Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Dakle. Sve više čujem "ostaviola ga / je posle 9 mths / 2 yrs / 6 yrs...", pa evo sad i vrhunac moja drugarica koja odvaljuje "...to ipak nije to..." posle fuckin' 5 i po godina sa dečkom, da pritom nijednom za to vreme nisu imali big svađu, raskid na par dana, probleme i sl., ma sve je bre extra! "I još uvek je, ali to nije to"...

What the fuck is to TO?????!!!! Hoće li neko da mi objasni... Očigledno sam glupa jer verujem da kada zavolim nekoga da je to TO i da će TO trajati do kraja. I naravno da nisam u fazonu da će to trajati samo od sebe. Zbg, na vezi / ljubavi / braku treba jebeno raditi. Strast dođe i prođe... I vrati se opet. That's BEING IN LOVE! LOVIN' is something else! Tolerancija. Poštovanje. Razumevanje. Briga... Ako nešto ne ide, bre, vidi se u početku! Posle nedelju, dve i gotovo. No hard feelings.

Kuda ide ovaj svet??? Svi su nezreli. Imaju neke bedne izgovore, klišei gde god da se okrenem... Ne želim da idem iz veze u vezu... Zar je moguće da ne postoji osoba koja želi da "voli do kraja života JEDNU ISTU OSOBU", koja je spremna da se da na "til' death tear us apart"?

Sve veze pucaju oko mene...

I onda se zamislim... Kako su bre naše babe i dede toliko dugo ostali zajedno???? Šta, bili su glupi pa nisu uvideli da "to nije TO"??? Ili su uvideli, ali eto... tada raskid / razvod nije bio IN... Ili je "to bilo TO"? ... Mislite li da smo mi srećniji od njih? Čisto sumnjam. I da li iskreno verujete da će neka veza koju poznajete, a kao je extra jaka, završiti "tugedr forevr"? Ja stvarno čisto sumnjam...

Nije da hejtujem... DRUGI hejtuju... Ja se samo trudim da razumem...
Korisnikov avatar
By bigirl
(više od 10 pregleda teme i nijedan odgovor) :usamljen:
Korisnikov avatar
By Draco
Otkud znam, ja sam se bas smorila kada su oko mene poceli da raskidaju ljudi koji su godinama bili u vezi. Dobro, imali su bitnije razloge/razlike/nesuglasice od izgovora da nije to TO. Jedan od tih raskantanih parova se, eto, voli do zla boga, ali ne ide im zajedno, kolju se, on nju nervira, ona njega izbacuje iz takta.. I tako.

Onda se zapitam sta je gore; da to nije TO - svest iznad emocija, ili da je to TO, ali da ne mozete zajedno - emocije iznad svesti?!

Ja sam, da-kucnem-u-drvo, i dalje u dugoj i :misli: perspektivnoj vezi i kontam da to jeste TO, da se ponekada koljemo, da se uvek volimo i da se to nece promeniti, till death do us apart, a mozda ne ni tada.
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by bigirl

What the fuck is to TO?????!!!! Hoće li neko da mi objasni... Očigledno sam glupa jer verujem da kada zavolim nekoga da je to TO i da će TO trajati do kraja. I naravno da nisam u fazonu da će to trajati samo od sebe. Zbg, na vezi / ljubavi / braku treba jebeno raditi. Strast dođe i prođe... I vrati se opet. That's BEING IN LOVE! LOVIN' is something else! Tolerancija. Poštovanje. Razumevanje. Briga... Ako nešto ne ide, bre, vidi se u početku! Posle nedelju, dve i gotovo. No hard feelings.
Joj, ne znam vise sta da ti kazem..znas da smo mi pilici glupi :drama:
Pocinjem da verujem da to TO je urbana legenda....mislim svi o tome kao pricaju a niko to konkretno nema ili kaze da ne moze da nadje...pocecu da li se pitam da li i postoji??

Kuda ide ovaj svet??? Svi su nezreli. Imaju neke bedne izgovore, klišei gde god da se okrenem... Ne želim da idem iz veze u vezu... Zar je moguće da ne postoji osoba koja želi da "voli do kraja života JEDNU ISTU OSOBU", koja je spremna da se da na "til' death tear us apart"?
Ne znam...zaista ne znam. :nazalost: Siguran sam da takve osobe postoje ali treba ih naci u moru drugih koje nisu u tom fazonu...

Sve veze pucaju oko mene...

I onda se zamislim... Kako su bre naše babe i dede toliko dugo ostali zajedno???? Šta, bili su glupi pa nisu uvideli da "to nije TO"??? Ili su uvideli, ali eto... tada raskid / razvod nije bio IN... Ili je "to bilo TO"? ... Mislite li da smo mi srećniji od njih? Čisto sumnjam. I da li iskreno verujete da će neka veza koju poznajete, a kao je extra jaka, završiti "tugedr forevr"? Ja stvarno čisto sumnjam...
Ne smem nista da pisem za ove 'extra jake veze'...valjda svako od nas to gleda iz svog ugla. Ko zna..mozda mi nismo dovoljno objektivni. Mozda oni grese. Na greskama se uci...I guess.

Nije da hejtujem... DRUGI hejtuju... Ja se samo trudim da razumem...
Znam :hug: :mazi: :kissing:

..ljubi te tvoj muzic :) mene imas eto!! eto!!! :giggle: :meda:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ljudi odrastaju i sazrevaju.
Bas sam se juche slatko smejala gledajuci neke stare godisnjake i likove za kojima sam maltene umirala u srednjoj skoli. Pa danas im suvu sljivu iz ruke ne bih uzela!
Zajenicko napredovanje je precesto misaona imenica za dvoje ljudi, pa ako se ne desi, bolje se rastati nego ulagati u vezu koja ne funkcionise. Zato se i protivim braku kao instituciji, a posebno brakovima pre neke 35. godine zivota. Ljubav je sjajna, super, ali ljubav ne podrazumeva da nekoga celog zivota drzis za ruku i vodis preko ulice (figurative speech, prim. aut) .
A kako su nase babe mogle? Ma mogle su i da se poradjaju na njivi, patrijarharat je chudo.
Korisnikov avatar
By KiWi

Moja komšinica se razvela posle 30 godina braka ... kap koja je prelila čašu je kada joj je muž u krevet doneo posoljenu kafu (imaju iste posudice za sve začine).

Šta se dešava? Pojma nemam...
:bicikl:
Korisnikov avatar
By mirth
Pa mozda u njihovom slucaju to mozda stvarno nije to. To sto se ne svadjaju ne mora da znaci da se razumeju i/ili da mogu da budu adekvatna podrska/oslonac/sta vec jedno drugom u zivotu.

Mozda je i pitanje zivotnog doba u kome su ljudi oko tebe. Ako su mladi, mozda jos uvek zele da se traze i istrazuju, pa ce mozda kao zreliji i "formiraniji" lakse sebi naci adekvatnog partnera, mozda zele da im se prvo iskristalise sta je to sto oni sami za sebe zele da mi mogli onda da pronadju i adekvatnog partnera...

Za babe i dede nazalost mislim da su u pitanju uslovi zivota u kojem je vecina njih zivela, kao i poprilicno bezizlazan polozaj zena u to vreme, pre nego ista drugo.

Znam neke veze za koje mislim da ce zavrsiti tugedr forevr. Neke zbog ispunjenja svih tih preduslova koje si navela, neke zbog osecaja "bezizlazne situacije" u glavnih aktera.

Sa nekim si u stanju da predjes preko sedam gora problema, iskusenja i raznoraznih situacija, prosto imas i volju i zelju i motiv, kod nekog ti je i najmanja greska dovoljna za sut-kartu. Problem je samo naci nekog s kim si u stanju da igras scenario br. 1. a da i taj neko bude u tom istom fazonu. Do tada obicno popuca iha-haj veza... Pa i dugih...
Korisnikov avatar
By mirth
Hehe... Mina, tek sad videh tvoj odgovor... Dzabe sam krecila... :)
Korisnikov avatar
By bigirl
Originally posted by mirth
Pa mozda u njihovom slucaju to mozda stvarno nije to. To sto se ne svadjaju ne mora da znaci da se razumeju i/ili da mogu da budu adekvatna podrska/oslonac/sta vec jedno drugom u zivotu.
Pa vidi... To malo pada u vodu činjenicom da su zajedno završili fax... On je njoj UVEK bio oslonac, i ona njemu. Sex je dobar. Viđaju se... Sve je savršeno. Čak i ona sama to kaže i onda doda "ali to nije TO". I ja padnem u :puzzle: ???

Ova dečkova priča za URBANU LEGENDU je izgleda pravo objašnjenje...

Kako neko jedan dan može da bude extra srećan i zaljubljen, a sledeći kaže "bye bye to nije TO"???? Takvih slučajeva je stvarno milion.
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by Kiwi

Moja komšinica se razvela posle 30 godina braka ... kap koja je prelila čašu je kada joj je muž u krevet doneo posoljenu kafu (imaju iste posudice za sve začine).

Šta se dešava? Pojma nemam...
:bicikl:
:lol:

Da joj nije Sunny girl muz? :misli: To mi skroz na nju lici..
By Dionysus
@BIGIRL
Nisam ocekivala od tebe ovakvu temu. Pa, pre su ljudi prosto bili vise upuceni jedni na druge, razvod se smatrao neuspehom i brukom, a i vise su radili, pa nisu ni imali vremena da razmisljaju o sitnicama.
Korisnikov avatar
By Hys.
to sto tebi izgleda da im je sve bilo cakum pakum, da su se jebali ko zecevi, voleli ko gouplcici i razumeli ko soul mejtovi. Ne znamo sta se desava iza zatvorenih vrata, i da su navedena 3 bila takva kao navedena ona ne bi rekla "to nije to"
Jednostavno?
Nije ga (dovoljno ) volela.
Ako hoces tugeder furever, moras drugu osobu da osecas kao zaista, ali zaista kao svoju drugu polovinu.
nema tu mnogo filozofije.
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
:up:

Bravo
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Drugaricina sestra bila sa deckom 3 godine...voleli se najvise na svetu....sutnula ga i posle par meseci (pitanje je dal su bili meseci ili nedelje) UDALA se za drugog....:oklagija:
By Shoplifter
nekad - pravila drustvenih igara bejahu vrlo rigidna - cim se s nekim zabavljas - to se radi da bi ljudi iz toga logicno usli u brak - sta drugo?!
which means - nije bila alternativa razvod, razlaz, kriterijumi su bili niski, i sve je bilo u fazonu cuti i trpi.
"vernost je cesto samo lenjost duha" rece zaboravih koji filosof.
ljudi danas mozda imaju reakciju na takav extrem u drustvenoj "modi". a mozda i ne. mozda se za 50 obrne krug, pa se ljudi opet vrate starom dobrom zajednovanju po svaku cenu. mozda ako jos vise poraste cena poreza za one koji nisu u braku.
ukoliko u braku nije bilo vecih problema, ipak mislim da su bili mozda mirniji... skromniji... diciplinovaniji... srecniji mozda....
nego ovaj nomadski svet danas. or i'm just high again....
Korisnikov avatar
By Dina
Dopadaju mi se postovi od Mirth i Shopliftera, pa da ne ponavljam vec sto su oni rekli.

Meni je razumljivo kad ljudi u mladim godinama raskidaju pa cak i ono sto je dobro, prosto hoce da jos nesto vide, dozive. I obicno se te velike ljubavi iz mladosti raspadnu. Ali kasnije mislim da u jednom trenutku treba "znati stati i ostati" a ne da se do kraja zivota traga za kojekakvim princevima na belim konjima (ili princezama). Zbog takvog stava mi cesto kazu da sam pesimista, ali ja samo mislim da je to realno.
Korisnikov avatar
By bigirl
Hoću da umrem i da se ponovo rodim negde tamo oko otkrića elektrona... Nisam ja za ovo doba... :nope:
Korisnikov avatar
By Marvin
Ih ih bigirl...
Pa to je bar lako.
Amiša i raznih na svakom koraku. I umiru od sreće kad neko zaželi da im se infiltrira.

Maramu na glavu- i pravac 18 vek!

I Dina, slično nešto i ja mislim, i istu mi etiketu lepe na čelo :yes:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by devokICA
to sto tebi izgleda da im je sve bilo cakum pakum, da su se jebali ko zecevi, voleli ko gouplcici i razumeli ko soul mejtovi. Ne znamo sta se desava iza zatvorenih vrata, i da su navedena 3 bila takva kao navedena ona ne bi rekla "to nije to"
Jednostavno?
Nije ga (dovoljno ) volela.
Ako hoces tugeder furever, moras drugu osobu da osecas kao zaista, ali zaista kao svoju drugu polovinu.
nema tu mnogo filozofije.
U potpunosti se slažem sa ovim postom!
I da dodam: ljudi često imaju isfrizirana 'poveravanja' i 'ispovesti', proradi sujeta i strah da se u potpunosti otvore. I onda, mi kao 'slušaoci' nismo upućeni u istinski tok, već nam samo bude servirana informacija 'raskidam, jer to nije to', pa se posle čudimo odlukama drugih parova.
Korisnikov avatar
By Loni
Ne slazem se sa bigirl.

I sam spadam u one, cije se veze uglavnom zavrsavaju posle godinu dana, cak i krace.

1) TO JE TO - nije nikkava fraza vec nesto sto zaista postoji. U pitanju je neka vrsta relepog ushicenja i ceznje, zbog koga nam svet deluje ruzicast i prelep. Ukoliko taj osecaj posle odredjenog vremena prodje i nekoga umesto osobe, u koju smo zaljubljeni, pocnenmo da gledamo samo kao na prijatelja, zasto mu to odna i ne reci i odnos redefinisati.

LJUBAVNA VEZA ima smisla, samo dok postoji i romanticna ljubav (a romanticna ljubav ukljucuje i ceznju i seksualnu zelju). Ako romanticna ljubav nestane, ne vidim razlog da se nesto i dalje definsie kao ljubavna veza,

Ako strast prodje ne vidim razlog zasto bi osoba iz nekakve navodne zelje da se neko ne povredi, trebala da sebe sputava.
Strast ce se pre vratiti posle odredjenih promena.

2) SVI ZALE SAMO OSOBU, KOJA JE OSTAVLJENA.
A zasto niko ne zali osobu, koja se tek pojavila, kao treca.
U slucaju da sve veze opstaju bez obzira na prolazak ljubavi, uvek bi gubitnik bila ta treca osoba, a hajde malo svako od Vas da zamisli sebe kao tog TRECEG.

Upoznala si osobu i shvatila da je upravo ona idealna za tebe. Toliko divna i krasna da nikad ranie nisi upoznala takvu.
I primecujes da ta osoba i tebe pocinje da gleda na isti nacin.
Ali avaj, ima jedan problem - NISI JE UPOZNALA PRVA.
I samo zbog toga sto je nisi upoznala prva, i ti i ona treba da patite godinama i da se sputavate jer pobogu nekakve teorije govore da ona treba sa svojom prvom devojkom, s kojom ima manje slicnsti nego s vama uvek nanovo i nanovo da pokusava, da daje sansu da se ljubav i strast vrate, da se trudi godinama, samo zato sto je nju upoznala prva, kad nije ni znala da Vi postojite.

Nece biti da je tako. Neprirodno je. Nije dobro cak ni za njenu zvanicnu devojku jer je lazno.

3) bigirl: - Zar je moguće da ne postoji osoba koja želi da "voli do kraja života JEDNU ISTU OSOBU", koja je spremna da se da na "til' death tear us apart"?

Ali bigirl, nije ljubav nesto sto sami biramo s punom svescu.
Odkud ces ti znati koliko ces voleti osobu, s kojom si upala u vezu.
Zbog cega bi neko imao tako dogmatski pristup i rekao: - E ovoga cu da volim do kraja zivota. Pa i ako primetim da ljubav prodje, ima da se silim... Pa i ako mi naidje neko slicniji... ima da se silim...
Sve je to vestacko uproscavanje komplikovane ljudske prirode.

4) Nase babe i dede nisu ni imale izbora da se razvode jer zene nisu radile. One su zavisile od muzeva, koji su hranili celu porodicu i morale su da cute i trpe i batine i njegove svaleracije i sve.
Kako ce zena s dvoje, troje dece, koja nije skolovana (a zenska deca kod nas uglavnom nisu skolovana sve do nekih pedesetih godina) da se razvede i nadje posao?
Vecina od tih brakova bili su lazni i pogubni za zene, koje su bile obespravljene.
Da su zene, posle razvoda u to vreme imale sigurnu yensku kucu, pravo da tuze muza ako ih prebije i dobiju parnicu, alimentacije i socijalnu pomoc da same izdrzavaju decu, svaka treca ,,nasa baka'' bi se razvela.
Moju babu i danas deda vrlo voli da kinji i maltretira.
Naravno baka nije emancipovana da kapira sta su to razvodi i zenska prava.
Korisnikov avatar
By bigirl
Nije kao da zatucano gledam na stvari i kažem "e voleću te do kraja života", samo NE ULAZIM u veze za koje ne želim / ne mislim da će trajati do kraja života. To sam srela kod jako malo ljudi...

Što se "to je to" i tvog objašnjenja tiče... Sve to stoji. Prestaneš da osećaš i ideš dalje... Ali TO se ne desi u trenutku. Nešto definitivno utiče na to da nešto prestane da biva to, nešto inicira postupak "prestajem da te volim kao partnera, već te volim kao prijatelja". Izbije neki problem (naravno, govorim o stvarno ok vezama koje traju, pa se to desi, a ne nešto što traje par dana), nepremostiva prepreka... Ali ja ovde stvarno pričam o vezama bez problema. Koje puknu jer eto, neko ufiksira da "to nije to"... Ne znam nikog ko je PRESTAO da voli u trenutku...

Opet se vraćam na tu moju drugaricu... Ona njega stvarno voli. I želi. Ali... Znate kako se ponaša? Recimo, da joj on ubere neko cveće njoj je to kao "ijaooo... sweet...", ali... Sad se tu pojavio neki lik koji je muva i ubrao joj cveće... Pa ona je danima samo o tome pričala... I odjednom... eto... "to nije to" sa dečkom... Jer on ne budi u njoj taj osećaj kad joj da cvetić kao što budi ovaj... Da li je moguće da tako brzo zaboravimo na LJUBAV kada naiđe (prolazna) ZALJUBLJENOST? Zašto zaboravimo kako smo na početku imali isti filing kada nam dotična osoba sa kojom smo dugo u vezi donese cvetić? Zašto nam više znači kada neko nebitan, nov, uradi nešto za nas nego neko za koga znamo da smo mu ceo svet (i ko je nama ceo svet)????

Zaljubljenost... Ljubav... Vidi li neko razliku? Btw, ova tema je u mojoj glavi nastala još pre nekoliko meseci kad se povela priča oko osećanja sa mamom... Znači, ja sam pričala sva onako ponosna, srećna i sijala o tome, kako eto, ta ponesenost nekim meni mnogo znači... Mama me je samo gledala sve vreme i onda rekla "moraš ti još mnogo da prođeš... ljubav uopšte nije ta ponesenost o kojoj ti pričaš... ljubav je samo tolerancija, briga i razumevanje... sve ostalo dođe i prođe... poenta je samo da nađeš nekoga ko će da toleriše tvoje mane i temperament, da deli tvoju brigu sa sobom i da ima razumevanja onda kada ti nemaš...". Stvarno me je naterala da se zamislim...
Korisnikov avatar
By HARP
I onda se zamislim... Kako su bre naše babe i dede toliko dugo ostali zajedno????
Nisu imali izbora :nokti:
Korisnikov avatar
By Dina
... "moraš ti još mnogo da prođeš... ljubav uopšte nije ta ponesenost o kojoj ti pričaš... ljubav je samo tolerancija, briga i razumevanje... sve ostalo dođe i prođe... poenta je samo da nađeš nekoga ko će da toleriše tvoje mane i temperament, da deli tvoju brigu sa sobom i da ima razumevanja onda kada ti nemaš...". ...
Super ti je mama rekla :up: Slazem se sa njom :)
Korisnikov avatar
By Loni
Bigirl, ovog puta mi se svida post, koji si napisala.

Mogu da razumem svo troje.
I momka, koji pati jer primecuje da mi je devojci interesantan neko drugi.
I drugog momka, koji ne moze da se uzdrzi da startuje zauzetu osobu jer ga srce vuce,
ali razumem i devojku, koju vise iznutra pokrece to kad joj se desava nesto novo, u poredjenju sa onim vec vidjenim.
Decko joj je slao cvece tokom nekoliko psolednjih godina, a taj novi od nedavno i prirodno je da to ostavlja jaci utisak.

Na zalost ljudska priroda je takva da uvek tezi za necim novim.
Kao sto ne mozes vecno voleti samo jednu pesmu ili film i pozeleti da kupis i neki drugi CD ili DVD, sto je tako i sa ljudima.

Znajuci sve to, ja sam odlucio da moj sistem vrednosti formiram tako da mi prijateljstvo i neka duhovna strana bude mnogo vaznija od ,,veza''.

Sve sta se uprlja sa strascu i posesivnoscu, kao da nosi neku dozu prokletog.
Zato uvek u startu definisem stvari ovako:
- Momce, meni su podrska, razumevanje i prijateljstvo nesto najbitnije u zivotu. Seksualnost je nesto sporedno, nesto ne tako uzviseno i ne treba mu dati veliku vaznost. Drugim recima, mozes da me prevaris fizicki i preko toga mogu da predjem (sve je to ljudski), ali ako me izdas na nekom duhovnom planu, ako primetim da me ne postujes ili da nisi sa moje strane u nekoj situaciji, kada mi je podrska potrebna, e to je vec problem.

Kad se definise sve je lakse. Upravo zbog definicija ostao sam u fer odnosima sa svim bivsima.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Dina
... "moraš ti još mnogo da prođeš... ljubav uopšte nije ta ponesenost o kojoj ti pričaš... ljubav je samo tolerancija, briga i razumevanje... sve ostalo dođe i prođe... poenta je samo da nađeš nekoga ko će da toleriše tvoje mane i temperament, da deli tvoju brigu sa sobom i da ima razumevanja onda kada ti nemaš...". ...
Super ti je mama rekla :up: Slazem se sa njom :)
:up: sto bi rekli, mama je keva :namig2:
By Shoplifter
Originally posted by Dina
Ali kasnije mislim da u jednom trenutku treba "znati stati i ostati" a ne da se do kraja zivota traga za kojekakvim princevima na belim konjima (ili princezama). Zbog takvog stava mi cesto kazu da sam pesimista, ali ja samo mislim da je to realno.
i ja isto. umetnost je prepoznati taj trenutak i tu osobu ... iliti, oh, if u were the one, would I even notice now my mind's been gone... ili kao sto kaze wong kar wai - u ljubavi je sve u trenutku. ne vredi ti da sretnes pravu osobu prerano ili prekasno, morate se naci u istom vremenu, inace se necete prepoznati.
mislim da su ljudi danas mahom obestni, i nikako ne zele da prave kompromise, a mnogi cak i veruju da postoji neka savrsena osoba, pa otuda i ta obest... pa kad vec generalizujemo - udri me do zore. :harmonika:
Korisnikov avatar
By Oziris
Ja nekako razumem sve to... Svako kada je sveze i do usiju zaljubljen misli da je to upravo TO! E sad, nekad se prosto desi da se strast vremenom ugasi, koliko god radili na ljubavi i ulagali u vezu i ljubav... Prosto, desava se! I dalje volite tu osobu, ali vise nema strasti! Onda pocinje ono "da li je to zaista bilo TO"...
Korisnikov avatar
By m..
Jebiga, zena mi sinoc urucila razvod. Izdrzala je samnom citava 2 meseca, and believe me to je dovoljno da joj se digne spomenik.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!