Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By IriS
:kakodane:

sad bi svi trebalo da prestanu sa korišćenjem pasti za zube pošto su iste kancerogene

:adiktusha: ide da opere zube Colgate Total 12 pastom za zube :perezube:
By pčelica
Ne, samo treba da bojkotuju Colgate!!!
:sweet:
By Çâðê_DUP
Ne smem da idem kod drzavnih, jer ne daju anesteziju. Stoke! Inace, to je jedini razlog sto bih izabrala privatnog zubara. Ne bojim se igle uopste, samo me strah da li ce anestezija uopste delovati. Jednom mi je dao kreten i nije delovala. Prestao je da mi radi zub jer sam ga gledala s mrznjom na licu i stegla sam mu ruku, sav se preznojio:"Sacekaj jos malo, delovace" Ustala sam demonstrativno, lica oblivenog od placa (to je vrsta bola na koju sam netolerantna) i svasta sam mu rekla: "Sram vas bilo" i tako to.
Ali, uglavnom imam srece, mada retko imam para. A toliko su prebukurani da moram i po dve nedelje da cekam na red. Stoga ne idem redovno na kontrole i obicno, dok skupim pare, za zub je prekasno. U krajnjoj liniji ga zakrpe, a jedan sa gangrenom vucem godinama (stedim)
:perezube:
By pčelica
:sigh:
Blago tvojoj drugarici.
Moji zubi su isto poput snega.

Znaš onu finu sivkastu prebojenost
ugažene bljuzgavice? :radosnice:

(aj kruva ti obriši ove postove ovde gde smo
offtopičkarale, zamrzeće me mod tim.)
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Angelina777
Ne smem da idem kod drzavnih, jer ne daju anesteziju. Stoke! Inace, to je jedini razlog sto bih izabrala privatnog zubara. Ne bojim se igle uopste, samo me strah da li ce anestezija uopste delovati. Jednom mi je dao kreten i nije delovala. Prestao je da mi radi zub jer sam ga gledala s mrznjom na licu i stegla sam mu ruku, sav se preznojio:"Sacekaj jos malo, delovace" Ustala sam demonstrativno, lica oblivenog od placa (to je vrsta bola na koju sam netolerantna) i svasta sam mu rekla: "Sram vas bilo" i tako to.
Ali, uglavnom imam srece, mada retko imam para. A toliko su prebukurani da moram i po dve nedelje da cekam na red. Stoga ne idem redovno na kontrole i obicno, dok skupim pare, za zub je prekasno. U krajnjoj liniji ga zakrpe, a jedan sa gangrenom vucem godinama (stedim)
:perezube:

Angie, sada je u kod državnih stomatologa malo bolje stanje, od kad su uveli plaćanje. nema više ništa za dz.
a i da znaš, nije privatnik bolji zato što ti daje anesteziju! najbolji je onaj stomatolog koji ti da anesteziju i uradi zub kako treba.
a što se nedelovanja anestezije tiče, postoje dva razloga zašto se to dešava:
1.nije dobro data anestezija (pogotovo ako je u pitanju donja vilica)
2.taj zub je otporan na dejstvo anestetika (da ti ne objašnjavam zašto, tu može takodje da postoji više razloga i prilično je česta pojava)

savet: taj zub sa gangrenom izleči što pre... takav zub u ustima može da bude uzrok raznim sistemskim oboljenjima.
nadam se da te nisam preplašila :D
By Çâðê_DUP
Originally posted by Inner-Smile
Ne razumem ovaj nash narod, chekaju da ih boli pa idu tek tada a onda tek nadrljaju jer na zapaljenu gnojnu povrshinu anestezija slabo deluje :) i
meni uvek deluje (sem tog jednog, jedinog slucaja, a nije bio neki veci kvar, tj imadoh i gore)

jednom sam vadila zub, i nikad to necu zaboraviti. atmosfera kao u Hostelu, otprilike, zubar kao mesar sa pregacom, isprskan krvlju, jedna vristi ispred mene i povraca krv u pljuvaonicu, ja sednem mrtva ladna i on (visok 2 metra otprilike i tezak hm...sigurno 100 kila), jak kao bik, al ne ide mu..i oslanja se na sve zivo, vuce, vuche, mene povuche sa stolice: ti lebac jebem, kakva konjina! :lol:
i onda ga izvadi, a ono-bogme poveliko belo parche :mljac:
sa ljubavlju ga je zagledao i stavio u dzepche od pregache. (prethodno ga je pokazivao svim pacijentima, koji su posmatrali citav taj proces).volim kod njega da idem, zbogf atmosfere :)

ps inace je cuveni zubar, najbolji u gradu, samo je malo mrachan :)

:love:
By Çâðê_DUP
Originally posted by kiss addict
Angie, sada je u kod državnih stomatologa malo bolje stanje, od kad su uveli plaćanje. nema više ništa za dz.
pa na isto se svodi, em treba da cekam, em treba da vadim zdravstvenu knjizicu, em opet ne daju anesteziju vec kako se njima cefne, a jos i da im platim. ne moze :)

a i da znaš, nije privatnik bolji zato što ti daje anesteziju! najbolji je onaj stomatolog koji ti da anesteziju i uradi zub kako treba.
pusti ti to! :odbij: dzaba mi dobar zub, ako mi srce rikne. ne podnosim tu vrstu bola, mozes da me seckas, bichujes, treskas o zid, sve cu podneti, ali TO ne mogu. da me vidis u tom stanju podnosenja te vrste bola, shvatila bi da je mnogo zdravije i za mene i za zubara da mi da tu jebenu anesteziju.
problem je kod privatnika sto nekad namerno ostave kvar (tj, nesto sklone, nesto ostave za sledeci put-sledecih 30 evra :love:
a što se nedelovanja anestezije tiče, postoje dva razloga zašto se to dešava:
1.nije dobro data anestezija (pogotovo ako je u pitanju donja vilica)
2.taj zub je otporan na dejstvo anestetika (da ti ne objašnjavam zašto, tu može takodje da postoji više razloga i prilično je česta pojava)
jeste bio nezgodan ugao. slucaj br 1
pera majstor potrefi iz prve, pa da i tri ako treba, jedino kod njega idem, steta sto je stalno prebookiran i skup (valjda zato ljudi kod njega i idu) plus najbolji je zubar u gradu za popravke (pored ovog majstora koji je najbolji za vadjenje)

savet: taj zub sa gangrenom izleči što pre... takav zub u ustima može da bude uzrok raznim sistemskim oboljenjima.
nadam se da te nisam preplašila :D
nisi, samo treba da skupim kintu...:sigh:
Korisnikov avatar
By IriS
problem je kod privatnika sto nekad namerno ostave kvar (tj, nesto sklone, nesto ostave za sledeci put-sledecih 30 evra :love:
pa to ti ja i boldovah... dzaba što ti on da anesteziju a ne očisti sve dobro.
najbolje je da DA anesteziju i da očisti zub kako treba i na kraju udene lepu plombicu :love:
Korisnikov avatar
By Sunce
Bio sam pre dva meseca, popravio sve sto je imalo da se popravi. Naravno, kod privatnog stomatologa, sa anestezijom. ;)

Jednom godisnje idem na kontrolu.
By pčelica
Originally posted by Sunce
Bio sam pre dva meseca, popravio sve sto je imalo da se popravi. Naravno, kod privatnog stomatologa, sa anestezijom. ;)

:wow:
Pa i ja znam da je kontrola jednom
godišnje nedovoljna! Jer ma kol'ko da
vodiš računa o higijeni usne duplje, karijes
nije posledica samo nepranja zuba.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by pčelica
Originally posted by Sunce

Isao sam cesce, pa mi je stomatolog rekao da ne preterujem. A ja ga slusam. :perezube:
By pčelica
:double_wow:
Pa taj stomatolog baš 'oće da
zaradi na tebi!
Nope. Kontrola se preporučuje na tri
meseca.
(uvek možeš da tražiš second opinion- kako
lepše zvuči na inglišu nego na srpskom.)
By Çâðê_DUP
pa to ti ja i boldovah... dzaba što ti on da anesteziju a ne očisti sve dobro.
najbolje je da DA anesteziju i da očisti zub kako treba i na kraju udene lepu plombicu :love:
jao zbunila sam se, ne procitah dobro. ja skontala da je najbolji onaj koji ti popravi kako treba (u zagradi: anestezija nije bitna)nisam dobro razumela. :rasejanost:

da, takav je najbolji, a tesko dostizan. kad sam bila u beogradu, nisam se usudila da odem kod zubara bez dobre preporuke. a cene su paprene. u inostranstvu je jos gore!

mene brine sto me ne boli ovaj moj gangrenozni otpadak (doduse, spolja lepo izgleda :D
By pčelica
sveto trojstvo u stomatologiji:

kontrola tri puta godišnje
pranje zuba najmanje tri puta dnevno
trajanje pranja zuba najmanje tri minuta

;)

Uz obaveznu upotrebu konca za zube.
Korisnikov avatar
By IriS
pa ne boli te zato što je umro jadničak :lol:
i ne dao bog da te zaboli... jer ti kad zabole, u paketu ide i prateća vojska purulentnih bakterija u prevodu ima da otekneš ko Lajza Mineli :D (ona mi pade na pamet jer se jadna od debljine izdeformisala)
a mogu da se aktiviraju i na pad imuniteta. zato Andjo, štekaj lovu i oma to da popraviš!

i ne treba ići kod stomatologa bez preporuke, sa tim se apsolutno slažem!

@pčelo... jesam li ti ja savetovala da menjaš stomatologa?
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by pčelica
Jeste, jeste :sigh:
Ribam ih posle svakog obroka, flosujem kad god stignem... kontrolišem na 3 do 6 meseci... i šta? šta?
Ponovo se podkrade koji kvar!!!!
:paradajz:
Jebem ti genetiku!!!! :rafal:
Korisnikov avatar
By Marvin
I, razlog mog nabasavanja u tematiku ovu (pored toga što sam freaky ospednut zubima svojim) je:
Moram da menjam stomatologa. Da. Došao je i taj dan.
Bila žena fina... ne previše skupa... trpela je čak i kada je nedeljom zovnem na mobilni tirpujući da mi se slomio zub (a desilo se skoro pa ništa)... sve je to bilo lepo.
I onda smo se skoro pa posvađali :blush: i ja više kod nje kročiti neću :durenje:

Pitanje sledi...
Na koju foru da na kratko vreme proverim novog čika zubu? Da na osnovu jednog pregleda skontam valja li šta. Ovoj mojoj kravi sam verovao 10 godina- pa se srušiolo sve u jednom popodnevu...
Korisnikov avatar
By IriS
pričaj sa prijateljima i vidi da li je neko od njih extra zadovoljan svojim stomatologom, pa onda poseti tog stomatologa i proceni sam. samo, teško je to provaliti posle jednog pregleda. i nemoj da padaš na lepo sredjenu ordinaciju (previše nalickanu) ;)
Korisnikov avatar
By Dina
Jao kako sam se ja prepala prosli put kad sam isla kod moje zubarke... stara je pa sam mislila da je otisla u penziju ili umrla kad se nije javljala na telefon... Uglavnom kad sam dosla bila sam srecna sto radi, jos srecnija kad me je pitala sto sam dosla, tj. nema kvarova pa da se ne pojavljujem sledecih devet meseci. Nadam se da ce biti ziva i raditi... ne znam sta ce biti kad ode, nijednim zubarom ili zubarkom pre nje nisam bila zadovoljna :uplasen:
Korisnikov avatar
By Marvin
pričaj sa prijateljima i vidi da li je neko od njih extra zadovoljan svojim stomatologom, pa onda poseti tog stomatologa i proceni sam. samo, teško je to provaliti posle jednog pregleda. i nemoj da padaš na lepo sredjenu ordinaciju (previše nalickanu) ;)
:nono:
To ne mere. Kad ja nisam procenio (ne mislim ja kao užasno intuitivan/stručan Marvin... nego ja kome je dobar stomatolog pored dobrog frizera najbitniji čo'ek u životu) teško da ću njima da verujem...

A za fenseraj od ordinacije... jeb ga... ja sam peder... padam na to- tu pomoći nema :obesen:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Nikad nista nisam kod teta-zube radila sa anestezijom, vise se bojim igle nego burgije (busilice?), a i idem na vreme, pa sve budu samo manje intervencije. :carica:
By RACABG
posle zadnje posete zubaru sto je bilo pre par dana imam zube kao sa reklame za zubnu pastu , lepe bele savrshene radio sam beljenje zuba onda sam stavio krunice tamo gde su trebale i sad sam miran neko vreme zubarka mi je EXTRA
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
moja zubarka je super, samo što sad moram da operišem zub, a ona to ne radi. :uplasen:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
..Ja idem na kontrole dva do tri puta godisnje, i uvek, ali uvvvek ima nesto da se radi... :uplasen: ... Makar plombu da mi zameni...

Inace imam divnu zubarku, veoma obzirnu i pazljivu, a iznad svega profesionalnu i odgovornu, tako da zaista ne bi trebalo da imam razloga za brigu, ali mi i dalje nikada nije svejedno kada treba da sednem na onu cudovisnu belu stolicu, ajaoooo....

Cesto pomislim, samo kada ne bi bilo onog tugaljivog i hladnog mirisa i onih grozomornih zvukova (znate li da nikada, ali nikada - bez obzira na to koliko puta sam do sada bila kod zubara - nisam zaista otvorenih ociju pogledala sve one zvrrrr-brrrrr-cccczzziiiiii spravice/busilice??? :iskolacen: ), samo da nije tih "propratnih efekata", sve bi bilo mnogo, mnogo lakse...

E, a kada sednem u pomenutu udobnu stolicu :shrug: , osecam kako pocinjem naglo da se smanjujem, a moja zubarka, hraneci se mojim strahovima, pocinje da se povecava do neslucenih razmera (inace je zena visoka oko 160 cm).... Jooojj... :lol: Par puta mi se desilo da je cak kada je sretnem u gradu uopste ne prepoznam - toliko mi se, gledajuci iz one stolice, u mislima izoblici.... :shok2:

:bezrazlozno istraumirano dete: :lood:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!