Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Koji je program dobar, a da je free, za gledanje i editovanje fotografija? Nesto nalik na Photoshop, ali za dz. Da li uopste postoji tako nesto? :kafa:
Korisnikov avatar
By Escobar
mozda picasa od google-a? nije nesto impozantna ali je free i ima ne mali broj alatki....
Korisnikov avatar
By decko
IrfanView (mada ja ga koristim samo za gledanje a free je) :lizalica:
Korisnikov avatar
By iJazz
Ako ti treba nešto kao Photoshop i da je pritom free softver pokušaj sa GIMP-om :) .
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Ok - dakle Picasa ili GIMP. Koji je jednostavniji za upotrebu? :pilence:
By жњ
a kakve veze ima ACDsee sa temom?
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Insalirala GIMP 2.2
Odoh da se igram sa tim sada.

@znj Pa, ranije sam sve sto mi je trebalo radila u ACDsee, sada ga vise nemam, a treba mi nesto za edit slicica. :sigh:
Korisnikov avatar
By Draco
Skini sa neta ACDSee :)
Mislim, znam da je pitanje sta bi bila zamena za njega, ali sta ce ti zamena ako mozes da imas ACDSee?

Znam da nekoliko ljudi koristi Irfan i da su zadovoljni. Meni nije odgovarao. Za Gimp juzere ne znam. :neznam:
By superfly
ACDSee 4.0 vec godinama koristim.
Korisnikov avatar
By Rei
Picasa Rox :misici:

A XnView samo za pregled.

ACDsee je uzhas.
Korisnikov avatar
By erkondisn
Gimp :yes: za obradu,
Irfan View za pregledavanje :)
By жњ
Originally posted by KissQueen
Insalirala GIMP 2.2
Odoh da se igram sa tim sada.

@znj Pa, ranije sam sve sto mi je trebalo radila u ACDsee, sada ga vise nemam, a treba mi nesto za edit slicica. :sigh:

A znaci tako... to me i zbunilo. :)

Nemoj da se zezas. Iz licnog i profesionalnog iskustva, Photoshop je keva! (missim.. moze to da se nadje i za DZh :pirat: )
Korisnikov avatar
By andjela
XnView 1.9 za view

Paint Shop Pro v7 za edit
Korisnikov avatar
By svejedno
Micro$oft Office Picture Manager
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Svidja mi se GIMP.
Inace, ne mogu da stavim na laptop programe koji su nisu free, da sad ne duzim pricu u off.
By жњ

Inace, ne mogu da stavim na laptop programe koji su nisu free, da sad ne duzim pricu u off.

omg, laptop iz pakla :uplasen:
Korisnikov avatar
By andjela
Svidja mi se GIMP.
su ili nisu :)

pa GIMP je free
Korisnikov avatar
By svejedno
off:

@жњ

A sto crveni smile (komunjara) - u potpisu 'the godfather' ne ljubi ruku?

..Disident..
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
gimp je grafički editor, pa ne služi za organizaciju fotografija. dosta arhaičan i spartanski u odnosu na photoshop, mada je free. ja sam ga jedno vreme koristio i odustao sam zbog indukovanih količina frustracije od strane tog softvera. mnogo su ga zakomplikovali. čak i najjednostavnije stvari kao što je selekcija se rade u 10 koraka. tako da sam se vratio na PS.

za organizaciju fotografija koristim ugrađenu funkcionalnost windows explorera i picasu. odlučio sam se za nju jer je brz i mali program, nudi i osnovne alatke za brzo retuširanje fotografija, a usput koristim i picasa web za kačenje online albuma. iako se web usluga može koristiti nezavisno od programa, mnogo je jednostavnije i brže sve raditi sa jednog mesta.

od acdsee-ja sam odustao odavno jer je preglomazan i prespor. nezamislivo mi je da čekam i po 10-20 sekundi svaki put kad želim da pogledam neku fotografiju. irfanview sam čuo da je dobar, ali ga nisam koristio, jer sam se već bio odlučio za picasu.
Korisnikov avatar
By andjela
eeeeee..... macos.... mmmmmmmmmmm
Korisnikov avatar
By KiWi

Mogu da ti prosledim ACDSee Portable ... Jedan exe fajl, nema instalacije ... a možeš da gledaš slike ...

E sad ... nema editora u ovom izdanju
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Zadovoljna GIMPom. Vec sam obradila slicice koje je trebalo obraditi, vec su ubacene u rad. Ok je program, veoma user friendly (ovo kazem zato sto sam iz odma' pronasla sve sto mi je trebalo i uradila bez problema, a nisam bas neki extra talenat za sve to) :trampolina:
E, sad, ja ne bih bila ja :curiousitykilledthecat: da me ne zanima da li je ta Picasa mozda jos jednostavnija ili lepsa za upotrebu. Ili oba. :cool2:
Korisnikov avatar
By Rei
Pa instaliraj pa probaj. Lepsha definitivno jeste :D
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Picasa ima jako sveden korisnički interfejs što je plus za jednostavno korišćenje. to naravno znači da nije preterano moćan softver. taj program je i namenjen za osnovnu (i amatersku) obradu fotografija, pa poseduje osnovne alatke za tu namenu, kao što su uklanjanje crvenih očiju, promena svetla i kontrasta, konvertovanje u crno-bele odnosno sepia tonove i delimična korekcija ekspozicije.

s druge strane, GIMP je dosta složeniji, ali i moćniji program. ipak je potrebno napraviti razliku između organizera i editora. Picasa je prvenstveno organizer, a GIMP editor.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!