Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi

Posle dugo ćaskanja sa jednim ortakom o organic modelingu preporučio mi je MudBox. Opisao ga je kao program koji će vremenom zaseniti ZBrush (koji je korišćen za pravljenje onog čoveka-hobotnice iz Pirata sa Kariba). Nisam verovao. Onda sam video da mi je provajder za istu cenu podigao brzinu i da brže skidam stvari pa sam odlučio da skinem Mudbox.

Svega desetak minuta nakon instalacije nastalo je ovo:

Slika
Slika

Program je tako koncipiran da oponaša glinu i uz par jednostavnih alatki možeš u njemu napraviti najkomplikovanije objekte ....

Pustio sam ga da odradi render objekta u 3Dmaxu ... i rad je gotov :D

Kako vam se sviđa? Mogu li da promenim profesiju?
Korisnikov avatar
By Adenim
Pa ti si vest sa rukama, mozda bi se pronasao i u vajarstvu, svakako ovo sto si odradio nije umetnost, ali mozda si a dobrom putu
Korisnikov avatar
By KiWi

Ne razumem. Zašto nije umetnost? Od ničega sam napravio nešto...
Korisnikov avatar
By Adenim
To sto si misem napravio 2 sise ne cini te umetnikom. No, svakako to ne mora znaciti da sebe ne mozes dozivljavati umetnikom, danas to mnogi cine....i veruju im.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Meni se svidja! :merlinka:

Zasto je Adenim banovan?
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by KissQueen
Zasto je Adenim banovan?
Mozda je bio nevaljao :smug:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Adenim
To sto si misem napravio 2 sise ne cini te umetnikom.
Upravo. Lepo je vocko sto se ti zanimash, ali ovo je daleko od umetnosti.
Umetnost mora da oplemenjuje, svi mi mozemo napraviti uz pomoc kantice kulu u pesku, i ta kula moze biti lepa, neko ce je chak i pohvaliti, ali ona nije umetnichko delo.
Kada neko tvoje delo bude probudilo emocije ljubavi, neznosti, tuge, sramote, bola u oku posmatracha tek onda imash shanse da ostvarish svoj san i da postanesh umetnik.

Ako si uspeo da iz nichega napravish neshto to te chini bogom a ne umetnikom.
Korisnikov avatar
By Daliborka
Mogao bi, Kiwi, malo tvoju teta Daliborku da izvajash, kad vec imas taj program, to cudo tehnike.
Htela bih da udjem u trend za prolece - leto 2007.
:dude:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Daliborka
Mogao bi, Kiwi, malo tvoju teta Daliborku da izvajash, kad vec imas taj program, to cudo tehnike.

Vajam isključivo uz živ model .. da mogu da opipam teksturu.

Zahvaljujem se jednoj korisnici sajta smokva.com koja mi je poslužila kao inspiracija.
Korisnikov avatar
By Sunce
Hej, Kiwi, ne slušaj kritičare, nego lepo vajaj ako ti se dopada! Kreativan si! Sviđa mi se ovo što si uradio. Moj profesor likovne kulture iz gimnazije je vajar i on je pravio sjajne stilizovane bikove. Voleo bih da vidiš njegova dela.
By жњ
sto se tice dusmanskih kkomentara - ako se kiwica preko ovog iskazao u bilo kom smislu, onda to svakako podrazumeva umetnost.

ontopic - jos nisam podizala nista u 3d, deluje zanimljivo. probacu kad zavrsim sa fleshom ;)
Korisnikov avatar
By KiWi

@Sunce: Ovo je bilo zagrevanje. Kada uradim nešto složenije koje ima priču iza sebe, postaviću. Voleo bih da vidim te radove (moj profesor likovnog je slikar, slika neke puževe i zmajeve :D ). Ne vajam ja zbog kritike, već jer mi je fino kad uradim nešto pa sam ponosan na sebe kako sam to uradio :D

Ipak, slažem se sa Adenimom .. daleko sam ja od vajara. Ali je ovo dobar početak :D

@жњ: Za Rendering ti preporučujem 3dMax, za za modeling Mudbox :D Kada uđeš u fazon možeš da napraviš baš sve što zamisliš, sa gotovo neograničenom preciznošću i sitnim detaljima (zapravo granicu prave količina vremena za izradu i hardverska podrška).
Korisnikov avatar
By Sunce
Važno je da si zainteresovan i da voliš to što radiš! A bika ću ti poslati preko u2u. :lol:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Sunce
Važno je da si zainteresovan i da voliš to što radiš! A bika ću ti poslati preko u2u. :lol:

Sledeći put ću pokušati da napravim tako nešto ... da stavim akcenat na testise
Korisnikov avatar
By Daliborka
Originally posted by Kiwi
Originally posted by Daliborka

Vajam isključivo uz živ model ..

Pa, gde ces naci zivahniju staru curu od mene ?
:B
By Simor
Ih bre, što su ljudi zlobni. Kiwi, samo napred! Virtuelno ili ono pravo, samo se ti bavi vajarstvom!
Moj profesor likovne kulture iz gimnazije je vajar i on je pravio sjajne stilizovane bikove.
Evo mog omiljenog bika koji je napravio omiljeni mi Marko Nikezić:

Slika

(Izvinjavam se, ali bolju sliku na netu nisam uspeo da nađem.)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Kakvo je to vajarstvo bez dleta, čekića i čvrstih materijala :puzzle:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Kiborg
Kakvo je to vajarstvo bez dleta, čekića i čvrstih materijala :puzzle:

Da. Digitalno. Kada mogu da postoje festivali digitalne umetnosti, muzeji digitalne umetnosti .. može i digitalno vajarstvo.

Uostalom, svako ko ima malo parica može da plati nekom vlasniku CNC mašine glodalice da mu izradi to delo po modelu u računaru. Postoje već gotovi softveri koji vrše sve proračune, od izbora alata do režima obrade.
Korisnikov avatar
By Kiborg
MA da. To je 3D crtanje. Vajarstvo je kad sam napraviš nešto, a ne da ti ga mašina glođe.
Ne kažem da to što radiš nije umetnost, ali "digitalno vajarstvo" je oksimoron, za to čime se baviš nađi drugo ime.
Korisnikov avatar
By Adenim
naravno da je 3D crtanje, kakvo crno vajarstvo...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Simor
Ih bre, što su ljudi zlobni. Kiwi, samo napred! Virtuelno ili ono pravo, samo se ti bavi vajarstvom!
Moj profesor likovne kulture iz gimnazije je vajar i on je pravio sjajne stilizovane bikove.
Evo mog omiljenog bika koji je napravio omiljeni mi Marko Nikezić:

Slika

(Izvinjavam se, ali bolju sliku na netu nisam uspeo da nađem.)
Neka se druže bikovi!
Slika
Korisnikov avatar
By KiWi

Inspirisan delom Sunčevog profesora, napravio sam svog bičića:

Slika

Čini mi se da postajem sve bolji i bolji.

Prvo sam stavio samo jednog, ali sam onda shvatio da se ne vidi lepo rep, pa sam stavio tri komada, ali sam jednog obrnuo da mu se vidi guza :D
Korisnikov avatar
By KiWi

Izgleda da ću ja da batalim vajarstvo .. Komplikovan je ovo i mukotrpan pos'o.
By Paris
Pa ni 2 dana se nisi bavio... :lol:

Ne odustaj tako lako ;)
Korisnikov avatar
By KiWi

Videću još ... i 2 dana je staž :D
Korisnikov avatar
By KiWi

RAD RAĐEN U Z-BRUSHU (sličan MudBoxu)
RENDERING U 3D STUDIJU
DORADA RAĐENA U PHOTOSHOPU

ČETIRI JAHAČA APOKALIPSE:

Slika
Korisnikov avatar
By Sunce
Tvoji bikovi mi se više dopadaju! :cool:
By Paris
Kiwice, hocemo tvoje originalne radove, a ne renderovane "radove" Meats Meier-a :pirat:
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Paris
Kiwice, hocemo tvoje originalne radove, a ne renderovane "radove" Meats Meier-a :pirat:
:lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!