Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Evo ovako...imam pitanje za vas..Pre nedelju dana sam stavila mindjuse:leviathan: i sad...stavila sam jednu gore na uvo (hrskavicu) i svi su me odgovarali od toga (jer je rizicno) al se ja pravila pametna i morala sam to da uradim i uradila sam...
E sad imam problem, uzasno me boli uvo...tj ne boli me nego se jako crveni i imam osecaj da gori :( ...pa me zanima dal je moguce da (ce mi otpasti uvo kao sto su mi rekli :lol: ) dodje do neke infekcije???

Stvarno me ovo zanima, pa probajte da budete ozbiljni.... (nije da vi niste ozbiljni, divni ste...ali...)

Hvala unapred..
Korisnikov avatar
By zboO
otpashce ti uvo!!

:uplasen:

a mozda i nece, meni nije..ali meni su mindjuse chupali kljestima, jer mi je uvo toliko oteklo, da mindjusica nije mogla normalno da se skine. I ja debil sacekam da otok spadne, da se uvce smiri, da rupa zaraste :zid: i odem PONOVO i ponovo probushim jebeno uvo...a ono opet otekne i to josh gore nego prvi put....pa su mi drugi put drzali led 10 minuta (mozak mi je tog momenta otisho u pm), pa tek kada je uvo zamalo otpalo od zime i bola....uzeli kljesta i opet chupali :placko: i tada su mi zvanichno zabranili da bushim i treci put :(

ali pazi samo jedno uvo...drugo je bilo savrsheno..ali je meni nekako bilo skrooz Gay da nosim mindjushu samo u jednom uhu :lol: :lol: ( i josh uvek tako mislim) :lol:

nego da se vratim na tvoje pitanje...naravno da je moguce da dodje do infekcije...posmatraj sta se deshava.....ako crveni i dalje nije dobro...kupi neku kremicu pa mazi...a ako vidish da ti se uvo klima, ti sto pre skini mindjusu, jer u sluchaju da ti otpadne uvo...mozesh izgubiti mindjusicu i sta cesh onda??!!

:P
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Da ti nisi iz NS drugarica mi je priala za jednu devojku koja je isto busila 2 puta, a prvi put su joj je cupali...

Jbt skenjala si me u zivot :uplasen: ... a lepo su mi rekli NEMOJ al eto ja budala...
Imam ja mindjuse u oba uha, al ova me bas jebe...do sinoc me nije bolela uopste, a saddddd :rida:

Sad sam se zabrinula...
Pa sta da radim ako mi otpadne uvo i izgubim mindjusu :lol: de da nadjem drugu :(
Korisnikov avatar
By DarkAngel
au covecea ala je ona likusa napravila sebi medvedju uslugu....ja imam probusene usi na 4 mesta i nisam imala nikakvih problema.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Zaljubljena

E sad imam problem, uzasno me boli uvo...tj ne boli me nego se jako crveni i imam osecaj da gori :( ...pa me zanima dal je moguce da (ce mi otpasti uvo kao sto su mi rekli :lol: ) dodje do neke infekcije???
Do infekcije je izgleda već došlo. Izvadi pirsing i što pre idi kod lekara da se to detaljnije ispita.
Korisnikov avatar
By Steevy
evo. kiborg ti dobro reko. pirsing van, kod doktora i tretman antibioticima su jedini izlaz. shvatiš li to kao zajebanciju, može doći do trovanja (sepse).
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
ja sam isto imao problema sa pirsingom, ali daleko od toga da sam koristio bilo kakve antibiotike. nemoj ništa da uzimaš na svoju ruku, već se konsultuj ili u pirsing studiju gde si stavljala minđušu ili sa svojim lekarom. meni se isto upalila rana od pirsinga i morao sam da izvadim nakit i povremeno sam to ispirao hidrogenom. posle se rana smirila i sad je sve ok. na žalost, više nemam pirsing.
Korisnikov avatar
By Deksi
Mojoj ortakinji je bilo tako crvena i naduvenoa hrskavica na uvetu koje je busila i to je proslo za par nedelja.....
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Ma ja je bila izvadila, pa malo krvarilo, al sam je opet stavila i ne boli me vise....mada verovatno ce poceti u subotu:cowboy:
Korisnikov avatar
By Dominion
niposto na svoju ruku a niposto kod doktora, jedino u studiju gde si to radila, oni su mnogo bolje upoznati sa problematikom pirsinga. takodje (iz istog razloga ne kod doktora) jeste da se mindjusha ne vadi. ako se izvadi a postoji infekcija doci ce do zatvaranja rupica (ulaz/izlaz) i stvaranja (mislim da se tako zove) fistule. tek tu nastaju ozbiljni problemi gde pocne da otice uvo a limfa i gnoj nemaju gde da odu.

pravac u studio.
By жњ
Originally posted by Dominion
niposto na svoju ruku a niposto kod doktora, jedino u studiju gde si to radila, oni su mnogo bolje upoznati sa problematikom pirsinga. takodje (iz istog razloga ne kod doktora) jeste da se mindjusha ne vadi. ako se izvadi a postoji infekcija doci ce do zatvaranja rupica (ulaz/izlaz) i stvaranja (mislim da se tako zove) fistule. tek tu nastaju ozbiljni problemi gde pocne da otice uvo a limfa i gnoj nemaju gde da odu.

pravac u studio.

chovek je sve objasnio i ustedeo moje reci :up:

inace, najopasnija infekcija koja moze da zahvati hrskavicu uveta, ne rezultira njegovim otpadanjem nego... laicki objasnjeno - nekom vrstom pretvaranja hrskavice u zhele, pa se uvo totalno omlitavi i padne. postoji sansa da se to posle sredi rekonstruktivnom, ali.... bolje je ne zajebavati se

ja sam se toga isto plasila kad sam busila hrskavicu, no eto mindjushe vec nekoliko godina, bez ikakvih problema.

bitno je stavis hirurski celik. ja ponekad promenim pa stavim jednu sa moonlight prelivom od titanijuma, ali uvek nakon nedelju dana, uvo krene da crveni i kao da malo boli na mestu gde je mindjusa, sto znaci da je moj organizam ne prima bas najbolje... pa je vadim... i nosim samo u odabranim trenucima
By жњ
Inace, hrskavica je mica mala sto se tice infekcija..

zato obrva... :drama: :cupakosu:
By Swanheart
prestani da plasis derle...
a ti derle idi probusi jezik pa se zezaj i sa tim pirsom
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by жњ
Inace, hrskavica je mica mala sto se tice infekcija..

zato obrva... :drama: :cupakosu:
i didn't have any problems - still don't :P kad si k'o orhideja :zen: :njanjanja:
Korisnikov avatar
By Rei
Shta je sa obrvama :uplasen:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Dominion

pravac u studio.
1. Mnogo lupaš. /izvini, ali je tako/
2. Doktori su upoznati sa problematikom pirsinga jer je to strano telo kao i svako drugo i vrlo je često u praksi.
3. Minđuše i ostalo obavezno se vade jer ometaju pravilnu zapaljensku reakciju. Saniranje zapaljenja je nemoguće ukoliko se strano telo ne ukloni. Na stranim telima stvara se tzv. biofilm u kojem su bakterije praktično nedodirljive za imuni sistem i za antibiotike. Ostavljanje pirsinga pogoduje održavanju hronične infekcije, stvaranju fistula ili apscesa.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Originally posted by жњ

Inace, najopasnija infekcija koja moze da zahvati hrskavicu uveta, ne rezultira njegovim otpadanjem nego... laicki objasnjeno - nekom vrstom pretvaranja hrskavice u zhele, pa se uvo totalno omlitavi i padne. postoji sansa da se to posle sredi rekonstruktivnom, ali.... bolje je ne zajebavati se
Originally posted by Swanheart
prestani da plasis derle...
a ti derle idi probusi jezik pa se zezaj i sa tim pirsom

Hocu, i jezik i stomak i obrvu i nos i vrat....ma sve...mozda tad vise ne budem DERLE
:luda:
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Nista onda....necu se vise busiti:canttouchthis:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by жњ

inace, najopasnija infekcija koja moze da zahvati hrskavicu uveta, ne rezultira njegovim otpadanjem nego... laicki objasnjeno - nekom vrstom pretvaranja hrskavice u zhele, pa se uvo totalno omlitavi i padne.
Hondromalacija. Dešava se i kod infekcije pirsinga gde se buši nosna pregrada.
Korisnikov avatar
By Dirrty
imam mindjuse na hrskavicama oba uveta i na nosu...

pa takav sam imao osecaj cim sam probusio hrskavice...
kao da gori i dosta boli...

ali prodje to i na kraju bude sve u redu.
mislim da nije moguce da bas otpadne uvo, ali u svakom slucaju ako postoji neka alergija na metal ili nesto slicno...

uglavnom i sad me ponekad zaboli odnsono boli dan, dva ali nista strasno... i prodje samo od sebe.

A naravno postoji i opasnost da se pogodi neki zivac ili nesto slicno... gde moze doci do problema.
Uglavnom ja sam za to da ako neko zeli, neka uradi ali da ne preteruje.

Uradio sam i 3 tetovaze, ziv sam i zdrav sam... i necu da preterujem za sad...
Korisnikov avatar
By Draco
Ja sam busila ortakinji hrskavicu i isto ju je smaralo kao tebe. Sad, koliko sam ja skontala, to je cesta reakcija.. Njoj je pomogao stanicid, kao i meni kod obrve i donje usne.

..a to za otpadanje usiju.. Ne brini, pozajmicu ti ja svoj san tj. nocnu moru u kojoj su mi usi na cicak traku pa mogu da se skidaju i vracaju. :)
Korisnikov avatar
By jugoslovenka
Originally posted by Draco
u kojoj su mi usi na cicak traku pa mogu da se skidaju i vracaju. :)

:smeh: :lol:
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Svakim danom me sve manje i manje boli...Hvala mom TATI...ZATO STO SAM JE ZBOG NJEGA IZVADILA I HVALA MENI ...ZATO STO SAM BILA PAMETNA PA JE PONOVO VRATILA I SAD NE BOLI :) Jao vidi glupaca sve sam pisala veliim slovima... :zid: mrzi me da ispravljam...
Korisnikov avatar
By Draco
Originally posted by jugoslovenka
Originally posted by Draco
u kojoj su mi usi na cicak traku pa mogu da se skidaju i vracaju. :)

:smeh: :lol:
Cuti, to je jedan od blazhih snova..
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
U jbt opet mi se uvo crveni....ne boli, al se crveni...

Nista mi drugo ne preostaje nego da ga odsecem...:ubise:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Preostaje, da odes kod lekara pre nego sto ti opadne uvo zbog gluposti :P
Korisnikov avatar
By joj
khm, imam 7 piercing-a na hrskavici, pa ce ti moje iskustvo mozda koristiti.

dakle, savet: zaboravi sta ti je kiborg rekao i slusaj dominiona. mindjusu nikako nemoj da vadis jer postoji 90% sanse da se desi ono sto je dominion rekao, jer se zatvori rupica spolja pa se napravi cista iznutra koja sadrzi gnoj & bakterije i koja se jako tesko leci. ako mindjusu skidas pa vracas dok pierc nije formiran, dodatno iritiras tkivo koje reaguje zapaljenjem. mindjusa OBAVEZNO mora da bude od nerdjajuceg celika (ili ako volis, od zlata) jer drugi metali oksidisu i na neformiranom pierc-ingu prave haos. ako je crveno, upaljeno, oteklo, uzmi sebamed sapun (taj ne sadrzi vestacke boje etc. i izuzetno je blag), hidrogen 3%, ENBECIN MAST (imas u svakoj apoteci). uvece i ujutru prvo operi mesto tim sapunom tako da ispomeras mindjusu da svuda prodje i dobro isperi vodom, (NEMOJ koristiti druge sapune), zatim ocisti hidrogenom i mazi enbecin na upaljeno mesto tako da svuda prodje (kroz rupicu i okolo gde je upaljeno) i to radi 5 dana (NE duze, jer ti se mogu javiti gljivice posto je enbecin antibiotik pa pobije sve bakterije unaokolo pa stvara time podlogu za razvoj gljivica). posle toga nastavi negu sebamed sapunom uvece i ujutru DOK SE PIERC NE FORMIRA, sto je za hrskavicu idealno oko 2 meseca (mozda ce ti trebati i duze). na pocetku ciscenja ce te verovatno boleti (narocito posto moras da pomeras mindjusu) ali vremenom prolazi i bice sve ok.

napomena: ukoliko se posle 10ak dana od tretmana enbecinom vrati infekcija mazi 3 dana hidrociklinom (isto mast, sadrzi kortizone pa je pogodna ako imas i vidljive promene na tkivu tipa keloida i sl.). bitno je da prodje 10ak dana od koriscenja enbecina (NE smes da mesas te dve stvari). i, da, NIKAD ne pomeraj mindjusu na suvo, jer tako opet iritiras tkivo i usporavas zarastanje.

ako imas jos nekih pitanja, slobodno...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!