Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Iskustva, podrška, ...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by tramp
nije poenta autovanja u pricanju sa kim spavas taj podatak mozes da izostavis - stvar je bar meni u iskrenosti prema sebi i drugima - ako ja znam da oni misle da sam str8 i ja to ni na koji nacin ne poreknem onda ja zivim u lazi i lazem ljudima oko sebe kroz precutkivanje

onda postoji znacaj za siru nazovi queer zajednicu - svaka osoba koja mene prihvati kao lezbejku nece moci sutra reci ja takve ne znam - time priblizava queer ljude str8 ljudima - ideja da jeste tu smo medju vama

konacno - ja sam se autovala jer mi ne pada na pamet da zivim u strahu da ceme neko drugi autovati, da ne smem da zagrlim dragu osobu na ulici, da moram da lazem kad me neko pita da li sam u vezi i sl.

eto... ovo je meni par razloga zasto, ima ih jos puno
:klap:

Predivno napisan post!!!
By Çâðê_DUP
Ja se nisam autovala, sem mami i to cim sam se zaljubila u devojku, rekla sam joj i ona nije videla u tome nista lose, samo mi je rekla: ne zaboravi gde zivis i radi na tome da odes odavde.
posle sam rekla tetki (koja je njena sestra bliznakinja) i ujaku, takodje su to prihvatili, ma cuj "prihvatili". Ujak se nervirao sto ga ometam da gleda utakmicu zbog tih gluposti, to je tvoj zivot, sta to mene briga, meni je to okej.tetka je rekla da gledam samo da nadjem neku koja ce da mi odgovara i da drzim uvek do sebe i sl saveti i to je prihvatila kao da se radi o decku. a uostalom, gledali su me kao da im pricam nekakvu zastarelu novost. baba takodje, samo sto je ona cinik, neki put me malo zajebava, bolje da ne cujete kako.
sta da kazem, sve umetnici ...
ali van tog kruga, ne, nisam autovana i ne pada mi napamet. mislim da je suvisno, to je moja intima koja se nikog ne tice.:slinavko:
By Çâðê_DUP
Tu dolazi moj problem sa biseksualcima u Srbiji. Iako nisam sklon da poricem biseksualnost, biseksualnost je kod nas fantastican nacin trulog kompromisa. Ti momci imaju svoje devojke/zene, roditeljima, prijateljima i komsijama pokuzuju svoj plen, a ne bi li ih ovi vise voleli, a onda po budzacima kresu klince, ili drkaju na slatkise koji su svoje slike okacili na temi "Moja fotka". Takvi odurni likovi crpe energiju gej/lezbejske zajednice, trudeci se svim snagama da zadrze postojeci poredak stvari.
ima i "takvih" likova i to mnogo, slazem se!
ali to i nisu biseksualci. ONI NEMAJU VEZE sa biseksualnoscu !!! koju ja branim i uvek cu. iako je ovo lgbt sajt, nisam cula da neko ovde nekog napada jer je gay ili lez, pa i ono T se postuje, a biseksualnost je svima trn u oku. mozda bi bilo okej da se otvori podforum za biseksualce :nokti:pa da objasne oni zasto su "pravi" a koji su "krivi".
jer meni ovde u ovo lgbt dodju (bar na ovom forumu) nekako ugrozena "vrsta".
By Ulix
Originally posted by Angelina777
Tu dolazi moj problem sa biseksualcima u Srbiji. Iako nisam sklon da poricem biseksualnost, biseksualnost je kod nas fantastican nacin trulog kompromisa. Ti momci imaju svoje devojke/zene, roditeljima, prijateljima i komsijama pokuzuju svoj plen, a ne bi li ih ovi vise voleli, a onda po budzacima kresu klince, ili drkaju na slatkise koji su svoje slike okacili na temi "Moja fotka". Takvi odurni likovi crpe energiju gej/lezbejske zajednice, trudeci se svim snagama da zadrze postojeci poredak stvari.
ali to i nisu biseksualci. ONI NEMAJU VEZE sa biseksualnoscu !!! koju ja branim i uvek cu. iako je ovo lgbt sajt, nisam cula da neko ovde nekog napada jer je gay ili lez, pa i ono T se postuje, a biseksualnost je svima trn u oku. mozda bi bilo okej da se otvori podforum za biseksualce :nokti:pa da objasne oni zasto su "pravi" a koji su "krivi".
Biseksualnost jeste trn u oku vecini bas zbog takvih "biseksualaca" o kojima je Simor govorio. Ovde, kod nas, cini se da svako ko ne moze da prihvati svoju homoseksualnost pokusava da je ublazi ubedjujuci sebe da je bi; moja omiljena recenica - "ne zaljubljujes se u pol, nego u osobu". Jeste, sreco, ali ti se na osobu ne dize nego na pol.
:colorado:
Korisnikov avatar
By mary
Originally posted by Ulix
moja omiljena recenica - "ne zaljubljujes se u pol, nego u osobu". Jeste, sreco, ali ti se na osobu ne dize nego na pol.
:hail: this is so true!

:kiss:
By Çâðê_DUP
Originally posted by Ulix
Jeste, sreco, ali ti se na osobu ne dize nego na pol.
banalizacijom ka progresu ...
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Angelina777
Slazem se s Angelinom! Opet imamo ego-distonicne biseksualce na jednoj strani i ego-sintonicne biseksualce na drugoj. Ovi ego-sintonicni biseksualci su nasi saveznici, ne protivnici!
Ja sam homoseksualac (rekao bih 97%), ali absolutno podrzavam ego-sintonicne biseksualce i zeleo bih da ih ima vise!
Stop bi-bashing!
Korisnikov avatar
By Dirrty
pa kako za koga, odnosno zavisi kako ko na to gleda. ali meni je mnogo lakse posle toga. mada zavisi i od reakcije ljudi kojima priznajes. sve ima svoje prednosti i mane....
Korisnikov avatar
By coka
Originally posted by Dirrty18g
pa kako za koga, odnosno zavisi kako ko na to gleda. ali meni je mnogo lakse posle toga. mada zavisi i od reakcije ljudi kojima priznajes. sve ima svoje prednosti i mane....
hvala ti sto si bio uz mene :cvetduga:
Korisnikov avatar
By marvuk
Ako misliš na ljude u okruženju, neki bi trebali da znaju neki ne ali u principu, ljude koje volim i koje želim da ostanu pored mene autovao bih im se. Pričam iz ugla ftm osobe koja će jednog dana proći proces transformacije i nekoga ko bi želeo da u toku i posle tog procesa ima roditelje posebno, rodbinu i prijatelje uz sebe.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
hm...zanimljiva tema....ali me tako mrzi da pricam o tome....
Pre sam bio okupiran sa outovanjem... nisam outovan i ziivm svoj zivot... malo sam se odakljio od str8 drustva i neki su se pitali sta mi je...ali ipak gledaju u svoju rupu....:up:
Korisnikov avatar
By HPLC
Morao sam....bilo je jace od mene. Morao sam da joj ispricam sve, ko je on, cime se bavi..bio je previse zanimljiv da bih ga tajio samo za sebe-to je sebicno, ne?

Danas su gay teme potpuno normalne medju nama. Zna par koleginica, ali zanimljivo nijedan kolega.

Pre nekako me cak i zaprosila, rekla je da je gledala "The next best thing"...mmm Rupert Everett...huh
Korisnikov avatar
By Instruare
Da li posle ovog mislis da gay ljudi koji se ne outuju crpe "energiju" gay zajednici? Samo to me zanima
Korisnikov avatar
By mmiki
Ni sam ne znam sta mi je to trebalo...... Unistio sam svoj zivot.
Korisnikov avatar
By Sky123
Originally posted by mmiki
Ni sam ne znam sta mi je to trebalo...... Unistio sam svoj zivot.
kako?:alikako:
Korisnikov avatar
By iJazz
@Sky123: Pogledaj sledeću temu -> link
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
Uopste ne vidim problem ovde.Ukoliko nekome saopstite da ste gay,i ako vas taj neko voli i postuje,bice to samo jedan korak napred u vasem prijateljstvu.
ali ako vas odbaci od sebe zbog toga,to onda znaci da vas ni na pocetku nije prihvatio takve kakvi ste. :hand:
Tako da je outovanje i nacin da se vidi kome je stvarno stalo do vas. :kissass:
:jumphug:
Moj savet:bez razmisljanja,ako osetite potrebu da nekome saopstite takvu cinjenicu o sebi SAMO NAPRED!!! :shake:
:comingout: bez straha.
Korisnikov avatar
By Gost
Bitno je dusice moja mala jer skidas sebi tereta sa ramena.Osjetis olaksanje.Mnogo je lakse kad to podijelis sa svojim prijateljima.

Sve moje drugarice znaju, tako da slobodno pricamo o tome za vrijeme muze krava i sl.
Korisnikov avatar
By Darth Vader
Glavni razlog zašto sam se priključio ovom forumu je odgovor na ovo pitanje. Pročitao sam skoro sva mišljenja, ali ipak me niko do sada nije ubedio. Stvarno mi je žao što ponovo postavljam ovo pitanje i što vas ponovo teram da obrazložite svoje odgovore.
Da se razumemo: nisam ja ni protiv ni za, ali jednostavno ne vidim značaj svega toga kao što to vi vidite. Odavno sam uočio taj značaj teme o kojoj razgovaramo u životu homoseksualaca, ali sam oduvek i bio zbunjen zbog toga.
Moje mišljenje o tome je: Kao prvo smatram dosta (na neki način) nepristojnim kada bih nekome govorio o svojim seksualnim preferencijama (bilo da se radi o istom ili suprotnom polu). Meni je sasvim sve jedno ko kakve seksualne sklonosti. Primetio sam da je čest argument to što osobe koje to ješ nisu uradile 'žive u laži' ili su 'neiskrene', 'skrivene'. Razumem ja važnost ovog pitanja u svetu u kojem živimo. Ja kad vidim osobu ne posmatram je ni kao homoseksualnu ni heteroseksualno. Sve je relativno. Frojd je rekao da svaki čovek celog svog života oscilira između heteroseksualnih i homoseksualnih emocija. Kada jedno zadovolji, on se prebacuje na zadovoljenje drugog.
Ja lično ne krijem ništa. Ako bi me neko pitao za to iskreno bih mu odgovorio (valjda?!). Kako okolina zna da si heteroseksualac: tako što te vide da si u vezi sa osobom suprotnog pola. Tako će biti i ovde.
I zbog čega sav taj strah i strepnja? I zašto neko uopšte ima pravo da to prihvati ili ne?

I kakva vam je to reč 'autovanje', 'outovanje'?

P.S.: Biti homoseksualac ne znači (u bukvalnom i primarnom smislu, nego u sporednom) imati seksualne odnose sa osobom istog pola, nego biti u emotivnoj vezi sa osbom istog pola. Dodatka SEX - ne odnosi se na seksuali čin (iako vlada takvo mišljenje zbog rasprostranjesti ove reči); na latinskom SEX znači POL, tj. ISTOPOLNO. Tako da ono 'Šta druge zanima šta ja radim u krevetu', pada u vodu.
Korisnikov avatar
By Paki
Ne mogu da teoretišem... Evo ti mojih primera...

Izađem sa kolegom na pauzu za doručak, šetamo do pekare i ja prokomentarišem nekog tipa koji prolazi pored nas... (možda bi neki hetero lik prokomentarisao neku devojku?)... On: "Kako, bre, ti to komentarišeš momke?" Ja: "Što da ne, kad je sladak?" On: "Ti si gej?" Ja: "Da, što?" ...

9. mart. Koleginica (glavna terapeutkinja) me pita jesam li obradovao juče mamu i devojku. Ja kažem da mamu jesam, a da devojku nemam. Ona: "Pa zašto, bre, nemaš devojku? Ja: "Zato što imam dečka" ...
Korisnikov avatar
By ::fy::
@ Darth Vader

Da, Paki ti je naveo samo jedn od razloga zašto tvoja seksualnost nije samo stva tebe već i ljudi oko tebe.

Ako nekog poznaješ, ako ti je neko prijatelj,zašto taj neko ne bi imao prava da zna najosnovniju činjenicu o tebi? Zašto bi tvoja drugarica i/ili drug imao pravo da ti priča o svom seksualnom i ljubavnom životu (kojeg je dečka upoznala/koju je devojku upoznao i slično) a ti ne? Ili zašto bi te neko pitao kako ti je devojka ili povedi devojku na večeru sa nama a ti ne smeš da kažeš da nemaš devojku već dečka i da ćeš njega pozvati?

Dakle, ne radi se o tome da ti govoriš nekome sa kime spavaš u krevetu, to je potpuno ne bitno, već o tome da je tvoja (i svačija) seksualnost sastavni deo svakodnevnog života i da makar najbliži ljudi oko tebe imaju pravo da znaju da ti imaš dečka a ne devejku (i to ne sbog njih samih već prvenstveno zbog tebe)!
Korisnikov avatar
By Darth Vader
Originally posted by ForeverYoung
@ Darth Vader

Da, Paki ti je naveo samo jedn od razloga zašto tvoja seksualnost nije samo stva tebe već i ljudi oko tebe.

Ako nekog poznaješ, ako ti je neko prijatelj,zašto taj neko ne bi imao prava da zna najosnovniju činjenicu o tebi? Zašto bi tvoja drugarica i/ili drug imao pravo da ti priča o svom seksualnom i ljubavnom životu (kojeg je dečka upoznala/koju je devojku upoznao i slično) a ti ne? Ili zašto bi te neko pitao kako ti je devojka ili povedi devojku na večeru sa nama a ti ne smeš da kažeš da nemaš devojku već dečka i da ćeš njega pozvati?

Dakle, ne radi se o tome da ti govoriš nekome sa kime spavaš u krevetu, to je potpuno ne bitno, već o tome da je tvoja (i svačija) seksualnost sastavni deo svakodnevnog života i da makar najbliži ljudi oko tebe imaju pravo da znaju da ti imaš dečka a ne devejku (i to ne sbog njih samih već prvenstveno zbog tebe)!

Ja se savršeno slažem sa vama, ali to treba učiniti na način koji je Paki opisao. Svo to pripremanje govora, zvaničan stav prilikom 'outvanja' (mrzim ovu reč, ovo je najgluplja reč koju sam iakada čuo) itd., na neki način mi je ponižavajuće. Ne govorim ja da niko nikada ne treba da zna za moju seksualnost, ali to treba drugima uputiti na suptilniji način, dostojanstveniji. (onako izgleda kao da te je sramota nečega)

'...tvoja seksualnost nije samo stvar tebe već i ljudi oko tebe.' - dobro primećeno.
Korisnikov avatar
By tramp
Darth Vader - ukratko: rec outovanje/autovanja dolazi od engleskog termina "to come out of the closet" i nema direktnog prevoda na srpski. Ideja "closet" dolazi iz psihoanalize i predstavlja deo naseg identiteta koga se bojimo (LM strah od cudovista u plakaru kod dece). Time mi kad izlazimo iz "plakara" mi prihvatamo taj deo sebe koga se bojimo, te je prva faza "coming outa" upravo prihvatanje sopstvene seksualnosti.

Inace ideja potice iz 1869 kad je Karl Heinrich Ulrichs (rani gej aktivista) to predlozio kao vid emancipacije verujuci da je jedan od razloga za homofobiju upravo to sto vecina str8 ljudi ne zna da su im dragi prijatelji, deca, roditelji ... pa gej :D
Korisnikov avatar
By muzika86
ne kontam, kako je razlog za homofobiju da ti je neko dragi prijatelj, dijete ili roditelj?
valjda je to razlog da ne budes toliko homofobican?!
Korisnikov avatar
By tramp
razlog je sto NE ZNAJU a ne sto znaju :D
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Darth Vader

Ja se savršeno slažem sa vama, ali to treba učiniti na način koji je Paki opisao. ...
Pakijev nacin je simpatican ali mislim da nije dobar u svim slucajevima. Bar ja sam pratila outovanje mog bliskog prijatelja kod sestara i prijateljica i svako je bila posebna prica, zavisno od osobe. Sestre su najteze primile i do dan danas ta tema se ne pominje. Kad se outovao homofobicnoj drugarici i on i ona su plakali, ona mu se posle izvinjavala za sve te godine homofobije i za "iskupljenje" snimila pozitivnu emisiju na radiu o homoseksualnosti. Sa nekim prijateljicama je bilo kao u Pakijevom slucaju, skoro kad se outovao jednoj pocela je da zali sto to nije uradio dok su bili na faxu pa da zajedno gledaju momke, mnogo bi se bolje zabavljali. Ali bila je jedna prijateljica koja je izgledala jako otvorena ali ja sam upozoravala Seamana da ona moze sasvim suprotno reagovati od ocekivanog. Ispostavilo se da ona nema pojma o homoseksualnosti, bilo je jako neprijatno. Sad ona njemu stalno salje poruke i hoce da se druze ali to govori o jednom broju ljudi koji prosto nemaju nikakve informacije o homoseksualnosti, a ono sto imaju zasniva se na predrasudama. Onda je bila jedna prijateljica koja je bila zaljubljena u Seamana - i njoj sam govorila da je opasno outovati se (ne znam otkud ja toliko procenjujem, valjda sto se ne skidam sa foruma :smeh: ). Ispostavilo se da je ona sa tim super, pomogla mu je da predje u Beograd ali sada mu preti, sujeta odbacene zene sto sam slutila od pocetka - pravi horor :(
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Skrivanje sebe samoga od većine ljudi koje poznajemo zbog njihovog možebitnog lošeg mišljenja naziva se prilagođavanje volji drugih.

Ali, u ovoj sredini je to tako i ja ne vidim drugi način opstanka..sem: Raditi na promeni sredine (premeštaj u manje homofobičnu sredinu gde se neće tako često čuti komentari tipa: Treba pobiti ta smrdljiva nastrana govna što nam zaprljaše svetinje i kvare decu. Sve je to Amerika! :panker: i slično)

Jer u suprotnom, rizik od linča (najpre u porodici) je prevelik. :sweet:

@tramp da li si se autovala pre nego što si otišla da zhiviš u NYC ili ranije, dok si još zhivela na teritoriji bivše Juge? :kisa:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
Ovde je sve vec receno vec u prvom postu na temu - @Tramp.
Tako da je suvisno da bilo sta komentarisem...

:zastava:
Korisnikov avatar
By tramp
sasha ... nakon uglavnom, otisla sam pre nego sto sam i ja sama znala da sam gej mada sam jos u srednjoj rekla vecini prijatelja da me privlace cure a otisla sam nakon srednje

u principu sam bliskim prijateljima rekla kad sam i sama shvatila o cemu se radi sto se poklopilo sa mojim dolaskom u usa jer mi je to bilo prvi put da sam srela druge ljude koji su rekli da su gej (ako ne racunam nekakve kres varijante po zagrebu koje su bile "str8" )

ja sam od pre net generacije a u srednjoj sam bila u gradu u kome mi je trebalo godina i godina da nadjem druge gej ljude cak i kad sam ih trazila

mami sam se autovala skoro pa odmah, odnosno kad smo se videle licno jer mi je bilo glupo da joj kazem preko telefona i ona je pratila hrabro sve moje razne faze a tati sam rekla pre 2 godine i od tada ne govori sa mnom i oduzeto mi je pravo vidjanja polu sestre koja mi se sama javila i onda prestala pa imam osecaj da se tu nesto desilo sto ne znam
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by tramp
sasha ... nakon uglavnom
Dakle, prelaskom u manje homofobičnu sredinu.

(naravno, za svakog je autovanje nešto drugo, sem toga i drugačija priča i okolnosti u kojima se autovanje vrši je drugačije, te je i ova tema pomalo iluzorna)
:chestram:

Padni mi na grudi, Sasha!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!