Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By bigirl
Sva ta priča oko gravitacije i energije me podseti na jednog asistenta sa mog faxa koji je odvalio "ne zna se zašto olovka pada"... Kao, jeste... zbog gravitacije... ali šta je gravitacija, odakle potiče bla bla bla... to se, eto, samo "nagađa"...
Korisnikov avatar
By deželaš
Originally posted by bigirl
Originally posted by deželaš
ajoj...

@sava> aj mi pliz reci šta bi ovo trebalo da znači: sve planete su mi na jednoj polovini kruga (u samo 180 stepeni kruga) .. ostatak je prazan... :sigh:
Ti si još i dobar! Meni su sve planete u IV-oj kući (dobro dobro, ne sve... jedna je u trećoj, i jedna u petoj :) )...

pa pretpostavljam da nismo baš mnogostrani ;)
Korisnikov avatar
By bigirl
ajoj...

@sava> aj mi pliz reci šta bi ovo trebalo da znači: sve planete su mi na jednoj polovini kruga (u samo 180 stepeni kruga) .. ostatak je prazan... :sigh:
Ti si još i dobar! Meni su sve planete u IV-oj kući (dobro dobro, ne sve... jedna je u trećoj, i jedna u petoj :) )...

Kako meni reče Sava... To što je tako zgužvano sve najviše znači da "kad se jedan aspekt života sjebe, i sve ostalo padne u vodu neko vreme". Kod mene je taj glavni aspekt ljubav... Jesi li ti primetio nešto slično?
Korisnikov avatar
By deželaš
jesam :)

ali to pripisujem svojoj nezrelosti, I guess... :sigh:

bitje bolje bitje bolje :right:
Korisnikov avatar
By deželaš
ajoj...

Kako meni reče Sava... To što je tako zgužvano sve najviše znači da "kad se jedan aspekt života sjebe, i sve ostalo padne u vodu neko vreme". Kod mene je taj glavni aspekt ljubav... Jesi li ti primetio nešto slično?
a plus to što su kod mene sve planete ne samo postavljene u nekih 5-6 kuća s leve polovine kruga, već i uglavnom na prelazima između znakova... često vrlo suprotnih..

mesec u raku, ali na pola stepena da postane mesec u lavu
merkur u vagi, ali na pola stepena da postane merkur u devici
saturn u škorpiji, isto na pola stepena da bude saturn u vagi..

i tako... :cigareta:
By жњ
Sva ta priča oko gravitacije i energije me podseti na jednog asistenta sa mog faxa koji je odvalio "ne zna se zašto olovka pada"... Kao, jeste... zbog gravitacije... ali šta je gravitacija, odakle potiče bla bla bla... to se, eto, samo "nagađa"...

c c c c, nisam ocekivala od jednog fizicara da izjednacava pouzdanost i predvidljivost astrologije sa pouzdanoscu gravitacione energije :smirk:
By жњ
Originally posted by жњ
jel moze neko da mi kaze koji su mehanizmi delovanja nebeskih tela na nas u momentu naseg rodjenja? :sesir:
Cenim da je something like mesec - plima/oseka... (No, every book o astrologiji mi je 7km udaljena od mene... pa ne mogu pogledati trenutno...)

astrolozi unose u svoje proracune i mnogo udaljenija nebeska tela nego sto je to mesec. i cija gravitacija...... znas onu foru kako u momentu rodjenja babica vise gravitira na dete nego bilo koje nebesko telo...... ma

ne vredi

svejedno rece da je primetio da se osobine ljudi poklapaju sa osobinama predvidjenim u natalnoj karti. eh... ajnzek (jedan od najvecih psihologa svih vremena) kaze da ljudi sami poprimaju osobine svog znaka jer su bombardovani horoskopom sa svih strana. sto je najgore on je eksperimentom (koji se lako moze ponoviti) to i potvdio. mene horoskop iz tog razloga plasi. zasto?? zato sto su skoro svi izmanipulisani i reprogramirani. nazalost, horoskop je mnogo vise od razbibrige. :hipnotizer:
Korisnikov avatar
By IriS
preteruješ.

ja se prva ne pronalazim ni u svom znaku, a bome u poslednje vreme ni u podznaku, ali zato je moja natalna karta u celini, onako kako je protumačena, dala opis suštine moje ličnosti.
By жњ
Originally posted by kiss addict
ali zato je moja natalna karta u celini, onako kako je protumačena, dala opis suštine moje ličnosti.

i dalje mislis da preterujem? :sigh:
Korisnikov avatar
By IriS
mislim.
jer nije mene tumačenje moje natalne karte navelo da postanem takva osoba, već sam ja takva od kad znam za sebe, sa sve otvorenošću za mnoge promene koje sam primenila u svom sazrevanju.
a tumačenje natalne karte nikako nije opšto, kao što je čitanje dnevnog ili mesečnog horoskopa u dnevnim novinama.

inače, ja bih verovatno prva trebalo da okrenem ledja bilo kakvom astrološkom tumačenju, jer mi se ne dopadaju osobine koje se "kače" mom (i tvom) znaku... ali sam želela da ispitam dalje, jer sam bila u kontaktu sa ljudima koji se astrologijom bave profesionalno i koji su pročitali i knjiga i knjiga iz te oblasti...
ne verujem slepo horoskopu, nemoj to da misliš, ali poštujem astrologiju kao jedan vid nauke... a i ljudima nikad neće biti dosta razonode, i ako ih astologija bar natera da misle malo o sebi, nek postoji. jer ljudi su toliko površni, da o sebi misle jedino kao o materijalnom, a apstraktni, unutrašnji deo preskaču u troskocima!
By жњ
mislim.
jer nije mene tumačenje moje natalne karte navelo da postanem takva osoba, već sam ja takva od kad znam za sebe, sa sve otvorenošću za mnoge promene koje sam primenila u svom sazrevanju.
a tumačenje natalne karte nikako nije opšto, kao što je čitanje dnevnog ili mesečnog horoskopa u dnevnim novinama.

Prvo, osobine koje se tumace iz natalne karte, kao i predvidjanja astroloskih proracuna su toliko uopstene, da se ne moze za bilo koga od nas reci da ih jednom necemo ispoljiti (kao i da smo ih ispoljili i ranije).

ne verujem slepo horoskopu, nemoj to da misliš, ali poštujem astrologiju kao jedan vid nauke...

po kojim se to osobinama astrologija moze svrstati u nauku? i zasto je postujes ako joj ne verujes?

a i ljudima nikad neće biti dosta razonode, i ako ih astologija bar natera da misle malo o sebi, nek postoji. jer ljudi su toliko površni, da o sebi misle jedino kao o materijalnom, a apstraktni, unutrašnji deo preskaču u troskocima!

mislim da je mnogo zdravije ljudsku duhovnost graditi na prirodnoj radoznalosti, ucenju i zdravom razumu, nego astrologiji. cak stavise, ljude koji se povode astrologijom treba smatrati vrlo povrsnim jer je prihvataju zdravo za gotovo, bez da se imalo priupitaju "e cek... a kako to sve funkcionise?"
Korisnikov avatar
By IriS
rekla sam, tj. napisala - astrologija kao jedan vid nauke... jer mislim da će je uskoro uvrstiti medju nauke.
Prvo, osobine koje se tumace iz natalne karte, kao i predvidjanja astroloskih proracuna su toliko uopstene, da se ne moze za bilo koga od nas reci da ih jednom necemo ispoljiti (kao i da smo ih ispoljili i ranije).
pa znaš kako, sve je moguće... moguće je da ću ja jednog dana nekog ubiti, ko zna.
ali zašto nije tumačenje natalne karte moje sestre, moje devojke i moje isto, ako je već tako uopšteno.
jao, mrzi me da objašnjavam primer kako sam ja shvatila da nije sve tako uopšteno, kako sam prvo mislila (kao i ti)... a uostalom, tiče se nekih vrlo ličnih primera.

a što se čovekove duhovnosti tiče... ja lično poznajem jako mali broj ljudi koji smeju da razmišljaju o sebi, da ostanu sami sa sobom sat vremena (ili više) dnevno bez uključenog kompjutera, TVa ili radia... u potpunoj tišini... da misle o SEBI o svom razvoju, duhovnom naravno, a ne materijalnom čemu je većina okrenuta.
i opet kažem, ako će ih makar čitanje horoskopa navesti da razmišljaju o sebi, nek veruju svi u njega, ja nemam ništa protiv! i nek se ne pitaju kako to funkcioniše, jer za mnoge stvari ne znamo kako funkcionišu, pa verujemo u njih :shrug:
By жњ
rekla sam, tj. napisala - astrologija kao jedan vid nauke... jer mislim da će je uskoro uvrstiti medju nauke.
moram da te razocaram, ali se to nece desiti. KO bi je uvrstio medju nauke? GDE? Znam da postoje zasebne ustanove koji obrazuju ljude te branshe, ali to nikako nisu katedre na priznatim univerzitetima.

ali zašto nije tumačenje natalne karte moje sestre, moje devojke i moje isto, ako je već tako uopšteno.

zato sto svako vidi sebe.

a što se čovekove duhovnosti tiče... ja lično poznajem jako mali broj ljudi koji smeju da razmišljaju o sebi, da ostanu sami sa sobom sat vremena (ili više) dnevno bez uključenog kompjutera, TVa ili radia... u potpunoj tišini... da misle o SEBI o svom razvoju, duhovnom naravno, a ne materijalnom čemu je većina okrenuta.

evo ja sam takva. znas da vec dugo zivim povucenim, isposnickim zivotom (ja vs inner ja) - i ne citam horoskop.

i opet kažem, ako će ih makar čitanje horoskopa navesti da razmišljaju o sebi, nek veruju svi u njega, ja nemam ništa protiv! i nek se ne pitaju kako to funkcioniše, jer za mnoge stvari ne znamo kako funkcionišu, pa verujemo u njih :shrug:

realnost je da im citanje horoskopa nece pruziti nikakve odgovore, samo ce im zamazati oci i odvratiti razum od logicke dedukcije. covek je lenj. da bi se neke stvari saznale, potrebno je UCITI i RAZMISLJATI. Najlakse je uzeti natalnu kartu i horoskop i reci - tako je, jer tako mora biti.

uffff, necu vise... mogla bi ovako narednih sto godina!! dosta sam glumila sizifa :sigh:
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by жњ
da bi se neke stvari saznale, potrebno je UCITI i RAZMISLJATI.
Indeed.
uffff, necu vise... mogla bi ovako narednih sto godina!! dosta sam glumila sizifa :sigh:
Indeed.
...

Pitanje: Da li mislis da je vecini ljudi horoskop toliko bitan da bi se njime rukovodili, ili cak menjali sebe?
By жњ
Originally posted by svejedno

Pitanje: Da li mislis da je vecini ljudi horoskop toliko bitan da bi se njime rukovodili, ili cak menjali sebe?

Evo jos ovo, pa onda zanavijek napustam ovu temu ;)

Dugujem vam jos ovo

Spominjala sam Ajnzeka

E pa on je sproveo obiman eksperiment koji se tice astrologije. Sproveo je anketu na nekoliko stotina ljudi (izvinjavam se sto sam zaboravila tacan broj, samo se secam da je u pitanju bilo par stotina). Ljudima nije receno u vezi cega se eksperiment tice, nego samo da napisu svoj datum rodjenja, te da nabroje i opisu svoje osobine.

Rezultati eksperimenta su na prvu ruku bili zaprepascujuci. Kod skoro svih ispitanika se datum rodjenja i nabrojanih osobina poklapao sa osobinama odgovarajuceg horoskopskog znaka. :iskolacen:

Ajnzek je odlucio da ponovi ekperiment, samo sto je ovaj put odlucio da ga sprovede sa decom za koju je pretpostavljao da su u mnogo manjoj meri dolazili u dodir sa horoskopom. Imali su isti zadatak kao i odrasli.

Rezultat ankete sprovedene nad decom nije pokazao nikakva poklapanja osobina horoskopskih znakova sa njihovim nabrojanim osobinama i datumima rodjenja.

Mene je rezultat ovog eksperimenta zaprepastio. Ljudi lako podlezu uticaju :uplasen:

--------------------------------------------------------------------------------------------

Au revoir :sesir:
Korisnikov avatar
By svejedno
Samo jos ovo ;) :

Sto se tog experimenta tice, deca nisu izgradjene licnosti (astrologija priznaje uticaj sredine, i cesto se poklapa (taj uticaj) sa kartom.

Drugo, da li su svi ti ljudi nesto znali o astrologiji, ili su bili prosecni po tom pitanju (znaju znak i ascedent)?

Ako je prvo, onda mogu da se slozim, mozda.

Ako je drugo, njima sigurno horoskop ne znaci toliko u zivotu da bi se njime rukovodili, tako da to postaje teza u prilog astrologiji.
By жњ
deca nisu izgradjene licnosti

samo jos ovo :lol:

veliki je nedostatak i to sto sam zaboravila kojeg su uzrasta bila ta deca. mislim da je ajnsek kao cuveni psiholog itekako bio svestan te cinjenice, ali je takodje procenio da to nece uticati na validnost eksperimenta. uostalom, deca su mnogostruko iskrenija od odsraslih, a s druge strane ja znam gomilu odraslih za koje se moze reci sve, ali ne i to da su izgradjene licnosti.

uostalom... hajde da se vratimo na prvu polovinu eksperimenta. ako se deca u ovom eksperimentu ne mogu smatrati kontrolnom grupom, koje je tvoje objasnjenje za rezultate prve grupe? nije valjda... :smirk:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Bilo je priche o tom experimentu na A777 temi o Astrologiji...dokazali smo vec da je astrologija kao takva priznata nauka u par drzava...i da deluje.
KGB odavno priznaje i izuchava astrologiju( i astralna putovanja, magiju....) kao i neke druge sluzbe bezbednosti, chak je i koristi u analizi ljudi... tako da svi vi wanna be skeptici pomirite se sa chinjenicama i nadjite neshto drugo shta cete njakati.
By жњ
@жњ

Jeste.

A tvoje?

;)

:smeh:

Naravno da nije ;)

loooool (necu vise!!!)

@Morgan: Pis bradr :peace:
Korisnikov avatar
By svejedno
Tvoje objasnjenje nije?

Zanimljivo ;)
..

Aj' sad neka neko (kiss addict, ako se ne varam) ovaj off prebaci u novu temu, pa da Sava & ostali nastave.

Al' nemoj u dyr.
Korisnikov avatar
By IriS
slobodno nek nastave...

mislim da je dobro u ovoj temi čuti i neko drugačije mišljenje, što da ne... tema je i dalje astrologija!

viva la astrologia :yay:
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Zašto, ali zašto svi astrologiju vezuju samo na opisivanje karaktera osobe? Ljudi su danas toliko iskarikirali astrologiju da su zaboravili suštinu astrologije, a to je predviđanje događaja.

ŽNJ, ako ja nekome kažem da je u trećoj godini preživeo strujni udar, i to se naravno tako desilo, kako to objašnjavaš? Sugestijom? Dobar astrolog će ti uvek reći prvo stvari koje su ti se desile, a ne da odma počne oko toga šta će tek možda da se desi.

Inače oko toga kako planete i zvezde deluju na ljude, samo možemo da nagađamo. Ne postoji adekvatan odgovor na to pitanje. Bar ne još uvek. Mislim energija.. . to je malo preopširan odgovor. Svakako da je energija, energija pokreće sve živo (ili je bar posledica kretanja). Pitanje je koji tip energije.

I ljudi, slobodno pričajte ovde, ovo nije moja tema, mislim, povremeno ću nekom da pogledam horoskop, ali ne znači da samo ja treba da pišem ovde...
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
@deželaš: natalna karta koju imaš nije precizna, Mesec ti je ipak u Lavu.
Korisnikov avatar
By svejedno
Ne samo to, najjednostavnije - vrlo se lako pogadja da li je neko jedinac/ica ili ima bracu & sestre etc.

No.

Sustina astrologije nikako nije samo predvidjanje dogadjaja.

Mozda taj Drakonic fazon, koji je u fazonu nepromenljivih determinanti ;)

Sushtina je razumevanje bas tih energija.

Mislim, mozes da koristis i Tarot za predvidjanje.

Treba osetiti npr Pluton.

To je tesko.
..

Ja malo anti - trezan, pa eto malo diskusije ;)
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Heh, pa predviđanje događaja je veoma koplikovana stvar, recimo kada se meni i tebi poklopi npr isti tranzit, mi ćemo različito odreagovati na njega, naravno u zavisnosti od naših karaktera, koji se jelte, prethodno utvrđuju iz horoskopa. Neće svakom npr kvadrat Marsa i Urana doneti prelom, ili nesreću. Nekom će doneti genijalne ideje, nekog naterati da skoči sa zgrade i sl.

Btw, prerastao sam zmaja, sad kombinujem sve sisteme :)

A što se tiče te energije, imam ja svoje teorije, daće Bog (ili ko već) da ću te teorije kad tad dokazati ili pak sam osporiti.

Inače, postoje horoskopi koji se lako tumače i horoskopi koji se teško tumače, a to se naravno da odrediti. Horoskop u kome dominira vatreni temperament će se uvek ispuniti do detalja. Horokop u kome je dominantan vodeni temperament je malo zaeban jer voda je pasivna, ona sve uvalči u sebe, tako da iz gornjeg primera, neko kome je horoskop pretežno voden neće ni osetiti tranzit ili direkciju Marsa i Urana. Osim ako ta osoba nije znak ili podznak Škorpija :) .
Korisnikov avatar
By svejedno
A što se tiče te energije, imam ja svoje teorije, daće Bog (ili ko već) da ću te teorije kad tad dokazati ili pak sam osporiti.
Nemamo li svi? ;)

Salim se, tu ti svu Srecu zelim.
..

Lm, slazem se.

No si naveo domicil & egzaltaciju, bas, za vodene znake.

Moze i po koji rak ili neka riba postati svesna. A skorpija moze da nema pojma sta je zadesilo. Ma..znas vec.
..

Sve u svemu, kombinovanje sistema je 'zakon'.

Iako ne priznaju generacijske planete, ja cenim hindu astrologiju, pa je poredim sa zapadnom, a neko mi davno ukaza i na chvorove kao objektiv istrazivanja ;)

It all makes sence.

Samo treba gledati, i znati videti.

A sada idem po jos alkohola, cjem se vratim (sta cu, Mesec u ribama u trigonu sa konj. asc & marsa)
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Nije da ja ne priznajem planete iza Saturna, ali zaista retko kad imaju nekog uticaja. Kod nekog da, kod nekog ne.

Čvorovi su kao pojava jako zanimljivi, iako po zapadnoj astrologiji kažu da je SMČ pozitivan, a JMČ negativan, oni su uvek u opoziciji i jedan reflektuje drugog - oba čvora su loša. Mada po nekom mom iskustvu, oni predstavljaju nasleđe naših predaka (znači ne prošlih života, već krvnih predaka).

Mislim da nisam video da je neko naveo sedišta planeta u znaku. Ae da to sad uradim.

Sunce - srodno je znaku Lava, egzalitorano je na 19-om stepenu Ovna i SAMO na +/- 3 stepena (mada i ovo je malo diskutabilno) od 19-og se može tvrditi da je egzaltirano, u suprotnom, to je samo Sunce u Ovnu. Najjači položaj ima ubedljivo na MC-u.

Mesec - srodan znaku Raka, egzaltirano na 3-em stepenu Bika.

Merkur - danju je srodniji Blizancima, noću Devici, egzaltiran je na 13-om stepenu Device.

Venera - noću je srodnija znaku Bika, danju znaku Vage, egzaltirana je na 27-om stepenu Riba.

Mars - danju je srodniji znaku Ovna, noću znaku Škorpije, egzaltiran je na 28-om stepenu Jarca.

Jupiter - danju je srodniji Strelcu, noću Ribama, egzaltiran je na 15-om stepenu Raka.

Saturn - danju je srodniji Vodoliji, noću Jarcu, egzaltiran je na 20-om stepenu Vage, mada se može posmatrati i kao vladarem "Spaljenog Puta" od 15 Vage do 15 Škorpije. Često je Saturn u Vagi jači od same Venere.

Uran je srodan Vodoliji, navodno mu je egzaltacija na 11 Škorpije.

Neptun je srodan Ribama, navodno mu je egzaltacija na 21 Vodolije.

Pluton je srodan Škorpiji, navodno mu je egzaltacija na 3 Škorpije.

Za poslednje tri planete sam napisao "navodna egzaltacija" jer smatram da još nije prošlo dovoljno vremena od njihovog otkrivanja da bi se precizno utvrdila tačka egzaltacije. Npr, po meni, Pluton je pre egzaltiran u Lavu nego u Škorpiji...
Inače srodnost planete sa znakom znači da da planeta ima slične osobine kao taj znak. Nešto kao tačke na istom potencijalu.
Egzaltacija je položaj planete na kom ona nesmetano širi svoj uticaj (a to nekad zna i da preteruje).

Pad se nalazi tačno nasuprot egzaltaciji, izgon je nasuprot srodnog znaka.
Korisnikov avatar
By svejedno
I ja to (dignitet) objasnjavah negde/nekad.

LM, za generacijske planete & Pluton se slazem..egzaltacija u Lavu, ne u Skorpiji.
Ko razume, shvatice. (i ko ih oseca, oseca ih)
..

Chvorovi..

Pa..izmedju ostalih - karma fazona - ipak ostaje: svest-podsvest - ne vidim to kao neku negativnu ili pozitivnu konotaciju samo po sebi.

Zavisi od pozicije & aspekata.
..

Stepeni su posebna prica..mozes ici: 1*= stepen ovna; mozes svakom stepenu davati posebne osobine; mozes chitati Dupora ;) ;
..
Ali sve ostaje na ZVEZDAMA, po nekom mom misljenju.

Iako je numerologija bitna, iako 5* daje neku sexualnost, 29* neko znanje..

Fixne zvezde nikako nisu zanemarljive.
Korisnikov avatar
By Noctis Lucis Caelum
Vezano za čvorove - sami neće ama baš ništa uraditi, ali u određenim aspektima deluju. (Slično generacijskim planetama) Kako si rekao da ceniš hindu astrologiju, čuo si valjda da oni čvorovima pridaju gotovo crnomagijski efekat i da ih nazivaju demonima, jer imaju moć da pomrače Sunce.

Ta teorija stepena nije baš precizna, mislim to da je prvi stepen stepen Ovna i sl. 15 stepen većine znakova je bitan jer je tu najjači uticaj tog znaka, a 15-i stepen bi trebao biti stepen Blizanaca ili pravilnije gledano - Raka (nebuloza). 15 stepen je tzv kraljevski stepen. Svaki stepen ima svoje posebno značenje.

Pa... Što se tiče toga da sve ostaje na zvezdama... jeste i to tačno - donekle. Fiksne zvezde su još isključivije od Urana i kompanije. Deluju samo na jakom položaju preko neke planete, i daju ljude sa izvanrednim sudbinama. Takođe su povezane sa moćnim anđelima čuvarima.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!