Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Forum za pripadnike manje vidljivih delova populacije.
Transrodno, Interseksualno, Aseksualno, Queer, ...

Moderatori: Hys., Moderators

Korisnikov avatar
By ganjarolla
Imam jedan upitnik čitav, moram da pitam, imam dojam od svih foruma da ću ovdje dobit najljepše odgovore..
E, gay sam, puštam bradu npr. sad, imam zavjet da ne šišam ništa godinu dana,nokte, obrve... no u isto vrijeme shvaćam sve više da imam totalno ženski um što se tiče svih pojava u društvu i što se tiče baš onog što ja želim.. kul mi je ova muška strana no psihički nije toliko dominantna da dodiruje baš kao ženska strana.
U biti mislim da sam heteroseksualna žena :kopa:
Sad baš moram i da razmislim, sorry ako je preslaganje misli samo... ma nije, nikad se nisam gledao kao muškarca i to nisam ni tražio, bez obzira na tijelo, nije to to, i nema mislim veze sa traženjem partnera.. nisam siguran, moj partner je neseksualan u muškom tijelu; seks i kama sutra to da, no ne gleda se kao na muškarca..
Možda sam samo neki hippie fanatik? Ili nisam? ne znam.. Al na čitav muški rod gledam iz ženskog kuta...
Jel se kod mene radi o afirmaciji te strane ili se trebam tako prezentirat i aktivirat? Feminist već jesam, mislim da tražim dopuštenje neke stavke prepoznavanja i obznanjivanja.. Inače ne mislim da treba šutit i velika sam lajavica, možda sad tražim i momka, ko zna?
Moj pojam muškarca ( ne toliko fizički ) je Pete Burns, ne samo zato što mi je to kul već što je baš aktualizacija vizualna, cross dresser sam bio, sad bi npr. volio nosit feređe i mislim, nemoguće je da brijem na to pa opet ne znam, šta, čekam svoj red nekad, rastem još?
---
hvala na odgovorima unaprijed ako ovo uopće ima smisla :foto:
Korisnikov avatar
By KiWi

Zanimljivo. Mislim da je zdravo što si prvo sebi sve to priznao i verujem da ti nije lako... Sve u svemu, ne znam mnogo o ovome, ali znam da se pre bilo kakve odluke o promeni pola ili hormonskoj terapiji prvo "pregleda" mozak i ako zaista imaš ženski mozak, nema spora da ti je zapalo telo koje ti ne pripada ...

Voleo bih da ti nekako pomognem savetom, ali nisam dovoljno obavešten. Nadam se da će moja podrška da istraješ u tom samoizdraživanju prijati :friends:

P.S. Jel se kaže feredža ili feređa? Ja kažem feredža...
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
cico, slobodno se osjecaj kao heterosexualna zena, i to je ql ako ti odgovara. prati svoje zelje i uzivaj sto vise mozes.

ovo zbori Peggi iz mene:D
Korisnikov avatar
By tramp
ima smisla i te kako ... ja recimo ne mogu reci da se osecam kao zena, sta god to znacilo iako licim na zenu, imam sve reproduktivne organe neophodne da me se klasifikuje kao zena u fizioloskom smislu

e sad ja recimo ne mogu reci ni da sam muskarac jer se ne osecam ni tako ...

jednostavno se osecam bezorodno u vecini slucajeva a kao musko ili zensko u par i super mi je i ne smeta me moje telo mada bih bila najsretnija da mogu da se prebacujem iz muskog u zensko u neutralno kako mi dodje
Korisnikov avatar
By ganjarolla
Nije mi teško, uopće, već to govorim, no šta da radim kad ne znam, opet je samoaktualizacija samo na meni, šta ja volim i želim, manje šta želim da vide oni... Mislim da ljudi nisu baš toliko vizualna bića, a i ja ne želim da ciljam na vizualna bića.. jedna cura mi kaže danas da me vodi doma za udaju, da će ona imat momka a ja da idem tražit malo dalje iz mjesta.. sad ne znam za praktični problem sa svijetom jer na kraju krajeva 99 % je isključivo vizualan.. Nisam ni femi toliko nit mi je to cilj osim npr. te feredže ( stvarno nisam siguran, meni ta slova, kao i č i ć samo predstavljaju bezvezno nametanje, ja je čitam kao nešto između dž i đ -- hm, da, ovo je taj drugi dio svijeta osim vizualnog, isto mi se čini nepotpunim, ima toliko slova koja mogu da se nadoštiklavaju nekim crticama a pismo nam više nije kao arapsko il kinesko, barem ova latinica )
I ja bi volio da mogu da se prebacujem iz tijela u tijelo no ovako, ne znam, uopće me ne zanima tjelesna modifikacija toliko... Tijela mi uopće nisu bitna, al znam da kad se s curama ljubim da imam osjećaj da sam lezbejka..
Sa tipovima imam neki osjećaj da ne želim da budu gay već isto tako
neka žena.. i ovo me zbunjuje... jesam narcisoidan i tražim presliku sebe? Jel to to usput uz ovu temu?
Inače ne podnosim histerije, drame, senzacije...
Korisnikov avatar
By KiWi

Imao sam i ja fazu kada sam imao osećaj da sam kurata lezbejka :D Zanimljivo veoma :D Izgleda da nisam u potpunosti shvatio tvoje uvodno izlaganje ... Sve u svemu, niko ne može da ti zabrani da sebe lično osećaš kao ženu iako fizički to nisi :D To je tvoja sloboda i ako ti tako odgovara, super :D
Korisnikov avatar
By Andre87
Originally posted by ganjarolla
Nije mi teško, uopće, već to govorim, no šta da radim kad ne znam, opet je samoaktualizacija samo na meni, šta ja volim i želim, manje šta želim da vide oni...

I ja bi volio da mogu da se prebacujem iz tijela u tijelo no ovako, ne znam, uopće me ne zanima tjelesna modifikacija toliko... Tijela mi uopće nisu bitna, al znam da kad se s curama ljubim da imam osjećaj da sam lezbejka..
Sa tipovima imam neki osjećaj da ne želim da budu gay već isto tako
neka žena.. i ovo me zbunjuje... jesam narcisoidan i tražim presliku sebe? Jel to to usput uz ovu temu?
Inače ne podnosim histerije, drame, senzacije...
Svi smo mi spoj suprotnosti,mozda si i sam upao u zatvor roda(socijalno pripisano,ocekivano ponasanje ti "ne lezi",...).
Ipak ako nisi zainteresovan za telesnu modifikaciju,mogao bi biti transrodna osoba,ne i transseksualna.
Ni meni nije toliko bitno sta drugi vide,ali teze je kad telo salje pogresnu poruku...a retko ko ce imati vremena bolje da te upozna kao coveka...i razume.
Mozda si i gender queer,iznad rodova.Nemoj da se trudis da se uklopis u sablone,u svakom slucaju jedinstven si i tvoje iskustvo bice takvo..

Srecno druze!

Andrej
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by tramp
ima smisla i te kako ... ja recimo ne mogu reci da se osecam kao zena, sta god to znacilo iako licim na zenu, imam sve reproduktivne organe neophodne da me se klasifikuje kao zena u fizioloskom smislu

jednostavno se osecam bezorodno u vecini slucajeva a kao musko ili zensko u par i super mi je i ne smeta me moje telo mada bih bila najsretnija da mogu da se prebacujem iz muskog u zensko u neutralno kako mi dodje
Ovo je odlicno objasnjenje.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by tramp

Kod mene je potpuno isto kao kod Tramp da ne ponavljam samo mojim recima. Ono sto meni nije ni priblizno super je odnos sa drugim ljudima, celog zivota se slabo razumemo... Mislim da ljudi (najcesce) zele samo jednostavne relacije, sve im sablon kaze i sta imaju da misle... Da upoznaju drugu osobu, da dovode u pitanje ono sto su do tada mislili, pa zamisli sta trazis, to ne moze ako nije negde napisano :wink: Slazem se sa Andre87 da se ne trudis da se uklopis u sablone i sacuvas jedinstvenost. Samo to zna da bude tezak put... Meni se nekad cinilo da placam mnogo veliku cenu sto necu da se ukalupim i da cu ostati vecito sama. Sada opet mislim da sam to sebi dozvolila nikada ne bih susrela neke drage ljude a narocito jednu sasvim posebnu osobu :love:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!