Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Umetnost oblačenja i svlačenja

Moderatori: Hys., Moderators

By Çâðê_DUP
Trikovi i tehnike shminkanja

Mirella Nichelson, asistentica renomiranog hollywoodskog vizažista Paula Starra, otkriva nam profesionalne trikove i tehnike šminkanja, kojima ćemo u nekoliko koraka postići izgled kakav želimo.

Slika

Slika

Šminka - uvod

Šminka nam daje samopouzdanje... Šminku koristimo za ljepši, ženstveniji izgled i da se osjećamo bolje. Šminkom možemo sakriti ono što ne želimo vidjeti na licu i poigrati se onime što volimo i želimo istaknuti.

Nema nikakvih pisanih pravila i limita što možemo ili ne možemo raditi sa šminkom.

Sve ovisi o vama!

Boja

Boja puno govori o vašoj osobnosti i raspoloženju: ako nosite crveno, znači da se osjećate otkačeno; rozo znači da ste ženstveni; zeleno reflektira balansiranost i iskrenost. Ljubičasta boja opisuje umjetničke tipove.

Tekući puder

Slika

Kao i pri gradnji kuće, podloga je najosnovnija. Bez pravilne podloge kuća bi se srušila. Tako je i sa šminkom, izuzetno je važno nanijeti pravilnu podlogu - jednostavno, mora biti ista kao i boja kože.

Ako želite izgledati malo tamnije, uvijek na kraju šminkanja dodajte bronzer.

Ukoliko još niste sigurni koji puder kupiti, odgovor ćete teško naći u trgovinama za širu uporabu, kao što je na pr. DM. Problem je u tome što vam tamo nitko ne može pomoći u odabiru i nemaju testere koje možete probati.

U takvim je situacijama puno bolje otići u trgovine specijalizirane za šminku (pr. Martimex), jer ne samo da imaju testere s kojima se možete igrati već vam mogu pružiti i pomoć kod pitanja koja vas muče. Druga je mogućnost da se prije odabira posavjetujete s vizažistom.
By Çâðê_DUP
Kako nanijeti tekući puder na lice?

Više ne stavljamo tekući puder prstima ili spužvicama. Sada koristimo četkicu namijenjenu za tekući puder
Razmislimo li malo, kad stavljamo tekući puder prstima, pola pudera isperemo nakon što smo gotovi. Koristimo li spužvice, one upijaju dosta tekućine.

Ako koristite četkicu puder će vam trajati do četiri puta duže i dva puta duže na licu. Zamislite kako bi bilo da vam tekući puder traje na licu čitav dan i da vam lice na kraju dana izgleda isto kao i na početku, kad ste se našminkali!

Gdje nanijeti tekući puder na lice?

Sada, kad tekući puder izgleda kao vaša koža pa i bolje, nanesite tekući puder na sredinu lica (čelo iznad nosa, jagodice obraza, nos i brada). Uvijek nanosite tekući puder u smjeru rasta dlaka na licu.

Kada nanijeti tekući puder na lice?

Prije smo uvijek prvo nanosili tekući puder, zatim sjenilo i, na kraju, ruž.

Ako se vratimo u te dane, koliko puta smo morali obrisati sjenilo koje je palo s očiju na obraze i onda nanijeti još više pudera? Ako nemate puno vremena, najlakše je da prvo stavite sjenilo na oči, zatim tekući puder, ruž i na kraju rumenilo za obraze.

Korektor

Slika

Uloga korektora ja da sakrije problematična područja na licu koja tekući puder ne uspije dovoljno pokriti.

Koža ispod očiju je jako tanka pa djeluje tamnija, zato koristite jednu nijansu svijetliji korektor da posvjetlite to područje.

Ako imate problem s prištićima, koristite korektor iste nijanse kao vaša koža da prekrijete to područje.

Korektor se također koristi kao podloga za sjenilo za oči. Dat će vam istinsku boju sjenila i sjenilo će vam trajati cijeli dan. Isto je i s ružem.

Nanesite korektor na lice s četkicom za korektor

Puder u kamenu i prahu

Slika

Uloga pudera u kamenu ili prahu je da licu daje završni look, što znači da puder u kamenu ili prahu uvijek nanosimo na kraju šminkanja.

Ako imate jako suhu kožu koristite puder u prahu, jer je puno lakši, a ako imate masnu kožu koristite puder u kamenu, jer će prekriti sjaj koji dobijete tijekom dana. Ako imate normalnu kožu potpuno je na vama da izaberete, možete koristiti puder u prahu kod kuće, a u kamenu u čuvati torbici, za korištenje vani.

Nanesite puder u kamenu ili prahu četkicom za puder u smjeru rasta dlaka na licu. Uvijek protresite četkicu prije negoli nanesete puder na lice, da ne nanesete previše.

Umočite četkicu vodoravno u puder i nanesite je na lice vodoravno, ne okomito, tako da vam količina bude jednako raspodijeljena na licu.

Rumenilo

Slika

Rumenilo je jedini dio šminke koji nikada nećete morati promijeniti. Izaberite rumenilo koje vam daje prirodan sjaj. Uvijek možete promijeniti boju ruža ili sjenila za oči.

Uvijek nanesite rumenilo poslije tekućeg pudera. Rumenilo je najlakše nanijeti ako se nasmijete i nanesete ga na jabučnu kost obraza. Ne zaboravite nanijeti rumenilo četkom srednje veličine.

:icequeen:
By Çâðê_DUP
Definicija oka

Slika

Sjenilo za oči

Sjenilo se može koristiti za promjenu ili povećanje konture oka, za oblikovanje jednostavne definicije ili stvaranje jakog učinka, ovisno o izboru boje sjenila.

Zapamtite: svijetlo sjenilo istaknuti će vaše oči, a tamno produbiti odlike oka.

Olovka za oči

Olovku koristimo za sjenčanje ili definiranje oblika oka.

Maskara

Jeste li znali da cijeli svoj look možete promijeniti jednostavnom promjenom maskare koju koristite?

Postoje različite vrste maskara: one koje podižu trepavice, koje ih produžuju, maskare koje daju volumen i koje daju definiciju.

Olovka za obrve

Obrve uokviruju oči. Olovku možete koristiti da popunite pretanke obrve i obogatite im i oblikujete formu.

Oblici očiju:

Duboko usađene oči

Slika

Oči su usađene, zbog čega čeona kost djeluje istaknuto. Vizualno smanjite istaknutost čela sa sredenje do dubokim, mat sjenčanjem, neutralnih boja.

Debele obrve - premalo prostora

Slika

Kako bi izbalansirali svoje obrve koristite tamni tuš za oči na unutarnjem rubu oka (gore i sa strane) tako da na kapku, bliže trepavicama koristite više boje u vanjskom kutu oka. Nanesite sjenilo srednjih nijansa iznad tamnijeg sjenila izvana prema unutra. Na kraju, nanesite svijetlo sjenilo u području ispod obrva.

Velike okrugle oči

Slika

Fokusirajte se na gornji dio oka. Koristite tamni tuš za oči za unutarnji rub oka, samo gore – nanesite debelu liniju izvana prema unutra. Nanesiti srednju boju sjenila na pregib oka, a svijetliju ispod obrve.

Male oči

Slika

Cilj je učiniti oči većima nanoseći više boja.

Nanesite tamni tuš za oči na gornji dio kapka, blizu trepavica. Stavite tamno sjenilo iznad tuša, do nabora oka kao i na gornji dio oka, cijelom površinom, do unutarnjeg ruba. Sjenilo srednje nijanse nanesite u unutarnji kut oka, a svijetlu nijansu na vanjski rub kapka, ispod obrva.

Koristite maskaru u boji na unutarnjem kutu oka, a crnu na vanjskom.

:alexis:
By Çâðê_DUP
Usne

Slika

Tamne boje čine usne manjima, a svjetlije boje povećavaju izgled usana. Oblikovanje usana najbrži su način da promijenite svoj izgled. Boju ruža ne morate uskladiti s bojom noktiju ili odjeće, ali dobro je uzeti u obzir što ste obukli.

Ruž za usne

Slika

Blijeda put – topla boja breskve ili rozi međutonovi.

Put srednjeg tona – u obzir dolazi skoro svaka boja koja stvara dramatični učinak jakog izražaja.

Tamna put– tamno crveni ruževi s tamno plavim ili ljubičastim međutonovima do duboko smeđih s ljubičastim, plavim međutonovima ili onima boje crnog vina.

Olovka za usne

Trebala bi biti za nijansu tamnija od nijanse ruža. Ispunite usne olovkom za usne, ostavljajući sredinu praznom. Na taj će se način vaš ruž zadržati duže, a usne će djelovati napućeno.

Sjajilo za usne

Sjajilo za usne nanosite na kraju, samo na središte usana. Boja sjajila ne mora biti ista kao boja ruža. Sada je vrijeme za igranje!

Tekst i fotografije: Mirella Nichelson, Hollywood
Korisnikov avatar
By m..
Sad sam skontala da koristim onaj trip za debele obrve, iako mi obrve nisu ni debele niti ima malo prostora izmadju njih i oka, nego mi lepo stoji uz oblik ociju, i svidja mi se kakav efekat ima na celo lice, jedino ne koristim olovku za obrve nego to reshim senkom, kontam da bi olovka bila previse gruba...
A koristim kombinaciju neke ljubicasto sivkaste, bronzane braon i crne senke, lol.
Korisnikov avatar
By shishmish
uh, definitivno sam promasila temu ...:shok2:
Korisnikov avatar
By m..
Vidi se da vise ne zivis u domu :)
Korisnikov avatar
By shishmish
:)
ma umem ja kad prigusti...
tako sam jednom otisla sama na svadbu u Pirot kod drugarice sa faxa (da ne pominjem da sam stopirala do tamo, prvo cisternu, pa nekog jugica, pezo itd), sama se obukla u dugacku providnu haljinu i nasminkala se :hvala:
Korisnikov avatar
By Luba
Dobro stivo za sirote male tranike.
Dajte vise ako ko ima nesto dobro.
By Çâðê_DUP
Hajde neki strucni muskarac da mi objasni: kako vizuelno povecati oci? :shocked:
Korisnikov avatar
By m..
Dioptrija?
Korisnikov avatar
By Escobar
a secam se kada smo se bananica i ja svadjali oko mog pudera....

hvala za savete!!! :pionir:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Angelina777
Hajde neki strucni muskarac da mi objasni: kako vizuelno povecati oci? :shocked:

Uokviri ih ... Ako su ti baš male turi dupli sloj .. Radi pos'o, provereno!
Korisnikov avatar
By djo
ja mislim da je štos za uvećavanje očiju da samo obojiš trepavice maskarom i stavis svetlu senku - belu, zutu, nezno plavu, nezno zelenu ili roze i nikako ih ne uokviruješ :)

u stvari, ne znam da li ovo vizuelno povećava oči ali meni se sviđa kad su žene tako našminkane :)
Korisnikov avatar
By VANGEL
TRIKOVI-VIRTUALNO OGLEDALO SVAKOG ESTETICARA POCEV OD SMINKERA,FRIZERA,VLASULJARA I STILISTE!!!
NISTA POSEBNO,SAMO RUTINA,MASTA I DOBRI PREPARATI MOGU DA UCINE DOSTA TOGA ALI NE ONAKO KAKO MI TO VIDIMO NA REKLAMI ITD!TU DOSTA IMA FOTOMONTAZE A JASAM PROTIV NJE!!!
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
@ Vangel - Ne vici! :peace:

On: Odlicna tema, trebalo bi neko da doda koje su boje senki adekvatne za zelene, plave, smedje... oci. Najbolje sa slikama.
By aleksatgp
Ćao društvo ovde ima mnogo divnih stvari, koje ja tek sada počinjem da koristim, hvala za informacije

Alexa
Korisnikov avatar
By kate moss
meni je ovo skroz strano. ja se ne sminkam i super izgledam. sa tim silnim stvarima na licu se osecam kao da me gutaju i skupljaju prasinu. i dopadaju mi se devojke bez sminke, nekako je sirovo i ume da napali.
Korisnikov avatar
By Zoe
Oooooooo, novajlijo, kako ti ne dojadi? :nokti:

Devojke bez sminke i jesu lepse, ako su lepe. Ako nisu, ni sminka im ne vredi, cak ih i poruznjuje.

Ja se sminkam, no nisam opterecena........mogu i ne moram.

Beauty anyway :icequeen:
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
Kako ne vredi?Mislim da chak i ruzne devojke shminka ulepsha malo
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by Claires_Horrors
Kako ne vredi?Mislim da chak i ruzne devojke shminka ulepsha malo

Ulepsa ih ali samo pod uslovom da ne preteraju! Da istaknu malo ono sto je na njima najlepse.
Mada, ja sam mnogo cesce vidjala devojke koje nisu mnogo lepe, pa su nabacile fasadu u opasnoj kolicini, koja ih cini jos ruznijima.
A inace, i kod lepih devojaka ne volim preteranu sminku, nego diskretnu, da izgledaju kao da nisu nasminkane. Ili, opet, ako jesu, da to ne bude too much - ako istaknu usne, da ne nafrakaju oci, ako nafrakaju oci, da usne ne........
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Nisam znao da ti treba toliko slojeva pudera da bi bio lepo nasminkan...
Korisnikov avatar
By Zoe
Originally posted by A.F.K.A.OB
Nisam znao da ti treba toliko slojeva pudera da bi bio lepo nasminkan...

Gde si video da se puder pominje? :lol:

Puder moze biti mac sa dve ostrice - ako se brizljivo nanese i kupi kvalitetan, te u odgovarajucoj nijansi, stvara ujednacen i zdrav ten, ali ako preteras ili ne naneses dobro..... :bljak: najebo si :bljak: :shtap:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!