Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By ANSEJ_88
Da li postoji neka knjiga ,enciklopedija ili udzbenik iz koje bi se moglo saznati sve o modi ... ali da ne bude u formi prirucnika za mlade modne kreatore ,vec da bude istoriske i enciklopediske sadrzine ... Znaci da sadrzi objasnjene termine koji se koriste u svetu mode i imena koja su vazna i zasto su vazna za modu kakvu danas poznajemo ... Kako se menjao moderan kostim kroz vekove itd itd... Mozeli mi ko da mi da naslov i ime autora kao i mesto gde se knjiga moze kupiti ili poruciti?

Hvala unapred... :)
Korisnikov avatar
By pazzaz
Bas kao enciklopedija ne postoji ali imas milion knjiga koje se bave odredjen periodom i kostimom sto je i najbolje, i dosta razlicitih ilustrovanih knjiga o evoluciji kostima kroz vekove. Uglavnom knjige koje sadrze sva razdoblja nisu bas detaljne sto je i te kako bitno, naprime James Laver (Costume and Fashion) je fina knjizica za imati jer je sazet prirucnik o kostimima od Egipa pa do dan danas ako ipak povrsna.
Korisnikov avatar
By ANSEJ_88
a daj neke naslove knjiga koje nisu povrsne poput te ... te knjige odredjene epohom ... i gde se to moze kupiti.... ?
Korisnikov avatar
By pazzaz
Ako si iz bgd jedino mozes naci nesto bar je bilo ranije u IPS-u i po antikvarnica naprimer ona na sred Kneza. A mozda i plato. Eh kad bi se ja setio svih svih aurora evo nekih "Costumes of Greeks and Romans" od Thomas Hope-a dosta dobra kniga sa raznim cirezima o grcom i rimskom kostimu onda John Peacock ilustrovane knjige o svim periodima kostima mada iako je dobro i detaljno u crtezu obradjen kostim mene su njegovi crtezi uzasno dosadni ali treba je imati. "Costume Through the Ages" od Erhard Klepper-a je dosta dobro ilustrovana isto "Pictorial History of Costume From Ancient Times to the Nineteenth Century" od Wolfgang Bruhn-a i Max Tilke-a isto jako dobro ilustrovana knjiga o svim razdobljima (jedna od omiljenih knjiga Zore Davidovic)... Ima ih stvarno dosta.
Korisnikov avatar
By djo
ako hoćeš ozbiljno da se baviš time ne vredi ni da pomišljaš da nešto ozbiljnije možeš da kupiš u bg, nego lepo u biblioteku Fakulteta primenjene, koliko znam nalazi se u rektoratu univerziteta umetnosti, kosančićev venac 29, ponesi ličnu kartu i sedi i čitaj tamo :)
Korisnikov avatar
By ogi_ns
jednostavno idi u IPS (u BG MAMUT, i ona lepa knjizara na sred kneza sto drzi i strane knjige...ne znam joj ime) i imas citav odeljak radnje koji sadrzi samo knjige o modi!

pa lepo pogledas i odaberes i kupis sto ti se svidi!
ja imam TASCHENov FASHION NOW2 i super je, al kontam da to nije to sto ti trazis... ovo su pobrojani svetski poznati dizajneri (kreatori, modne kuce, brendovi)
i objasnjeno je ko su , kako su poceli, koji stil furaju, filozofija marke...
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by ogi_ns
jednostavno idi u IPS (u BG MAMUT, i ona lepa knjizara na sred kneza sto drzi i strane knjige...ne znam joj ime) i imas citav odeljak radnje koji sadrzi samo knjige o modi!

pa lepo pogledas i odaberes i kupis sto ti se svidi!
ja imam TASCHENov FASHION NOW2 i super je, al kontam da to nije to sto ti trazis... ovo su pobrojani svetski poznati dizajneri (kreatori, modne kuce, brendovi)
i objasnjeno je ko su , kako su poceli, koji stil furaju, filozofija marke...
uzeo si mi rec iz usta... ips je mesto gde mozes naci sve sto te zanima
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Ima bas jedna takva knjiga kakvu trazis u IPS-u, cela istorija mode, sa slikcicama i objasnjenjima, samo ne mogu da se setim kako se zove. Ja sam je samo prelistala na licu mesta i cini mi se da je tema obradjena dosta detaljno.

Ali, knjiga je formata 1x0.5m, tako da ne verujem da ces je promasiti. A i cena je prava sitnica: oko 15,000 din
:alexis:
Korisnikov avatar
By ANSEJ_88
ako je knjiga zaista tako dobra ,onda nije problem za nju izdvojiti 15 000 :snob:
Otici cu u IPS sutra da vidim sta ima ... a oticu cu i da se uclanim u biblioteku fakulteta primenjenih ...
Hvala svima :)
Korisnikov avatar
By pazzaz
Cisto malo teze da ces ista naci u biblioteci FPU jer jako malo knjiga imaju (kad sam radio neko istrazivanje o srpskom kostimu imali su samo da mi ponude tri knjiga i ni u jednoj nije bilo bas ono sto mi treba) zato je najbolje da malo procackas po netu jer ima milion sajtova o istoriji mode i odredjenim periodima kao npr www.costumes.org ....
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislim da IPS prodaje Taschen, a njihove knjige su ko slikovnice. jesu to lepe fotke i sve, ali da nisu izvor znanja - nisu.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!