Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By unic0rn
Ljubav, ipak, ne leži u zvezdama

Ukoliko tražite savršenog partnera, slobodno zaboravite na ljubavne savete koje možete pročitati u horoskopu, zaključak je nove studije sprovedene u Velikoj Britaniji.

Istraživači na Univerzitetu u Mančesteru izjavili su da nisu uspeli da pronađu dokaze koji bi potvrdili da se određeni horoskopski znaci međusobno privlače. Naučnici su zaključili da zodijak ne utiče na vaše šanse da pronađete partnera ili da sa njim ostanete u dugoj i srećnoj vezi.

Naučnici su koristili podatke popisa sprovedenog 2001. godine kako bi analizirali rođendane svih 20 miliona muškaraca i žena koji se nalaze u braku u Velikoj Britaniji i Velsu.

Dejvid Voas, sa katedre socijalnih nauka, izjavio je da ne postoji nikakva specijalna kompatibilnost između znakova.

„Ako postoji i najmanja tendencija da 'device' budu privučene 'strelcima' ili da se 'ribama' sviđaju 'lavovi', to bi sasvim sigurno otkrili u podacima bračnih parova. Kada imate populaciju od 10 miliona parova, i kada bi samo jedan par u 1.000 bio međusobno privučen uticajem zvezda, imali biste 10.000 parova više nego što biste očekivali sa određenim kombinacijama znakova koji se privlače. Ali, takvi dokazi ne postoje“, objasnio je Voas.

Iako će mnogi astrolozi biti nezadovoljni rezultatima istraživanja, tvrdeći da su potrebne kompletne karte rođenja kako bi bilo moguće tačno odrediti nečiju ličnost, Voas smatra da istraživanje baca senku sumnje na naša svakodnevna verovanjia vezana za horoskop i procenjivanje ljudi na osnovu njihovog horoskopskog znaka.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy ... _id=238515
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
A ko uopste veruje u horoskop? :pinknaocari:
By Simor
Oh ne! Moj život je uništen! Zvao sam astrološkinju Sanju Colju, zvao sam tarot-majstora Milana, prilježno čitao one forumaše koji naginju new-age filosofijama i poimanjima života (znate ono, mal' štrpneš iz ove verske tradicije, mal' iz one, sve to pomešaš, prilagodiš modernim ljudima, i onda dobiješ zaumnu nauku koji ti sudbinu govori - tzv. eklektizam za bolju obmanu alijeniranih ljudi) i šta sam dobio: tamo neki Voas i tamo neki unic0rn mi sve pokvare.

:adiktusha:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Pa naravno da nisu otkrili, jer Devica/Riba ima drugachija interesovanja, sasvim drugachiju hemiju mozga nego Devica/Lav...
Da su svima radili natalne karte i onda poredjenje kuca etc. nashli bi vezu.

Na kraju krajeva mnogo pametnije civilizacije su se bavili horoskopom...dok srbi pre 400godina nisu bili u stanju da urade lobotomiju... egipcani su istu radili pre 4000god. chesto koliko i homoseksualci b-job.
Korisnikov avatar
By Adenim
Pitacu svog licnog astrologa Tanginu za tacnost ovih analiza.
By Simor
Evo još jedan simpatičan tekst, rekao bih jednako simaptičan kao onaj unic0rnov:

Voja Antonić - Astrologija u ćeliji smrti (interesantno istraživanje)

"Članovi Komiteta za skeptička istraživanja iz Kanzas Sitija došli su na ideju kako da podvrgnu proveri tvrdnju da astrologija "radi". Jedan od članova komiteta posetio je nekoliko najviđenijih i najskupljih lokalnih astrologa, sa zahtevom da mu pomognu oko izbora zanimanja jer mu je bio ponuđen posao u kome ima dosta rada sa decom. Trik je bio u tome što je on, umesto svog datuma, vremena i mesta rođenja, dao podatke Džona Gejsija (John Gacy), koji je tada u ćeliji smrti u Čikagu čekao izvršenje smrtne kazne za više svirepih ubistava.

Da bi se bolje razumela ličnost Džona Gejsija, treba znati detalje o zločinima za koje je osuđen na 12 smrtnih kazni i 21 doživotnu robiju. On je ubio 33 dečaka (uglavnom tinejdžera) tako što ih je namamio u svoju kuću, vezivao ih, silovao i ubijao. Za to je koristio poseban postupak: pošto je na prevaru svakog od njih doveo u kuću, sebi je na ruke stavljao lisice da bi pokazao kako može sam da ih skine. Kad je ponudio gostu da izvede isti trik, jednim pokretom prsta bi zaključavao lisice i nesrećnom dečaku vezivao usta u koja bi mu pre toga stavio donji veš, kako ne bi vikao. Zatim ga je silovao i potom ugušio tako što bi mu duboko u grlo gurnuo isti taj veš.

Za ovaj test odabran je Džon Gejsi jer bi profil ličnosti sadističkog, seksualno motivisanog masovnog ubice morao da bude jasno vidljiv pod ispravnim indikatorom; ako su astrolozi zaista u stanju da "vide" ličnost i sudbinu neke osobe gledajući natalnu kartu, onda će sa Gejsijem imati lak posao.

Prvi na listi bio je međunarodno priznati astrolog Nil Mičelsen (Niel Michelsen), ali od njega je zatraženo samo da izradi natalnu kartu, jer je specijalizovan za taj tehnički posao i u njegovu stručnost niko ne sumnja. A onda su ostali astrolozi dobili podatke o Gejsijevom rođenju i natalnu kartu, pa su se dali na posao. Evo šta mu je svaki od njih savetovao.

Džon Sendbak (John Sandbach), autor šest knjiga iz oblasti astrologije, dao mu je savet da “ne optužuje sebe što nije pružio više od sebe u nekim ranijim slučajevima, jer je preterano popustljiv i nije pokazao dovoljno odlučnosti". Savetovao mu je da svakako radi sa mladim ljudima zbog “sposobnosti da im pomogne da ispolje svoje prave kvalitete".

Lokalni astrolog Rendi Gudmen (Randy Goodman), koji je 1985. godine pobudio pažnju medija time što je istraživao fenomen “tajanstvenih letećih viršli", rekao je za svog klijenta da je “zaista rođen za to da služi ljudima". Njegov rezime je bio: “Vaše prisustvo ima blagotvoran uticaj na ljude. U prošlosti ste koristili svoju energiju na veoma dobar način pa, prema tome, i u ovom životu možete dosta dobrog da učinite. Sve u svemu, može da se kaže da je vaš život vrlo, vrlo pozitivan".

Sledeći astrolog, Norma Najt (Norma Knight), opisala ga je kao “veoma senzibilnu osobu". Kad joj je pomenuo ponudu za posao u kome bi radio sa mladima, odgovorila je: “Vi možete da budete dobri u radu sa decom i za vas to može da bude dobar put da naučite da još više pružate i primate. Uvek ste spremni da pomognete drugima. Povremeno čak pokazujete preteranu naivnost prema svima koji zatraže pomoć... ljubazan, nežan, obziran kad se radi o potrebama drugih".

Beverli Forel (Beverly Farrel), koja u svojoj knjizi sebe predstavlja kao “međunarodno priznatog autora, predavača i nastavnika religije, metafizike i astrologije, sa 30 godina iskustva u domenu paranormalnog", takođe mu je savetovala rad sa mladima: “Imate veoma dobro zaokruženu ličnost i možete da budete dobar model drugima. Ako budete radili sa decom, nećete imati velikih problema. Vrlo ste upečatljivi i zračite nesebičnu ljubav. Vaša instinktivna svest i nesputan odnos prema životu može da oplemeni svakog s kim ste u kontaktu.""
Korisnikov avatar
By Val
:doh: I ko cje sve ovo da mi prochita? Pa ljudi, ja ni horoskop ne chitam, a kamol' ovo! Negooo...ako bi ljubav slushala horoskop, zar ne bi svako bio zaljubljen u "svoj znak"? Misliim...chisto zbog istih interesovanja i tako to... Ma! :tepih:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Morgan Le Faye
Pa naravno da nisu otkrili, jer Devica/Riba ima drugachija interesovanja, sasvim drugachiju hemiju mozga nego Devica/Lav...
Da su svima radili natalne karte i onda poredjenje kuca etc. nashli bi vezu.
Kako vec Morgan rece...

Ono sto se svakodnevno zove 'horoskopski znak' je samo znak u kome se nalazi sunce.
Korisnikov avatar
By svejedno
Da bi nesto osporio, moras o tome bar nesto znati.

Postoji stvar zvana 'uporedni horoskop' i bazira se na mnogo vise stvari od Suncevog znaka.

(7. kuca tu ume da bude presudna, kao i pozicije Meseca, Marsa & Venere)

Zelim reci, ovi 'naucnici' lupaju tacno koliko i horoskopi po novinama.
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Simor
Evo još jedan simpatičan tekst, rekao bih jednako simaptičan kao onaj unic0rnov:
Nije li skoro svako primetio mlade ljude u njegovom zivotu?

Osim onog sa 'letecim virslama'.

A psihopate tog tipa zaista znaju da budu dosta osetljive.

Sad, previdjanje ubilackih nagona nije iznenadjujuce, posto ne verujem da su se koncentrisali na to.

Sve energije u coveku se mogu ispoljiti u dva smera.

On je izabrao ovaj.
By Simor
:smeh:

Mož' da bidne a i ne mora! A kako god da se desi, zvezde i njihovi tumači su u pravu. To kao Roršahove mrlje - gledaš, gledaš i svašta možeš da vidiš, a šta god da vidiš, nikada nisi pogrešio, jer zapravo gledaš u mrlje kojima možeš da daš koju god hoćeš (isprojektovanu) strukturu. A još ako ti neko da sugestiju, tek tada svašta možeš videti.

Inače, pažljivijim čitanjem bi uočio da su ovi "čitači zvezda" bili unapred upoznati sa time da bi gospodin trebao da radi sa decom: "Jedan od članova komiteta posetio je nekoliko najviđenijih i najskupljih lokalnih astrologa, sa zahtevom da mu pomognu oko izbora zanimanja jer mu je bio ponuđen posao u kome ima dosta rada sa decom. Trik je bio u tome što je on, umesto svog datuma, vremena i mesta rođenja, dao podatke Džona Gejsija (John Gacy), koji je tada u ćeliji smrti u Čikagu čekao izvršenje smrtne kazne za više svirepih ubistava."
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam cula za ovaj primer koji Simor navodi i to na jednom astroloskom predavanju ali nikako ne mogu da se setim kako je predavac komentarisao (u svakom slucaju je branio astrologiju ;) ). Kako ja mislim mozda su jednostavno to previdjali jer su se skoncentrisali na izbor zanimanja. Skoro sam bas gledala filmove o pedofilima koji ubijaju decu i glavni junak je jako patio i on je voleo decu i nije se secao ubistava... Kao on pomaze policiji da uhvati nasilnika, pa se u nekom trenutku seti da je to on, pa pati, pa ne zna sta ce sa sobom. Tako da njegov horoskop moze govoriti o ljubavi prema deci, mozda takav ubica moze duboko verovati da je plemenit i da ih spasava zla ovog sveta. Tako da neki deo njegovog horoskopa moze govoriti o takvim uverenjima i ako se izostavi neki drugi aspekt koji mozda govori o potencijalnoj agresivnosti to onda moze biti objasnjenje sto su dali takve odgovore. Meni ovo sto Svejedno kaze, tj. da se svaki aspekt moze razlicito ispoljiti nije nikako mana astrologije nego je povoljno, zato se i trazi savet astrologa. Recimo neka dva coveka mogu imati slicne polozaje planeta koje govore o agresivnosti ali jedan se moze opredeliti da bude policajac a drugi ubica. U svakom slucaju oni nisu mogli da izbegnu agresivnost u svojoj prirodi ali je njihova odluka bila kako ce je ispoljiti. I ako bi jedan aspekt uvek oznacavao to, onda ne bi bilo "popravke", ovako jedan covek moze u nekom periodu zivota da bude zavisnik od npr. alkohola ili droge a u drugom da pomaze zavisnicima. Ili ne mora nikad da bude zavisnik nego aspekte koji govore o mogucoj zavisnosti koristi za pomoc drugim ljudima i na taj nacin pozitivno koristi aspekt koji je mogao da se ispolji i negativno. E sad dobar astrolog moze da uzme sve polozaje u obzir i da sa prilicnom sigurnoscu predvidi tok dogadjaja i reakcije. Ali opet kad sam ja citala knjige ili slusala predavanja govorili su nam da uracunamo slobodnu volju, koja sve moze preokrenuti. Ali kazem opet meni to nikako nije mana, jer nije astrologija tu da sve coveku resi nego samo da ga usmeri koji su mu najbolji pravci a gde su moguci problemi, a na dalje je na njemu.
By Korisnica
Ajme,manje smaraj ako je to moguce
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Simor

Inače, pažljivijim čitanjem bi uočio da su ovi "čitači zvezda" bili unapred upoznati sa time da bi gospodin trebao da radi sa decom: "Jedan od članova komiteta posetio je nekoliko najviđenijih i najskupljih lokalnih astrologa, sa zahtevom da mu pomognu oko izbora zanimanja jer mu je bio ponuđen posao u kome ima dosta rada sa decom. Trik je bio u tome što je on, umesto svog datuma, vremena i mesta rođenja, dao podatke Džona Gejsija (John Gacy), koji je tada u ćeliji smrti u Čikagu čekao izvršenje smrtne kazne za više svirepih ubistava."
My bad.

Priznajem, zurio sam, ne primetih.

Opet, ti ljudi su se koncentrisali na karijeru & odnos sa decom, sto se gleda kroz sasvim drugacije aspekte (kuce, planete, uglove - ponavljam, ne mozes osporiti ono o cemu nemas bar osnovne informacije, ako ne i vecinu) od onih koji bi ukazivali na moguce ispoljavanje patoloske agresivnosti, samim tim sto su im to rekli.

Ogranicili su ih u startu - da li bi mogao da radi sa decom - 'da, vidite, to mu jeste izrazeno u natalnoj karti.'

Tu se, npr, za tu komunikaciju & rad sa decom, posmatra 3., 5., 6., 10. & 11. kuca i planete u njima, naravno i njihovi dispozitori (ne pitaj) uz manje pazljivo gledanje ostatka karte, jer je pitanje precizno.

Za ubilacke nagone bi trebalo da se pogledaju 12., 8., 4., njihove planete, kao i pozicije Marsa, Saturna, Meseca, eventualno Plutona & Urana i njihovi odnosi. (a i ovo je uopsteno)

(ne mozes osporiti ....)

Dina je gore sve lepo napisala.
..

No, neka ostane da ja verujem da znam da je astrologija jedan dobar sistem & nacin citanja povezanosti svega u univerzumu a da ti verujes da znas da to nije tako.
..

A Unic0rnovi naucnici su prosto povrsni.
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by svejedno
Zelim reci, ovi 'naucnici' lupaju tacno koliko i horoskopi po novinama.
:up:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Da bi se bolje razumela ličnost Džona Gejsija, treba znati detalje o zločinima za koje je osuđen na 12 smrtnih kazni i 21 doživotnu robiju. On je ubio 33 dečaka (uglavnom tinejdžera) tako što ih je namamio u svoju kuću, vezivao ih, silovao i ubijao.

Da, Dzon Vejn Gejsi :lol:

bio je homoseksualac sa nezasitim seksualnim apetitom :rock:

i sa posebnom brigom za komsijsku decu :fuckbed: :srbin:

cak je obrazovao i grupu tinejdzerskih radnih snaga :radosnice:

Za to je koristio poseban postupak: pošto je na prevaru svakog od njih doveo u kuću, sebi je na ruke stavljao lisice da bi pokazao kako može sam da ih skine. Kad je ponudio gostu da izvede isti trik, jednim pokretom prsta bi zaključavao lisice i nesrećnom dečaku vezivao usta u koja bi mu pre toga stavio donji veš, kako ne bi vikao. Zatim ga je silovao i potom ugušio tako što bi mu duboko u grlo gurnuo isti taj veš.
Kao momcic pokazivao je nevernim prijateljima trikove sa lisicama, ubedjujuci ih da ce se osloboditi nakon nekoliko sekundi. Umesto toga, kad jednom postanu zrtve u Gejsijevoj moci, oni su bili predmet divljeg homoseksualnog silovanja. Umesto da nauce vestinu oslobadjanja lisica, u sta ih je Gejsi ubedjivao, zrtve su ga cule kako vice: "Da biste skinuli lisice, treba imati kljuc. U tome je trik"

Imao je i trik sa konopcem. Vezao bi kraj kanapa oko vrata zrtve i napravio dva chvora. Onda bi ubacio parche drveta kroz omchu i polako uvrtao. Za par sekundi, zrtva bi se onesvestila, a nesto kasnije i umrla :obeseni:
By Sixto
NE citam horoskop niti mi je ikad iko izradio natalnu kartu!

Gledao sam sinoc Colju kod Marka Zivica na FOX-u, emisija lagana zabavna, svi se sprdaju, a ona udarila na merketing i samopromociju pa ne popusta!
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Ne verujte astrologiji i zvezdama! :nope:
Verujte numerologiji! Budite moji klijenti!
Cenovnik:
- Osnova - 10 Eura po analizi (jedan datum)
- Sinastrija - 10 + 5 Eura
- Predispozicije za odredjeni period 10 + 10 Eura

:eviltrep: :eviltrep: :eviltrep: :eviltrep: :eviltrep: :D
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!