Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Da li mislite da su asexualnost i religioznost povezane i na koji nacin?
Da bi se individua osecala asexualno, moraju da postoje mnogi razlozi, ali mi se nekako cini da je odricanje od telesnog, kao necistog, gresnog i prljavnog jedna od 'ideja' religioznijih ljudi, koji bi tako da sebi obezbede kartu za Jesus Express.
Korisnikov avatar
By Adenim
Ma daj molim te, mislim, verujem da su retki slucajevi koji se odricu svoje seksualnosti zbog vere, ali svi znamo sta se desava po manastirima (mini gay centrima), o katolickoj crkvi i da ne govorimo. Pa licno znam jednog katolickog popa koji je prevrnuo gro zena u Beogradu.

Tema je, manje vise preopsirna, Odgovorio sam povrsno jer nisam uvrstio sve religije.
Korisnikov avatar
By mrle
Ja ne vidim vezu.
Po nekom mom poimanju, aseksualne osobe nemaju ili skoro da nemaju zelje i potrebe sa seksualnim odnosima.
Oni koji se odricu tih odnosa iz verskih ili nekih drugih razloga, svesno potiskuju potrebe za seksom - dakle, zive aseksualnim nacinom zivota, ako mogu tako da se izrazim - ali u sustini nisu aseksualni, jer su potrebe za sexom i dalje prisutne. Potisnute, prigusene, ali i dalje prisutne.
Korisnikov avatar
By Dina
Ne mislim da su povezane. Kod nekog coveka mozda, ali ne mora biti pravilo. Asexualni ljudi samo ne zele sex, mislim da ga ne smatraju prljavim, gresnim itd, vec samo samo necim sto nije njima potrebno. Religiozni ljudi, sto rece Adenim, ponasace se u zavisnosti kako shvataju tu religiju i koja je.
Korisnikov avatar
By Deksi
mislim da se aseksualnost i religioznost ne mogu izjednaciti.....dalje necu da komentarisem
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Sexualnost je povezana sa korenskom chakru, od svih chakri ta chakra je kod vecine ljudi najvishe otvorena, ali postoje osobe kojima je chakra deformisana, i samim time nisu u stanju da dobiju dovoljnu kolichinu energije...i zbog toga se vidi nedostatak zelje za sexom.
Osobe koje su SVESNO odluchile da zrtvuju energiju prve chakre i podignu je u neku od ostalih 6..chine svesnu zrtvu, libido se privremeno gubi, svaka sexualna aktivnost prestaje da bude zeljena...a energija koja bi bila potroshena na privremeno zadovoljstvo usmerava se prema nauchnom radu, umetnichkom delu, spiritualnim teznjama...
Korisnikov avatar
By gari
Da, Morgan je rekao sve ono sto sam i ja hteo da kazem. U psihologiji je objasnjena transformacija sexualne zelje /libida/ u druge vrste kreativnosti. Mada, medju umetnicima, naucnicima i drugim stvaraocima ima dosta njih koji se nisu nikako lisili sexualnosti, naprotiv-bili su hiper-aktivni na tom polju. Na drugoj strani, veliki je broj onih koji su se svesno odrekli sexualnosti i transformisali je u posvecenje Bogu, ili necemu drugog.

Uglavnom, kundalini koja lezi u prvoj cakri se ne moze izbrisati, moze se samo iskoristiti premestanjem u druge cakre. Onaj ko je probudi /tj kundalini/ a ne zna njome da upravlja je gotov i u fizickom i u psihickom smislu.
Korisnikov avatar
By Val
Originally posted by MinaHarker
Da li mislite da su asexualnost i religioznost povezane i na koji nacin?
Da bi se individua osecala asexualno, moraju da postoje mnogi razlozi, ali mi se nekako cini da je odricanje od telesnog, kao necistog, gresnog i prljavnog jedna od 'ideja' religioznijih ljudi, koji bi tako da sebi obezbede kartu za Jesus Express.

Jehovini svedoci se odrichu sexa. Samo, ne znam da l' cje tako da se operu od greha... :lood:

Bez obzira u koga ili shta verujem, sexa se ne odrichem. Al' ko voli taj nachin zhivota...zashto da ne?
Korisnikov avatar
By Adenim
Originally posted by Val

Jehovini svedoci se odrichu sexa.
A kako Jehovini svedoci dolaze na svet da svedoce?
Korisnikov avatar
By svejedno
Vrbovanjem, ako nemaju sex?

U sta ne verujem, misim da im je bracni sex zabranjen.
Korisnikov avatar
By gari
Nije tacno da se Jehovini svedoci odricu sexa. Oni imaju sex ali samo u svrhu oplodjavanja a ne zadovoljstva. Tako bracni parovi mogu da imaju sex na strogo odredjeni nacin, da ne opisujem sada i strogo samo u svrhu oplodnje bez putenosti.

:opacupa: :cita: :flasher:
Korisnikov avatar
By Dina
Slicno je valjda i u pravoslavlju i katolicanstvu, samo sto vernici veruju na neki svoj nacin a ne kako je "zvanicno" propisano. Jedna moja bliska rodjaka je skoro ceo zivot provela u manastiru. Kad god me je vidjala imala je obicaj da mi govori da ja imam dva puta - da se udam i imam decu, postujem muza itd ili da dodjem kod nje u manastir. Jos je govorila nesto sto je meni bilo neobicno, da su i one udate ali za Boga.
Korisnikov avatar
By gari
Nista neobicno to sto su govorile da su i one udate ali za Boga. Ako stupe u manastir kao device, one su neveste Boga i ostaju za ceo zivot device. Zene koje odluce da stupe u manastir a vec su imale sexualna iskustva nisu nista manje cenjene od ovih koje su se zavetovale na devicanstvo, jer se one ubuduce odricu sexa, tako da i one u neku ruku ponovo postaju device.

Sve njihove misli i htenja od tada su usmerene samo na Boga.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!