Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ljubi, ljubi al glavu ne gubi

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Ne znam,mozda je bilo slicnih ili cak istih tema...ali nije na odmet da ponovim i ispricam neku svoju pricu.

U principu moje pitanje jeste:sta vam je vaznije prijateljstvo ili veza?

E sad,u kom smislu...pa ovako...upoznali ste se sa nekim deckom (ili devojkom) koji vam se svideo jako...medjutim toliko ste se dobro skontali da taj decko zeli vas za vecnog prijatelja...
Istina jeste da kada vezi dodje kraj,dolazi kraj i nekom posebnom odnosu (ne u svim slucajevima) i to je upravo ono sto on ne zeli da se desi...a on vam se neprekidno jako svidja i nalazite se na granici da ga zavolite....

Sta biste radili?Nastavili da se druzite sa njim jer zelite da zadrzite prijateljstvo ili bi se potajno nadali da ce se nekad nesto dogoditi i tako mozda mucili sebe?
Da li bi se uopste mogli da se druzite sa osobom koju skoro volite a svesni ste da nikada necete biti zajedno?

Eto par pitanja....
Korisnikov avatar
By Zonche!
Znao sam da je tvoja tema LOL

Pa zajeb situacija...
Ne znam...ukoliko imas snage da drzis emocije sa strane i time ocuvas prijateljstvo onda glasam za to...ako nisi dovoljno jak bolje rascistiti to
Korisnikov avatar
By Dirrty
Zonche ljubim te tako pametnog, slazem se u potpunosti.

Ipak prijateljstvo ostaje i traje duze a i potrebnije je u svakom slucaju!
Korisnikov avatar
By decko
Veoma teska situacija...nesto kroz sta verovatno svi bar jednom prodju...na zalost tu ne postoji pravi odgovor...sve zavisi od stepena zaljubljenosti i tog 'prijateljstva' koje vec postoji.... :potapsava:
Korisnikov avatar
By Alexandrus Magnus
moj primer:

Bananica i ja smo bili u vezi, koja je trajala par meseci, pre nesto manje od dve godine. Mi i dalje zivimo skupa, savrseno se slazemo(yeah right!) i nedostajemo jedan drugom, ako se iz nekih razloga ne vidimo odredjeno vreme...

znaci:

ako si u osobi nasao prijatelja dok ste bili u vezi, samo izbrisi vezu i zadrzi prijatelja :D
Korisnikov avatar
By Frizerka
Ne bih mogla biti prijatelj sa osobom prema kojoj nesto osecam.To je malo samoubilacki.Jedes se u sebi, upadas u bedak, glumis pred tom osobom, smeskas se da je sve sa tobom ok, a nije.Mucenje!
Dok se emocije ne srede od prijateljstva nista.
Jedno vreme na distanci,a kad se urazumis,
moze poceti serijal Friends
:mazi:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ako skontam lika kao prijatelja a privlaci me extremno mnogo fizicki, ostacemo prijatelji i imati par puta sex cisto reda radi... Veza nikako!
Korisnikov avatar
By KiWi
Za razliku od Morgana, koji je jednom prilikom napisao da njegovi bivši za njega više ne postoje, ja sam sa svim svojim bivšim ostao u dobrim odnosima (koliko-toliko) ... naravno, postoji vreme posle raskida kada jednostavno ne želiš da vidiš tu osobu, ali vremenom shvatiš da se sa njim međusobno dopunjuješ u mnogim sitnicama i da se sitne nesuglasice vremenom zaborave ... i ostanete prijatelji (nekad, jako dobri prijatelji). Ali ako si zaljubiškan u njega, treba da prođe dosta vremena da u njemu vidiš samo prijatelja (belive me!) ... zato, ako iz dopadanja dođeš u fazu zaljubljenosti, slobodno predloži vezu kao opciju ... nemaš mnogo da izgubiš (ako te odbije, patićeš.. ali i to prolazi). Bar ćeš znati na čemu si!
Korisnikov avatar
By coka
Ako postoje emocije nesto vise od prijateljstva je neizbezno bar po meni... nikada ne bih mogla da budem sa nekim prijatelj a da ga volim to je kao da namerno mucim sebe. glasam za ljubav! prijateljstvo cu da cuvam za osobe koje samo tako i gledam :setnja:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
sa 18 ćeš jako teško zadržati sve onako kako si zamislio.
Korisnikov avatar
By Seka Sabljak
Smatram da je prijateljstvo vaznije od ljubavno seksualne veze, jer je prijateljstvo, kako bih vam rekla, temeljnije...
JAo, bas sam sad izisla iz jedne veze, pa me sve boli...Ne mogu vise da diskutujem...
Korisnikov avatar
By Deksi
prijateljstvo....ljubav lako povredi....:doktor:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Ehhh, to jeste problem... :zid:
Ako sa nekim ostvaris divno prijateljstvo, a pri tome te ta osoba privlaci na jos 1000 i vise carobnijih nacina... To ume da boli... Mnogo. :placko:
Ali ako vec vidim da ona prema meni oseca samo i jedino prijateljstvo (iako prijateljstvo niposto nije "samo" i "jedino" u kolokvijalnom smislu tih reci - prijateljstvo je takodje jedno od najjacih i najdubljih iskustava i osecanja privrzenosti) :shake: :obraz: , necu insistirati na vezi...
Prvo, zato sto izrazito postujem tudja osecanja i nikada ne bih pritiskala nekoga na nesto vise (narocito ako nema nagovestaja koji bi me ohrabrili na to) ako to ne zeli, i drugo, i ja cu biti srecnija ako ona ostane pored mene, makar samo kao prijatelj (kao sto rekoh, i to je veoma, veoma veliko...) :jumphug: :mazi: :radosnice:
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
hm...zanimljivi postovi...
da naravno,nikada sigurno ne bi naterao neku osobu da bude sa mnom samo ako se meni svidja....nemam nista od toga....trosim emocije u prazno....to je jos gore...
Ipak bi ostao prijatelj...naravno ako zasluzi....
Korisnikov avatar
By Dina
Meni su najcesce sasvim razliciti muskarci u koje se zaljubim i oni koje biram za prijatelje. Tako da je to sasvim jedan drugaciji kvalitet i tesko da jedno moze da predje u drugo. Do duse, sve je u zivotu moguce, ali nekako mi je malo verovatno. Sasvim razlicite osobine trazim od partnera, sasvim druge za prijatelja, naravno negde se i preklapaju. Ali to preklapanje nije toliko da bez nekog ko mi se dopadao ne bih mogla da zivim kao bez prijatelja, imam vec moje prijatelje koji su cisto to. Sto ne znaci da bih prekinula vidjanje, ali to pre da bi bilo neko povremeno cujenje, izlazenje, pa bih videla u kom smeru se razvija. Naravno, ako to i meni i drugoj strani odgovara i ukoliko mi ne unosi preterani nemir.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by coka
Ako postoje emocije nesto vise od prijateljstva je neizbezno bar po meni... nikada ne bih mogla da budem sa nekim prijatelj a da ga volim to je kao da namerno mucim sebe. glasam za ljubav! prijateljstvo cu da cuvam za osobe koje samo tako i gledam :setnja:
Lepo sročeno!
Originally posted by 2Q2Bstr8
sa 18 ćeš jako teško zadržati sve onako kako si zamislio.
Ja sam sa 18 mislio da je ceo svet moj ... danas tek vidim koliko mi je glava bila u oblacima .. pitam se kako ću gledati na sebe u ovim godinama, kada budem imao npr. punih 30god.
By Çâðê_DUP
Uvek se setim moje prababe (pokoj joj dushi i ostalim delovima tela), kada joj je moja tetka (neko 5-to koleno) na pitanje: "Zasto se ne udas za Neshu"? odgovorila: "Pobogu, nano, pa on mi je prijatelj!", moja duhovita (ili mudra) prababa odgovorila: "Pa bolje za prijatelja nego za neprijatelja".

Ako vec ne postoji ama bash nikakva mogucnost da se ostvari i ta seksualna veza, vremenom ce i prestati i misao o tome, a ostace prijateljstvo. Nada da, ali pod uslovom da ne soliras ceo zivot dok ta osoba ne shvati da si ti upravo savrsen/-a za nju. :ves:
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Eh,kada citam vase postove....ispade da ste svi u pravu... :cita: :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Phoenix
Tema za razmišljanje, a mrzi me da razmišljam... :teg2:
Korisnikov avatar
By idiotcide
Prijateljstvo je milijardama puta važnija stvar od veze, seksa i bilo kakvog (kvazi)romantičnog odnosa. Odnos koji imaš s prijateljima je drukčiji i razvija se na potpuno drugačiji način od odnosa koji započinješ seksom. Veza, da bi kao takva opstala, mora umirati od muka da pored izgrađene seksualne i fizičke intimnosti razvije i tu apsolutno neophodnu i nadasve potrebnu komponentu prijateljstva, a ta je najteža za razviti.

Prijateljstvo ima taj luksuz da ne započinje zalijetanjem, emocionalnim nabojem, ispadima, zaluđivanjem, zaljubljivanjem i sviđanjem, već je svjesna odluka dvaju osoba da se bolje upoznaju i postanu bliske. Taj momenat svjesne odluke je, u biti, i najvažniji dio jer general horniness koji ljude često zavede u veze ga nema.

What I'm trying to say: uvijek bih radije odbacio jednomjesečnu ševu punu zaluđivanja, zaljubljivanja i gluposti nego prijateljstvo.

Pored toga, prijateljima je lakše reći stvari nego ljudima koji te seksualno privlače i s kojima želiš vezu. S ljudima s kojim si u vezama si uvijek više odmjeren, pažljiv, biraš riječi i paziš na posljedice, imaš taj initial blagi dishonesty koji se teže prevazilazi.

Friendships over anything, basically.

Kad je u pitanju prijateljstvo nastalo kroz vezu i održavanje tog prijateljstva nakon raspada te veze, to je ne samo dobrodošlo, ne samo poželjno, već posve debilno ne uraditi.

Da, ostao bih i ostajem prijatelj s ljudima nakon veze, ako za prijateljstvo imamo osnovu.

Veza koja nije razvila prijateljstvo će ostati veza koja se raspala i čisto sumnjam da ću s tim ljudima održavati ikakav kontakt u budućnosti.
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
zapravo...kada se sve uzme u obzir svi ste vi u pravu,kao sto vec rekoh...ali je vise u pitanju sama osoba...tako kapiram,znaci da osoba sama odluci o svojim postupcima i vidi zeli li to prijateljstvo....
jer i jednu i drugo je bitno....
ja na kraju izabrah prijateljstvo...lakse,bolje,duze traje....
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Pa pazi samo da te taj prijatelj ne vuce za nos.
Ljudi se drugacije ponasaju kada su svesni da se neko lozi na njih, svesno/ili nesvesno polako pocinju (naravno, ne svi ljudi) da iskoriscavaju tu osobu i da je podjebavaju u smislu da se grli sa tobom, mazi, prica ti o svojim frajerima/ribama...
Samo nemoj da mu/joj dozvolis da predje neke granice.
Korisnikov avatar
By jenny
Originally posted by A.F.K.A.OB
Pa pazi samo da te taj prijatelj ne vuce za nos.
Ljudi se drugacije ponasaju kada su svesni da se neko lozi na njih, svesno/ili nesvesno polako pocinju (naravno, ne svi ljudi) da iskoriscavaju tu osobu i da je podjebavaju u smislu da se grli sa tobom, mazi, prica ti o svojim frajerima/ribama...
Samo nemoj da mu/joj dozvolis da predje neke granice.
moram se sloziti sa ovim :yes:
Korisnikov avatar
By _Crazy_Fox_
Da,naravno slazem se sa vama....nisam taj tip osobe koji bi dopustio tako nesto ma koliko god mi znacila ta osoba...
Nije mi tesko da jednog prijatelja (do tada) koji me vredja zamenim novim pokusajem pronalazenja novog prijatelja...svaki dan se upozna neko nov....samo malo truda je potrebno...
By dion_de_courbel
Originally posted by nemke18god
Ne znam,mozda je bilo slicnih ili cak istih tema...ali nije na odmet da ponovim i ispricam neku svoju pricu.

U principu moje pitanje jeste:sta vam je vaznije prijateljstvo ili veza?

E sad,u kom smislu...pa ovako...upoznali ste se sa nekim deckom (ili devojkom) koji vam se svideo jako...medjutim toliko ste se dobro skontali da taj decko zeli vas za vecnog prijatelja...
Istina jeste da kada vezi dodje kraj,dolazi kraj i nekom posebnom odnosu (ne u svim slucajevima) i to je upravo ono sto on ne zeli da se desi...a on vam se neprekidno jako svidja i nalazite se na granici da ga zavolite....

Sta biste radili?Nastavili da se druzite sa njim jer zelite da zadrzite prijateljstvo ili bi se potajno nadali da ce se nekad nesto dogoditi i tako mozda mucili sebe?
Da li bi se uopste mogli da se druzite sa osobom koju skoro volite a svesni ste da nikada necete biti zajedno?

Eto par pitanja....
ZAjebano je to mnogo.... treba da pokusas odredjeni period da vidis sta ce se desiti - mozda se i ti opredelis za prijateljstvo, a mozda on pozele nesto vise...
ako se ta situacija zadrzi..prekinuti....jer samo mucis sebe...
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Morgan jako teshko postaje zavistan od drugih osoba, tako da od jednog pogleda na Oky tipa Morgan nece postati "zavistan." Shto se odluke koja kristalishe i odlucuje da li veza ili prijateljstvo, to je vishe stvar metafizike potsvesti...ako ima varnica totalno absurdno bi bilo kreirati prijateljstvo koje ce se zavrshiti nekim jeftinim oralom. Ili kreirati neku vezicu bez strasti, i bar malo animalnih vibracija.
Korisnikov avatar
By djesi
da bidem tuzna sto mi je samo prijatel a je volim. Ne bolje bi je...
Korisnikov avatar
By Vanilje_jenta
Huh, pa meni se ama bas nikad nije desilo da volim nekoga a da nisam u vezi sa istim. Mislim, desilo se da se veza rasturi pa da jos dugo vremena nastavim da volim doticnu osobu, ali stvarno nisam nikad bila u takvoj situaciji da volim druga/ drugaricu na visem nivou od samog prijateljstva. Nekako uvek sebi razgranicim sta je sta na pocetku i to je to. Ne ostavim prostora da budem povredjena. No, kad je pitanje vec takvo, da dam konkretan odgovor. Ne bih mogla da se druzim s nekim i prezivljavam s njim sve njegove veze i ko zna sta sve jos, ukoliko ga iskreno volim. Distancirala bih se ma koliko me bolelo, opet bi bilo lakse nego muciti se. Pre ili kasnije i to osecanje mora da prodje.
Korisnikov avatar
By ljiki
[quote]Originally posted by idiotcide
Prijateljstvo je milijardama puta važnija stvar od veze, seksa i bilo kakvog (kvazi)romantičnog odnosa. Odnos koji imaš s prijateljima je drukčiji i razvija se na potpuno drugačiji način od odnosa koji započinješ seksom. Veza, da bi kao takva opstala, mora umirati od muka da pored izgrađene seksualne i fizičke intimnosti razvije i tu apsolutno neophodnu i nadasve potrebnu komponentu prijateljstva, a ta je najteža za razviti.

Prijateljstvo ima taj luksuz da ne započinje zalijetanjem, emocionalnim nabojem, ispadima, zaluđivanjem, zaljubljivanjem i sviđanjem, već je svjesna odluka dvaju osoba da se bolje upoznaju i postanu bliske

:zakljucano:

:up:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!