Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Simor
Muzej savremene likovne umetnosti Vojvodine
Novi Sad, Dunavska 37

Izložba: 25. januar - 09. februar

Kroz primere foto-dokumentacije izložba PERFORMANS 1968-1978, predstaviće glavne protagoniste performansa sedamdesetih godina na beogradskoj umetničkoj sceni.

Naime, galerija Studentskog kulturnog centra je bila jedino mesto gde se sedamdesetih godina performans ozbiljno uvažavao kao legitimna umetnička disciplina, stoga i jedino mesto u Beogradu gde se performans održavao, uvek pred velikom publikom, te mesto kreacije i produkcije performansa.

Na ovoj izložbi biće predstavljeni foto-dokumenti kao i foto-radovi performansa sledecih umetnika: Gina Pane, Era Milivojević, Zoran Popović, Marina Abramović, Raša Todosijević, Neša Paripović, Gergelj Urkom, Joseph Beuys, Jürgen Klauke, Wolfgang Weber, Radomir Damnjanović, Luigi Ontani, Ulrike Rosenbach, Theater of Mistakes, Simone Forte, Ilija Šoškić, Ana Mendieta, Sanja Iveković.

http://www.msluns.org.yu/
Korisnikov avatar
By Adenim
Ha, savremena umetnost u vidu performansa je i danas toliko bedna u Beogradu, a pre 30 godina je bila i vise nego zanemarljiva. Bas cu se prosetati do Novog Sada da vidim sta su napakovali...
Po onim slikama (tj one 2) sto ih vidim cini mi se da ce biti zesce gubljenje vremena.
Korisnikov avatar
By djo
joj korisniče iznad, nemoj da se brukaš:elf:
Korisnikov avatar
By Adenim
Pa sem, za svet prosecne, Marine Abramovic, sta je zaista kvalitetno? Nisam bio, ne zelim da pricam pa mi ti reci....o kome je bilo reci?
Korisnikov avatar
By djo
nisam ni ja bio, i ne verujem da ću stići da odem, ali sam spisak valjda treba dovoljno da govori. 70te godine u jugoslaviji a naročito u beogradu, ljubljani, zagrebu novom sadu i subotici vrve od performansa. i to najkvalitetnijih i najrelevantnijih, a akteri su upravo ljudi sa spiska. i ne bih se složio da je marina abramović 'za svet sasvim prosečna'. ni jedna knjiga koja tretira umetnost performansa ne prolazi bez bar jednog marininog primera, i to iz 70ih dok je još funkcionisala kao jugoslovenska umetnica (ciklus 'ritam'), pre ullaya. to što sad bulazni matora je a i može joj se :)
Korisnikov avatar
By Adenim
Iako je volim, nisam rekao sasvim...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!