Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

"Čemu ovo služi, a još i ne radi?

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By M M and I
Ja koristio...bilo skupo u odnosu na uslugu...i u odnosu na to koliko meni taj 3G zaista treba (tj. bilo mi zanimljivo prvih 8 dana, a posle nisam koristio uopste) pa se lepo vratio starom dobrom GSM-u.
Korisnikov avatar
By Allkey
Koji bre 3G? Toga u Srbiji ima???

Aha, ono kod mt:s-a se zove 3G... :whatever:
Korisnikov avatar
By andjela
da citam na benchmark-u da je blagi ocaj :)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
imaju slab link, pa je protok očajan. stvarno ne vidim čemu to sve. valjda je fora da se kaže da su ponudili prvi 3G u Srbiji iako je dostupan na jednocifrenom broju baznih stanica.

inače, s obzirom na stanje telekomunikacija i opštu ekonomsku moć stanovništva u Srbiji, koristiti 3G ovde je čisto preseravanje. "vidi, brate, š'o mi dobra ova pi*ka!" (misleći na video poziv koji obavlja sa svojom devojkom).
Korisnikov avatar
By Allkey
Nije tačno. Telenor već ima 3G - u test fazi koja radi bolje od mt:s-ove.
Korisnikov avatar
By Mars

Sužava izbor laganja preko telefona. Nije da to mene nešto pogadja, ali eto... istina je.
Korisnikov avatar
By EnRage
Ni meni se to ne svidja, ne mora svatko tko me zove znati gdje sam. No, tehnologija ide dalje, i moglo bi nam to za par godina postati normalno, vidjet cemo...Ali niti MMS nije postao masovan pa mozda nece niti video telefonija...iako, naravno, 3G tj. UMTS pruza i brojne druge mogucnosti pogotovo u sferi mobilnog Interneta.

Inace, u Hrvatskoj zadnjih godinu-dvije radi 3G mreza, ali jos uvijek malo ljudi to koristi. Prvi je uslugu ponudio VIP iako mu je pokrivenosti bila mizerna. T Mobile nije kretao s uslugom sve dok nije postigao kakvu-takvu pokrivenost gradova 3G signalom. Trenutno, VIP 3G signalom pokriva nekih 15-ak gradova, T Mobile navodno nesto vise, a neki tvrde da je T Mobileov 3G signal kvalitetniji od VIP-ovog. To ne znam, jer nisam isprobao.

Treci operater, Tele2, krenuo je s 3G uslugom prosli mjesec, na podrucju Zagreba gdje imaju izgradjenu 3G mrezu. U 2007. godini su najavili ulaganja od 200 miluijuna eura tako de ce se vjerojatno i njihova 3G mreza siriti izvan glavnog grada.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Mars

Sužava izbor laganja preko telefona. Nije da to mene nešto pogadja, ali eto... istina je.
A-ha...pa kad me zovu s posla ujutro...pa me pitaju da li su me to mozda probudili...a ja kazem: "Ma, ne nikako...odavno sam ustao i vec sam uveliko u poslu"...Sa video pozivima to je malo teze ako si jos u krevetu i u pidzami...Zato bih ja uvek imao iskljuucenu opciju video poziva ... i iz tog razloga sam se vratio na dobri stari GSM :spin:
Korisnikov avatar
By Rei
Shta znam, tu valjda ide vishe od samo video poziva... Tipa prijem tv signala i slichno. Sve bi se to omasovilo da je malo jeftinije... I MMS bi bio masovniji da mu cena nije chetvorostruko veca od obichne poruke..
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
Originally posted by Allkey
Nije tačno. Telenor već ima 3G - u test fazi koja radi bolje od mt:s-ove.
u ponudi je samo ograničenom broju odabranih korisnika, dok je Telekomov komercijalno dostupan. tako da ja to ne bih nazvao "prvi" 3G.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by REI
Shta znam, tu valjda ide vishe od samo video poziva... Tipa prijem tv signala i slichno. Sve bi se to omasovilo da je malo jeftinije... I MMS bi bio masovniji da mu cena nije chetvorostruko veca od obichne poruke..
Ha...samo da znas koliko mi je stalo da mogu da gledam tv program na ekrancicu mobilnog telefona...dozivljaj neopisiv... :maca: Blejis u taj display i pokusavas da vidis sa se desava...
A o dozivljaju gledanja tv-programa na ulici,u automobilu, u T-bani (tj. metrou), vozu ili autobusu da i ne govorim. Ne znam samo kako smo mogli do sada da zivimo bez te pogodnosti :cekam:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y

I ne samo to, nego - kako da se javis kad si npr. u WC-u? Ili si zajapuren i cupav posle sexa, a zove te kolega sa posla. Ili u svom toplom domu radis nesto :joint: :smokin: sto ne mora bas svako da zna.
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by KissQueen

I ne samo to, nego - kako da se javis kad si npr. u WC-u? Ili si zajapuren i cupav posle sexa, a zove te kolega sa posla. Ili u svom toplom domu radis nesto :joint: :smokin: sto ne mora bas svako da zna.
MA jasno...Ja imao taj 3G i nakon dve nedelje mi vec vise nisu bile zanimljive tih 32765 razlicitih potpuno bespotrebnih funkcija...a sem toga uvek je onaj s kim razgovaram mogao da vidi kad imam a bad-hair day pa sam se lepo vratio GSM-u :bubbles:
pa zbog toga i kažem. oni dok ne ponude flat pakete, od 3G "nema 'leba". :trep:

btw, sasvim je normalno da 3G signalom ne bude pokrivena čitava teritorija neke zemlje, ali to nema nikakve veze sa upotrebljivošću i koristi od uvođenja jedne takve usluge. i nije tačno da se uvodi iz prestiža. to eventualno možeš reći za MTS koji se busa u grudi da su "prvi u Srbiji" iako ovde NE POSTOJE komercijalni sadržaji koji bi opravdali postojanje 3G usluge. pogledaj malo šta se nudi i čemu služi 3G, pa onda pričaj o "prestižu".
Originally posted by 2Q2Bstr8
pa zbog toga i kažem. oni dok ne ponude flat pakete, od 3G "nema 'leba". :trep:

btw, sasvim je normalno da 3G signalom ne bude pokrivena čitava teritorija neke zemlje, ali to nema nikakve veze sa upotrebljivošću i koristi od uvođenja jedne takve usluge. i nije tačno da se uvodi iz prestiža. to eventualno možeš reći za MTS koji se busa u grudi da su "prvi u Srbiji" iako ovde NE POSTOJE komercijalni sadržaji koji bi opravdali postojanje 3G usluge. pogledaj malo šta se nudi i čemu služi 3G, pa onda pričaj o "prestižu".
Svega ima samo nam jos 3G fali (zamrljan). I nimalo mi se ne dopada ideja da gledam nekog dok pricam telefonom s njim.
Originally posted by EnRage
Svi operateri ga uvode iz prestigea, a malo ljudi to jos koristi. A jos niti jedna europska zemlja nije u potpunosti pokrivena 3G signalom, radi se uglavnom o vecim gradovima.

Pa kod nas je pokrivenost i 3G mrezom jako dobra. Ali dosta ljudi (ja medju njima) to ne koristi...zbog velikog broja funkcija koje mi apsolutno nisu potrebne ne vredi placati razliku u ceni (koja je doduse svakim danom sve manja).
Pokrivenost u Hrvatskoj relativno je dobra u nekoliko gradova, a daleko je od idealne. To kazu svi koji koriste 3G. Navodno je problem u samom signalu jer, iako ti mob pokazuje pun signal, to ne znaci da je UMTS signal dobar i upotrebljiv, navodno je puno osjetljiviji od 2G signala.

Kad sam spominjao prestiž, mislio sam na ono sto 3G nudi...a sto nudi? Surfanje internetom preko mobitela, video call, gledanje televizije, spotova i sl....Oprosti, ali po meni ce to jos neko vrijem biti luksuzne usluge, a osim sto mi je zaista previse surfat netom i preko moba, jer sam ionako previse za kompom, stvarno ne bih volio da me netko gleda kad me zove.

Video spotove imam na TV-u, ne pada mi na pamet gubiti oci na mali ekran, a o gledanju televizije da ne govorim.
Originally posted by EnRage
Kad sam spominjao prestiž, mislio sam na ono sto 3G nudi...
znaš kako se kaže? nije žvaka za seljaka.

sve se može na taj način relativizovati. 3G nije nešto šareno što se kupi da telefon bude lep, već nadasve praktična stvar. zar misliš da su kompanije ulagale pare u razvoj ovakve usluge zarad dokonih ljudi koji ne znaju šta će od sebe, pa im sada fora da gledaju TV na mobilnom? ne budi smešan.

propusni opseg koji nudi 3G omogućava mnogo širi raspon usluga, a tu se pre svega cilja na one kojima te usluge trebaju. tebi možda nije interesantno da surfuješ putem mobilnog, ali nekome će mogućnost wireless pristupa velikog propusnog opsega biti preko potrebna. tu pre svega mislim na kompanije i njihove zaposlene na terenu, regione gde ne postoji drugačija mogućnost pristupa Internetu osim bežičnog, mogućnost brzog otvaranja udaljenog radnog mesta itd.

sasvim je druga stvar što ti izjednačavaš 3G sa video pozivima i gledanjem televizije.
By Forgotten_Exile
JEDVA CEKAMM!!! Presao sam sa mt:s-a na Telenor, zbog njihove ponude za telefone. (Sada sam ponosni vlasnika SoE K800i :D ) Veoma sam zadovoljan sto sam presao :)
Korisnikov avatar
By erkondisn
mislim da jedva cekas i to sve platiti :lol:
By Forgotten_Exile
Kao prvo to mi je doneo Deda Mraz! :D

Lao drugo, osobu koju znam je vec na toj skupoj tarifi za taj telefon (K800i). Tako da sam zaomilo osobu da samo ode u Telenor i kaze "vec sam na toj tarifi, dajte mi mob" sto i osoba jeste uradila. I tako sam postao ponosan vlasnik soe K800i,sa prepaid karticom
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!