Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Ljudmila
Vasi utisci i zakljucak. Zapravo volela bih znati kako ste vi shvatili ovu pricu..i preklinjem da se postovi ne svode na "super je", "sranje" ili tome slicno...Hvala
Korisnikov avatar
By EYA
Suncice, a gde ti je ta prica, bweee ?
Korisnikov avatar
By Ash
Pozdrav svim ?lanovima foruma!

Pa, odmah na po?etku - film jeste super. Premda to bi bio understatement.

Onaj ko nije gledao film nek ne ?ita od ove re?enice pa nadalje. Film je pun raznik znakova i simbolike, koji se uo?avaju posle više gledanja. Ni sam ne znam koliko puta sam gledao film. Kraj filma sam protuma?io kao Donnijevo žrtvovanje da bi spasao voljenu osobu. Richard Kelly, mastermind iza ovog projekta, nam daje nagoveštaje u sceni kada prikazuju repertoar bioskopa i na njemu piše 'Poslednje Isusovo ISKUŠENJE'. Glavna tema filma je putovanje kroz vreme, i tokom filma uo?avamo razna preplitanja likova. Na samom kraju filma se Donijeva keva i devojka pozdravljaju kao da se znaju od ranije, što nas dovodi do zaklju?ka da neke stvari ostaju u se?anju tokom 'putovanja'.

Kakvo je tvoje tuma?enje kraja, Ljudmila? (uzgled, odli?an nick - da nije možda iz Terija Pra?eta).
Korisnikov avatar
By unic0rn
Glavni motiv je ljubavna pricha, ali naravno koja ni mrvicu ne podseca na dzuliju roberts i hju granta "ljubimo se, svadjamo se, razdvajamo se, karamo se do iznemoglosti, venchanje"...

Zanimljiv je njegov izbor koji pravi i naravno sve sto mu se deshava...

Davno sam gledao film pa se ni ne secam veceg dela...

Themesong: Gary Jules - Mad World

All around me are familiar faces
Worn out places
Worn out faces
Bright and early for the daily races
Going no where
Going no where
Their tears are filling up their glasses
No expression
No expression
Hide my head I wanna drown my sorrow
No tomorrow
No tomorrow
And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles its a very very
Mad world
Mad world
Children waiting for the day they feel good
Happy birthday
Happy birthday
And I feel the way that every child should
Sit and listen
Sit and listen
Went to school and I was very nervous
No one knew me
No one knew me
Hello teacher tell me what's my lesson
Look right through me
Look right through me
And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles its a very very
Mad world
Mad world
Enlarging your world
Mad world
By Ljudmila
Originally posted by Ash
Pozdrav svim ?lanovima foruma!

Pa, odmah na po?etku - film jeste super. Premda to bi bio understatement.

Onaj ko nije gledao film nek ne ?ita od ove re?enice pa nadalje. Film je pun raznik znakova i simbolike, koji se uo?avaju posle više gledanja. Ni sam ne znam koliko puta sam gledao film. Kraj filma sam protuma?io kao Donnijevo žrtvovanje da bi spasao voljenu osobu. Richard Kelly, mastermind iza ovog projekta, nam daje nagoveštaje u sceni kada prikazuju repertoar bioskopa i na njemu piše 'Poslednje Isusovo ISKUŠENJE'. Glavna tema filma je putovanje kroz vreme, i tokom filma uo?avamo razna preplitanja likova. Na samom kraju filma se Donijeva keva i devojka pozdravljaju kao da se znaju od ranije, što nas dovodi do zaklju?ka da neke stvari ostaju u se?anju tokom 'putovanja'.

Kakvo je tvoje tuma?enje kraja, Ljudmila? (uzgled, odli?an nick - da nije možda iz Terija Pra?eta).
Film do samog kraja drzi paznju,ali nekako dosta stvari mi je ostalo nejasno,zapravo su mi bile nelogicne.Dakle i ja sam imala utisak da se Donnie na kraju zrtvuje zbog voljene osobe..i kapiram sve te uzrocno-posledicne situacije tipa da nije bilo poplave ne bi upoznao svoju dragu...da nije spalio kucu njegova majka ne bi otisla na put umesto profesorke..Nejasno mi je zasto ubija frenka kod kuce bake - smrti..Pocetak price govori o kraju sveta...kraju sveta za njega? Nejasno mi je. A na kraju,on sedi na litici u kolima sa mrtvom devojkom i gleda u nebo koje se otvara..gore u avionu njegova majka sa sestrom vraca se kuci i tad se vidi kako motor otpada,isti onaj koji na pocetko pda na njegovu sobu u kojoj on nije bio..sve to znas..Mene je zbunilo sto u tom trenutku vidim njegovu maju u tom avionu,a u sledecem kada motor udara u krov ona se budi usled praska i skace iz kreveta..aaaaaaaaaa......Mislim da cu morati jos nekoliko puta da ogledam ovaj film..Sigurna sam da ga svako na svoj nacin kapira...Zato,dajte mi jos...zelim zelim...

I da,Ljudmila jeste iz T.P :)
By Ljudmila
Originally posted by EYA
Suncice, a gde ti je ta prica, bweee ?
aaaaaaaaaaaaa pogledaj film :oklagija:
Korisnikov avatar
By EYA
pa dajte mi taj film, ocem ja da gledam kad me se lepo zamoli :D

zvuci veoma zanimljivo, bar po onom sto pisete... ajde film na sunce ! brzo ! ko ima nek se jevai i donese ga , sad, omaa :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Ash
Originally posted by Ljudmila
Nejasno mi je zasto ubija frenka kod kuce bake - smrti..
Pocetak price govori o kraju sveta...kraju sveta za njega? Nejasno mi je. A na kraju,on sedi na litici u kolima sa mrtvom devojkom i gleda u nebo koje se otvara..gore u avionu njegova majka sa sestrom vraca se kuci i tad se vidi kako motor otpada,isti onaj koji na pocetko pda na njegovu sobu u kojoj on nije bio..sve to znas..Mene je zbunilo sto u tom trenutku vidim njegovu maju u tom avionu,a u sledecem kada motor udara u krov ona se budi usled praska i skace iz kreveta..aaaaaaaaaa......Mislim da cu morati jos nekoliko puta da ogledam ovaj film..Sigurna sam da ga svako na svoj nacin kapira...Zato,dajte mi jos...zelim zelim...
Frenka ubija zato što to i nije onaj Frenk u odelu zeca koji mu se javlja ve? Frenk pre nego što je umro, jer postmortem Frenk ima rupu u oku gde ga je Doni upucao. Kasnije živi Frenk dodiruje oko, uz onu odli?nu pesmu mad world, i ose?a da se nešto desilo. To jest, svi ose?aju da se nešto desilo. Postmortem Frenk dodje više kao neka Draga Saveta.

Da, govori o kraju SVOG sveta.

Njemu je data druga šansa. Obrati pažnju na scenu u bioskopu i film evil dead, onaj sat je neka vrsta portala. Majka se budi usred praska jer je to turning point, kada se sve vra?a u normalu gde Doni i treba da pogine.

U pravu si, mnogi detalji ostaju ne razjašnjeni tako da nam jedino preostaje da upitamo kelly-ja šta je imao na umu.

Nadam se da sam ti barem nešto razjasnio. I ja sam isto zbunjen po pitanju mnogih stvari.

Poruka za kraj - LJUDI, GLEDAJTE OVAJ FILM!
Korisnikov avatar
By Pipin
Odavno smo ga gledali i pola nismo skontali. Em smo bili u pivskom stanju, em je film tezak.
Ali se slazem da drzi paznju do kraja.
By Ljudmila
Bas sam se istripovala tim filmom i ne mogu verovati koliko dana vec provodim razmisljajuci o njemu :) . Dakle,kapiram da u trenutku kada motor otpada prolazi kroz crvotocinu koja je kao neki vremeplov (Ajnstajn je izacavajuci relativitet govorio o toj pojavi) i sve se vraca u nazad,stoga kad motor upada kroz krov kuce niko ne moze utvrditi odakle je on dosao jer zapravo tada taj avion nije ni poleteo.Ipak,ako se sve vraca u nazad a doni nije u svojoj sobi kad motor pada vec na istom mestu gde je prvi put bio,to bi znacilo da ce se sve vrteti u krug.Opet to podrazumeva da Doni mora biti svestan,kao sto i jeste bio,sad kad razmisljam,mogucnosti putovanja kroz vreme.Zrtvujuci svoj zivot on onemogucava sve one stvari kojima je sam doprineo..odlazak do kuce bake - smrti na kom je on insistirao i smrt osobe koju voli,odlazak njegove majke na put umesto profesorke koja bi opet, mozad, zbog nezgode koja se na avionu dogodila izgubila zivot kao i ostali putnicu u tom avionu sve sa njegovom sestrom..poplavu,pozar..Odlicna prica..Odlican film :)
Korisnikov avatar
By селпередејз
Odličan film... tada kada sam ga gledao.

Ja više i ne pokušavam ShVaTiTi holivudske filmove koji govore o fizičkim nedoumicama.
Reditelj i scenarista DEFINITIVNO ne razmišljaju o tome tj. to im nije glavna tema. Dešifrovati ideje tamo nekih žnj FILMMEJKERA je baš besmisleno.
NEMA logike u ovom filmu, sve je samo trip u funkciji profita. (al bukvalno tako)

Gilenhajm je prosto dobio šansu, zahvaljujući NEKAKVIM (e zbog toga i nema smisla udubljivati se u logiku filma) nadljudskim moćima da bira realnost. Nažalost, morao je da žrtvuje sebe kako bi mu živela njegova ljubav,
a pošto nisu bili u stanju da tu priču razrade ozbiljnije, priskaču u pomoć njegova keva i sestra,
tako da on i nema izbora nego da se samoubije.

Sa ove vremenske distance, i film i soundtrack su ... :hand:
Korisnikov avatar
By svejedno
Pa meni i nije neka ljubavna prica. Mislim, nije primarna.

Vise neki psiho-horor sa sf elementima (ne mislim na vanzemaljce, jel, vec na 'neku teoriju' iz filma o loophol-ovima u vremenu)

PoeJnta kraja filma je, kako sam je ja shvatio:
nepromenljivost svega, tipa ne mosh zajebati Sudbinu, koliko god se trudio, (i pored tih neplaniranih & mogucih rupa u vremenu), sto pokazuju i halucinacije zeca sa vec probusenim okom.
..

I kao pokazuje neko stanje medju USA mladezi - oliceno bash u NeBasNormalnomJerJePrevisePametan Doniju. Depresija fazon.
..

LM, taj psiho - horor fazon se meni svidza & uzivah gledajuci film, ali je uradjen u nekom teenage fazonu i pored price koja je mogla dobro da se razradi.

Mislim, ok.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!