Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by KiwiZnaci ovo cu da stavim u potpis, ako smem....
Uglavnom se slažem sa ovim što je gospodin Ja napisao.
Neko je jednom rekao da je prava ljubav kada partneru otkriješ svoje slabosti i daješ mu mogućnost da te udari tamo gde si najranjiviji.
Originally posted by SunceMože da bude u konačnom rezultatu - ishodu.
Koja je razlika između osetljivosti i slabosti?
Originally posted by SunceJa jedino priznajem osećajnost, jer samo na taj način minimiziramo egoizam, posvećujemo se drugoj osobi. Osetljivost je što i sujeta, tj. osećajnost, ali samo za sebe. A slabost, to je egoizam udružen sa nemogućnošću odolevanja nepoželjnim porivima.
Originally posted by Morgan Le FayeKada suza padne niz lice, otvorio si direktno dusu i uspeo da prevazidjes slabost ega. Godinama nisam bio sposoban da zaplacem.
Treba zaustaviti suzu u drushtvu ljubavnika.
Treba grimasu bola pretvoriti u osmeh u naruchju prijatelja.
Treba neuspeh prikazati kao pobedu u oku neprijatelja.
Ali kada suza padne niz lice, kada se zachuje urlik bola, kada se prizna neuspeh to je slabost.
Originally posted by KiwiTačno tako... Što bi, slikovitije, rekla jedna meni draga forumašica: daš dotičnoj osobi srce na tanjiru i još joj staviš viljušku i nož u ruke.
Neko je jednom rekao da je prava ljubav kada partneru otkriješ svoje slabosti i daješ mu mogućnost da te udari tamo gde si najranjiviji.
Originally posted by svejednoKupovina vremena druze, kada su Kleopatra i Antonije doziveli poraz od strane Oktavijanovih brodova, Kleopatra je naredila da se podignu pobednichke zastave, ushla je u Aleksandriju kao pobednica, ljudi su skakali od srece, igrali, pili...dok je ona plakala u svojim odajama. Morgan je smatra jednim od poslednjih polu-bogova na Zemlji. A mudrost makar i polu-bogova treba da nam sluzi za primer.
Veci deo zivota sam se rukovodio gore citiranim.
Sada smatram da je to greska.
OT:
Osetljivost je senzibilnost.
Ima ih raznih. Od umetnickih, preko romanticnih do npr 'etericnih'.
Pozeljna stvar.
Slabost je nedostatak karaktera/volje.
Nepozeljna je.
Pa, osetljivost može postati slabost ako imamo potrebu da je svakom serviramo na tanjiru.Slazem se sa Totom, izneo je otprilike i moje vidjenje. Stvar zavisna od situacije.
Originally posted by bigirl
Verovatno zavisi od toga kakva si osoba. Po meni, osetljivost (mogućnost postojanja emocija, dozvoljavanja tih emocija samom sebi, kako mi se čini da ovde definisasmo to) nikako ne može biti slabost, već nešto samo predivno. A opet, ima ljudi koji su na suprotnoj skali lestvice... Tako da... Sve je relativno.
Originally posted by deckoOriginally posted by bigirl
Verovatno zavisi od toga kakva si osoba. Po meni, osetljivost (mogućnost postojanja emocija, dozvoljavanja tih emocija samom sebi, kako mi se čini da ovde definisasmo to) nikako ne može biti slabost, već nešto samo predivno. A opet, ima ljudi koji su na suprotnoj skali lestvice... Tako da... Sve je relativno.
![]()
Originally posted by DinaU potpunosti se slazem,posebno sa ovim "kada su ih preziveli postali su jaki,ali mogu biti i surovi" e bash tako
Bila je vec tema o osetljivosti. Ja sam tamo navela jednu recenicu iz romana i filma koju volim jer mislim da je jako istinita:"Cuvaj se ostecenih ljudi, oni znaju da mogu da prezive." Osetljivi ljudi se mogu shvatiti i kao osteceni jer su zbog svoje osetljivosti bili vise povredjivani, povredjivale su ih i one stvari koji drugi ljudi nisu primecivali. Kada su ih preziveli postali su jaki, ali mogu biti i surovi.
Originally posted by SunceNema razlike. Ako pokazes da si osecajan/osteljiv neko ce to iskoristiti jer je nasao tvoju slabu tacku
Originally posted by svejednoSlažem se sa tobom.
Osetljivost je senzibilnost.
Slabost je nedostatak karaktera/volje.
Originally posted by TotU pravu su. Nekada osetljivost može da bude maska ili odbrana, ali da li je onda to osetljivost. To je slabost.
Pa, osetljivost može postati slabost ako imamo potrebu da je svakom serviramo na tanjiru. Onda to znači da nemamo dovoljno snage sami rešiti ni jedan lični problem, onda kao da očekujemo da drugi reše te probleme i ako to često radimo pokazujemo ogromno nepoverenje prema vlastitim sposobnostima. Mislim da takva nekontrola vodi do samoponiženja bilo zato što drugima dajemo da upravljaju našim problemima i procenjuju ih, bilo zato što će im se posle izvesnog vremena smučiti ovakve "plačipičke".
Originally posted by TotMislim da moderna kultura veoma podstiče prikrivanje osetljivosti- to prosto postaje sve manje socijalno poželjno. Isto tako gay ljudi su veoma skloni da se stide ispoljavanja svoje osetljivosti u strahu da ce im to doneti nove stereotipizacije i neprihvatanje u većinskoj strejt sredini.I kao da je najpoželjniji model - samodovoljna nepovredivost (omnipotentna osoba).
Originally posted by bigirl
Verovatno zavisi od toga kakva si osoba. Po meni, osetljivost (mogućnost postojanja emocija, dozvoljavanja tih emocija samom sebi, kako mi se čini da ovde definisasmo to) nikako ne može biti slabost, već nešto samo predivno.
Originally posted by m..
Osetljivost nikako nije slabost. Stavise, dopustiti sebi da budes osetljiv i da osecas sve te emocije u full-u i da se stavis u poziciju da budes ranjiv nikako nije slabost vec odraz snage (ili gluposti, u nekim slucajevima, onim kada precenimo svoju snagu pa najebemo).
Originally posted by pčelicaOriginally posted by m..
Osetljivost nikako nije slabost. Stavise, dopustiti sebi da budes osetljiv i da osecas sve te emocije u full-u i da se stavis u poziciju da budes ranjiv nikako nije slabost vec odraz snage (ili gluposti, u nekim slucajevima, onim kada precenimo svoju snagu pa najebemo).
Je je, so true.![]()
Ja bih sada uvek pre izabrala da se osećam
živom, uz sve što to nosi sa sobom, čitavu
buru emocija i iskustava, pa makar ona i bila
poprilično neprijatna po moj Ego. Daleko je
lepši osećaj to, nego mrtvilo životarenja, uz nadu
da, ako dovoljno dugo sebe objašnjavaš van situacija
koje ti se dešavaju i ljudi koji ti pružaju ruku, uspećeš
da ih hirurškim rezom odstraniš pre
nego ih i pustiš u svoj svet.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!