Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

By Gost
Evo ne?ega za one koji se vode eti?kim na?elima prilikom kupovine kozmetike:

Crna lista :(

(proizvoða?i koji vrše pokuse na životinjama):

Artsana SPA (Chicco; finalni proizvodi nisu testirani, ali kupuju sastojke koji su testirani na životinjama)
Bic Corporation Braun (Gillette Company; Liquid Paper, Flair, Braun, Duracell, Oral-B, Parker Pens)
BioBran MGN-3 (Daiwa Pharmaceutical)
Biotherm Cosmetics & Skin Care
Care
Chacharel Parfums
Chesebrough-Ponds (Faberg, Cutex, Vaseline)
Colgate-Palmolive Co. (Palmolive, Ajax, Fab, Speed Stick, Mennen, Hills Pet Nutrition, Mennen, SoftSoap)
Coty (Adidas, Davidoff, Glow, The Healing Garden, JOOP!, Jovan, Kenneth Cole, Lancaster, Marc Jacob, Rimmel, Stetson)
Dove
Elizabeth Arden (Unilever)
Garnier (Laboratories Garnier Paris)
Giorgio Armani parfemi
Helena Rubenstein
Helene Curtis Industries (Finesse, Unilever, Suave)
Johnson & Johnson (Aveeno, Clean & Clear, Neutrogena)
Krka
Lek
Lever Bros. (Unilever)
L'oreal (finalni proizvodi uglavnom nisu testirani, ali testiraju sastojke i neke proizvode; Anais Anais; Bilage; Biotherm Cosmetics & Skin Care; Giorgio Armani parfemi; Helena Rubenstein; Logics; Ombrelle; Ralph Lauren; Vital Nutrients)
Lancome
Laura Biagiotti
Lux
Mennen Co. (Colgate-Palmolive)
Nina Ricci
Olay Co./Oil of Olay (Procter & Gamble)
Pfizer (BenGay, Desitin, Plax, Visine)
Pliva
Procter & Gamble Co. - P&G (Ariel, Head & Shoulders,Pantene Pro-V, ecret deodorant, Cover Girl make up, Max Factor make up, Crest, Tide prašak, Bold, Camay, Cheer, Comet, Ivory, Spic & Span, Sure, Zest, Dash, Lenor, M eister Proper, Antikal, Fairy, Pampers, Luvs, Always, Alldays, Attends, Certina, Tempo, Bess, Vidal Sassoon Wash & Go, Pantene, Oil of Olaz, Kamill, Certina Med, Litamin, Cliff,Credo, Clearasil, Camay, Blend-a-med, Blendax Anti Belag, blend-a-gum, blend-a-dent, Chlorhexamed, Firmodent, Wick, Wick Vaporub,Medinait, Daymed, Ellen Betrix, Henry M. Betrix, Old Spice, HugoBoss, Laura Biagiotti, Otto Kern, Giorgio Beverly Hills, Pringles chips)
Ralph Lauren
Reckitt Benckiser (Coty, Lysol, Mop & Glo, Resolve, Spray 'N Wash, Woolite)
Redken Laboratories
S.C. Johnson (Drano, Fantastik, Glade, Pledge, Shout, Windex, Ziploc)
Sanofi (Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent)
Sara Lee (Ambi Pur, Badedas, Delial)
Schering-Plough (Coppertone)
Schick (Warner-Lambert)
Shiseido Cosmetics Amerika
SmithKline Beecham
SoftSoap Enterprises (Colgate-Palmolive)
Unilever (Lever Bros., Dove, Calvin Klein, Elizabeth Arden, Helene Curtis, Diversey, Suave, Cerruti parfemi, Chloe, Finesse, Lagerfeld parfemi, Lux, Valentino parfemi)
Valentino
Vichy

Bijela lista :meda:

(eti?ki proizvoða?i koji ne testiraju svoje proizvode na životinjama):

Amway
Annyer
Apotheker Scheller
Aromatica
Atea
Avon
Basis
Beiersdorf (Nivea, Eucerin, La Prairie, Atrix, Labello)

Bodywise (Natracare)
Bourjois
Chanel
Christian Dior
Clarins
Clinique Laboratories
Collistar
Corsair Toiletries
Decleor
Dietpharm
DM (proizvodi koje oni proizvode)
Donna Karan
Dr. Hauschka Skin Care
Dr. Theiss
Erdal-Rex (Frosch)
ESI s.p.a.
Estée Lauder (Clinique, Origins)
Fairness (Genera)
Freeman Cosmetics Corp.
Ginger kozmetika
Golden
Henkel (još uvijek nisu objavili potpunu i trajnu zabranu testiranja na životinjama)
Interchem (Oxalis)
JOICO International
Kappus
L'angelica
Labud (nije službeno potvrðeno)
Lander
Lush
Manhattan
Mann & Schroder (Fruttini)
Marks & Spencer
Milla (Issa, Rea, Naily, Lee)
Montagne Jeunesse
Natur Erbe
Neutro Roberts
Neva (Rosal)
Olival
Oriflame
Paglieri (Felce Azzurra)
Primavera Life
Pupa
Pyrus kozmetika
Revlon (Almay, Jean Naté)
Sapio
Saponia
Selectiva S.P.A. (Aqualina)
Sinclair & Valentine
St. Ives
Swiss Formula (St. Ives)
The Wella Corporation (Sebastian)
Tigi haircare
Upper Canada
Urtekram
Virgin Village
Yves Rocher

Ako neko ima neku opširniju, nek je metne.
By superfly
dodaj i bodyshop u bijelu listu. ;)
By Çâðê_DUP
Dodato! :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Nivea ti je zapravo BDF, odnosno Beiersdorf. a kako ja vidim, na beloj je listi...

btw, koji je izvor ove liste?
Korisnikov avatar
By zboO
bash mi je drago sto sada imam i ove informacije u glavi :trep:

:njanja:

da li treba da nabrojim sta koristim?.....hmmm...evo reci cu samo da se 90% proizvoda nalazi na crnoj listi...stidim se skrooooz.
By Çâðê_DUP
Originally posted by 2Q2Bstr8
btw, koji je izvor ove liste?

www.animalliberation.hr
Uz asistenciju drage Ivanice :kiss:

Zb, i meni je dobar deo crn :( ali to ?e se bome promeniti very soon. Odsad u kupovinu isklju?ivo sa spiskom. :crveni:
By Gost
Originally posted by zbunjena
i ja sam dosledna, te cu nastaviti sa kupovinom istih proizvoda kao i do sada
Evo, draga, šta kupuješ:

Slika

Slika

Slika

Slika

I još mnogo sli?nih, na:
http://www.atourhands.com/cosmetic.html

Dakle, slede?i put kad budeš prala zube kolgejtom ili kosu garnijeom ili stavljala dove ili štagod, imaj na umu da su do tih mehuri?a, boja i mirisa došli preko odrane ze?ije kože. Naživo, dakako.
By Gost
A jesu li svi ti proizvoða?i obavezni da na pakovanju napišu da li je taj i taj šampon, pasta za zube ili šta bilo, testiran na životinjama? Varijanta kao sa genetski modifikovanom hranom?
Svakako bih izbegavao proizvode koji jesu, samo je malo teško nositi B&W spisak svaki put sa sobom kada se krene u pazar.
By Gost
Hm, da, to je smor - ne pišu uvek i na svakom proizvodu. Naro?ito ovo što se kod nas kupuje nije baš marljivo obeleženo, you know, roba za SEE tržište, libo ih racku i tako to. Zato ja fino odštampala spisak, šta ?u...

:cobanica:
By Thomas
A gde su na toj listi Hemfarm i Galenika? :kokice:
Korisnikov avatar
By djo
Originally posted by superfly
dodaj i bodyshop u bijelu listu. ;)
bodyshop više nije za bijelu listu, kupio ga je lancom ili l'oreal... :(
By Gost
E da, premda je deo teme ise?en, ja bih i dalje volela da mi MLF kaže odakle mu podaci o testiranju na ljudima?

P.S. - Bodišop došo, Bodišop ošo.
Korisnikov avatar
By m..
meni nko nije odgovorio da li postoji pasta za zube na beloj listi, malo je komplikovano da ides u ranju sa otstampanom listom i prevrces svaku bogovetnu kutiju, pa poredis..
Korisnikov avatar
By Hys.
znaci znam za testiranje i sta rade, ali nikada nisam videla slike, iako sam znala za neke koji testiraju mislila sam da je to donekle prevazidjeno, nisam znala da je jos uvek tako rasprostranjeno.majko trebace mi vreme da se oporavim od ovoga....ali samo mi nije jasno zasto to na zivo rade?nista mi nije jasno, tako sam besna i ogorchena da ne mogu normalno da razmisljam...upravo sam pobacala pola kupatila i nije mi zao ni najmanje:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :flaming: :flaming: :flaming:
ps. ako neka ciganchica bude kopala po kontenjeru bit cejako hepi sutra:zacepi:
Korisnikov avatar
By dimitriades
ako ih ne testiraju na životinjama, to zna?i da ih prodaju netestirane. to je valjda gora varijanta?
By Gost
Originally posted by m..
meni nko nije odgovorio da li postoji pasta za zube na beloj listi, malo je komplikovano da ides u ranju sa otstampanom listom i prevrces svaku bogovetnu kutiju, pa poredis..
Sarm..o, ?e proverim pa ti reknem. Trenutno imam sli?an or grði problem, nemrem na? belu ?etkicu za zube, a svoju sam ju?e ostavila u drugome gradu. :uplasen:
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by m..
Postoji Plidenta koju proizvodi Neva-Rosal, Zagreb i Zirodent koju proizvodi Saponia Osijek. :cool2:

Ja koristim ovu prvu :okret:

OT: od stvari koje koristim na crnoj listi sam našao jedino L'oreal (gel za kosu), kojeg bojktorima od iduci put i kupujem Keune kojeg nema niti na crnoj niti na bjeloj listi ..., ako tko sazna na kojoj je neka kaže .. :panker:
Korisnikov avatar
By colorado
Ne koristim nista s crne liste. Nego, sta je s Kamejem, Grindentom i Bonidentom? :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Beograd -- Volonteri Orke pokušali da utvrde broj oglednih životinja u Srbiji.

Povodom Svetskog dana zaštite oglednih životinja, volonteri Orke pokušali su da saznaju koliko životinja u Srbiji biva koriš?eno za nau?na istraživanja u obrazovanju i kozmeti?koj industriji. Katarina Novakovi?, koordinatorka Orkine kampanje Miš, kaže da je u Srbiji osnovano osam eti?kih komiteta na fakultetima i institutima koji koriste ogledne životinje i dodaje da je to veliki pomak jer pre dve ili godine nije postojao nijedan.

"Nedostatak je što ti eti?ki komiteti nisu kontrolisani i nisu regulisani nijednim zakonom, a zakon koji bi to trebalo da reguliše jeste Zakon o zaštiti životinja", kaže ona.

U ime organizacije za zaštitu životinja, Katarina Novakovi? je pokušala i da sazna nešto više o upotrebi oglednih životinja. "Prva adresa je Ministarstvo za nauku i oni nisu imali odgovor na mojih pet pitanja, a to su koje životinje se koriste i u kom broju, koje institucije ih koriste, ko uzgaja životinje za oglede i ko poseduje eti?ke komitete. Onda sam krenula dalje i poslala sam oko 40 pisama svim institucijama za koje sam smatrala da bi mogle da koriste ogledne životinje. Rezultati su slede?i: u našoj zemlji se koristi oko 6.000 životinja, ali ja bih tome dodala još koju hiljadu jer nam neke institucije nisu odgovorile. Polovina tog broja se koristi na medicinskim i biološkim fakultetima", kaže ona.

Kampanja za zaštitu oglednih životinja, koju Orka vodi ve? pet godina, uticala je na to da u nastavi, na pojedinim katedrama, umesto životinja budu koriš?eni kompjuterska simulacija i ostali multimedijalni oblici edukacije studenata. Dok je gotovo nemogu?e zamisliti nau?na istraživanja bez kuni?a, u kozmeti?koj industriji sve više se isti?u proizvodi koji nisu testirani na životinjama. Tijana radi u parfimeriji i kaže da ?esto imaju seminare o novim i starim proizvodima, a da se ?esto naglašava da neki proizvodi nisu testirani na životinjama. "Takoðe, na pakovanjima piše da test nije uraðen na životinjama, ali mnogim mušterijama to ne zna?i mnogo, ne reaguju na to", kaže ona.

Umesto testiranja na kuni?ima, mnoge kozmeti?ke kompanije angažuju dobrovoljce.

izvor: www.b92.net
Korisnikov avatar
By Allkey
Avon. Kraljovi. Ali kraljovi. U svakom pogledu.

I drago mi je da su na beloj listi. :)
Korisnikov avatar
By voicesman
Originally posted by one of the people
kuvacu ja svoje sapune
Onda predji na Lush :P
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by krepa?
[

Slika

Slika

Slika

Slika

I jo� mnogo sli?nih, na:
http://www.atourhands.com/cosmetic.html

Dakle, slede?i put kad bude� prala zube kolgejtom ili kosu garnijeom ili stavljala dove ili �tagod, imaj na umu da su do tih mehuri?a, boja i mirisa do�li preko odrane ze?ije ko�e. Na�ivo, dakako.
:placko: :placko: :placko: :placko: :placko: :placko: :placko: :placko: :placko:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by voicesman
Onda predji na Lush :P
i gledaj iste ovakve slike, samo što mesto zeka zamisli ljudska lica.

ima li iko argument ZA kada je testiranje na ljudima u pitanju? a kozmetika na nekome mora da se testira.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
zapravo, kozmetika odavno ni na kome ne mora da se testra, osim ako se ne izbacuje neki NEW AND IMPROVED proizvod koji se šatro bitno razlikuje od prethodnog utoliko što će ti se kosa od njega zakovrdžati malo više udesno... :nokti:
a i ako pođemo od činjenice da mora da se testira, to "bolje na životinjama nego na ljudima" opet ne pije vodu.
prvo, dermatološko testiranje nije ni nalik ovome što se vidi na slikama.
kad se proizvodi testiraju na životinjama, onda se koriste ekstremno jaki koncentrati i velike količine da bi se utvrdile najekstremnije moguće reakcije na potencijalne alergente il kako se to već zove. drugi razlog što ih toliko maltretiraju je taj što životinjska koža nije, jel, ljudska, pa se ovakvim testovima ne mogu dobiti pouzdani rezultati. ideja je, valjda, da će biti pouzdaniji ako im se prvo odere krzno ili rade slične gadosti.
suma sumarum, ovi experimenti su monstruozni, plus neefikasni.
testiranje na ljudima je em daleko humanije, em pouzdanije. osim toga, postoje i druge mogućnosti, kao što su testiranje na ljudskoj koži koja nije, jel, živa (što možda zvuči morbidno, ali je zapravo daleko manje morbidno od ovoga što se radi), kompjuterske simulacije, blabla... i sve to daje bolje rezultate, a niko ne mora da pati.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
testiranje na ljudima i kompjuterske simulacije su dve potpuno različite stvari. nisam siguran koji su argumenti da ovo drugo podvedeš pod "testiranje na ljudima".
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Simulacije su pomenute da bih naglasila da postoje alternative testiranju na životinjama, među kojima je i testiranje na ljudima. Naravno da ih ne podvodim pod testiranje na ljudima.
Korisnikov avatar
By anche
a sta cemo sa sadrzajima/sastojcima zivotinjskog porekla u toj kozmetici proizvodjaca sa bele liste? :trep:

oni dodju i iz ovih:

Slika
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!