Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By blenta
zar ime teme i ime osobe koja je postavila nije dovoljan pokazatelj da u datu ne ulazite a pogotovu udostojite j svog misljenja

mladunac - siroti zabludeli ispranog zapadom mozga jadnichak

:pilence: :pilence: :pilence:
By brdja
niti je MENSA masonska loza, niti neka organizacija koja isijava mudrost ... hiperinteligentnih u Srbiji (onih u gornjih 2%) ima 2% od 6,000,000 sto mu dodje 120,000 vrlo visoko inteligentnih ...

to sto oni svi ne koriste svoje kapacitete ili ih koriste u pogresne svrhe i nacine ...

:budilnik:

bitno je pametno i zadovoljno iskoristiti zivoit !!! :mjuza:

btw Mensa ima nesto vise od 1000 clanova (to se placa oko 15e godisnje) i ima zanimljivih clanova ... ima i zgodnih clanova i clanica :trampolina:
By brdja
ma ne znaju o cemu ljudi pricaju ... raspodela inteligencije je manje vise ista medju svim narodima ... mada neki naucnici tvrde da je nesto veca kod naroda koji su obrazovaniji .. ima to veze sa boljom ishranom kroz recimo 10 narastaja itd .. ali sve te razlike su u nivou statisticke greske ili u proseku nbe vise od nekoliko procenata :-))
Korisnikov avatar
By HPLC
Ako smo toliko inteligentni, zasto smo tu gde smo?
Korisnikov avatar
By blenta
jer netjemo da se foliramo

:duh:

shto reche andritj
najbolje je zhiveo ko je neopazhen zhiveo :snob:
By UnexpectedError
Originally posted by HPLC
Ako smo toliko inteligentni, zasto smo tu gde smo?
Ako smo toliko inteligentni, zasto smo tako glupi ?
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by UnexpectedError
Ako smo toliko inteligentni, zasto smo tako glupi ?
Staro mensino pravilo: što je narod inteligentniji to stvara gluplju državu... :smeh:
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Escobar
Nema anagrama, test je univerzalan, slikovni, pravljen tako da tvoje predzanje ne igra nikakvu ulogu u njemu. Dakle da bi slozio slicice ili nastavio niz ne treba ti cak ni da budes pismen. Osim da popunis formular sa licnim podacima. :praznoglavi:
:foto: :up:

Ali neko ne napisao Jukie-u da lupa :drama: Pa fenomenalno. Taj neko je moj novi idol.
Korisnikov avatar
By Instruare
Nikako da shavatim, zar je to sve bitno? Ajte vi ljudi malo napolje, udhnite par puta i uzivajte u zivotu, zar je bitno ko je pametan a ko ne.
:bicikl:
Korisnikov avatar
By mishicavo mache
ah muziko poverovacu da srbija ima bolji obrazovni sistem kad beogradski univerzitet postane stenford ili sorbona.:france:
Korisnikov avatar
By Mortis
Telegencija je vazna stvar...

Btw, jukie me razdusevi onim postom o poredjenju obrazovnih sistema. Jukie za... hmmm.... poslanika! Da!
Korisnikov avatar
By gorilica
Ne vidim zašto bi ovaj uvodni post bio sporan. Ako bacimo pogled na Teslu, na čijem se radu zasniva celokupna današnja civilizacija, ako pogledamo na bilo koje važnije naučno istraživanje u svetu i vidimo da u većini timova koji se njima bave, čuči i po neki srbin, zaista ne vidim razlog zašto bi post bio sporan.
E sad, druga je stvar što su srbi po prirodi megalomani i socijalno poluprimitivni. To nema veze sa inteligencijom, već sa genetikom.
By XanaX
ishao i ja tamo, na FER, nekih 200 kn test, pa god. chlanarina josh 100 kn (mislim)... ispalo IQ=165 (proud!!!)

no, testiranje nije obavezno, tako da broj MENSA chlanova ovisi o broju onih koji se prijave i prodju... tako moze cijela npr. madzarska uvesti obavezno testiranje i onda bi bila TOP-MENSA country, s najvise mensasha...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Mensin test meri do 156 koliko je meni poznato. da li si permutirao cifre?
By XanaX
Originally posted by 2Q2Bstr8
ok, ok... hvalim se bezveze i to necim cime se niti ne moze hvaliti...

u biti, ne znam za taj limit. stvar je da sam dobio to pismo od mense, ali me nekoliko mjeseci kasnije psihijatrica poslala psihologici "daj da ona tebe malo istestira..." pa me psihologica testerisala neka tri dana svim testovima i jondaj i IQ. i kasnije mi psihijatrica kazhe "jako visoko, ali ne smijem ti reci broj". ali, ne lez' vrazhe, kasnije otishao s psihijatricom na onu izlozhbu "picasso i dora maar" ili tako nekako, pa na ruchak, i oblila se moja psihijatrica crnim vinom, pa me nesto hvali i blebne broj... a sad, mozda je i ona, tako opijena, pogrijeshila...
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
nisam nikada čuo da se od nekoga taji njegov koeficijent inteligencije...
By XanaX
eto, zhena je spec. psihijatrije i lijepo mi rekla da se, kad je to dio psihijatrijske obrade, doslovni rezultati psiholoshkih testiranja, ne priopcuju pacijentu... dunno why... al' k'o sto rekoh, izblebetala se poslije...
Korisnikov avatar
By nev
Originally posted by muzika86
Madona i Đina Dejvis, članice Mense, svoj potencijal jesu iskoristile.
da li mislis da ih je logicka inteligencija dovela tu gde jesu? (kao sto znamo mensa ima testove iskljucivo za logicku inteligenciju). LI ne cini osobu kompletnom. To sto neko brze kapira matematiku, logiku, itd. ne znaci da ce biti uspesan i postici nesto u zivotu.
pre nekoliko godina sam cula podatak da je najinteligentnija osoba na svetu zena-kamiondzija. covek treba posedovati mnogo vise od LI da bi iskoristio svoj potencijal.
Korisnikov avatar
By jukie
165 nije TOLIKO preterano... ja sam kao mlađi stalno dobijao 150-160... kada se pređe neki prag od recimo 135-140 konačan skor počinje da zavisi od greške u merenju... i ako slučajno omašiš jedno pitanje (klikneš/zaokružiš opciju c umesto d jer ti odšeta ruka) to ti odnese desetak poena... ja inače i dalje na određena pitanja odgovaram na svoj način jer mislim da njihovo "tačno rešenje" nije tačno pa onda nikada ne dobijem preko 160
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by gorilica
Ne vidim zašto bi ovaj uvodni post bio sporan.
Zato što nije pomenut podatak da Srbija ima vrlo nizak procenat građana koji su ikada testirali sopstvenu inteligenciju Mensinim testom (to je, inače, apsolutno dobrovoljna stvar). O razlozima možemo posebno, kao i o uticaju te činjenice na "visoku poziciju" Mense Srbije u svetu. :)
By жњ
Originally posted by XanaX
ishao i ja tamo, na FER, nekih 200 kn test, pa god. chlanarina josh 100 kn (mislim)... ispalo IQ=165 (proud!!!)

na mensinom testu se najvise moze izvuci 156 poena po katelovoj skali. za sve rezultate vece od toga se radi poseban "X" test isto u okviru mense i koga jos uvek iz nekog razloga, nema u mensama nasih zemalja. tako da ako zelite izmeriti preko toga, a da vam mensa verifikuje, morate otici u neke od evropskih prestonica.

inace, znam da je do pre 7-8 godina, mensa hrvatske imala jako velik problem sa predsednicom njihovog udruzenja. naime, zena je uvela autokratiju i godinama nije dala da se testiraju novi potencijalni clanovi kako bi sto manje ljudi imalo tu "privilegiju" da bude u mensi. umislila zena nesto... shtacjesh... :shrug:
By XanaX
Originally posted by XanaX
Originally posted by 2Q2Bstr8
ok, ok... hvalim se bezveze i to necim cime se niti ne moze hvaliti...

u biti, ne znam za taj limit. stvar je da sam dobio to pismo od mense, ali me nekoliko mjeseci kasnije psihijatrica poslala psihologici "daj da ona tebe malo istestira..." pa me psihologica testerisala neka tri dana svim testovima i jondaj i IQ. i kasnije mi psihijatrica kazhe "jako visoko, ali ne smijem ti reci broj". ali, ne lez' vrazhe, kasnije otishao s psihijatricom na onu izlozhbu "picasso i dora maar" ili tako nekako, pa na ruchak, i oblila se moja psihijatrica crnim vinom, pa me nesto hvali i blebne broj... a sad, mozda je i ona, tako opijena, pogrijeshila...
dakle, kako mi reče moja opijena psihijatrica, 165... (kao što sam napisao, išao sam pishologici na Rebru)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!