Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Egon
ja mislim da su presudili ecstazy 90tih i glasna rejv muzika ...

sve one sharene odecje i nasmejana lica i kao ...." yeeee, we`re reinventing the woooorld" gluposti ...

mozda je genetika i socijalno okruzhenje ali ja lichno mislim da sam se u mom sluchaju samo gadno zajeb`o kad mi prvi put uopste to palo napamet ...
Korisnikov avatar
By Egon
sve bih dao da nemam potrebu da ponekad
fascinirano gledam u fino nabildovana mushka ledja ...

muka zhiva ...:uplasen:
Korisnikov avatar
By Paki
Pa ako si se zajeb'o, onda se i odjebi ... :trep:
Korisnikov avatar
By Preston
Originally posted by Dzelajza Rouz
Ja se opredeljujem za mrezu determinanti, buduci da se mnogo kompetentniji ljudi jos nisu dogovorili oko utvrdjivanja uzroka. Ipak bih dodala da "porodicne odnose" vidim iskljucivo u funkciji katalizatora seksualne samospoznaje (i to samo u pojedinim slucajevima). :)
Lepo rečeno.
Ja sam potrošio gomilu CPU ciklusa na rešavanje date jednačine, na kraju shvativši da rešenje ne utiče bitno na moj život. Uživam u seksualnim i emotivnim interakcijama, a to što iste uključuju osobe istog pola, koga briga.
Korisnikov avatar
By Egon
Originally posted by Paki
Pa ako si se zajeb'o, onda se i odjebi ... :trep:

e moj pakito, kasno more, kasno ... :D
By draganfly
Ljudska seksualnost je i dalje misterija. Kako objasnjavate ovo:

Sasha Selavie pise za QX, londonski besplatni gay magazin gde je otkrila svoju zivotnu pricu. Rodjena je kao muskarac u Nemackoj i pri prvim budjenjima seksualnosti je bila privucena drugim muskarcima. Znaci, prva definicija je gay man. Kako je vreme prolazillo, ustanovila je da je zapravo oduvek zelela da bude zena. Odradila je sve moguce hormonalne terapije i operaciju i tada se definisala kao post-op transeksualac imajuci odnose sa muskarcima. Kasnije je ustanovila da je zapravo zene privlace. Tada se ozvanicila kao lezbejka i to je i danas. Ko zna, ako uspe da vrati nazad pisu mozda zavrsi kao str8 muskarac. Retko ko moze napraviti takav krug seksualnosti. Ali to znaci da je stvar promenljiva.

Moja prica je mnogo banalnija (zahvalan sam nebesima za to) ali na pocetku gay zivota sam bio prvo pasivan u seksu jer nisam znao bas sta i kako. Kako se vreme menjalo i kroz iskustva, ja sam primetio da sam sve vise u aktivnoj 'ulozi', a pritom sam konacno naucio kako da se opustim pa mi je analni seks sve vise pruzao zadovoljstvo. Sada mi najvise odgovaraju osobe koje su univerzalne (versatile) jer tu vidim jednakost koja me zapravo najvise od svega privlaci u istopolnim odnosima. Mozda je kljucna rec 'jednakost' ili bar 'iluzija jednakosti'. Tu teoriju potvrdjuje (mozda samo na povrsnom nivou) cesta pojava 'klonova' na gay sceni (parovi koji lice ili se oblace slicno itd). Mozda ta zelja za 'jednakosti' ili 'sopstvenom odrazu' menja tok seksualnosti.
Korisnikov avatar
By mirth
Zaista ne znam.

No, u mojoj glavi ti faktori okoline stalno setaju od "uzroka" do "posledice".

Ne verujem bas da ce zelja za "jednakoscu" ili "iluzijom jednakosti" da napravi od mene lezbejku. Mislim da se to moze postici i u hetero odnosu, a to je svakako mnogo jednostavnija opcija. Hocu da kazem, ta "neprilagodjenost" samom poretku stvari koju svi mi osecamo moze ovako laicki gledano biti i jedan od uzroka jednako kao i jedna od posledica nase homoseksualnosti.

Ja nisam vaspitavana da imam stavove kakve imam. Nisam vaspitavana ni da ih nemam. U istoj porodici odrastu i gej i str8 osobe. Dakle, mora biti nesto prenatalno u tome (moj neki laicki zakljucak). E sad, sta je i kako je - stvarno pojma nemam... Samo ne verujem bas mnogo u te faktore okoline. Oni, kao sto neko iznad rece, mozda mogu da uticu na to da se lakse i brze pronadjes, ili ne pronadjes. Mislim da im je to ceo domet koji imaju.
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Covek se radja kao biseksualno bice, a kasnije bira sta ce biti. To je misljenje koje podrzava i medicina i vera. Pricao sam sa studentom medicine i studentom teologije. Uticajni faktori ima puno, ne bih o toj temi, a misljenja su razlicita.
Korisnikov avatar
By Paki
Da..... Student medicine, koji na četvrtoj iz psihijatrije i dalje uči kako WHO baš i nema zdrave stavove i kako je ipak moguće pronaći lek za homoseksualnost...
Da..... Student teologije, učenik ekstremno homofobičnih učitelja...
Da..... Forumaš Gej-Srbija foruma, koji svoje mišljenje k'o milostinju čeka da dobije od prethodne dvojice...

:ubise:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by LordOfSex
Covek se radja kao biseksualno bice, a kasnije bira sta ce biti. To je misljenje koje podrzava i medicina i vera. Pricao sam sa studentom medicine i studentom teologije. Uticajni faktori ima puno, ne bih o toj temi, a misljenja su razlicita.
A koja to vera pricha da se chovek radja kao biseksualno bice?
I koja medicinska istrazivanja dokazuju to shto ti tvrdish?

Morgan je prichao sa bogom, pa ipak mu je bog rekao samo ono shto je Morgan zeleo da chuje...
Korisnikov avatar
By Khons
genetika, ali ne u smislu-baba mi je bila gay pa moram i ja...
Korisnikov avatar
By LordOfSex
Paki, ne govorim ni o kakvom pronalasku leka za homoseksualnost, niti o bilo kakvoj homofobiji. Ne znam o kakvom misljenju pricas, od predhodne dvojice, sve si pogresno shvatio.

Morgan, nasa vera.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by LordOfSex
Paki, ne govrim ni o kakvom pronalasku leka za homoseksualnost, niti o bilo kakvoj homofobiji. Ne znam o kakvom misljenju pricas, od predhodne dvojice, sve si pogresno shvatio.
Aha. Potpuno. :dancing:
Korisnikov avatar
By Galateja
Primetila sam da je kod mnogih lezbejki dominantna ličnost u porodici osoba ženskog pola (bilo da je to majka, baka...). To može biti dominacija u pozitivnom smislu ('žena stub'), ali i negativno ('žena opasnica') i razne varijacije dominantne žene. Česta pojava je i odsustvo (bilo psihičko ili fizičko) oca. Ovo su neke stvarčice koje sam sretala, ali nedovoljan je 'uzorak' da bi sa sigurnošću tvrdila 'tako i tako je'.
Korisnikov avatar
By Zoe
@Galateja, slicno sam i ja primetila........
By Sixto
Ja sam cist pedercina po religioznom i ideoloskom opredeljenju, nadam se da jos uvek uspesno izbegavam da to budem i po profesionalnom!
Dakle peder i genotipski i fenotipski!
Korisnikov avatar
By dejan187cm
Ne znam, da li je to genetika ili neki hormonski poremecaj, znam samo toliko, da je vro tesko, nositi takvo breme celog zivota, jel ste okruzeni sa ljudima, koji vas pljuju, koji kada vas vide ismejavaju, govore da ste nenormalni, ne prihvacaju nista, neki toliko uzimaju slobodu da vas istuku i nikom nista, samo zato sto volim isti pol.

Kako svojim roditeljima otvoreno reci da je to genetika ili hormonski poremecaj, kada se zna, kakvo misljenje imaju o nama. Nemaju svi razumne roditelje, neki bi se i odrekli deteta jel smatrati da to nije od Boga, da to nije normalno.

Ne znam, sta je homoseksualnost ali, me, ona prati celog zivota, zadaje mi toliko problema, patnju, da ludim. Lako je pisati da treba biti svoj, ali kako, kada ste okruzeni takvim ljudima, da ne mozete ni spomenuti slovo h a ne celu recenicu, jel odma vas napadnu, pljuju, vredjaju.

Zivim u malom mestu gde se svi poznaju, da zivim u gradu to je nesto drugo (bar mislim). Procitao sam dosta o homoseksualnosti ali sve se svodi na necije prepostavke, misljenja a da li je to tako?
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Hm ja mislim da to nema veze sa genima,vec da je vishe vezano za period odrastanja
Moguce je ipak da neki genski sklopovi olakshavaju choveku da postane homoseksualan
Korisnikov avatar
By dejan187cm
Prepostavke, teorije ali nigde konkretno. Čudno je, da, se svrstava homoseksualnost pod prirodno - neprirodno. i ja se slažem "MetalHeartedBoy", da, to nema nikakve veze sa genima. Da li isti ti koji istražuju, mogu sa sigurnošću utvrdeti kod deteta, koje će seksualno opredeljenje biti?
Korisnikov avatar
By tinkerbell
Originally posted by Galateja
Primetila sam da je kod mnogih lezbejki dominantna ličnost u porodici osoba ženskog pola (bilo da je to majka, baka...). To može biti dominacija u pozitivnom smislu ('žena stub'), ali i negativno ('žena opasnica') i razne varijacije dominantne žene. Česta pojava je i odsustvo (bilo psihičko ili fizičko) oca. Ovo su neke stvarčice koje sam sretala, ali nedovoljan je 'uzorak' da bi sa sigurnošću tvrdila 'tako i tako je'.
Kod mene je takva situacija.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Hmm....i kod mene bi se moglo reci da je sl situacija....sa mamom sam odrasla, tata radi "preko" i retko kad se vidjamoo...
Hmm...znaci Austrija je "kriva" sto sam ja lezba:rafal: :lol:
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Znachi 'dominacija zenske lichnosti' kod devojaka...A kako li je onda sa mushkarcima?Mislim sigurno nije 'dominacija mushke lichnosti'?!
Korisnikov avatar
By dejan187cm
Originally posted by MetalHeartedBoy
Znachi 'dominacija zenske lichnosti' kod devojaka...A kako li je onda sa mushkarcima?Mislim sigurno nije 'dominacija mushke lichnosti'?!
Kod nas je onda nedostatak očeve ljubavi ili majke dominatne. U svakom slučaju, neki nedostatak roditeljske ljubavi, pažnje, osećanja, komunikacije. Desi se i da je majka patoliški vezala dete za sebe, gde je dete poprimilo dosta feminiziranosti, gde se plaši suočenja sa svetom. Emocionalni nedostatak roditelja itd.... Uzroci su raznorazni. Može se tražiti uzorak ali ne i dobiti rešenje ili odgovor.
By polarlicht4.1
Originally posted by dejan187cm
Kod nas je onda nedostatak očeve ljubavi ili majke dominatne. U svakom slučaju, neki nedostatak roditeljske ljubavi, pažnje, osećanja, komunikacije. Desi se i da je majka patoliški vezala dete za sebe, gde je dete poprimilo dosta feminiziranosti, gde se plaši suočenja sa svetom. Emocionalni nedostatak roditelja itd....
Ne znam tačno šta si hteo ovim postom da postigneš, ali upravo si patologizirao čitavu gay populaciju. Pored toga, taj kvazi-psihoanalitički diskurs o homoseksualnosti je odavno prevaziđen, bar što se tiče "potrage za korenima"...Ili nije?
By Çâðê_DUP
u pitanju je sklop predispozicija (kao i za sve drugo) i okruzenja koje je bilo adekvatno da se predispozicije ispolje, razviju i praktikuju.

cinjenica je da ima toliko raznih faktora da ne postoji jedan jedini apsolutan uzrok, pa ni njihov skup ili najmanji zajednicki sadrzalac, kao sto ne postoji ni jedan jedini ispravan put u zivotu coveka.

ali bitno je naglasiti da necega cega nema u prirodi, ne moze biti ni u praksi te prirode.

utoliko je mnostvo stvari u svetu normalno, pa i homo/bi/transseksulanost, kao i transrodnost, samo treba edukovati civilizaciju da je to tako, a ne oponasati modele koji su izmisljeni u vreme kada je normalno/prirodno/moralno=vecinski.
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Originally posted by polarlicht4.1
Originally posted by dejan187cm
Kod nas je onda nedostatak očeve ljubavi ili majke dominatne. U svakom slučaju, neki nedostatak roditeljske ljubavi, pažnje, osećanja, komunikacije. Desi se i da je majka patoliški vezala dete za sebe, gde je dete poprimilo dosta feminiziranosti, gde se plaši suočenja sa svetom. Emocionalni nedostatak roditelja itd....
Ne znam tačno šta si hteo ovim postom da postigneš, ali upravo si patologizirao čitavu gay populaciju. Pored toga, taj kvazi-psihoanalitički diskurs o homoseksualnosti je odavno prevaziđen, bar što se tiče "potrage za korenima"...Ili nije?
Uopshte nije patologizovao homoseksualnost,samo je naveo neke od mogucih uzroka
By polarlicht4.1
Originally posted by MetalHeartedBoy
Uopshte nije patologizovao homoseksualnost,samo je naveo neke od mogucih uzroka
Ma nikako, sem što je upotrebio baš taj termin kao i termine "nedostatak" i "strah" (i to strah koji izaziva feminiziranost što ima za posledicu nesuočavanje sa svetom, šta god to značilo). Ja bih da verujem da nije tako mislio, ali ako neko misli da je takav kakav je iz tih razloga, onda mi je to strašno.
By rent_guy
iskustvo...

p.s. - jako mi je simpaticno sto na forumu gay-serbia postoji topic "homoseksualnost"
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!