Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

SOLISTI vs VEZARE - Zbog cega je tolika netrpeljivost?

Solista sam, ali kapiram i vezare
17
39%
Solista sam i ne razumem vezare
3
7%
Vezara sam, ali razumem i soliste
20
45%
Vezara sam i ne razumem soliste
4
9%
Proslo je nesto vise od 10 godina od kako sam prvi put stupio u gej odnos.
Podelivsi tu deceniju na period kad sam bio u vezama, i period kad sam bio solo, dobijam dve priblizno jednake polovine. Moguce je da za oko pola godine vodi ,,solista'' u meni.

PITANJE BROJ 1)
ODREDITE STE JESTE LI VEZARA ILI SOLISTA

VEZARA (izvinajvam se sto koristim ovaj zargonski termin) je osoba, koja je veci deo svog punoletnog zivota (racuna se period od dana kad ste stupili u prvi gej odnos) provela u vezama.
Ipak, da bi jedna veza bila priznata kao veza, ona mora trajati bar mesec dana. (Vidjanje minimum jednom nedeljno)Manje od meseca vodi se kao ,,sema', a manje od nedelje samo kao ,,avantura''.

I nema onog: - Ja sam jadan emotivan, sklon veziama, ali nisam imao srece zbog razocarenja ili su me svi ostavljali pa sam manji deo vremena bio u vezama, al' cu se definuisati kao ,,vezara''.
Zao mi je, ali to vam se ne priznaje.
Samo ako ste veci deo vremena proveli u vezama, imate pravo sebe da nazovete vezarom, bez obzira kako se osecate.
U ovoj temi zelim da vidim definisanje na osnovu prakse, a ne teorije.

SOLISTA je onaj, ko je veci deo vremena proveo solo, a manji deo bio u vezama (ili uopste nije bio u njima)

PITANJE BROJ 2) STA MISLITE I O JEDNIM I DRUGIMA.
KO JE PO VAMA NORMALNIJI I ZASTO ?

Odgovite poptuno iskreno.
Nemojmo biti licemerni i folirati se da kapiramo i ove druge kad se vrlo dobro zna da gej solisti i gej vezare pljuju jedni po drugima gde stignu.

VEZARE nazivaju SOLISTE samozivim i hedonistickim qrvama, smeju im se iza ledja i gnu[aju ih se.
SOLISTI im vracaju time da su VEZARE uglavnom teski posisivci i gusitelji, kopir-masine strejterskog koncepta zivota i hriscanskog morala, da su ne samo malogradjani vec i slabici, kojima nije dovoljna sopstvena snaga da idu kroz zivot, vec moraju uvek da se oslanjaju na drugu osobu.
Solisti sebe smatraju hrabrijim i racionalnijim, previse jakim da bi imali potrebu da kroz zivot hodaju udvoje.
Naravno i solisti vole ,,hod udvoje'', ali ,,drugi'' kod njih nije konstanta.

KAKO DO BOLJEG MEDJUSOBNOG RAZUMEVANJA

Cini mi se da ova podela unutar gejeva (izvinjavam se lezbejkama, posto u njihove odnose nisam najupuceniji, ova se tema vise odnosi na gejeve) postaje sve izrazenija.

Vezare i solisti imaju razlicita drustva i razlicita mesta na koja izlaze (vezare sigurno nikad nece izaci u saunu)

Kao osoba, koja je varirala od jedne do druge grupe, cesto sam bio ismejavan i od jednih i od drugih.
Isavsi na more, kad mi je decko ostao u Beogradu da uci (a nije bilo uslova da idemo zajedno) kod novih gejeva ispadao sam budala jer sam veran nekome ko je daleko i ,,nepopravljiva vezara''.

S druge strane osetio sam i veliku diskriminaciju od strane gejeva, koji su u dugim vezama, u trenutcima kad ja raskinem.
Osnovna zabluda VEZARA je da SOLISTI nisu skloni vezama jer su promiskuitetni.
Klasicna zabluda.
SOLISTI nisu skloni vezama ne zbog zelje za promiskuitetom vec zato sto vezu ne mogu energetski da iznesu.
Odgovorno tvrdim da sam iz svih veza izlazio samo zato sto energetski nisam mogao da ih iznesem, sto nisam mogao da izdrzim tempo previse cestog vidjanja i ugadjanja drugoj osobi u svemu, dok mi promiskuitet nije ni padao na pamet.
Vukla me je zelja za odmorom.

Primecujem da je i kod vecina ,,solista'' slicna situacija.
Oni napustaju koncept veza jer ne mogu da izdrze posvecenje drugoj osobi (Ili ne smeju usled homofobije okoline) a ne zato sto su zaista promiskuitetni, mada ima i takvih.

Ne mislim da su losi samo jedni ili samo drugi jer zna divne i potpuno normalne ljude i iz jedne i i z druge grupe.
Isto vazi i za psohopate. Ravnomerno su rasporedjeni u obe grupe.
Jedino sam protiv toga kad neko od partnera trazi da bude vezara, a on solista i obratno.
Korisnikov avatar
By M M and I
Oprosti...a gde da se utrpam ja...koji sam i jedno i drugo...skoro isto mnogo vremena provedoh u vezama koliko i van njih...

I sta sad da li kao solista razumem samog sebe kao vezaru i obrnuto...ili sta??? Mislim da ti je pitanje, ako ne skroz besmisleno, a onda recimo nedoreceno...
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by M M and I
Oprosti...a ... Mislim da ti je pitanje... a onda recimo nedoreceno...
A ti ga dorekni duso moja.

Imas priliku da sam definises i jedne i druge i navedes razloge narazumevanja.
Ako su ti vec oba tajminga jednake duzine, prioritet nek ima tvoj poslednji period zivota (poslednje 2 godine)
By Swanheart
Solista...kada sve saberem za poslednje 4 godine sam ukupno u vezama provela 6 meseci...
a iskreno receno zabooole me i za vezare i za soliste...svak` zivi kako njemu odgovara.
Korisnikov avatar
By tramp
hm ... ja sam u zadnje tri godine vezara ali ako gledam ceo zivot onda sam solista ... i razumem i jedne i druge mada iskreno dok nisam krenula da se uvezaram nisam razumela vezare :flasher:
Korisnikov avatar
By Dina
Glasala sam za prvu opciju. Inace trenutni rezulat ankete je 7:0:0:0.

Moja jedna prijateljica je imala slicnu teoriju, doduse odnosila se na str8 veze... Ali cini mi, se ako se izuzmu specificnosti proizasle iz polozaja gay ljudi, da je to isto. Ona je te dve grupe nazvala individualisti (otkucah idealisti mada ta slucajna omaska verovatno ima i smisla :lol: ) i parski. Individualisti su veci deo zivota sami, ako su i u vezama one su slobodnijeg tipa, ako su sputavajuce brzo pobegnu. Razmisljaju najcesce "ja sam", buducnost planiraju sami sa sobom, eventualno sa nekom osobom sa kojom idu paralelno. Tu je svrstala nas dve. Druga grupa su bili parski, koji uvek razmisljaju "mi smo" i ne mogu da zamisle ni sadasnjost ni buducnost bez partnera. Ja imam jednu prijateljicu koja je tipican primer parskih - otkako je imala prvog decka samo mozda jedan period od vise meseci je bila sama a i to joj je bila tragedija. Najcesce je imala veze od po godinu dana i kad vidi da je veza na izmaku ona vec trazi novog partnera. Onda najcesce period od dva, tri meseca ima dva decka - javnog i tajnog. I onda se veza sa javnim raspadne a tajni postane javni... Najinteresantnije mi je bilo kad je srela sadasnjeg muza. Oboje su bili u vezama i jedno drugom tajni. Mi svi sa strane od prvog trenutka smo videli da su rodjeni jedno za drugo, ali ne oni kao tipicni predstavnici parskih drzali su se i ranijih veza, da ih slucajno ne strefi samoca ;) Na srecu ti drugi partneri raskidose sa njima i danas su u braku. Ono sto smo prijateljica (koja je zastupala teoriju individualisti-parski) i ja razmisljale je da li smo mi individualistkinje zato sto nam je zivot krenuo tim smerom, nismo imale vezu za vezom pa smo navikle da budemo same i to nam se svidelo. Ili nam je zivot krenuo tim smerom bas zato sto smo bile individualistkinje i nismo videle sebe u vezama.

Inace, vecina mojih prijateljica i prijatelja spada u tu individualisticku (tj solisticku) grupu. Ne znam da li zaista ima puno takvih ljudi ili se to ljudi biraju po slicnosti pa ja zato mnogo vise znam solista nego vezara. Interesantno mi je kad je doslo do dece da se i tu solisticki zivot nastavlja, iako nam je svima jasno da je bolje da postoje dva roditelja, da je to i lakse jer dete trazi dosta brige. Jedina ja planiram da dete ima i oca (mada i to ne u klasicnom braku), a sve ostale ili decu vec odgajaju same ili planiraju da decu usvoje isto same.
Korisnikov avatar
By Seaman
Zelio bih da sam vezara :D ali statisticki podaci o mojim vezama i vezama u pokusaju mi ne idu na ruku, dakle solista.Nadam se da ce se stvari promijeniti u narednih 10 god.

Drugo pitanje nisam citao jer me mrzi.:D
By RACABG
svako treba da izabere zivot onakav kakav voli-zeli veza ili solo sve jedno je ako se osoba dobro oseca u situaciji u kojoj se nalazi i pronalazi.
Korisnikov avatar
By Dina
Sad se setih jedne druge moje "parske" prijateljice. Ona je smatrala za opasnost serije "Will and Grace" "Prijatelje" i njima slicne jer propagiraju solisticki zivot kao nesto fenomenalno. Ona je smatrala (ali ozbiljno!) da su takve serije uticale na ljude da se odusevljavaju svojim soliranjem i da ne teze da to promene. Humor je bilo gledati te serije sa njom, mi se svi smejemo a ona prevrce ocima. :lol: Iako nije podnosila spanske serije govorila je da je i to bolje, one makar govore o ljubavi a ne kako je super biti sa prijateljima i nemati veze. Vezano za ovo sto si ti napisao da su vezare kopir masine str8erskog nacina zivota :lol: - ne znam da li je tako ili je vezarski kao i solisticki nacin zivota slican (naravno sve je to suvise uopsteno). Bas ta prijateljica je govorila da se bolje razume sa prijateljem koji je gay i zivi sa drugim muskarcem nego sa nama koje smo zene ali pojma nemamo sta je zajednicki zivot sa muskarcima.
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by Loni

PITANJE BROJ 1)

VEZARA (izvinajvam se sto koristim ovaj zargonski termin) je osoba, koja je veci deo svog punoletnog zivota (racuna se period od dana kad ste stupili u prvi gej odnos) provela u vezama.
Ipak, da bi jedna veza bila priznata kao veza, ona mora trajati bar mesec dana. (Vidjanje minimum jednom nedeljno)Manje od meseca vodi se kao ,,sema', a manje od nedelje samo kao ,,avantura''.
Ih! Najbolje da mozes ti da napravis kalupe za druge ljude i da im definises kako se sta klasifikuje kod njih.

PITANJE BROJ 2) STA MISLITE I O JEDNIM I DRUGIMA.
KO JE PO VAMA NORMALNIJI I ZASTO ?

Odgovite poptuno iskreno.
Nemojmo biti licemerni i folirati se da kapiramo i ove druge kad se vrlo dobro zna da gej solisti i gej vezare pljuju jedni po drugima gde stignu.
Ne znam kakva ti je to ekipa, ali ja licno ne znam nikoga, iz bilo kog od dva 'tabora', da pljuje po ovim drugima. Kakvo je to pitanje ko je normalniji?! Kako mislis normalniji?! Ne postoji komparacija za normalan; ili jesi, ili nisi. Koliko ja znam, epitet nenormalnog moze da ponese neko ko ima psihickih problema, pa cak ni tada nije eticki tako ga nazvati.

KAKO DO BOLJEG MEDJUSOBNOG RAZUMEVANJA
Bih odgovorila, ali kao sto rekoh - ne znam ni da postoji nerazumevanje po tom osnovu. Znam samo par likova koji su do zla boga ljubomorni na ortake sa dugim vezama, ali to nije nerazumevanje, samo zelja da budu u istoj situaciji.

Sad, sto se mene tice, vise sam bila u vezama nego solo. Mada, bilo je perioda kada sam htela da se 'izivim' tj. da radim sta hocu, sa kim hocu, bez da moram da razmisljam o nekom trecem i kako ce moji postupci uticati na tu osobu. Sto naravno ne znaci da u vezi nisam mogla da budem ja ili da se zajebavam, tako da ni 'iziveti' nije u potpunosti objasnjenje na mestu.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Draco
Originally posted by Loni

PITANJE BROJ 1)

Ih! Najbolje da mozes ti da napravis kalupe za druge ljude i da im definises kako se sta klasifikuje kod njih.

Pa vidis da se covek lepo trudi...
Korisnikov avatar
By Seaman
Dina,

koja su ostala pitanja?Prepricaj mi. :D
Korisnikov avatar
By mirth
Ja sam vezara. A oko mene sve solisti. Bice dakle da se razumemo medjusobno...

Bas sam pre neki dan to konstatovala i shvatila da mi se cak i sa tim dragim mi solistima mnogo manje druzim kada se uvezu, i to samo delimicno zbog te automatske redukcije slobodnog vremena kod istih - za individualna druzenja se tesko moze naci vreme, a iz nekog razloga mi to druzenje u parovima uooooopste ne prija! Kao da mi 4 ljudi u prostoriji previse za bilo kakvu kvalitetnu razmenu, pa sve nekako bude previse banalno, razvodnjeno itd... A i tesko je uklopiti 4 kompatibilnih ljudi.

Sto se same teme tice, mislim da je kljuc netrpeljivosti u tome sto i uvezana i solo varijanta imaju svoje veeelike prednosti i isto tako veeelike nedostatke. A covek bi da ima sve. Pa ono sto nema nadoknadjuje pljuvanjem ili netrpeljivoscu ka tome, a pritom ono sto ima velica do zvezda da bi lakse preziveo preboleo ono sto mu nedostaje.... Kada shvatis da imas izbor i da ga sam pravis na osnovu procene sta ti vise odgovara, netrpeljivost ka onoj drugoj varijanti ce tesko da se javi...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Seaman
Dina,

koja su ostala pitanja?Prepricaj mi. :D
Lenjivce :bic: Nadam se da si u medjuvremenu iscitao do kraja pa ces se raspisati... nisi valjda glasao da si vezara? ;)

:protest: solisti :protest:
Korisnikov avatar
By Seaman
Dina, mi smo vezare.U vezi smo 4 godine, prijateljskoj.:D
Korisnikov avatar
By Seaman
Ne slazem se sa Lonijem da je potrebno vidjanje barem jednom sedmicno, minimum tri puta dnevno.:smeh:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Seaman
Ne slazem se sa Lonijem da je potrebno vidjanje barem jednom sedmicno, minimum tri puta dnevno. :smeh:
Will i Grace kombinacije su ideal solista, nisu usamljeni a ipak su solisti... tako da ti i ja ipak ostajemo u toj grupi.

Nakon ovog tvog komentara tek definitivno :smeh:
Korisnikov avatar
By KiWi

Razumem potrebu ljudi da budu u vezi što češće, ali ne i to da se osećaju bezveze kada su bez veze.
By ~ Le Saint X ~
Solista...definitivno...

Ne volim pratnju drugih vokala ili
filharmonije...

moze, ponekada, da se ubaci neki klavir kao pratnja...
ali...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ja sam vezocentrican ali volim cesto i da soliram :pivce:

Sve zavisi od trenutne zivotne situacije i trenutnog raspolozenja.
Soliste ne mrzim ali ne volim one koji menjaju partnere cesce nego gace.

Give a litle love and it all comes back two you....:hiphip:
Korisnikov avatar
By Loni
Ocekujem da se izjasne Simor i Tot. :)

Oni uvek imaju jako lepe definicije, ali mi se cini kao da se provlaci mala doza nerazumevanja ljudi, koji kroz zivot idu solo. Da li gresim? :)
By Dionysus
Први пут била са девојком са 15 година. Биле смо заједно скоро две и по године. После сам се два-три месеца опорављала и сада сам већ 4-5 месеци у озбиљној вези... Мислим да сам везара (уопште, тај сам тип личности), упркос тој паузи од 3 месеца, јер сам за то време хтела да се опоравим од старе везе, и скупим снагу да у следећој вези дам свој максимум, што и чиним :) )
До солиста се ставим неутрално, свако има прав избора и ја то поштујем, било да су у питању наше или стрејт везе....
By Simor
@Loni, naravno da grešiš. Kod Simora postoji samo nerazumevanje ljudi koji ne znaju šta hoće od života, koji u svom neznanju povređuju ljude oko sebe, koji ulaze u odnose sa "vezarama", a onda se useru od toga ali ipak istrajavaju jedno vreme u takvim odnosima emocionalno iscrpljujući svoje partnere koji su u njih zaljubljeni, prema ljudima koji svoje odnose sa ljudima, bilo prijateljske ili ljubavne, postavljaju ne temeljima takmičarstva, antagonizma i straha, prema osobama koje nisu "vezare" ne zato što se to protivi njihovom unutrašnjem biću i što vape za apsolutnom slobodom u kojoj će se realizovati kao ličnosti, nego su "solisti" zato što se ili boje da ostvare poštene odnose sa drugim ljudima ili zato što su ludo zaljubljeni u drugu osobu pa će svoje životne priče racionalizovati ispunjavajući sulude zahteve svojih "solističkih" partnera samo da ih ne bi izgubili (mene do multiple ejakulacije dovodi kada se neko iz svoje posesivnosti definiše kao "slobodnjak").

Zaista ne znam zašto bih ja imao razumevanje ili nerazumevanje prema bilo čijem životnom konceptu. Vodeći se krilaticom, koju je fencysmurf toliko puta ponovio na ovom forumu, "ko šta radi, sebi radi", ja ne biram u svoje okruženje ljude prema životnim konceptima. Ne biram ih prema tom kriterijumu, jer sam sasvim siguran u svoj životni koncept - od tamo nekih vrlo ranih dvadesetih kada sam se u potpunosti uspostavio kao ličnost, ja znam šta hoću od života i kako želim da mi život izgleda, i tu postoji jedan kontinuitet, te mi tuđi životni koncepti taj kontinuitet ne mogu ugroziti.

Ali! Zašto bi tebi, Loni, smetalo nerazumevanje ljudi koji nisu nikada niti će ikada igrati aktivnu ulogu u tvom životu? Zašto su tebi potrebne potvrde tvog životnog koncepta? Ako znaš šta si i kako želiš da ti život izgleda, zašto prosto ne živiš prema tom samodefinisanom opštem cilju? Šta će ti forumaši sa svojim, u trenucima dokonosti i viška slobodnog vremena, pro et contra stavovima?
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Simor
@Loni, naravno da grešiš. Kod Simora postoji samo nerazumevanje ljudi koji ne znaju šta hoće od života, koji u svom neznanju povređuju ljude oko sebe, koji ulaze u odnose sa "vezarama", a onda se useru od toga ali ipak istrajavaju jedno vreme u takvim odnosima emocionalno iscrpljujući svoje partnere koji su u njih zaljubljeni, prema ljudima koji svoje odnose sa ljudima, bilo prijateljske ili ljubavne, postavljaju ne temeljima takmičarstva, antagonizma i straha, prema osobama koje nisu "vezare" ne zato što se to protivi njihovom unutrašnjem biću i što vape za apsolutnom slobodom u kojoj će se realizovati kao ličnosti, nego su "solisti" zato što se ili boje da ostvare poštene odnose sa drugim ljudima ili zato što su ludo zaljubljeni u drugu osobu pa će svoje životne priče racionalizovati ispunjavajući sulude zahteve svojih partnera samo da ih ne bi izgubili (mene do multiple ejakulacije dovodi kada se neko iz svoje posesivnosti definiše kao "slobodnjak").

Amen to that!
Odlicno receno :up:
Korisnikov avatar
By tramp
ako uzmem ovu dininu definiciju
Razmisljaju najcesce "ja sam", buducnost planiraju sami sa sobom, eventualno sa nekom osobom sa kojom idu paralelno.
onda sam definitivno solista jer i u vezi buducnost planiram solo a ako se druga osoba uklopi super - LM none of my relationships work :smeh:
Korisnikov avatar
By Tot
Pa potrebno je zbilja da znaš šta hoćeš dugoročno sa svojim životom. Ne potcenjujem ni jednu grupu, tim pre što mislim da niko od nas nije rođen u ovim ili onim kategorijama koje bi ga odrana predodredile za ovaj ili onaj životni stil. Ta dva načina života(sam i u vezi) se zbilja razlikuju ali te razlike mi nisu povod za prosuđivanje i osuđivanje drugih ljudi. Dešavalo mi se da imam dobru komunikaciju sa ponekom gay osobom koju bih upoznao i čiji se životni i seksualni stil razlikuju od mog kao severni i južni pol pa to nije bio razlog da ih smatram manje prijateljima.

Činjenica je da je za svaku odluku potrebna hrabrost. I za odluku da se bude sam je potrebna hrabrost ali i za odluku da se bude sa nekim. Potrebno je razmišljati o sebi i svom životu u jednoj perspektivi: da li je zaista nečija želja da uvek bude sam ili pak želi zajednicu sa drugim ljudskim bićem. Pri tome je potrebno jako mnogo iskrenosti prema sebi. I treba voditi računa da mi ne diktiramo životne prilike nego u životnim okolnostima donosimo ove ili one odluke koje su za nas najbolje(ili bi barem trebalo da se trudimo da tako bude). Zato kada se suočiš sa određenom situacijom koja od tebe zahteva izbor treba da budeš iskren prema sebi. Osoba koja veruje u svoj životni izbor neće imati problema ni sa sobom ni sa drugima. Jer ako se odluči na zajednicu, ona u ljubavnoj vezi može računati na podršku osobe koja deli ideale zajednice, a ako se odluči na nevezivanje onda može računati sa svim onim razlozima koji joj nalažu da je ta varijanta bolja za nju. Bitno je, dakle, biti iskren sa sobom. Ukoliko je tvoja ideja slobode takva da se ostvaruje isključivo van ljubavne veze, to je tvoj izbor i ti polažeš računa samo sebi i svojoj savesti. Za mene pak, a verujem i za ogroman broj nas koji smo u vezama, lična sloboda se ne redukuje ulaskom u vezu. Naprotiv, u zajednici sa drugom osbom se ostvaruje jedan novi prostor slobode jer se prevazilaze lična ograničenja; sve naše akcije kada smo u vezi dobijaju novi smisao. Time naravno nikako ne omalovažavam drugačije shvaćenu slobodu. Naprotiv, imaću poštovanja prema njoj ukoliko je rezultat odgovornog odnosa prema vlastitoj savesti.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Simor

Ako znaš šta si i kako želiš da ti život izgleda...
E, ali u tome i jeste problem.
Sto retko ko od nas moze znati unapred sta ga ceka i kako ce se sam postaviti u odredjenim situacijama?
Pre ulaska u ,,odnos'' obe osobe osecaju se ushiceno i divno, tako da im na kraj pameti ne pada da pretpostavljaju ko ce od njih doci do prezasicenja, a ko ostati duze zagrejan i ko ce biti bolja vezara.

Ja sam usao u prvu vezu sa 18 i po godina i na pocetku bilo mi je divno, ali kako sam tad mogao znati da ce me ta ista osoba posle 19 meseci zajednickog zivota (svakodnevno vidjanje i apsolutna vernost s moje strane) usloviti da ostanem to vece s njim batinama i ostrim predmetom (vrhom razbijene flase), koji je stajao nekoliko milmetara od mog vrata?
A upravo to mi se desilo u mojoj prvoj gej vezi.

I nije istina da imam potrebu da me shvate svi (mada je lepo imati kriticnu masu), ja jednostavno zelim glasno da razmisljam. Ovaj forum sluzi prvenstveno za ovakve teme.

Inace, imam i jednu vrlo hrabru teoriju da je svako od nas u stvari cista VEZARA. Problem je samo u tome sto neki ne mogu idealnu osobu lako neci.

Kao gej imas manji izbor, a idealno je da nadjes nekog ko je na nekim slicnim duhovnim frekfencijama. Sto si posebniji i komplikovaniji, to ti je teze naci slicnog i onda, da ne bi bio sam u vecnom cekanju za princom na belom konju, upadas u kompromise.

Upravo ti kompromisi su izazov jer unapred ne znas hoces li ti uspeti da se prilagodis njemu, on tebi, ili od svega nece biti nista.

I ne slazem se da neko sa dvadeset godina moze biti apsolutno izgradjena i zrela licnost jer tako mlad nema iskustva i ne moze znati sta ce mu u zivotu goditi, a sta ga nervirati kod partnera.

Ipak ova tema uopste ne govori o meni, pa ni potrebi da mene konkretno ti ili ko zna ko bolje razume. Ova tema govori o netrplejiivosti ,,solista'' i
,,vezara'' u gej svetu, sa kojom se sve vise srecem, o njenim razlozima i prevazilazenju nerazumevanja.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Tot
Ta dva načina života(sam i u vezi) se zbilja razlikuju ali te razlike mi nisu povod za prosuđivanje i osuđivanje drugih ljudi. Dešavalo mi se da imam dobru komunikaciju sa ponekom gay osobom koju bih upoznao i čiji se životni i seksualni stil razlikuju od mog kao severni i južni pol pa to nije bio razlog da ih smatram manje prijateljima.
E ovaj mi se odgovor svidja.
Na zalost nije tako cest.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja sam od rodjenja solista, po svim mogucim pitanjima. Ne mogu ni da shtrebam iz tudjih rukopisa, a kamoli da zivim u tudjoj kuci.
Istina je da me vezisti, parski, i kako ih vec nazivate pomalo nerviraju, cak i plase ako pokusaju da mi se prikace. Jednostavno, strano mi je to razmisljanje u mnozini, i uvek se oslanjam samo na svoje mogucnosti. U sustini, mogu da funkcionisem u vezama, koje ne smeju da me opterecuju, sto znaci da ne raspravljam o deci, zajednickoj buducnosti, smestaju itd. Takve stvari su no-no.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!