Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Zdravo, živo!

Moderator: IriS

Korisnikov avatar
By jukie
Interesuju me vaša iskustva sa ovim lekom, i ako neki lekar sa foruma može da da svoje mišljenje iz prakse
By RACABG
ako se dobro secam beta blokator
pazi ne preporucuje se upotreba blokatora bez jako velike potrebe, poznato je da ce prestati da ti se lako dize uz upotrebu ovoga ;)
By fazza
Mislim da mi cale ili keva, mozda i oboje, piju Presolol. Nisam primetio da se zale,
jedino shto im otichu noge, al' ne znam da'l je to od njega. :)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Pa, koliko ja znam, to je selektivni beta blokator i prepisuje se ljudima kojima srce preskace, imaju ubrzan rad srca ili imaju visok pritisak, i to uglavnom kada su ti problemi na nervnoj bazi. Moja keva ga uzima, treba da prodje neko vreme da pocne da deluje, a ona se ne zali na neke nuspojave.
Korisnikov avatar
By Sunce
Pio sam ga zbog povisenog pritiska...Pio sam ga po potrebi. Misljenje? Snizava krvni pritisak...
Korisnikov avatar
By ardent
E, ovo je već moj teren. Nisam lekar da odmah napomenem. Lično ga pijem i to dva puta dnevno po 50 mg već četiri godine. Jeste, u pitanju je selektivni beta lokator i njegova je uloga da smanji dotok kiseonika koji u srce putem hemoglobina (Fe) i samim tim se smanjuje potreba srca za kiseonikom, što rezultira smanjenim brojem otkucaja srca u minuti. Naime, pre upotrebe Presolola frekvenija moje "trošne srčke" je iznosila 100-110 otkucaja u minuti a sada se krece u rasponu 60-70 otkucaja u minuti. Dobar je. U početku se javljaju prolazne bradikardije (usporeni rad srca) ali se navikne čovek. Jedna od nus pojava koje prate Presolo je povišen nivi holesterola u krvi, ali to se javlja nakon više od godimu i po dana aktivne terapije istim. Da napomenem da je meni Presolol prepisan kao pomoćna terapija u praćenju razvoja feohromocitoma (tumor srži nadbubrežne žlezde). Proizvodim više adrenalina nego što mi treba.
Da prokomentarišem Racinu konstataciju oko erektilne disfunkice. Možda će vam delovati smešno za jednog 27-godišnjaka, ali moram priznati da je Raca delimično u pravu. Jeste, ne diže se toliko često kao ranije (ali nemam ja 12 godina pa da se diže svakih 15 minuta), ali nije ništa strašno. Bitno da on može da se digne i posluži svrsi. Jedna od zanimljivosti je ta da se prolongira vreme trajanja odnosa (opet sa svog aspekta govorim) tako da može duže da se vodi ljubav.
Eto, toliko za sada o Presololu. Ako nekoga zanima nešto više slobodno može da me kontaktira i putem posta ili ako hoce može i na u2u.
Korisnikov avatar
By Escobar
ja sam to trebao da pijem, ali sam odbio da koristim beta blokatore. poceo sam da se bavim sportom i problem koji sam imao je manje-vise nestao...:perezube:
Korisnikov avatar
By ardent
Originally posted by Escobar
ja sam to trebao da pijem, ali sam odbio da koristim beta blokatore. poceo sam da se bavim sportom i problem koji sam imao je manje-vise nestao... :perezube:
Ne znam kakva je priroda tvoje boljke pa da te posavetujem. Ja sam 4 godine korisnik Presolola, pa bih te zamolio da mi malo pojasniš razloge zbog kojih su ti prepisani beta blokatori. Možeš me kontaktirati i na u2u.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by ardent
Jeste, u pitanju je selektivni beta lokator i njegova je uloga da smanji dotok kiseonika koji u srce putem hemoglobina (Fe) i samim tim se smanjuje potreba srca za kiseonikom, što rezultira smanjenim brojem otkucaja srca u minuti.
Uh, ti si ovo sve okrenuo naopako. To u stvari ide na ovaj način:

1.Presolol je selektivni beta blokator i on blokira beta-1 receptore za adrenalin i noradrenalin. Ti beta-1 receptori se nalaze pretežno u srcu, pa se zato kaže da je selektivan za srce, tj. kardioselektivan.
2.Blokada beta-1 receptora smanjuje broj srčanih otkucaja
3. Kada se broj otkucaja smanji, srce manje radi, pa mu automatski i treba manje kiseonika

Znači, presolol smanjuje potrebe srca za kiseonikom, a ne dotok ili količinu krvi, i hemoglobina, a samim tim i kiseonika. Presolol samo omogućava da srce smanji svoj rad tako da sve svoje potrebe prilagodi količini kiseonika koji u srce stiže. Ovo je bitno kod pacijenata koji imaju anginu pektoris ili koji se oporavljaju od infarkta i kojima je protok krvi smanjen zbog suženja koronarnih (=srčanih) arterija.

Inače, upotreba presolola kod tebe je imala sasvim drugu funkciju, da blokira efekte povećane količine kateholamina /adrenalina i noradrenalina/ koje stvara taj feohromocitom koji si spomenuo, jer kod tebe, sa tvojih 27 godina, protok krvi je sasvim dovoljan da servisira i 110 otkucaja u minuti, ali pošto je takva tahiaritmija neprijatna, presolol je tu samo simptomatska terapija.
Korisnikov avatar
By GIO
Prepisan mi je presolol posle posete kardiologu. Radio sam ehokrdiografiju (ultrazvuk srca). Imao sam ubrzano lupanje crca, iz cistog mira. Posto sam bloagi hipohondar, odmah sam posetio kardiologa! :)

Doca mi je rekao da pijem 1/4 leka pre ispita ili tako neke stresne situacije posto je video da mi je sa čukom sve OK. Skontao je da je to na nervnoj bazi.

Kada sam razgovarao sa drugarom koji radi u kamenici rekao mi je da ni slucajno ne pijem taj lek...

Razlozi su navedeni iznad mene.

Takodje, ovi lekovi, nisu preporučljivi ljudima koji su skloni alergijama.
By zivot je lep
Samo da pozdravim sve na forumu. Nov sam i eto, jos jedan doca medju vama. Moja oblast ORL pa ako neko, ne daj Boze, ima nekoh ORL tegoba....tu sam..nadam se da cu se bar lepo zabaviti sa svima vama .....ma dosta je za pocetak...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!