andy
...ja jos ne znam nista...
sa muskarcima sam,ali pale me i devojke,ljubila sam se sa gomilom drugarica,i uvek sam ja to pokretala,ponekad smo se u zezanju i vatale,ali to meni bas i nije bilo zezanje...
o jednoj devojci sam BAS imala fantazije(u 4.srednje)
a bilo ih je jos...
s druge strane,jednom je neka devojka htela nesto ozbiljnije,ali mene je to preplasilo.
+ovo mi nikako nije jasno...primetila sam(i to odavno),da me pale gej muskarci (?!) tj scene dva gej muskarca...

ne kontam,nista ne kontam...
Korisnikov avatar
By .L O S T
kad sam ga prvi put ..... tad sam shvatio sta volim i nisam imao problem sa tim:peva:
Korisnikov avatar
By fica
Originally posted by Dirrty19g
Xm...

Prvo iskustvo koga se secam je bilo sa mozda 5,6 godina, ali sam tada i dalje bio u dilemi... dopadalo mi se ali nisam jos kapirao kako stoje stvari.

Vec sa 8 godina kada je doslo jos jedno iskustvo, konkretnije... tada sam provalio na sta se ustvari palim... i samim tim mislim da sam se outovao sebi.
Dirrty je sve rekao :cool2:
Korisnikov avatar
By Hys.
@jukie-tebe da nema, trebalo bi te izmisliti :love:

Mislim da sam se sebi autovala sa nekih 14, kada sam osetila potrebu i zelju da najbolju drugaricu obljubim :D /sto se sa nekih 15 sa njom i desilo :blush: /
moram da kopiram sta rece Zoe-"No, medjutim, samospoznaje jeste vrlo vazna i sagledavanje sebe, ali ja mislim da cemo svi sagledavati sebe citav zivot, i doci do stvari za koje ni sad ne znamo da su u nama".
To sto rece Zoe je bitno za sledecu pricu:
Negde na pocetku srednje /znaci 15, 16 godina/ sam videla spot kd lang gde se ona pojavljuje na motoru i Uma Turman seda iza nje /keep me movin mislim da se zove stvar/
Moja reakcija je bila potpuna hipnotisanost, otvorena usta, momenat zamrznut u vremenu i /pretpostavljam/ misli : "riba...a kao musko...a riba...motor...koza..motor....muskobanjasta zena...sa zenstvenom zenom...motor..."
E kao sto je Zoe lepo primetila-sagledavamo se ceo zivot. Meni je trebalo jos nekih 5 godina posle toga da shvatim razlog zasto sam zapamtila taj trenutak i taj spot-mostly Butch women make my clit jump :hvala:
Opet, druga stvar je i moja spoznaja da me privlace alternativne dinamike, senzibiliteti i seksualni odnosi...Sta znaci butch-femme dinamika (mada tako, oh tako sam je osetila cim videh taj spot), sub, Dom, swich, nisam znala pre 20 i neke...Ali to je vec neka druga tema :namig2:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
U slucaju da nisam pisala...

Cesto mislim o tome. I kada prizivam te uspomene (koje su medju najzivljim uspomenama iz detinjstva koje imam)- nasmesim se zbog te silne…ociglednosti koja je morala samo malo da saceka. :angel:
Iako nije bas lepo, jednom prilikom uspela sam da nagovorim sestru od tetke da se igramo kralja i kraljice; ona, pritom, nije bila kralj.
Ali OK, to se skoro svima desava.
Ono sto je mnogo indikativnije jeste to da sam bila sklona razvijanju specificnih odnosa prema devojcicama koje sam potpuno povrsno poznavala.

U IV razredu osnovne, jedna devojka je dosla u moj grad, u moju skolu, u odejenje do mog. I- tada nisam imala pojma zasto, ali- imala sam obicaj da je pratim od kuce do skole i obrnuto…Mislim da me nikada nije videla. Nisam mogla da objasnim sebi sta je u pitanju; samo sam znala da me nesto na toj devojci strahovito privlaci i da joj moram biti blizu.
U V razredu se ponovila skoro ista stvar. Ovog puta smo izsle zajedno u skolu (ona je tada bila sedmi), nismo se odvajale na odmorima (i secam se da smo jedna drugoj kupovale Bonzitu- ona meni zelenu, ja njoj plavu :placko: )…stalno, ali STALNO pricale preko telefona… Sa njom sam prvi put izasla u grad. I dalje se secam mesta i nacina na koji smo se pozdravile…

…ali, da ne duzim…to se tako desavalo…nastavilo sledece godine… namrstila sam cello, razmislila, shvatila.
Korisnikov avatar
By Scorpy
Setjam se sad, bash sam o tome razmishljao pre neki dan, dok sam zbog nekog naleta nervoze zubima povlachio dlake na ruci, i setio se mirisa D-ove kozhe. Beshe to pred polazak u prvi razred. Kasnije, on se odselio, otishao iz shkole, a ja sam dugo razmishljao o tome, ali nisam pridavao nikakav znachaj. Mnogi ljudi su posle njega odlazili, i mislio sam da se isto osecam, kao kada je on otisao.

Posle toga je bilo razvijenih simpatija prema par devojchica, ali sve je stajalo u mestu, bez ikakve zhelje da se nastavi, da ide dalje. Tu su se neke stvari ponovo zanemarile, zapostavile. Imao sam uvek razigran pogled. Jednom se zaustavio Njemu i jednostavno sam rekao sebi: "Okej, ti si bi, kul, ajmo dalje...nishta shto nismo znali."

Zavrshila je osnovna shkola...proshao raspust, pochela srednja. Ulazetji u uchionicu, primetio sam taj veseo pogled, lepe ochi. Plashio sam se malo: "Zaljubljen si u dechka!" - prvi put sam se suochio s tom mishlju. Nemogutje! Do tada, sve je delovalo kao neka igra, faza, shtagod. Potrajalo je. Da li sam se autovao sebi? Priznao sam sebi da sam bi, priznao sam sebi i da sam zaljubljen u njega...netju se opteretjivati shta-god proizadje iz svega ovog...
Pa, shta vi mislite: Have I came out?:)
Korisnikov avatar
By Medium
u 6razr.kad je pocela da mi se svidja jedna cura....u 7om razredu sam se prvi put zaljubila....naravno u str8 curu,kao i uvek,i ta "zaljubljenot" me je drzala vise od god dana....
Korisnikov avatar
By Egon
pamtim to kao da je bilo danas,
kad je babo Atif ot`sho od nas....
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by Egon
pamtim to kao da je bilo danas,
kad je babo Atif ot`sho od nas....
...u ruci mu piva
za reverom značka FK Sarajeva...
Korisnikov avatar
By Sunce
Meni je pitanje glupo, ali zaista. Nikad se nisam autovao sebi, ne razumem sta je to.

To "autovanje" kad cujem, povraca mi se.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!