Hej, Unique nazalost vecina odgovora koju si dobio ovde je tacna. Ja takodje znam jer sam bio 3 godine u istoj situaciji i nazalost nema nekog preterano sretnog izlaza.
Tesko da ce vam brak pomoci ako zelite da zivite u USA, posto su gay imigraciona prava tamo pod velikim znakom pitanja. Cak u nekim situacijama moze i odmoci..
Nalazis se veoma u losoj situaciji, znam kako je i meni bilo.
Postoji par alternativa za kojih ne znam koliko ste spremni.
A to je ako je on u nekakvoj mogoucnosti da ti obezbedi tamo radnu vizu ili ako si ti u mogucnosti tamo otici nekim programom work & travel, career training (radna praksa nakon zavrsenog fakulteta u usa do 1 i po god) i videti kako bi sve to izgledalo.
Druga alternativa je da razmisljate o zivotu u nekoj drugoj zemlji. Njemu bi najbliza bila Kanada, medjutim i tu ima dosta imigracionih peripetija, mislim da bi njemu najlaske bilo da raspita oko svega toga. I proces moze trajati od godinu dana do dve, sve zavisi koliko ste vi pripremljeni. Treba dosta toga procitati i pogledati sta vama odgovora i na sta ste spremni i da li ste u nekoj dobroj finasijskoj situaciji.
Ja se nadam da cete da istrajete.
Inace na netu mozes naci dosta veb sajtova i organizacija koji se bave gay imigracijom. evo par linkova
www.immigrationequality.org www.loveexiles.org. Na yahoo grupama mozes naci loveexiles grupe za kanadu, uk (za uk i kanadu su najaktivnije) i australiju, gde ljudi diskutuju o njihovim procesima i gde mozes da pitas sta te zanima. Naravno ukoliko nesto zapne oko engleskog posluzi se
www.metak.com.
Nadam se da sam barem malo uspeo pomoci.
Sretno!