Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Egon
... likovi u romanima koje chitate? :)

u kojem se momentu nalaze, sta im se desava
i kako ih dozhivljavate?

evo recimo ... Kafka u "Dnevnicima 1910-1913"

negde sam na 146 strani, izdanje je Nolit iz 1984-te

(nasumice neke brze impresije)
... shvatio je da se ne slazhe sa Maksom i da su "puno puno razlichiti" ... u pozoristu su i prvi cin je zavrsen, zavesa se ne spusta .... jedan glumac prelazi preko scene i jede grozdje ... halapljivo ... ali slatko onako sa grozda ... igranje sa fenjerima
u publici ... neko opste komeshanje u publici ... i odjednom potpun mrak.

onako chini mi se vrlo bizarna situacija, prve pojave neke vrste avangardnog pozorista, koje Kafka dozivljava na vrlo neposredan nachin i po svemu sudecji vrlo emotivno eksplozivno ....

i evo citat
Vecheras sam opet bio prepun bojazljivo uzdrzane sposobnosti.
:D

@ ostali ...

vrlo vazan momenat ... ne budite partypooperi tj
da dopunjujete nechiji post u fazonu:
" eeee, a znash shta se tek deshava posleeee, e sad cju da ti kazheeemm...."

hej, pa necjemo da kvarimo zezanje :D
Korisnikov avatar
By djo
emilija je sela na klupu i ne pomera se. sedi tu jer je gost napustio kuću. pored nje je kartonski kofer. iz obližnje kuće posmatra je cela porodica i čudi se ko je nepoznata devojka koja ceo dan sedi na klupi... mesečina obasjava dvorište i emiliju, ali ne i lica članova porodice priljubljena uz prozor :) joooj kako volim emiliju :)
Korisnikov avatar
By Egon
a ko je emilija, ako smem da znam? :)
Korisnikov avatar
By djo
služavka iz pasolinijeve 'teoreme' :)
Korisnikov avatar
By Tot
Lajonel Esrog sluša Džulijinu ispovest
By Swanheart
Corkan jos uvek pijan seta na mostu
By Simor
Arturu Dimesdelu je nakon teške noći, mučen duševnim nemirom, priviđenjima i čudnom introspekcijom, sinula jedna nova misao na pamet. "Jednom mora biti tome kraj! Obuče se vrlo brižljivo i, na isti način kao za službu božju, siđe krišom i tiho niz stepenice; otvori vrata i izađe na ulicu."

Jaoooo, šta mu je palo na pamet? Šta će da uradi?

:cita:
Korisnikov avatar
By Marvin
Paulina iz Valparaisa je uspela da pošalje prvi parobrod iz Čilea ( :yay: sviđa mi se Pauilna)

A u drugom svetu iguman Grigorije još uvek čuva crkvu Svetog Spasa od Bugara i Kumana (dan je deseti).
Bogdan "javuje".
Korisnikov avatar
By Galadriel
partypooper :lol:

meni je dobar momenat bio ovaj iz potpisa, a knjigu sam u medjuvremenu procitala,
pa neka bude to

trenutno ne citam roman, pa nema junaka...
Korisnikov avatar
By djo
emilija je izvela svoje prvo 'čudo' - izlečila je dete od gnojnica :)
By Simor
Ester je poručila Arturu da ode iz njihovog konzervativnog gradića.

"A šta ćeš više sa ovim gvozdenim ljudima i njihovim mišljenjima? Oni su i inače dugo držali u ropstvu ono što je najbolje u tebi!
...
Propovedaj! Piši! Delaj! Čini ma šta, samo nemoj ležati i umirati! ... Zašto oklevaš tako dugo u mukama koje su tako urasle u tvoj život, koje su ti oduzele svaku moć volje i delanja, koje će oduzeti i samu moć kajanja? Ustani i idi!
...
- Sam, Ester?
- Ti nećeš ići sam! - odgovori ona dubokim šapatom.
Time je bilo rečeno sve!"
Korisnikov avatar
By Marvin
Tansa je povela junaka našeg da vidi Hurube.

"Pozicija nečije kuće određena je društvenim položajem njenog vlasnika...
Prvi krug kuća nastanjuju Čuvari vatre, njihova jedina obaveza je da održavaju vatru koja gori ispred Muhtarove kolibe. U drugom krugu su smešteni sakupljači drva, zbog kompleksnosti posla koji obavljaju, stalež izuzetno cenjen u Huruba. Naime gorivo za plemensku vatru mora se odlikovati posebnim svojstvima: da poseduje eterična ulja koja rasteruju insekte i zmije i da ne stvara dim koji bi mogao da privuče neželjene posetioce...
U trećem koncentričnom krugu nalaze se kuće lovaca na pacove, a oni su istovremeno i seoski kuvari. Osim pacova, lovci hvataju i kornjače. Tim krugom završava se krug privilegovanih, onih koji jedu meso. Preostala četiri prstena hrane se korenjem i divljnim plodovima"
Korisnikov avatar
By Dina
Mene su juce knjige preplasile :uplasen: Prekjuce sam naime sa jednom osobom pricala prvo o "Kralju Liru" pa kasnije o kaznjavanju dece, batine ili ne itd. Juce uzimam da ucim i u knjizi se detaljno analizira bas scena iz "Kralja Lira" o kojoj je on pricao. Ostavim to i uzmem "Kuca na kraju sveta" Majkla Kaningema kad tamo glavni lik Dzonatan koji je gay razmislja da ima dete sa jedanaest godina starijom prijateljicom Kler pa pricaju o tome:

"Sta mislis o kaznjavanju?", pitao sam je.
"Sebe? Ili deteta?"
"Deteta."
"Ne bih mogla da bijem dete", rekla je."Ne bih. Mada, ne znam. Ja bih verovatno bila od onih majki koje su stalno ljute i razocarane, a klinac jedva ceka da prelomi jedared, zavali mu samar i zavrsi vise pricu."

I tu sam prekinula... juce nije nesto bio dan ni za ucenje, ni citanje iz zabave :uplasen:
Korisnikov avatar
By Tot
Kazu Fukuzava, vlasnica lepog restorana Secugoan venčala se za Jukena Nogućija bivšeg diplomatu uz neodobravanje ljudi koji su je dotle podržavali i Nogućijevih kolega. Ovime počinje njihov netipičan brak. Šta će biti dalje ostaje da se vidi. Juken je uglavnom zatvoren i hladan. Suprotnsot između ispoljavanja njihovih osećanja je očigledna. Jukena nerviraju nekontrolisane strasti njegove nove žene, a kada je u pozorišnom foajeu zamalo izgubio dragoceni upaljač delovao je uznemireno kao da se rastaje sa životom što mu se inače ne dešava u opštenju sa ljudskim bićima.
Korisnikov avatar
By Marvin
Minijaturisti crtaju konja...

Maslina kaže "dok crtam čudesnu sliku konja, ja postajem taj čudesni konj".
Leptir "dok crtam neku čudesnu sliku konja, ja postajem neki drugi minijaturista koji crta čudesnu sliku konja".
A Roda kaže: "Dok crtam neku čudesnu sliku konja, ja mogu da budem jedino što jesam".
Korisnikov avatar
By Combo
:D

U vatikanskom arhivu, traže polaznu tačku na Stazi Prosvetljenja.
By Ulix
Mariam pokušava da shvati šta znači reč kopile. :gotika:
By polarlicht4.1
Originally posted by Dzelajza Rouz
Moj junak se fiksa i postaje nuklearno oružje.
:cvece:

Me likey ovaj poslednji deo - humans as nuclear weapon.
Korisnikov avatar
By Marvin
Hari Poter bućka napitke po instrukcijama half blooded prica...
By Speculum Columbae
Orlando se budi kao žensko i šokiran je.

Vuk Isakovič jaše po močvarama.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!