Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By marks
Da li je Hrist silovan?
Postoje sumnje da je Hrist pored svih muka i problema koji su mu se dogodili bi i silovan, ali da je to sakriveno jer to ruši njegov identitet boga. Jedan od postavki toga da je bio silovan počiva na tome da su tada silovanja bila česta od strane Rimskih vojnika naspram robov ili zatvorenika. Većin njih je bila silovna, jedina mogućnost da i Hrtist nije bio silovan je ta da je imao sreće, što je naravno malo verovatno jer su tadašnje versko-političke vlasti imale za cilj da što više unište njegov politički autoritet u narodu. Poznato je da je on pre svega bio vešt političar, retoričar i istorijska ličnost, a tek ga je kasnije istorija načinila ’’Sinom Božijim’’. Izbacivanje silovanja kao jednog od načina na koji je Hrist bio ponižen predstavlja sakrivanje istine, tj. nemogućnost istorijskog čoveka da se suoči sa realnošću tj. da zahteva idealnog a ne realnog Hrista. Tako da su i načini njegovog mučenja sakriveni kako bi se zadovoljio dominantni i poželjni stav o bogu. Jer svima je jasno da Hrist kao silovan nije više Hrist jer onda nije muško a bog nemože a da nebude muško, prvi, veliki i najlepši. U dominantnom vlada stav da silovan čovek ne može više nikada biti dobar i da je on sam kriv za to. Na ovaj način ruši se osnovna komponenta identiteta boga a to je da je on pre svega dobar. Za mene je Hrist ono što on jest bez obzira na to da li jeste ili nije silovan, a to je revolucionar i pokretač – u svakom slučaju pozitivna istorijska ličnost, nezavisno od toga što ga je religija živog pojela.

:angel: :angel:
Korisnikov avatar
By Ždrebac s jug
можел да бидне да се неким и на бога надизнуо. леле.
да сум ја бил там и да си ги сретнем никој други до баш христос а не. из мен би само племенити осећаји изпловали
Korisnikov avatar
By 2kune
to se prenosi u familiji... i njegov stari mu je silovo mater... zato mali i jest ispao toliki mazohista... nikad kraja obiteljskom nasilju... :drama:
Korisnikov avatar
By Ždrebac s jug
ма каки. из мен би само племенити осећаји испловили као дивље патке из јужну мораву
Korisnikov avatar
By Herald
Isus je bio zenstven a Rimljani su sexali samo napucane, razvijene i muzevne muskarce. Nije ih privlacila zenstvenost, suptilnost i neznost.
By polarlicht4.1
Konkretna tema na stranu jer ne može manje da me zanima, nego - otkud tolika opsednutost Isusom i hrišćanstvom na ovom forumu?
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
@ 2kune: Znaci, OK, svak ima pravo da pise debilitete. Ali, ti si, brate, pretjerao. Uzas.

:bljak: :bljak: :bljak:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Kada neko napravi filmic "Silovanje Isusovo" onda ce svi verovati u to.
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by marks
U dominantnom vlada stav da silovan čovek ne može više nikada biti dobar i da je on sam kriv za to. Na ovaj način ruši se osnovna komponenta identiteta boga a to je da je on pre svega dobar.
Molim te mi napisi gde si ovo procitao?
By Sixto
Aman odakle vadite te gluposti!?

Dokon pop i jarice krsti
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by polarlicht4.1
Konkretna tema na stranu jer ne može manje da me zanima, nego - otkud tolika opsednutost Isusom i hrišćanstvom na ovom forumu?
Insinuiras da je ovo satanski forum> Pederi i pakao? Pivo i pakao? Objasni. :google:
By polarlicht4.1
Ma ne, nego ne vidim razlog za tolikim potezanjem hrišćanstva kada je ono kao bilo kakav autoritet ili inspiracija odavno izdahnulo. Ima toliko toga zanimljivijeg za diskusiju na podforumu kao što su, je li, filozofija i teorija. Satanizam, pakao i pivo ne mogu dalje da mi budu od pameti nego što već jesu a prilično su daleko. :minibounce:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by polarlicht4.1
Ma ne, nego ne vidim razlog za tolikim potezanjem hrišćanstva kada je ono kao bilo kakav autoritet ili inspiracija odavno izdahnulo. Ima toliko toga zanimljivijeg za diskusiju na podforumu kao što su, je li, filozofija i teorija. Satanizam, pakao i pivo ne mogu dalje da mi budu od pameti nego što već jesu a prilično su daleko. :minibounce:
slazem se sa tobom :up:
Korisnikov avatar
By marks
Postoje delovi Jevanđelja koji su namerno izbačeni od strane sveštenstva u prvom periodu hrišćanstva (ranohrišćanski period, prvih 300. godina – a to je vreme kada se pojavljuju svi spisi o Hristu, a sve kasnije je selekcija, odabir podobnih tekstova)a koji svedoče o silovanju Hrista, kao jednom od načinu njegovog poniženja. Isto tako postoje delovi Jevanđelja i cela Jevanđelja koja se tiču njegovog odnosa sa ženama (istorija je Mariju Magdalenu transformisala u kurvu) i govore o njegovoj deci. Ovo o njegovoj ženi i deci je zasnovano na delovima iz odbačenih Jevanđelja a ne na romanu ili filmu ’’Da Vinčijev Kod’’ koji čisto služi da odvrati ljude od istine da stvar učini zabavnom tj. nebitnom i prepusti je zaboravu. Čovek je bio normalna, sasvim je normalno da je imao decu. Kada su mogli da izbrišu to da je imao decu i ženu koju je volio potpuno je jasno da će da izbrišu to da je silovan. Jevanđelje u prevodu znači objava radosti – ironično (ja bi ga nazvao objava neistine).
Sa druge strane postoje spisi istoričara tog vremena koji svedoče o silovanjima naručito na bliskom istoku, tj. područiju sadašnjeg Libana i Izraela koja su se dešavala po zatvorima, stim što su silovanja na ovom područiju bila češća jer je ovde vladala stalna politička kriza tako da se ono ustalilo kao devijanatna pojava koja proizilazi iz krize društva i identiteta. Takođe rimski vojnici kao i domaća snage su imali više slobode i više moći u ovom područiju jer su tu vladale stalne pobune pa im je i gledano kroz prste – normalno je da se silovanje i tada smatrano nemoralnim i neprihvatljivim.
Neću više da vas smaram sa ovim:evilgrin:
By Sixto
Znaci sve vise sam siguran da je ovo jos jedan Salle-tov nalog!
Na onom je ispitivao forumase, kako reagujete na ovo, kako vam se dopada ono ne bi li dobio komentar, a ovo sad je postavljanje svih mogucih i nemogucih tema od slepih momaka do silovanog hrista!
Mozda da proba koliko imamo celicne zivce tj koliko smo istrajni u tome sto mislimo i radimo!

Aman covece ocemo li te se vec kurtalisati!
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Sixto
Samo polako...ne uzbudjuj se...
Iskuliraj ako mozes, ako ne mozes ne ulazi u teme sa nazivima koji asociraju na provokaciju.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by bananica
@ 2kune: Znaci, OK, svak ima pravo da pise debilitete. Ali, ti si, brate, pretjerao. Uzas.

:bljak: :bljak: :bljak:
Oprosti, no Mare je silovana... Prvo psihički u snovima i viđenjima, zatim u stvarnosti... duhovnoj, dakako... :giggle:
Elem, tko je Maru šta pito? :smirk:
Korisnikov avatar
By Vel boy
podrshka Sixto-ovim i spliff-ovim postovima na ovu temu!

marks does need to get a life...
Korisnikov avatar
By marks
Zašto ovo doživljavate kao provokaciju ili zaveru?
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by marks
Zašto ovo doživljavate kao provokaciju ili zaveru?
a, jel' ti palo na um da postavish ovakvu temu i na sajtu npr. SPC-a, i npr. Vatikana, i npr. "evangelical" protestanata...? shto malo njih ne golicash, iako znam da je zapravo njima do Isusa k'o do lanjskog snega, bilo bi eventualno zanimljivo videti shta kazu.
bash stvarno, ne kontam zashto si ju bash ovde postavio? da vidish koliko gejeva ce te podrzati, sloziti se s tim tvojim zgubidanskim bulaznjenjem... ili shta? da prikazesh gej ljude kao brze da popljuju (ne daj Boze!) Isusa, ili shta....?

marks, do get a life! :odbij:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Sixto
Znaci sve vise sam siguran da je ovo jos jedan Salle-tov nalog!
Na onom je ispitivao forumase, kako reagujete na ovo, kako vam se dopada ono ne bi li dobio komentar, a ovo sad je postavljanje svih mogucih i nemogucih tema od slepih momaka do silovanog hrista!
Mozda da proba koliko imamo celicne zivce tj koliko smo istrajni u tome sto mislimo i radimo!

Ipak nije.
Marx je daleko pismeniji od Salleta.
Drugačije su rečenice, drugačiji stil.
Osim toga Salle nema ideologiju, a kod Marxa nam i nik dovoljno govori o tome.
Korisnikov avatar
By Pipin
Ne verujem. Hrista siluju danas. I to baš popovi.
A Marx svoje pretpostavke pokušava provući kao činjenice.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
Mozda i jeste bio silovan, ako ne od strane Rimljana a ono od strane magaraca (postoje zapisi da su se zabavljali tako shto su pushtali nadrazene zivotinje na robove). Ko tje to znati, dokazati...

Nego odakle ti ono da silovan chovek ne može više nikada biti dobar i da je on sam kriv za to. :oklagija: :pljuje:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ovo je ruganje...

Siguran sam da nije silovan, jer smrtna ruka nije mogla tako da oskrnavi Boga!

Odakle ti to da Bog mora biti, i jeste musko?!
A kao drugo, ocigledno je da ukoliko je bio silovan ostao je dobar covek, sto po meni rusi tu teoriju.... ali ne zelim uopste da verujem da jeste!
A govoriti da je neko kriv za to sto je silovan, to je vec bezobrazluk.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!