- 14 Sep 2006, 13:00
Seaman je procitao knjigu a ja jos cekam na nju... Rekao mi je da se radi o majci koja saznaje da joj je sin gay ali napisace vec on komentar... a i ja - kad procitam...
Originally posted by Tot
...
Ježim se od toga da "neki gejevi napišu o pederima knjigu", pa ce onda opet po tim taktovima morati da se usaglasavaju neke nove gay individue, u skladu sa nekim novim pa makar i manjinskim kolektivnim predstavama. Postoje mnoge gay egzistencije i unutar nas samih moramo imati istancani osecaj za vrednost svakog pojedinog zivotnog stila, moramo izbeci kolektivisticke matricu.
Gornje stavove vidim ispravnim samo u smislu potvrdjivanja tuđih predrasuda iz inata i "bas- me briga" stava jer inace plasirani zivotni hedonizam u potpunosti potvrdjuje i osnazuje mehanizme drustva za smirivanje socijalnih tenzija. Gejevi ucestvuju u bas svemu onome sto je i hedonizam ostalih pa to nije neka narocita specificnost.
Naprotiv mi treba da težimo na pravu na ljubav, ni manje ni više, na pravnoj regulativi i dostojanstvu svog životnog izbora, a pošto se taj izbor ne može zaobići(jer se inače beži od slobode) treba odbiti trivijalni hedonizam mase.
Stav "vulgarni-hedonizam- bez- granice" je sumnjiv baš iz razloga jer povlađuje većini, nekritički je, bleda refleksija institucionalnih panem et circenses potčinjavanja masa. U tim okvirima gayevi nikada neće moći da potvrde svoju samobitnost.
Na stranu što je meni lično nepojmljivo da makar ko ko predje u zrelost može imati vulgarno hedonističke stavove. Osim što je detinjasto, odbija odgovornost a time i slobodu, i nosi u sebi jedan (samo)destruktivni potencijal.
Dakle unutar grupe visoka svest za sve naše gay različitosti uz svo odbijanje da se prihvati str8 zivotni stil i obrazac.

Seaman je procitao knjigu a ja jos cekam na nju... Rekao mi je da se radi o majci koja saznaje da joj je sin gay ali napisace vec on komentar... a i ja - kad procitam...