Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Nakon tri knjige iz oblasti fanstastike, koje sam pročitao u protekla 2 meseca, uzimam i četvrtu, za koju čujem da je hit. Roman se zove VUKODAV, a pisala ga je Ruskinja Marija Semjonova.

600 stranica = 600 dinara.

Počnem da čitam i potpuno razočarenje.
U pitanju je naivni, klasičan roman o superheroju, koji podseća na viteške romane iz predservantosovog doba.
Vukodav - čovek, koji je toliko jak da može i vukove da davi, pobeđuje sve. I žive i zle duhe, probija se kroz tajne prolaze mračnih tamnica i oslobađa zarobljene čarobnjake i mlade devojke (nikad babe)

Tridesetak stranica bilo mi je previše.

Da stvar bude gora spisateljica, koja se iz petnih žila trudi da oživi duh starih Slovena, napisala je tri knjige o Vukodavu (Ukupno oko 1500 strana) čime je i Tolstoja prevazišla.
Naravno Vukodav će iz svake dogodovštine da izađe kao pobednik, a svi loši momci nastradati.

Zato se sutra spremam opet u knjižaru u potrazi za drugom knjigom, koju ću čitati na letovanju, a da se ne bih ponovo zeznuo pitam forumaše KOJE SU KNJIGE VAS RAZOČARALE I ZAŠTO?
Korisnikov avatar
By Allkey
.

Romeo i Julija.

Bajka koja je toliko poznata i tako ah, počeo sam da je čitam i SMORIO se da sam na kraju SKAKAO od sreće kad su se svi pubijali. TO je zapravo i najbolji deo knjige.

Znači, UŽASNA knjiga.
By polarlicht4.1
Pjer Sanso, "Na obalama Stiksa" - priča o nekoj starijoj gospođi koja polako (ali stvarno polako) umire u nekoj bolnici i priseća se svog života. S obzirom da je u svom fiktivnom životu bila profesor filozofije očekivao sam bar nešto zanimljivo za promišljati a kad ono sve nešto mlako, pa oće pa neće...Nja!

Haruki Murakami, "Južno od granice, zapadno od sunca" - inače volim Murakamija ali se ovde samoprevazišao u patetici. Ukoliko nisi sklon španskim serijama u romanesknom obliku, preporučio bih ti da zaobiđeš dotično delo.

Mark Z. Danijelevski, "Kuća listova" - preobimno za onakvu poentu. Stil i šta sve ide u paketu sa tim mi se sviđa (živela pos'moderna!) ali onolika knjižurina može samo da služi da pridržava vrata i ništa drugo.

I bilo šta od Maurensiga ili Revertea jer su jadne kopije Eka.

E pa to bi bilo ukratko to :)
By Sixto
Pa Vukodav se ne razlikuje puno od zapadnjacke fantastike, i tamo se uvek izvuku iz skripca i svi losi momci nastradaju!

Mene je razocarala Cilibarna soba jer autori kao krtice kopaju po nemackim arhivama i svaki dokaz dovode u pitanje, a kad dodju do teze da su je Rusi vec nasli i odvukli nazad a sad glume zrtvu tu se prica naglo prekida bez ikakve potrage o podacima, svedocina, naznakama i sl! Trash
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Originally posted by Allkey
.

Romeo i Julija.

Bajka koja je toliko poznata i tako ah, počeo sam da je čitam i SMORIO se da sam na kraju SKAKAO od sreće kad su se svi pubijali. TO je zapravo i najbolji deo knjige.

Znači, UŽASNA knjiga.
"Naučio si me da govorim, a sva korist koju imam od toga je da znam da proklinjem" reče Caliban Arielu u "Buri" (The Tempest)

Neka dobijem opomenu, ali ja ovo moram da kažem -- ti si budala. Smorio ga Shakespeare pa je zato R&J losa knjiga?

Dečko, suicide IS an option, apply it!

A taj diskurs -- "SMORIO", "ZNAČI", i ostali debilni kolokvijalizmi, polupismene rečenice -- nije srećo žvaka za seljaka! Nije!
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
"Sve crvenkape su iste", Marko Vidojkovic

Bilo mi je muka posle prvih 10 strana, ali sam, na silu, izdrzao do pedeset i neke...

"Kandze" nije losa knjiga, mada mislim da se on tu vise izvukao na studentske demonstracije nego na samu radnju i stil pisanja ("Kakav sam jebac, jebote, u picku materinu, najbolji sam jebac").
Korisnikov avatar
By jukie
"Pa zar niko nije ljut" prva knjiga u serijalu od nekoliko... par pričica mi se učinilo zanimljivo, a i bila je na popustu na sajmu... posle par dana mi je došlo "šta mi bi da ovo kupim". E onda sam JA bio ljut sam na sebe... od tada nijednu knjigu ne kupujem o kojoj bar mesec-dva ne razmišljam i ne procenjujem
Korisnikov avatar
By blenta
osnovi prava :D
medicinska etika
:federi:
By ~ Le Saint X ~
Originally posted by NeffeloMantis
Da Vincijev Kod
:shok:

razmislicu, pa cu anpisati
Korisnikov avatar
By Kiborg
Mene je dosta razočarao Fijasko od Stanislava Lema, jednostavno je tempo radnje preterano spor i ima mnogo nepotrebnih digresija. Takođe ima nekoliko vrlo nelogičnih momenata što se tiče nauke, to su stvari koje su bile poznate još onda kada je knjiga pisana. Mada, u svakom slučaju je fantastično proanalizirao probleme u eventualnoj komunikaciji sa vanzemaljcima i zablude do kojih može da dovede antropocentrično razmišljanje čak i onda kad smo svesni da razmišljamo "isuviše kao ljudi" i kad pokušavamo da to eliminišemo, pa se dovedemo u zabludu da smo sagledali širu perspektivu, ali se i dalje krećemo u našim, ljudskim okvirima.

Zbog ove knjige još se nisam usudio da pročitam Solaris :(

Originally posted by polarlicht4.1
Pjer Sanso, "Na obalama Stiksa" - priča o nekoj starijoj gospođi koja polako (ali stvarno polako) umire u nekoj bolnici i priseća se svog života. S obzirom da je u svom fiktivnom životu bila profesor filozofije očekivao sam bar nešto zanimljivo za promišljati a kad ono sve nešto mlako, pa oće pa neće...Nja!
Opa, ja sam gledao film o profesorki engleskog koja umire polako i u bolnici se priseća svog života. To je bio odličan film, zove se Wit. Možda je to po toj knjizi.
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by deželaš
Starac i more, beskonačno.

uzas :shtap:
By жњ
Originally posted by Loni
Roman se zove VUKODAV, a pisala ga je Ruskinja Marija Semjonova.

I ja sam cula da je "vukodav" bas bezveze od osobe u ciji ukus imam puno poverenje, tako da uprkos kriziranju za epskom fantastikom, nikad na polici nisam za njom posezala.

Sto se tice razocarenja, mene su razocarali nastavci "Tocka Vremena", Roberta Dzordana, svi nakon 4-tog dela. Prvo te navuce sa prva tri dela koji su hiperzanimljivi, a onda smori do daske besomucnim ponavljanjem presipajuci iz supljeg u prazno i sad vec kapiram da tesko da cu imati zivaca da dovrsim serijal od svih 11 knjiga (stala sam na sestoj) :sigh:

A ti Loni, ako ti se cita epska fantastika, ne posezi za tim jeftinim bombasticnim naslovima, nego lepo uzmi Dzordza Martina - "Igru Prestola", pa da vidis sta je dobra epska fantastika. Ima da padnes na dupe :D
By Sixto
Slika

Knjiga o putesestviju Rafaelovog Svetog Djordja kroz 500 godina postojanja!

NApisala Dzoana Pitman, novinarka, a po profesiji lektor za japanski jezik na Kembridzu, sto mi je trebalo odmah biti znak u cemu moze da bude problem!
Prati Svetog Djordja diljem Evrope, kroz aristokratske palate i kraljevske dvorove. Kod svakog od njih istice jako isprofilisan i istancan ukus za umetnost, sa par izuzetaka, dok u momentu kad slika dolazi vestim diplomatskim manevrom u ruke Katarine Velike onda pocinje da baljezga i daje pausalne ocene nevidjeno!
Opisuje je kao zenu od dva metra, nezasitu u politici, kulturi, sexu i kojecemu sve ne! Za evropljane Djordje je umetnost a za nju diplomatsko sredstvo!
Knjiga ima pomalo dominantan antiruski ton, koji je za period posle petooktobarske revolucije i mozda opravdan, ali je ipak preteran!

U svakom slucaju vredi je imati, cisto kao popis cinjenica, datuma i pojedinosti vezanih za politicka zbivanja, situaciju na crnom i belom trzistu umetninama, put jednog od velikih dela renesanse...
U svakoj drugoj politickoj, kulturnoj, umetnickoj, moralnoj i svakoj drugoj analizi je podbacila kao obican novinarcic pocetnik!
A sta i ocekivati od nekog kome je umetnost odlazak nedeljom u galeriju, da je kustos ili istoricar umetnosti jos i da verujem strucnom sudu, al ovako...

Ocena: slaba 3
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by hlaefdige
Tolkin.
Ovo ne bih ni pocinjao da citam...

Znam da su Patnje Mladog Wertera zaista bili davez...
Korisnikov avatar
By M M and I
Knjiga koja je bila potpuno suprotno od ove teme...za koju sam mislio da je smor...i koja to i jeste bila nekih prvih 50-tak stranica...da bi se posle pokazala kao sjajna je "Verenici" (I Promessi Sposi) Alessandro-a Manzoni-ja.
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Ana Karenjina (Znaci spalio bih je na lomaci!)

Starac i more :alikako:

:uplasen: :uplasen: :uplasen:
By Çâðê_DUP
bilo koja epska fantastika za kojom sam posegla (Tolkin, Dzordan, Martin i ..ne secam se cetvrte...)

Sena vetra- Carlos Ruiz Zafon (ocekivala sam vise)

sve knjige Paola Koljacha (Paulo Coello)

Zoran Zivkovic "Skrivena kamera" (jedna od najvecih debiliteta, kao i ostatak opusa doticnog..)

Davida Albaharija i ne pokusavam da citam..2 stranice su mi dovoljne..

ne usudjujem se uzeti Marka Vidojkovica i sl
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Originally posted by Angelina777

sve knjige Paola Koljacha (Paulo Coello)
Ja ga obozavam, i pored toga sto ga mnogi pljuju.... :seljache: :seljache: :seljache:
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Originally posted by Sixto
Karenjina!? :shok:
hahahaha..Da bas kara..pravo u mozak!!! :kosa:

:teletabisi:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ova tema se pretvara u hate club svačijih pisaca izgleda. mada, nije mi jasno šta je neko uopšte i očekivao od Koelja, Da Vinčijevog koda, Marka Vidojkovića ili uopšte nečega ovakvih korica:
Slika

malo koja knjiga me je razočarala do sada. mogu reći da me je par naslova smorilo, ali to je više bila "obavezna" literatura. a šta ja imam da se razočaravam u ukus nekih tamo što biraju školsku lektiru, a čija imena ni ne znam. od ovoga što sam sâm sebi namenio za čitanje, a što je eventualno moglo da me razočara, pa najbliže toj kategoriji bi bio Markes. opet, kažu da se 100 godina samoće treba čitati više puta, u različitim životnim dobima. možda samo nisam uspeo da se povežem dovoljno sa delom.
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Originally posted by 2Q2Bstr8
ova tema se pretvara u hate club svačijih pisaca izgleda. mada, nije mi jasno šta je neko uopšte i očekivao od Koelja, Da Vinčijevog koda, Marka Vidojkovića ili uopšte nečega ovakvih korica:
Slika
Pa sad moram priznati da ja od sve knjige(a i pisaca) ocekujem nesto.Citanje samo radi citanja,jednostavno nije moj stil.Dok ocekujes mozes se obradovati ili razocarati.A sto se tice korica...pa sta znam,to mi nije tako vazno(da ne kazem malo mi povrsno :hand: ).Isto vazi i za debljinu istih.Moze da bude i pet strana ,ali da kad ih procitam pomute mi mozak.E TO JE KNJIGA!!!

:misli:
By ~ Le Saint X ~
Orlando
Virdzinije Vulf

juce zavrsio citanje i ...

disappointed
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Deity Marduk, čini mi se da baš oni koji svaštare zapravo čitaju "samo radi čitanja". treba umeti odabrati šta ćeš uzeti u ruke.

a što se korica tiče, ovo sam dao kao ilustraciju. te tako upadljivo šarene korice sa bombastičnim napisima tipa: "tajna", "čuvena", "neispričana", "istinita"..., sa ogromnim naslovima su kao pravljene samo radi stajanja u izlogu. a većina dobrih knjiga koje sam ja čitao su imale prilično neupadljive korice. no opet, to je samo moje subjektivno mišljenje.
Korisnikov avatar
By Pauceti
@2Q2Bstr8: Don't mean to flame or smt ali jednostavno ako utrosis svoje vreme na knjigu koja je "bestseller" i "pageturner" jednostavno ti je krivo ako do kraja ispadne crap.

Jednostavno oduzme ti vreme a na kraju ti ne pruzi osecaj zadovoljstva...
Za to vreme sto si potrosio na tu knjigu mnogao si nesto bolje da uradis...

Sto se tice korica tu moze da dodje do znatnih varijacija. Pisci cesto jure do izdavaca, lektora, tako da mnogi (narucito u ovoj zemlji) ne obracaju puno paznju na dizajnere...

Kod nas dizajn polako uzima maha ali mnogo ljudi jos ne shvata znacaj reklame...
Da ne skrecem sad sa teme...
Korice mogu a ne moraju da govore puno o knjizi...
Bar ja tako mislim... :)
By Sixto
Cek ne kontam, problem je sto sam odabrao knjigu sa, po vasem ukusu, previse sarenim koricama!?

NAziv nije bombastican ni malo! Prati jednu od najtrazenijih slika u istoriji trzista umetnina od njenog nastanka! Dela koje je iako velicine ikone, smatrano za najvredniji exponat Ermitaza Katarine Velike!
Prvo procitajte bar size price pa onda polemisite o delu i temi!

E sad ako se nekom ne dopadaju korice to je vec njegov problem sa estetikom a ne sa sadrzajem unutra!

Sadrzaj je sasvim druga prica, neko je odradio posao a nije dorastao istom i to je to! A knjiga se kupuje da bi se citala, da znam kako ce se zavrsiti i da li ce me razocarati onda ih ne bi ni kupovao ni citao!

Uostalom, po cijim to koricama 2Q2Bstr8 mozes da ocenis kakva je knjiga majke ti? I ko to samo na osnovu imena zasluzuje citanje, pa ime nije garant kvaliteta, oscilacije postoje i kod najvecih pisaca! Moguce je da padnes na dupe na jedan naslov a drugi da te ostavi zacudjenog na sta si uzalud potrosio vreme!
By polarlicht4.1
Originally posted by Sixto
NAziv nije bombastican ni malo! Prati jednu od najtrazenijih slika u istoriji trzista umetnina od njenog nastanka!
Ma uopšte. Sa sve "tajnom istorijom" koju je još sročila neka Pitmanova. Ček malo, a ko beše izdavač?

BTW, šta ti je sa tim znacima uzvika posle svake rečenice? Može čovek da promukne od svog tog vikanja. :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!